Şimdi Ara

OTOSTOPÇU ALMAK ÇOK RİSKLİ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
1
Favori
17.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • otostop çeken birini aldığımı hatırlamıyorum fakat şöyle bir şey yapmıştım.23 nisan günü bir günlük çalışacaktım.otobüs durağına gittim bekledim bekledim express otobüs gelmedi,resmi tatillerde çalışmıyormuş meğerse,durakta benim gibi bekleyenlerde vardı.arabamı aldım evime ters kalmasına rağmen otobüs durağına gidip benim gibi o otobüsü bekleyip de durakta kalan varsa bırakabileceğimi söyledim.2 kişi geldi,bir tanesi de iş görüşmesine gidiyormuş,adam 20 kere teşekkür etti herhalde

bir de babam yurtdışından otostopçu alıyor arabaya fakat Türkiye de almam diyor
  • açıkcası riskli buluyorum bu devirde insanlara pek güvenilmiyor

kısacası ne ben arabama alıyım nede onlar beni alsınlar
  • çanakkale lapsekide benzinlikten çıkışta oldukça yaşlı bir köylü minibüs bekliyordu yazın sıcağında, onu götürmüştüm şehre kadar da adam neredeyse ağlayacaktı. binbir teşekkürle indi arabadan.

yine benzer bir kere de gökçeadada aldım bir adamı yol kenarından, aynı şekilde. böyle birkaç tane daha vardır çok değil

ama istanbulda pek cesaret edilecek iş değil yolda otostop çekeni almak
  • kesinlikle almam,hirsizi var,sapigi var,polisten kacani var...
    bi ceverme olsa aldigin adam aranan bi katil ciksa ne yapcan?
  • Bir arkadaşın başına gelen olay:
    İstanbulda ana yollardan birinde gidiyor, yağmurda yağıyormuş. Adamın biri sırtında bir genci sürükleyerek götürmeye çalışıyor, bizimki insaniyet namına durup bunları alıyor ve gideceğiniz yere bırakayım diyor.

Adamla sohbete başlıyor, genç baygın halde, güya ameliyat geçirmiş para veremedikleri için hastaneden atmışlar vs vs. Bunu pekte tekin olmayan mahallelere götürüyorlar, sokak aralarına girdikçe arka koltuktaki gence canlanma gelmiş, abi sen ne iş yapıyorsun, maaşın ne kadar arabada güzelmiş kaç model diye sorular sormaya başlamış. Arkadaş biraz yalan-dolanla cebindeki parayı verip kurtulmuş, Bir daha otostopçu almam diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GreatWhite

Bir arkadaşın başına gelen olay:
    İstanbulda ana yollardan birinde gidiyor, yağmurda yağıyormuş. Adamın biri sırtında bir genci sürükleyerek götürmeye çalışıyor, bizimki insaniyet namına durup bunları alıyor ve gideceğiniz yere bırakayım diyor.

Adamla sohbete başlıyor, genç baygın halde, güya ameliyat geçirmiş para veremedikleri için hastaneden atmışlar vs vs. Bunu pekte tekin olmayan mahallelere götürüyorlar, sokak aralarına girdikçe arka koltuktaki gence canlanma gelmiş, abi sen ne iş yapıyorsun, maaşın ne kadar arabada güzelmiş kaç model diye sorular sormaya başlamış. Arkadaş biraz yalan-dolanla cebindeki parayı verip kurtulmuş, Bir daha otostopçu almam diyor.

Böyle kişilerin yüzünden tutup almıyorsun, esas çok ayıp oluyor kasılıp gidiyorsun orda işaret ediyor gözgöze geliyorsun almıyorsun
  • Tırstığım için almıyorum

Şöyle eski zamanları hatırlıyorum da...
    Üniversitede hep otostop çekerdik.
    Şimdi almadığım zamanlarda üzülüyorum ama önce güvenlik...
  • Yıllarca insanları aracıma aldım. Götürdüm. Hatta yağmurlu havalarda yolda kalanları dönüp aldım. Şimdi arabam yok. Onun meyvesini yiyorum. Yolda mutlaka alıyorlar beni arabalarına. Hatta şehir değiştirmişim. Alan kişiler benim taşıdığım insanlar değil bile.
    Tabi riske girmek istemeyiz ama biz yinede alalım. Yolda kalmışa yardım sadakadır. Sadaka ise belayı def eder.
    Art niyetliler yok değil ama kötü insan kendine zarar verir. size veremez.
  • otopstopçu filmini izlemenizi tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

İlk okuduğum üniversite Muğla Üniversitesi'ydi ve yaşın da getirdiği enerjiyle, okumaktan çok gezmekle vakit geçirmiştim. Bu gezilerimin hiçbirinde otobüse para vermedim. Arkadaşlarımla bütün Ege'yi karış karış ve otostop yöntemi ile gezdim. O dönemden kalma olan bir alışkanlıktır bende otostopçu almak.

Bunun yanısıra, eğer arabada tek başıma isem, özellikle yaktığım benzine acıdığım için yol kenarında bekleyen insanların otostop çekip çekmediğine bakmaksızın durup sorarım. Eğer gideceğim yere doğru gidiyorlarsa mutlaka alırım. Yanımda eşim varsa, biraz daha seçici davranırım.

Ben otostopun çok faydasını gördüm. Eğer zamanında ben otostop çekerken beni almasalardı, hem birçok yeni insan tanımamış hem de birçok yeri görememiş olurdum. O yüzden de, otostopa karşı değilim.

Başıma sadece bir defa kötü bir olay geldi ve o da arka koltuktaki eşyalarımın bir kısmının otostopçu öğrenciler tarafından çalınması olayı oldu. Ama onların da canı sağolsun demekten başka birşey içimden gelmiyor. Benim olan ve onların olmayan birşeyi bu sayede paylaşmış olduk.

hocam çok iyi niyetlisiniz. başınıza gelen kötü deneyim bile sizi yıldırmamış. tebrikler. keşke herkes böyle düşünebilse..
  • Üç veya dört yıl önce, Aydın'dan istanbula gelirken, küthaya civarında bir dağdan geçtiğim esnada (şuan ismini hatırlamıyorum ) dörtlüleri yanan bir aracının yanın da biri otostop çekiyordu. O sıra iki şey aklıma geldi: Bİrincisi, gece ve hava zifiri karanlık yabancı birini almak çok telikeli olur. ikincisi,ben durmazsam bu havada büyük ihtimal kimse de durmayacaktır. Hem frene asıldım ve 200 metre ileride durdum dörtlüleri yaktım. Adam efendi biri çıktı ve 3 saattir bekliyorum kimse durmadı,Allah (c.c) sizden razı olsun diyordu. Benzini bitmiş, bende ilk benzinciye bıraktım.

Tek olduğum sürece, nerede olursa olsun yolda kalan birine yardımcı olurum. Herkez kaderini yaşar.
    (inananlar için )

Yine 2 ay önce istanbul'dan Adapazarı-kuzuluğa giderken birini aldım, resmen içim parçalandı. Hava yağmurlu ve otostop çeken de hatrı sayılır derece de ıslanmıştı. Aldığım kişi de bayağa mazlum birine de benziyordu. Yolda konuşurken adapazarın da ki bir otele çalışmaya gittiğini,oranın müdürü de değiştiği için beni almadığını söylüyordu ( Eski müdür,hâlden anlayan biriymiş ki, hayrına işe alıyormuş. ) Çok ısklanmışsınız kimse durmadı mı dedim ki meğer adapazarın'dan aldğım yere kadar yürümüş. ( yaklaşık 17-18 km ) Bir insan neden o kadar yürür ? İmkansızlıktan! Kuzuluk sapağın da arkadaşı bıraktım,gideceği yer uzak olduğu için bırakamadım ama hem yol parası hem de bir yemek parası verdim. Peki, ne kaybetmiş oldum?

Kötü örnekler her olay için vardır...
  • Tipinden,kıyafetinden,kitaplarından veya T cetvelinden öğrenci olduğunu anlarsam alırım. Başka şekilde almam...
  • Şehir içi dışı otostopçu almam.Çoğu kez yalnız bayanlar otostop yaptı onları dahi almam.Bir kere samsuna gittiğimde kayboldum gideceğim adresi bulamadım ondada otobüs durağında birine sordum adam aynı yere gideceğim götüreyim dedi hanımı kızıyla bindi öyle aldım.onun dışında kimseyi almam.poliste almam ne malum polis kıyafetli dolandırıcı gaspçı olmadığı burası türkiye
  • polis vs alıyorumda onun dışında temkinliyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

Oturdugum muhıtten oldugunu bıldıgım bır bayanı yağmurda yakın bır mesafeye bıraktım

anahtarını unuttu ne anlayım bundan sımdı :)

Acık konusmam gerekırse rısklı buluyorum..

Biz erkeklerin aklına gelecek en son ihtimal ama belki sadece unutmuştur.
  • benimde çok fazla otostopçu almışlığım vardır...okul kampüs girişinde öğrenci arkadaşlardan genelde alırım ama bi seferinde birisi arka cam açma kolunu koparmış ve dışarı atmış sanırım çünkü arabanın içinde yoktu ve kırıktı canı sağolsun ne diyelim ama keşke söyleseydi 5 liralık bişey zaten o kısmı önemli değil...

dışarıda çok fazla almam ama bazı durumlarda insanın içinden bir ses durmasını söylüyor ve duruyorsun...bir gün okula giderken izmir otogardan otobana girerken 50 yaşlarında bi amca otostop çekiyordu ilk başta durmadım sonra ilerde durup aldım amcayı...gariban biriydi belli...yeşilyurta gidiyormuş hastaneye eşi vefat etmiş...cenaze işleri için bornova tarafına belediyeye başvurmuş adamın parası yok...hastaneyede otostopla gidiyormuş ve çocuklarını bile cenazeye götürecek parası yokmuş adamın çocuklar evde ağlıyor dedi götüremiyorum dedi...o günde sınavım vardı yoksa çocuklarını alıp götürecektim hastaneye ordanda cenazeye...bucaya bıraktım amcayı bi miktarda para verdim çok dua etmişti...bu tür olaylar herkesin başına gelebilir insanlığımızı kaybetmememiz lazım her ne kadar dolandırıcılar cirit atsada...
  • quote:

Oturdugum muhıtten oldugunu bıldıgım bır bayanı yağmurda yakın bır mesafeye bıraktım

o zamanki araban neydi
  • Birkaç gün önce televizyonda denk geldim de demet akalın'ın röportajını dinledim.

Kadın yol güzergahındaki otostopçuları dayanamayıp aldığını söyledi hatta sırf bu yüzden eşi ile kavga ettiği bile oluyrmuş.

Saçmaladı biraz ama sunucunun sorusu üzerine bugüne kadar başına bir iş gelmediğini dilegetirdi.

Sorunun cevabına gelince, bugüne kadar hiç almadım almayı da düşünmüyorum.

Serhat abi asıl oturduğun muhit*ten korkucaksın, vakitli bir zaman birşey anlatacağım sana :)

Görüşmek üzere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abavf
    Bazen özellikle memlekete gittiğimizde araba boş olduğu zaman yolda otostop çekenleri alıyoruz iyilik olsun diye.
    Bugün internet sitesinde okudum; adamın biri tatil yolunda birisini almış arabaya sonra araç kaza yapmış, aldıkları adam hastanelik olmuş. Adamın sigortası yokmuş , tüm hastane masrafları ve yakınlarının bitmek bilmeyen istekleri vs derken kredisini yeni bitirdikleri daireyi satmak zorunda kalmışlar.

Gerçekten aldığınız insanın başına bir şey gelse-ölse iyilik yapalım derken sürünebelirsiniz. Ben bu tür şeyler yüzünden artık akrabam dışında kimse için durmuyorum araba boş bile olsa. İyilik yapanın bile yaptığı yanına kar kalmıyor malasef bu memlekette..

Güzel bi manitaysa alırım oda olmayacagina göre geç
  • quote:

Risk?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.