Şimdi Ara

OTOSTOPÇU ALMAK ÇOK RİSKLİ? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
1
Favori
17.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

OTOSTOPÇU ALMAK ÇOK RİSKLİ?

,

Otostop bir kültürdür
  • Eğer yolda otostop çeken birini almadığınız da vicdan azabı çekiyosanız ki insanlık halidir. Yola çıkacağınız zaman araba boşsa siz kendiniz doldurmaya çalışın. Duraklarda vs. aile, yaşlı, öğrenci,temiz görünümlü birileri varsa kendiniz sorarsınız. Eğer gecenin bir yarısı yolda halinden zor durumda kalmış olduğu belli olan kişileri almak isterseniz, önce polisi arayıp şahısların tc kimlik numarasını polise verirsiniz sonra arabaya alırsınız. Kim bilir belki bizimde başımıza ıssız yollarda bir şey gelir de biz de otostop çekmek zorunda kalırız. Hatta çok sık uzun yola çıkıyorsanız ve otostopçuları o halde bırakmak sizi rahatsız ediyorsa. Kendinize polisler ve bazı güvenlik birimleri tarafından kullanılan cop şeklinde metal dedektörü edinebilirsiniz(Tabi fiyatı çok pahalı değilse).
  • 90 lı yılların başında ve ortasında istanbulda otostop olayı çok fazlaydı ve hem şoför hem de yolcu için risk falan yoktu ama artık istanbul çok tehlikeli bir hal aldı. aman diyim ne otostop çekin ne de otostop çeken birini arabanıza alın... sonu kötü bitebilir. gerçi istanbulda son 10-15 senedir otostop çeken pek kişi de kalmadı zaten.
  • Ehliyet alır almaz ilk işim otostopçulardan çevre yapmak olucak
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgacem

quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

Oturdugum muhıtten oldugunu bıldıgım bır bayanı yağmurda yakın bır mesafeye bıraktım

anahtarını unuttu ne anlayım bundan sımdı :)

Acık konusmam gerekırse rısklı buluyorum..

ee naptın ahahtarı verdinmi :)

:D:D:D
  • Otostop fikri güzel asLında güzeL bir heycan :) öyle demeyin aLın
  • Oturduğum muhitte aracıma çok kez insan almışımdir. Kendimde binmisimdir.

Ama kalkipta yolda otostop çekenleri değil; otobüs, metro duraklarında bekleyenleri alırım. Gideceğim yolu söylüyorum, binmek istermisiniz diyorum; araçta bir kisi iken bes kisiye çıkıyoruz :)
    Ulaşım dert şey
  • quote:

Orijinalden alıntı: abavf

Bazen özellikle memlekete gittiğimizde araba boş olduğu zaman yolda otostop çekenleri alıyoruz iyilik olsun diye.
    Bugün internet sitesinde okudum; adamın biri tatil yolunda birisini almış arabaya sonra araç kaza yapmış, aldıkları adam hastanelik olmuş. Adamın sigortası yokmuş , tüm hastane masrafları ve yakınlarının bitmek bilmeyen istekleri vs derken kredisini yeni bitirdikleri daireyi satmak zorunda kalmışlar.

Gerçekten aldığınız insanın başına bir şey gelse-ölse iyilik yapalım derken sürünebelirsiniz. Ben bu tür şeyler yüzünden artık akrabam dışında kimse için durmuyorum araba boş bile olsa. İyilik yapanın bile yaptığı yanına kar kalmıyor malasef bu memlekette..

itiraf.com'cuyuz demek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Adana ve çevresinde OTOSTOP diye birşey yoktur. İyiki de yoktur. Sadece Barkal/Yeşiloba mevkiinde Merkez Otogar önündeki trafik ışıklarında Tarsus veya Mersin'e gitmek isteyen polis memurları var, onlardan da (genelde ya da şimdiye kadar) zarar gelmez, TEM Misis/Yakapınar/OSB ve TEM Yenice mevkiinde müşteri bekleyenler var, sakın durmayın, hatta bakmayın, görüntü ve amaç birbirinden çok farklı. En güvenilir otostopçular Çukurova Üniversitesi kampüsüne gitmek için Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu önünde (ya da tam tersi) bekleyen öğrencilerdir. Her ne kadar ben sayısız defa beklediysem de beni 4 yıl boyunca hiçkimse almadı fakat ben çok defa aldım, bana yapılanı başkasından çıkarmak istemedim.

Otostopçuların hukuki durumuna gelince, kanunda böyle bir düzenleme yok. Aracına aldığın yabancı bir kişi kendi rızası ile bindiği için ve aranızda sözlü veya yazılı bir hizmet akdi sözleşmesi olmadığına göre, ayrıca bu iş ya da hizmet bedelsiz karşılandığı kabul edilirse başkasının aracında yolculuk yapan kişi bunun sorumluluğunu ve riskini de üzerine alarak bu işe kalkışması gerek. Fakat arkadaşımın yukarıda verdiği örnekte gelişen olaylara bakılırsa kaza yapan araçta yaralanan ve hastaneye kaldırılan otostopçu fırsattan istifade tarzı bir şekilde, iyi niyetle kendisini aracına alan şoförün malvarlığını sızdırdıkça sızdırmış. Muhakkak bunun içinde tehdit unsurları da vardır ("başına bela olurum" vb. gibi ifadeler) ancak iyi bir avukatla bu iş çözülürdü diye düşünüyorum.

Aracıma zaten otostopçu almıyordum, bundan böyle de almamayı düşünüyorum. Otostop kültürü Avrupa ve ABD'de yaygın olabilir (eskisi kadar değil ise de) (İng. HITCHHIKING, Alm. TRAMPEN) ama ülkemizde sanayileşme, dijitalleşme, kentleşme ve körelme nedeni ile insanların aracına tanımadıkları birisini almayı kolay kolay kabul edeceklerini sanmıyorum.

Taner hocam çok az yer bildiğim Adanada hepte noktasal bölgelere denk getirmişsin semtleri.

büyük saat,küçük saat,
    çetinkaya nın olduğu meydan.

birde Barkal tabi tarif üzerine öğrendik tabi malum asker dik ve istikamet İskenderun idi..

konuya dönersek prensip gereği aracıma otostopçu almam.

sigara ve kabuklu yemişler yemekte yasak ayrıca
  • quote:

Orijinalden alıntı: HazzaR
    Otostop bir kültürdür

işin rengi değişti bak şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: HazzaR

,

Otostop bir kültürdür

Hazzaaaaaaaaaar Hanım bana yasah etti otostopçu almayı
  • genelde otobüs durağında bekleyenlere soruyorum. 3 km ötede metro var genelde duraktakiler metroya giderler.

ben de metroya giden varsa bırakabilirim diyorum genelde oluyor gelenler yaktığım benzine acıyorum bari araba dolu gidiyim diyorum.

benim gibi düşünen çok kişi var neyseki bazen benim de bindiğim araçlar oluyor bu şekilde.

1 defa yaz sıcağında (batıkenti bilenler bilir gölgelik pek yoktur) çocuğun birini aldım gerçi otostop yapmıyordu ama sağlam terlemişti gözlerinden anladım binmek istediğini gittim sordum ve bıraktım. gerçi tırstım kıyafetinden ama sonra fark ettim ki o da benden korkuyor

1 de gimat (toptancı hali) birini almıştım adamla konuştuk. adam otostop yapıyor ve inanılmaz soğuktu taksi falan da yok aldık adamı. sohbet ettik gel poaçamız var ikram edelim falan filan... keyifliydi yani. ama yalan yok korktum yine de.

ya seviyorum genel olarak insanlara yardım etmeyi ama çekiniyorum birini alırken cidden. çünkü birine yardım ederken başım belaya girmişti nerdeyse içeri alıyorlardı.

netice olarak kimseye tavsiye etmiyorum otostop yapan kişileri arabaya almayı... otobüs durağı en temiz yer yardım etmek için.

saygılar...
  • Otostop çekmem, araç boş olsa dahi almam.. Maalesef memleket neyi idüğü belli olmayan insanlarla dolu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gareysar -- 29 Temmuz 2010; 13:53:05 >
  • Genelde kimseyi almam hatta Haziran başında içim fena sızladı.

"Arkadaşımın yazlığındaydık Cuma namazına Köye çıktık neyse kıldık iniyoruz tekrardan aşağıya baktım yaşlı bir amca yürüyor öğlen sıcağında valla cesaret edip alamadım."

Bir seferinde ise Emirgan'da başıma geldi otostop hikayesi ;

İstinye'ye doğru gidiyoruz 3 tane bayan yol kenarında kadının birisi artık günahları boynuna gerçekten hamile midir taklit mi yapıyor bilmiyoruz durdurdu bizi işte çok kötüyüm hastaneye bırakın diyor (Hastanede 500mt ilerde) hastanenin yakınlığından kıllandık arabada arkadaşlarla hastane bu kadar yakınken neden en azından taksiye binmezler diye. Neyse önümüzde bir araç daha durdurmuşlardı ona binip gittiler bizde basıp gittik. :)

Ama yinede söylüyorum mahallemde tanıdığım kişiler dışında kolay kolay kimseyi almam sadece okuldan çıkarken tanıdığım arkadaşlarımı aldım birkaç kez başka kimseyi de almam iti var uğursuzu var gaspçısı var
  • Alan arkadaşların kötü bir olay yaşamamasını dilerim. Almayan arkadaşlar da duraklardan falan alarak bir güzellik yapmış olabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mirkan47

Eğer yolda otostop çeken birini almadığınız da vicdan azabı çekiyosanız ki insanlık halidir. Yola çıkacağınız zaman araba boşsa siz kendiniz doldurmaya çalışın. Duraklarda vs. aile, yaşlı, öğrenci,temiz görünümlü birileri varsa kendiniz sorarsınız. Eğer gecenin bir yarısı yolda halinden zor durumda kalmış olduğu belli olan kişileri almak isterseniz, önce polisi arayıp şahısların tc kimlik numarasını polise verirsiniz sonra arabaya alırsınız. Kim bilir belki bizimde başımıza ıssız yollarda bir şey gelir de biz de otostop çekmek zorunda kalırız. Hatta çok sık uzun yola çıkıyorsanız ve otostopçuları o halde bırakmak sizi rahatsız ediyorsa. Kendinize polisler ve bazı güvenlik birimleri tarafından kullanılan cop şeklinde metal dedektörü edinebilirsiniz(Tabi fiyatı çok pahalı değilse).

hocam cidden bunun için polisi aradın mı? bana pek mantıklı bir öneri gibi gelmedi açıkçası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realistspary -- 29 Temmuz 2010; 14:26:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: realistspary

quote:

Orijinalden alıntı: Mirkan47

Eğer yolda otostop çeken birini almadığınız da vicdan azabı çekiyosanız ki insanlık halidir. Yola çıkacağınız zaman araba boşsa siz kendiniz doldurmaya çalışın. Duraklarda vs. aile, yaşlı, öğrenci,temiz görünümlü birileri varsa kendiniz sorarsınız. Eğer gecenin bir yarısı yolda halinden zor durumda kalmış olduğu belli olan kişileri almak isterseniz, önce polisi arayıp şahısların tc kimlik numarasını polise verirsiniz sonra arabaya alırsınız. Kim bilir belki bizimde başımıza ıssız yollarda bir şey gelir de biz de otostop çekmek zorunda kalırız. Hatta çok sık uzun yola çıkıyorsanız ve otostopçuları o halde bırakmak sizi rahatsız ediyorsa. Kendinize polisler ve bazı güvenlik birimleri tarafından kullanılan cop şeklinde metal dedektörü edinebilirsiniz(Tabi fiyatı çok pahalı değilse).

hocam cidden bunun için polisi aradın mı? bana pek mantıklı bir öneri gibi gelmedi açıkçası...

Ondan sonra yolda kendisi kaza yapacak. Polis diyecek sizi arabasına almıştı o yüzden şüpheli durumdasınız vs. Son zamanlarda otostopçuyu arabasına aldı başına iş açıldı gibi bir haber göremiyoruz. Ama abartmamakta lazım yani. Bence o almam diyenlerin bir çoğu yukarıdaki resimde bayan otostopçuyu almak için sıraya girerlerdi
  • Aracın sigortası varsa ki zorunlu , hastanelerde para alınmaz kaza raporu ile birlikte tabi.
    yolda kalmışları alırım.Allah razı olsun demesi yeter.
  • otostop ile dünyayı gezen insanlar var, amerika da bazı eyaletlerde yasak olsa da avrupa da pek çok rastladığım bi durum ayrıca.
    Fransa'da covoiturage dedikleri araba paylaşımı ya da ortak araba kullanımı diye çevrilebilecek bir sistemle pek çok kez seyahat ettim otostoptan farkı kişilerin yolculıklarını internet sitelerine yazıp buna ortalama bir fiyat biçmeleri, tabi önemli olan kar etmek değil doğaya verilen zararı azaltmak, yolculuğun masraflarının paylaşılması.

Türkiye'de İstanbul'da şehir içerisinde özellikle üniversite çevrelerinde zaman zaman kullanmışlığım oldu, yine de o kadar haber duyduktan sonra insan biraz tedirgin oluyor. Güven problemlerini ortadan kaldıracak araç paylaşım sistemi en azından forumun bir bölümü altında burada başlayabilir.
  • otostop çekmem de, çekeni almam da, bu devirde üniversite kampüsü yakınında eli yüzü düzgün kız olur erkek olur, yine de almam çünkü bu zamanda hiç kimseye güvenilmez bence alınmamalı
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.