Şimdi Ara

OTOSTOPÇU ALMAK ÇOK RİSKLİ? (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
1
Favori
17.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir tanıdık öğrenci bir gurup almış kendisi yaralandı öğrencilerden 2si öldü.Hem kendi bitti sakat kaldı bir de üstüne onların kan parasını ödedi iflas etti zaten bu olaydan sonra.O yüzden almıyorum kendi canım neyse bir de başkalarının canıyla da mesulüm.
  • Şimdiye kadar bir kez aldım mahalleden biriydi bunun haricinde almadım alma taraftarı da değilim
  • Bu devirde iyilikten maraz doğar,arkadaşlar otostopçu almaya başlarsanız birgün yanlış birinide aracınıza almış olursunuz.Bir insan nasıl olurda otostop yapar,hiç mi cebinde parası,kredi kartı vs. yok?Şehir içinde her yöne belediye otobüsü,dolmuş bulabilir.Çok istisnai durumlar olaması lazım,mesela bir seferinde araç bakmak için otopazarına gittik dolmuşla,dönüşte yağmur başladı ve dolmuşu bekliyoruz ( şemsiye de almamıştık yanımıza ),baktık kolay kolay gelmeyecek,ıslanıyoruzda,pazardan çıkan bir aracın şöförüne rica ettik parası mukabilinde yolumuza yakın bir yerde bırakması için.Bunu da enişte yaptı,hayatımda otostop çekmedim,Allah'da çektirmesin.
  • istanbul şartlarında kaygılarınızı anlayabiliyorum, zira ben de benzer kaygılar barındırıyorum.
    bir de geçen yıllarda tecavüz edilerek öldürülen kadın gezgini de unutmak mümkün değil.
    yalnız merak edenlere yahut ilgisini cezbedenlere Ludovic Hubler'den bahsetmek isterim.
    http://www.ludovichubler.com/ kendi internet sitesi ingilizce versiyonu mevcut
    otostopla dünya turunu rüyadan gerçeğe çeviren bir kişi.
  • Şimdiye kadar otostopcu hiç almadım almamda
  • Konya Selçuk üni kampüsten Zafer'e gitmek için az otostop çekmezdik.Hem de tramvay durağına iki adım mesafede.Ama 20km olan yolu 45dkda gidiyor tramvay,bilenleriniz vardır.O yüzden otostopla giderdik genelde,parasından çok süre açısından.Alan oluyordu 15dakika kadar bekleyince.Ama %90 Konyalı olmayanlardı alanlar.Subaylar,mühendisler,mümessiller,doktorlar vs.Muhabbet de güzel olurdu genelde.Hatta birçoğu yolu üzerinde olmamasına rağmen gideceğimiz yere kadar bırakırlardı.Ama tek başıma hiç otostop çekmedim,çoğu zaman yanımda bir arkadaşımla çektim.
    Balıkesir Akçay'da da 8kişi bir arada otostop çekmişliğimiz vardır.Görenler direkt gülüyordu.Ama inanması zor 2 gruba ayrıldık ve 5-10dakika içinde 2arabaya bindik.

Alma konusuna gelince temiz gördüğüm öğrencileri alıyorum.Köylere yolum düşerse oralardakileri alıyorum.(Bildiğiniz gibi Anadolu'da birçok şehir merkezinden köye direkt minibüs yok,ana yolda inip köye kilometrelerce yürümek zorunda kalınabiliyor.En azından Karadeniz'de örnek çok.Ben de yaşadığımdan iyi bilirim.)Büyük şehir merkezlerinde ise bırakın otostopçu almayı,kapım kilitli olmadan yola bile çıkmıyorum.(Gerçi artık çoğu araçta otomatik kilitleniyor,çok güzel bir özellik.)Bazı ışıklarda durduğumda camları bile el kol girmeyecek kadar kapıyorum.Neleri görüyoruz ışıklarda kapkaç,gasp vs. Hatta kırmızı ışıkta araca kasten arkadan çarpıyorlar,siz o telaşla anahtarı üstünde bırakıp,inip aracın arkasına baktığınızda kenardaki eleman aracınızı çalıyor.Size çarpan da gazlıyor.Bu da çıktı.Yumurta olayı da var tabi malum.Bu yöntemlere kafa çalıştıracaklarına adam gibi şeylere çalıştırsalar...
  • ülkemin çok ilginç bir yerinde çalışıyorum.
    ilk buraya geldiğimde insanların arabalar dursun diye yola atlayarak otostop çektiğini gördüm.
    Allah ırak etsin.
  • benimde başımdan çok ilginç bir otostop hikayesi geçti. anlatayım,

E-5 den Boğaziçi köprüsü kavşağına geldim kenarda trafik polisi bana dur işareti yaptı. Bende durdum haliyle. karşıyamı geçiyorsun dedi evet dedi. benide bırakırmısın diye sormadı bile. atladı arabaya bas gaza dedi. Haydaa dedim. neyse Sabah 8:30 İstanbullu arkadaşlar köprü trafiğinin nasıl olduğunu çok iyi bilirler. Polis emniyet şeridini kullan bas gaza dedi. Besmele çektim bastım gaza. Eminim herkesten küfür yedim. ilerdeki polis bizi gördü kenara çek dedi eliyle yanımdaki el işareti yaptı, tamam geç dedi. Köprü gişelerinde ineceğim dedi indirdim teşekkür etti çıktı. Ben hayatımda bu kadar çabuk köprü trafiğinde karşıya geçtiğimi hatırlamıyorum. Yanlız sonradan jeton düştü bende, Ya Polis kılığında hırsız olsaydı. Düşünmek bile istemiyorum.
  • Balıkesir'de otostop yaptım, Çayırhisar Ord. Okulu önünde, 34 plâkâlı bir Şahin durdu, adam 200 metre sonra "ücreti alayım" dedi ... "param yok, olsaydı otostop çekmez, dolmuşa binerdim" dediğimde de sağda durdu, beni indirdi!

Yine de Balıkesir'i seviyorum (4K)
  • okula giderken ODTÜ'nün içinden geçiyorum, eğer akşam vakti 1-2 kişi falansa genelde alıyorum, bay-bayan farketmeksizin muabbet oluyor bende sıkılmıyorum vs. ama günlük saatlerde asla.. bir kaç kere o hataya düştüm afedersiniz k.çm kadar Polo'ya 7 kişi yüzsüzce doluşmaya kalktılar dedim napıyousunuz!? inin bei diye basıp gittim, benzeri bi olay bi kaç kere daha başıma geldi o yüzden mesai saatlerinde ODTÜ'den otostopçu almıyorum

bilkent'te okurkende ilginçtir arabam yokken otostop çektiğimde "çoğunlukta" olan Golf, Focus, Astra vb. ortalama araçlar asla durmuyor şu ana kadar

-CLS
    -M3
    -Nissan 350Z
    -Audi a5
    -CLK 200 komp.
    -Cayenne S
    -Range Rover

a bindim otostopla, Range ve CLK'yı kız kullanıyodu, diğerleri erkekti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Balıkesir'de otostop yaptım, Çayırhisar Ord. Okulu önünde, 34 plâkâlı bir Şahin durdu, adam 200 metre sonra "ücreti alayım" dedi ... "param yok, olsaydı otostop çekmez, dolmuşa binerdim" dediğimde de sağda durdu, beni indirdi!

Yine de Balıkesir'i seviyorum (4K)

Bana da otobüs durağından aldığım biri de ne kadar ödüyeceğim size demişti .
  • otostopçulardan ağzı yanan çok insan gördüğüm için okulumdan olanlar dışında kimseyi arabama almam,okuldan olduğunu nerden anlıyorum hepi topu 1500 2000 kişi var simalar tanıdık oluyo öyle olmasa çantasında bişeyinde okulun arması oluyo.O da olması bizim okulun oraya yürüyen -belli yaş aralığında- başka deli olmuyo zaten
  • bencede son derece riskli bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

-CLS
    -M3
    -Nissan 350Z
    -Audi a5
    -CLK 200 komp.
    -Cayenne S
    -Range Rover

a bindim otostopla, Range ve CLK'yı kız kullanıyodu, diğerleri erkekti

M3 iyiymiş =)
  • Adamına göre değişir köylerde bazen araba olmuyo istemedende otostop cekiyolar o insanlardan zarar gelmez zaten potansiyel sucluları ilk görüşde anlamanız lazım
  • Allah karşılaştırmasın ama 3-5 saniyelik görmeyle nasıl anlayacaksınız?

Şimdiki bozuk insanlar bizden daha bakımlılar ve kılık kıyafetleri, diksiyonları daha düzgün.

quote:

Orijinalden alıntı: majesticman
    Adamına göre değişir köylerde bazen araba olmuyo istemedende otostop cekiyolar o insanlardan zarar gelmez zaten potansiyel sucluları ilk görüşde anlamanız lazım
  • Yazıları okuyunca ne kadar içler acısı durumumuzu ortaya koyuyor kimse kimseye haklı olarak güvenmiyor, halbuki biz Türkler her zaman yardım etmeyi seven insanlarız.
  • hayatımda 1 kere 2 tane ögrenci aldım mersin'de onlarda güneş gözlüğümü çaldı:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Adana ve çevresinde OTOSTOP diye birşey yoktur. İyiki de yoktur. Sadece Barkal/Yeşiloba mevkiinde Merkez Otogar önündeki trafik ışıklarında Tarsus veya Mersin'e gitmek isteyen polis memurları var, onlardan da (genelde ya da şimdiye kadar) zarar gelmez, TEM Misis/Yakapınar/OSB ve TEM Yenice mevkiinde müşteri bekleyenler var, sakın durmayın, hatta bakmayın, görüntü ve amaç birbirinden çok farklı. En güvenilir otostopçular Çukurova Üniversitesi kampüsüne gitmek için Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu önünde (ya da tam tersi) bekleyen öğrencilerdir. Her ne kadar ben sayısız defa beklediysem de beni 4 yıl boyunca hiçkimse almadı fakat ben çok defa aldım, bana yapılanı başkasından çıkarmak istemedim.

Otostopçuların hukuki durumuna gelince, kanunda böyle bir düzenleme yok. Aracına aldığın yabancı bir kişi kendi rızası ile bindiği için ve aranızda sözlü veya yazılı bir hizmet akdi sözleşmesi olmadığına göre, ayrıca bu iş ya da hizmet bedelsiz karşılandığı kabul edilirse başkasının aracında yolculuk yapan kişi bunun sorumluluğunu ve riskini de üzerine alarak bu işe kalkışması gerek. Fakat arkadaşımın yukarıda verdiği örnekte gelişen olaylara bakılırsa kaza yapan araçta yaralanan ve hastaneye kaldırılan otostopçu fırsattan istifade tarzı bir şekilde, iyi niyetle kendisini aracına alan şoförün malvarlığını sızdırdıkça sızdırmış. Muhakkak bunun içinde tehdit unsurları da vardır ("başına bela olurum" vb. gibi ifadeler) ancak iyi bir avukatla bu iş çözülürdü diye düşünüyorum.

Aracıma zaten otostopçu almıyordum, bundan böyle de almamayı düşünüyorum. Otostop kültürü Avrupa ve ABD'de yaygın olabilir (eskisi kadar değil ise de) (İng. HITCHHIKING, Alm. TRAMPEN) ama ülkemizde sanayileşme, dijitalleşme, kentleşme ve körelme nedeni ile insanların aracına tanımadıkları birisini almayı kolay kolay kabul edeceklerini sanmıyorum.

taner hocam yaznınızda bir çelişki mi var bana mı öyle geldi
  • geçen sene ankara çiflikte bekleten bir kız aldım ,meger teleymiş arkamdanda bir şahin takip ediyordu ,neyse uzatmayayım zor kurtuldum ,iyiki araçta makina vardı
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.