Merhaba. Senelerdir yaşadığım tuhaf bir sıkıntım var. Uzun süre sabit bir yerde oturduğum zaman belimin bir tık üst, sırtımın ise alt taraflarında kalan geniş bir bölgede ağrı oluşuyor. Bunca senede doktora gitmeme sebebim ağrının bıçak saplanır gibi ani bir ağrı olmaması. Bu da muhtemelen fıtık tarzı bir şey değildir gibi hissettiriyor. Ağrı bir anda gelen bir ağrı degil. Duruma göre değişmekle birlikte oturduktan 30 dakika ile 1.5 saat arasında değişen bir sürede başlayan ve gittikçe artan, oturma süresi arttıkça dayanılmaz hale helen bir agri. Ağrı yıllardır aynı kaldı, ne arttı ne azaldı. Buraya yazma sebebim artık çok rahatsız edici bir hal alması. İnternetten baktığım zaman ise klasik clickbait haber sitelerinin her şeye "fıtık" diyen tuzak haberleri çıkıyor paso. Hiçbir şey bulamadım benim şikayetimi işaret eden. Var mıdır bir fikri olan, benzerini yaşamış olan? Buradan elbet tam teşhis konamaz ama üstünkörü bir şeyler söylenebilir. Bazen 1- 1.5 saat bile sabit otursam aşırı rahatsız edici hale geliyor ağrı. Öyle ki oturmak zorunda olduğum her bir saniye içten içe kivrandiriyor. Böyle olduğunda disaridaysam ayağa kalkip bir esnetme hareketleriyle volta atmak, evdeysem de biraz uzanmak iyi geliyor. Not:ağrı sırtın üst kısımlarında, kürek kemiği kısımlarında falan değil kesinlikle. Yanlış anlaşılma olmasın diye yazıyorum. Sırtın orta ve alt taraflarında mevcut. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr. solucan -- 22 Mart 2021; 16:26:58 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Oturunca Gelen Sırt Ağrısı
-
-
Meslek ne
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-F655C4790
Meslek neMuhasebeciyim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oturunca degil de bazen cok yorulunca gece yatarken agri oluyor.Ne kadar dogru bilinmez(muhtemelen zararli ve yanlis)ama belimi kuturdetiyorum.Biraz rahatliyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu rahatsızlıkla ilgili hiç doktora gitmemiş olmanız enteresan.
Bence bi gidin hastaneye.Ara ara olsa da ağrının mutlaka bi sebebi vardır. İhtimaller dahilinde gerekirse ultrason, röntgen ,mri tetkikleri ile kaynağı tespit edilir. Ağrının bir çok sebebi olduğundan burada yazılanlara pek itibar etmeyin.
Ha yine de merak ediyorsanız ben size söyliyim. Fibromiyalji, kireçlenme, kas/lif yırtılması, kitle, skolyoz...teşhisi koyacak yorumcu arkadaşlar mutlaka olacaktır.
İki ay önce sağ kürek kemiği altımda bir batar ağrı oluştu nefes almamı bile zorlaştırmıştı.Nadiren terli iken rüzgara maruz kaldığımda yaşadığımdan önemsemeyip kendim kremle ovdurarak sıcak su torbası ile atlatırım demiştim.Gittikçe ilerleyince 5-6 gün sonra Göğüs bölümüne randevu alıp gitmiştim.Röntgen temiz çıktı fakat bazı belirtilere istinaden hem kas gevşetici krem ve hap yazdı hem de covid testine gönderdi.Aynı gün test sonucu covit negatif çıktı.Bu arada evde geceleri bir de ısıtıcılı battaniyede yatıp mümkün olduğunca sırtımı sıcak tedavi ile geçirmeye çalışıyorum. Kas gevşeticiler gram fayda etmedi ve ağrılar daha da şiddetlendi. Oturduğum yerde şiddetli bir yanma şekline dönüşüyordu ağrı.Genelde yatarak rahat edebiilyordum.Geçmeyince Ortopediye gittim bu arada ilk oluşumdan bi 10 gün geçmişti. Ortopedi doktoruna durumu anlattım, kas gevşeticiler etki etmediyse mr tetkiki istedi, yaklaşık bir hafta sonrasına mr randevusu alabilmiştim. Neyse mr çekildim, sonucu için tekrar gittim, bu arada ağrılarım baya bi azalmıştı. Kürek kemiği altında kas yırtılması oluşmuş? hiç bi zorlama yapmadım, ağır iş yapmadım, emekli adamım nasıl olur dedim? Yaşa bağlı kas liflerinin zayıflaması dedi... Genellikle de ameliyat olmadan kolay kolay iyileşmezmiş.Ağrılarımın azalmaya başlamasıyla şanslı olduğumu, şayet tekrar edecek olursa fizik tedavi, yine de olmazsa ameliyat demişti.
Yakın zamanda böyle bi yaşamışlığım var hiç aklımın ucundan geçmeyen bi kas yırtılması vakası...
En kısa sürede hastaneye gitmenizi öneririm.
Geçmiş olsun...
-
quote:
Orijinalden alıntı: kadobayBu rahatsızlıkla ilgili hiç doktora gitmemiş olmanız enteresan.
Bence bi gidin hastaneye.Ara ara olsa da ağrının mutlaka bi sebebi vardır. İhtimaller dahilinde gerekirse ultrason, röntgen ,mri tetkikleri ile kaynağı tespit edilir. Ağrının bir çok sebebi olduğundan burada yazılanlara pek itibar etmeyin.
Ha yine de merak ediyorsanız ben size söyliyim. Fibromiyalji, kireçlenme, kas/lif yırtılması, kitle, skolyoz...teşhisi koyacak yorumcu arkadaşlar mutlaka olacaktır.
İki ay önce sağ kürek kemiği altımda bir batar ağrı oluştu nefes almamı bile zorlaştırmıştı.Nadiren terli iken rüzgara maruz kaldığımda yaşadığımdan önemsemeyip kendim kremle ovdurarak sıcak su torbası ile atlatırım demiştim.Gittikçe ilerleyince 5-6 gün sonra Göğüs bölümüne randevu alıp gitmiştim.Röntgen temiz çıktı fakat bazı belirtilere istinaden hem kas gevşetici krem ve hap yazdı hem de covid testine gönderdi.Aynı gün test sonucu covit negatif çıktı.Bu arada evde geceleri bir de ısıtıcılı battaniyede yatıp mümkün olduğunca sırtımı sıcak tedavi ile geçirmeye çalışıyorum. Kas gevşeticiler gram fayda etmedi ve ağrılar daha da şiddetlendi. Oturduğum yerde şiddetli bir yanma şekline dönüşüyordu ağrı.Genelde yatarak rahat edebiilyordum.Geçmeyince Ortopediye gittim bu arada ilk oluşumdan bi 10 gün geçmişti. Ortopedi doktoruna durumu anlattım, kas gevşeticiler etki etmediyse mr tetkiki istedi, yaklaşık bir hafta sonrasına mr randevusu alabilmiştim. Neyse mr çekildim, sonucu için tekrar gittim, bu arada ağrılarım baya bi azalmıştı. Kürek kemiği altında kas yırtılması oluşmuş? hiç bi zorlama yapmadım, ağır iş yapmadım, emekli adamım nasıl olur dedim? Yaşa bağlı kas liflerinin zayıflaması dedi... Genellikle de ameliyat olmadan kolay kolay iyileşmezmiş.Ağrılarımın azalmaya başlamasıyla şanslı olduğumu, şayet tekrar edecek olursa fizik tedavi, yine de olmazsa ameliyat demişti.
Yakın zamanda böyle bi yaşamışlığım var hiç aklımın ucundan geçmeyen bi kas yırtılması vakası...
En kısa sürede hastaneye gitmenizi öneririm.
Geçmiş olsun...
Benim durumum için de geçerli bu saydığınız ihtimaller değil mi?
Doktora gitmeme sebebim bunu nereden baksanız 3-4 senedir yaşıyorum ve Ağrı'da ne bir artma ne de bir azalma var. Artma olmaması ciddi bir şüphe uyandırmadi o yüzden.
Ayriyeten şikayet etmek istemiyorum ama Türkiye'de hastaneye gitmek çok kötü be hocam. Randevu istersiniz 12 gün sonraya veriyorlar, gidiyorsunuz bir tane suratsız doktor zerre ilgilenmeden formalite icabı 1-2 test tetkik yapıyor bir şey çıkarsa çıktı cikmadiysa dediğiniz gibi krem verip gönderiyorlar.
Daha önce de kalple alakalı alakalı bir sıkıntıdan yaşadım bu saydıklarımın daha rezilini o yuzden söylüyorum.
Cevabınız için teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
aynısı bendede oluyo sebebi basit kaslarını esnetmen lazım omurganın sağı ve solu olarak düşünürsek bi kas fazla kasılmış oluyo sürekli o şekilde duruncada yanma ve ağrı yapıyo esnetmen lazım kas dengesizligi var yani
Öncelikle Allah acil sıhhat versin sayın meslektaşım. Oturmaktan kaynaklı sıkıntılar bizim meslekte sık rastlanıyor. Çalışırken sık sık ayağa kalkmanız, esneme hareketleri yapmanız bunu azaltacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca dik oturmaya çalışın benim 1 2 sene önce böyle bir sorunum başlamıştı, dik oturma, dik yürüme sonucu geçmişti. Klima kullanıyorsanız direkt vücudunuza vurdurmayın rüzgarını. Evde, arabada, işyerinde rüzgar esintisi önünde durmayın. Kulunç denen şey gerçekten insanı çileden çıkarabiliyor beraber yıllarca çalıştığım birisinde gördüm. Resmen rezillik. Bir de sert yatakta yatıyorsanız yumuşak, yumuşakta yatıyorsanız sert değişimlerini bir yapmanızı öneririm. Ben faydasını görüyorum ama tabi benimki böyle yıllarca süren değil, bir kaç günlük, en fazla 1 haftalık ağrılar oluyor.
-
Kulunç olduğunu zannetmiyorum hocam. Benim ağrım yıllardır var ve kulunç gibi o bölgeyi çalıştırdığımda oluşan bir ağrı degil, uzun süre sandalye gibi rahatsız yerlerde oturunca (uzun süreden kastım da 1 saat falan) başlayan ve oturma süresi arttıkça yükselen bir ağrı.
Haklısınız, mesleğimizin zararlarından. Bir de üstune benim gibi normal hayatınız da hareketsizse sıkıntılar çıkıyor. Aslında dik yürürüm ben genelde ama sadece omuzlarında biraz düşüklük var. Belki bu da sıkıntı çıkartıyor olabilir.
Cevabınız için teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: mustafa1524
aynısı bendede oluyo sebebi basit kaslarını esnetmen lazım omurganın sağı ve solu olarak düşünürsek bi kas fazla kasılmış oluyo sürekli o şekilde duruncada yanma ve ağrı yapıyo esnetmen lazım kas dengesizligi var yaniişte muhtemelen bu. İnternette bulamadım bunun ne olduğunu. Rahatsızlığım bu anlattığınla hemen hemen birebir uyuşuyor. Fıtık gibi şiddetli ve ani bir agridan ziyade yanmaya-sızlamaya yakın bir ağrı.
Çok şaşırdım gerçekten, çok iyi betimlemişsin ağrıyı. Clickbait haber siteleri örnek alsın
sandalyede ne şekilde oturuyorsun?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X