Şimdi Ara

OTOSTOPÇU ALMAK ÇOK RİSKLİ? (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
1
Favori
17.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: chncnyhn

quote:

Orijinalden alıntı: Lamb Of God

10 sene kadar önce rahmetli amcam Antalya yolunda bir otostopçu alıyor ve otostopçu gaspçı çıkıyor.Arabayı sağa yanaştırıp para istiyor.Amcam da para vermeye karşı çıkınca amcamın boğazını kesip karayoluna atıyor.Ve amcamın üzerinden onlarca araç geçiyor.Off kötü oldum...Aman arkadaşlar bulaşmayın bu otostopçu işine lütfen.Bizim başımız yandı sizinki de yanmasın...

hocam başınız sağolsun en etkili uyarı bu oldu benim için alacağım varsa da almam artık

Teşekkür ederim hocam...Yapan herif yakalandı,2 sene sonra hapiste öldürdüler en azından bu teselli oldu bize..
  • başınız sağolsun

yapan kişi karşılığını bulmuş da bir pislikten kurtulmuş memleket
    yoksa 3-5 seneye çıkardı hapisten
  • quote:

Orijinalden alıntı: abavf

Bazen özellikle memlekete gittiğimizde araba boş olduğu zaman yolda otostop çekenleri alıyoruz iyilik olsun diye.
    Bugün internet sitesinde okudum; adamın biri tatil yolunda birisini almış arabaya sonra araç kaza yapmış, aldıkları adam hastanelik olmuş. Adamın sigortası yokmuş , tüm hastane masrafları ve yakınlarının bitmek bilmeyen istekleri vs derken kredisini yeni bitirdikleri daireyi satmak zorunda kalmışlar.

Gerçekten aldığınız insanın başına bir şey gelse-ölse iyilik yapalım derken sürünebelirsiniz. Ben bu tür şeyler yüzünden artık akrabam dışında kimse için durmuyorum araba boş bile olsa. İyilik yapanın bile yaptığı yanına kar kalmıyor malasef bu memlekette..

aracın trafik sigortası yokmu 100.000 tl yr ksdsr teminstı vr sürücü hariç yolcular için.yanlışlık olmasın sakın....Hastane masraflarını trafik sigortasından alır %8 kesinti ile uğraşsın
  • Kırıkkaleden Ankaraya gelirken çok yapmıştık iyi niyetli insan taa 200 metreden belli ediyor kendini aha bu alacak diyorduk hemen koşuşturuyorduk. Ama bazen riskli olmadı da degil insan herşeyi göz önünde bulundurmalı bence Türkiye burası.
  • La hiç alınır mı otostopçu?
    Hayatta almam.
    Ancak cok zarif bir bayan olacak ki, ula Focusu kaptırdık ama değdi diyeceğim, o zaman alırım : )
  • üniversitede tam bir otostopçu idim. hatta lisede iken bi defa otostopla memlekete gitmişliğim bile var. 3-4 vasıta değiştirerek. hatta bizim kasabanın sapağına kadar gelmiştim ve hava kararınca kimse almamıştı. yaklaşık bi yarım saat sonra şansıma amcam denk gelmişti. hatta beni gördüğünde ne kadar şaşırdığını anlatamam. üniversitede eli yüzü düzgün olan arkadaş, varsa kız arkadaş otostop çeker, diğerleri araç durunca saklandığı yerden hemen arabaya binerdik. kendi arabam olunca da çok adam aldım ama tabi tipini beğenmediklerime durmadım. başıma da hiç kötü bi olay gelmedi. ama evlendikten sonra hiç almadım. çok ekstrem durumlar hariç şu an kimseyi almıyorum. biz sıramıza gençlere savdık artık
  • ...her el sallayanda hep düşünmüşümdür bunu

keşke hiçbir riski olmasada her otostopçuyu veya ihtiyacı olanı uygun güzegaha bırakabilsek

ama yok işte bizler kadar barbar toplum varmı
  • valla şimdi düşünüyorumda çevremden bazı şeyler duydukça kendi arkadaşımı bile kırıkkaleden ankaraya getiresim gelmiyor.
    geçen haftalarda yağmurda kalan çocuklu bayanı aldım, yol bitene kadar aklımdan binbir senaryo geçti. arabayı resmen yumurta kolisi taşır gibi kullandım.
  • Vay bee
    Liseye her sabah otostopla gittiğim günler aklıma geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: _kılıç_

Üç veya dört yıl önce, Aydın'dan istanbula gelirken, küthaya civarında bir dağdan geçtiğim esnada (şuan ismini hatırlamıyorum ) dörtlüleri yanan bir aracının yanın da biri otostop çekiyordu. O sıra iki şey aklıma geldi: Bİrincisi, gece ve hava zifiri karanlık yabancı birini almak çok telikeli olur. ikincisi,ben durmazsam bu havada büyük ihtimal kimse de durmayacaktır. Hem frene asıldım ve 200 metre ileride durdum dörtlüleri yaktım. Adam efendi biri çıktı ve 3 saattir bekliyorum kimse durmadı,Allah (c.c) sizden razı olsun diyordu. Benzini bitmiş, bende ilk benzinciye bıraktım.

Tek olduğum sürece, nerede olursa olsun yolda kalan birine yardımcı olurum. Herkez kaderini yaşar.
    (inananlar için )

Yine 2 ay önce istanbul'dan Adapazarı-kuzuluğa giderken birini aldım, resmen içim parçalandı. Hava yağmurlu ve otostop çeken de hatrı sayılır derece de ıslanmıştı. Aldığım kişi de bayağa mazlum birine de benziyordu. Yolda konuşurken adapazarın da ki bir otele çalışmaya gittiğini,oranın müdürü de değiştiği için beni almadığını söylüyordu ( Eski müdür,hâlden anlayan biriymiş ki, hayrına işe alıyormuş. ) Çok ısklanmışsınız kimse durmadı mı dedim ki meğer adapazarın'dan aldğım yere kadar yürümüş. ( yaklaşık 17-18 km ) Bir insan neden o kadar yürür ? İmkansızlıktan! Kuzuluk sapağın da arkadaşı bıraktım,gideceği yer uzak olduğu için bırakamadım ama hem yol parası hem de bir yemek parası verdim. Peki, ne kaybetmiş oldum?

Kötü örnekler her olay için vardır...

Allah sizden razı olsun hocam, hâlâ sizin gibi merhametli insanların olduğunu bilmek ; insanın yüzünü güldürüyor.
  • genellikle zararsızım
  • Bu devirde kimseye güven olmuyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mindfreak

Bilkent üniversite girişinde arabama 4 kişi doldurur yurtlara öyle çıkarım . Çoğu kişi stickerım var diye basıp gider halbuki hele görseniz herkes tek kişi gidiyo hiç mi düşünmez bu soğukta öğrenci olduğumuz saatte bir geçen ringi beklediğimiz her halimizden belli ona rağmen çoğu kişi almaz. Benimde arabam var sanmayın arabam yok ama babam ankara'ya geldiğinde arabasını bana verir arkadaşlarımla eğleniyim geziyim tozuyum diye o zaman yaptığım bi eylem .
    Bilkent üniversitesinde okuyan arkadaşlarımdan ricam lütfen nizamiyede durup bekleyen arkadaşlarımıza şuraya gidiyorum gelcek varsa alabilirim diye söyleyin biraz düşünceli olun :) .

Bende o anki mooduma göre alıyorum :)))) Kızları almıyorum ama yanlış anlaşılmasın diye :))))
  • risk iş bide kimsenin sohbetini cekemiyom nerelisin ne iş yapiyon sigara ateş varmi Sigara içmiyorum arabamda da içirmiyorum ha öyle mi arabanda pek kiymetliymiş camı acardim .. yaa öff in aşşagi be adam ..
  • Ben alan adam muhtemelen başınada iş alabilir

Ş.içinde almaya hiç gerek yok otobüse binsin

Parası olmasada şöförler genelde alır zaten
  • Şu an üniversitedeyim.Bulunduğum şehrin halkı pek tınlamıyor bizi ama diğer şehirlerden insanlar ben otostop çekmesem bile duyorlar.Duranlar da belli.Doktor,mühendis,asker,polis,bankacı vs.

-Hiç unutmam.Bir gün acil şehir dışına gitmem gerekti.Otobüse yetişecektim.Üniversiteden çıktım hemen.Başladım beklemeye.30 dk. bekledikten sonra aracın teki durdu.Onu o soğukta fark etmedim bile.Adam Bim'in bölge müdürü gibi bir şeydi.Ama çok iyi birisiydi.Üşüdüğümü görünce klimayı sonuna kadar açtı.Baya da sohbet ettik.Terminale kadar da bıraktı.Allah razı olsun ondan.

-Genelde üniversiteden yurda dolmuş parası vermemek için otostop çekerdim.Hava güzel ise yürürdüm.Bir gün otostop çektim.Doblo tarzı bir araç durdu.Adam yalnız yaşıyormuş.Aslında fransadaymış ama bir süreliğine gelmiş.Adamla baya muhabbet ettik.Daha sonra çay,kahve ısmarladı.Cafe'ye gittik.Daha sonra bıraktı beni yurda kadar.

Kendim için konuşursam polis,asker,yaşlılar,kadınlar (özellikle çocuklu ise) ve tanıdık dışında kimseyi almam.Açıkcası tırsıyorum.
  • Otostopcu filmini seyrettikten sonra almıyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Istanbulda kımseyı almam.
    Çanakkalede halısahaya gıden 4 gencı almıştım
    Bırde yaşlı bır cıft sabah vapuruna gıden

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • en son aldığım adam radyoda kadın şarkı söylüyor diye bana akıl vermeye kalkınca
    çevreyolun da ( dh forumu sakinlerinin %77 si için şehir içi ) inidirmiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

ülkemizin güzelliklerini keşfetmeye gelmiş, rus alman fark etmez..genç ve güzel turist bayanlar dışında otostopcu gereksiz,risklidir...

maksat turizime destek

Desenize Türkiye de turistler ulaşım konusunda sıkıntı çekmeyecekler
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.