Şimdi Ara

ötv. çok çok acil ötv'siz aracın satışı !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
5.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi günler, iyi forumlar. not: öncelikle bu yazımı sadece ötv siz araç alanlar ve satanlar okumasını istiyorum. almayan arkadaslarım hiç bişey anlamaz karmaşık bir konudur. 5 yıl önce dayımın ötv muafiyetinden araç aldık. aracımızın 5 yılı doldu. 5 yıl önce renault symbol almıştım 20bin km de ve kazasız sağlam araba. ama araçtan memnun değiliz güvenliksiz ve yol tutuşu sıfır bir araba kendimizi güvende hissetmiyoruz uzun yolda.. sadece engellinin ihtiyaçları adına kullanıldı. engelli zihinsel olduğu için ek karar almamız lazım. vasisi annem ve annem üzerine kendı arabamızda var onuda babam işe giderken kullanıyor. (şehir dışında olduğu için). kısa zaman önce benim gibi durumda olup ek kararla satış yapan biri var mı? engellinin haklarını korumak için hakim red eder mi biz yeni araç alacağız yine kendi paramızla ford focustan ön sipariş verdik kapora verdik 1,5 aya geleceğini söylediler en geç. eğer hakim izin vermezse ne yapacağız nasıl bir yol izlemeliyiz. bana bu hakkı kazanan kişi dilekçe örneği atabilir mi acil arkadaslar. cok acil. teşekkürler.

• pek anlamam ama süre dolmuş raporunla araç alırsın kim ne karışır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ötvsiz araç almadım satmadım ama anladım.

• 5 yıl dolduysa sorun yok. Normal fiyattan satabiliyorsunuz. Ama prosedürü bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

Ötvsiz araç almadım satmadım ama anladım.

+ 1

• quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

Ötvsiz araç almadım satmadım ama anladım.

peki nasıl bir yol izlemeliyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

pek anlamam ama süre dolmuş raporunla araç alırsın kim ne karışır

zihinsel engelliler için hakim onayı gerekli bazı forumlarda hakimlerin onay vermediğini okudum ama tam cevap alamadım. engelli haklarını korumakmış..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

5 yıl dolduysa sorun yok. Normal fiyattan satabiliyorsunuz. Ama prosedürü bilmiyorum.

evet normalde devletin bize tanıdığı hak 5 yıl sonra satabilirsin yeni araç alabilirsin. ancak bu hakkı hakim elimizden alabiliyormuş. sıkıntımız forda kapora verdik araç gelecek bize hakim izin vermezse sıkıntıya girer durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onurunuz

quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

5 yıl dolduysa sorun yok. Normal fiyattan satabiliyorsunuz. Ama prosedürü bilmiyorum.

evet normalde devletin bize tanıdığı hak 5 yıl sonra satabilirsin yeni araç alabilirsin. ancak bu hakkı hakim elimizden alabiliyormuş. sıkıntımız forda kapora verdik araç gelecek bize hakim izin vermezse sıkıntıya girer durum.

Hocam konuya hakim değilim kusura bakmayın. Ama hakim durduk yere niye reddetsin? Aracın güvenli gelmediğinden, korktuğunuzdan bahsedin. Yeterli olur sanırım. Zaten 5 yılda dolmuş.

• Zihinsen engellide hakim vs konusunu bilmiyorum ama engelli aracınızın 5 yılı dolduysa satışında bir sorun yok. Bağlı olduğunuz nakil vasıtaları vergi dairesine gidip (İstanbul ise örneğin Ümraniye) aracınızın satışa uygun olduğuna dair bir belge almanız lazım.
  • cesmuru kullanıcısına yanıt
    peki cevabınız için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orctzl

Zihinsen engellide hakim vs konusunu bilmiyorum ama engelli aracınızın 5 yılı dolduysa satışında bir sorun yok. Bağlı olduğunuz nakil vasıtaları vergi dairesine gidip (İstanbul ise örneğin Ümraniye) aracınızın satışa uygun olduğuna dair bir belge almanız lazım.

evet normal engellilerde hakim onayı gerekmiyor ancak zihinsel olunca hakim hastaya soramıyor satışını istiyormusun diye bu durumda haklarını koruma devreye giriyor. bayramdan sonra dilekçe vereceğim sonucunu yine buraya yazarım teşekkürler.
  • engelliler.biz'e yaz. orada "oturanboğa" var. her soruna cevap verir
  • Hakimin izin vermediği çok ender durumlar var. Vasi çelişkili cevap verdiği zamanlar ve alınan araç fiyatı ile ailenin genel durumu çok ters olduğu zamanlar( alınan araç lüks sınıf mercedes, vasi patlak ayakkabı giyiniyor gibi durumlarda ) hakimler izin vermeyebiliyor.

Ancak sizin durumda bir çelişki yok, prosedür olarak hakim kararı bekleyeceksiniz. Yüzde 90 diyeyim size...
  • quote:

Sen anlamadiysan forim hic anlamaz

• Bu konuyu takip edecegim. Bizim de zihin engel uzerinden aldigimiz otvsiz bir arac var. lutfen gelismeleri yazarsaniz cok memnun olurum. Isinizi hallettikten sonra konuya gelismeleri yazmayi unutmayjn

• Zihinsel Engelli için araç alınabiliyor mu? Benim kız kardeşim down sendromlu ama yüzde 90 rapor vermiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onurunuz

quote:

zihinsel engelliler için hakim onayı gerekli bazı forumlarda hakimlerin onay vermediğini okudum ama tam cevap alamadım. engelli haklarını korumakmış..

bizim patron bile zihinsel engelli oğlu üzerinden kızına a3 aldı,adamın fabrikaları onlarca dairesi var istanbulda .sizde sıkıntı felan olmaz önce mevcut aracınızı satıp başvurun.

• Gerçekten merakımdan soruyorum devlet bu aracı indirimli olarak zihinsel engelli vatandaşa mı veriyor?

Yoksa bu vatandaş üzerinden yakınlarına mı veriyor?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı araç (Ford) aldığınız bayiye verebiliyorsunuz diye biliyorum. Yani aracı bayiye satıp o bayiden yeni araç alıyorsunuz. Mahkeme aracın başka birisine satılmasını önlüyor yani aracı satıp parasını başka bir yerde kullanamıyorsunuz. Mahkeme aksi bir karar verirse kullanılaniliyor. Misal ev almak için nakit lazım ve aracı satıp bu para kullanılamıyor. Tabi bu olay mahkeme aksi bir şey söylemezse.

Özetle hakim kararı dışarı satılabilir olarak verirse parayı istediğiniz yerde kullabilirsiniz. Hatta bayinin verdiği değerden daha fazlaya satabilirsiniz. Hakim satamazsın derse de 5 yıl dolduğu için sadece bayiye verebilirsiniz.

Eskiye nazaran biraz zor olmuş bu olay. Tek sıkıntı parayı nereye kullanacağınız. Yani araç her türlü satılıyor sadece ederinde oynamalar olur ki oda bayiye bağlı.

Aşağı yukarı böyle olaylar hocam. Siz yinede bir bilir kişiye danışın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.