Şimdi Ara

ÖTV İNDİRİMİ UYGULANMIŞ ARAÇ FİYATLARI VE ÖTV İNDİRİMİ KALKTIKTAN SONRAKİ ARAÇ FİYATLARI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
11.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiyatlar güncellenmiş. Yaklaşık 3000-3500 tl arası zam gelmiş. Bu fiyatlarla bu arabalar zor satılı gibime geliyor;

Yeni cee'd 1.6 CRDI 90 PS 5 Kapı Cool 35.276 TL
    Yeni cee'd 1.6 CRDI 115 PS 5 Kapı Motion A/T 41.273 TL
    Yeni cee'd 1.6 CRDI 115 PS 5 Kapı Concept A/T 44.373 TL
    Yeni pro_cee'd 1.6 CRDI 115 PS 3 Kapı Cool 35.627 TL
    Yeni cee'd Sportywagon 1.6 LX CRDI Cool 90 PS 37.689 TL
    Yeni cee'd Sportywagon 1.6 EX CRDI Motion AT 115 PS 43.213 TL
    Yeni cee'd Sportywagon 1.6 EX CRDI Concept AT 115 PS 45.878 TL

quote:

Orijinalden alıntı: Tergener

Ben de bir Kia kullanıcısı olarak bazı Ceed modellerini yazayım ;

Yeni Cee'd 1.6 CRDI 90 PS 5 Kapı Cool 32.76 TL
    Yeni Cee'd 1.6 CRDI 115 PS 5 Kapı Motion A/T 38.32 TL
    Yeni Cee'd 1.6 CRDI 115 PS 5 Kapı Concept A/T 41.19 TL
    Yeni Pro_Cee'd 1.6 CRDI 115 PS 3 Kapı Cool 33.09 TL
    Yeni Cee'd Sportywagon 1.6 LX CRDI Cool 90 PS 35.00 TL
    Yeni Cee'd Sportywagon 1.6 EX CRDI Motion AT 115 PS 40.12 TL
    Yeni Cee'd Sportywagon 1.6 EX CRDI Concept AT 115 PS 42.59 TL

• quote:

Orijinalden alıntı: superxp

sabah sabah baktım ama kimse daha fiyatları yenilememiş acaba bir bildiklerimi var fiyatlar sanki aynen devam ediyor.

bunun cevabı çok basit bak mesela honda civic dream modeli 34,700 satılıordu 2 mart 2009 da aynı araç vergi indirimi oldugu ayda yani nisan 2009 da 40 milyara çıktı zati temmuz fiyatıda nette 39.000 görünüyor ama her zaman bayi net fiyatındann 1 milyar fazla istiyor yani 40 milyar adamlar zati fazlasıyla zammı koydu bu saatten sonra aynı aracı 42 milyar yapsalar kimse almazki :)
  • Rekabet kurulu görüyordur umarım yapılan düzensizliği...Hepsi aynen devlete gidecek parayı indirdiler cebe..Hepsi resmen tekelleşmiş,İnşallah 2.el kullanılmış araç ithalatını gümrüksüz,vergisiz açarlar acilen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tween25 -- 1 Ekim 2009; 15:45:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tween25

Rekabet kurulu görüyordur umarım yapılan düzensizliği...Hepsi aynen devlete gidecek parayı indirdiler cebe..Hepsi resmen tekelleşmiş,İnşallah 2.el kullanılmış araç ithalatını gümrüksüz,vergisiz açarlar acilen..

Hocam hiç merak etmeyin, öyle birşey olursa da bu sefer o iş yine böylelerinin tekeline kalır ve biz yine avucumuzu yalarız. ebayden falan İngilteredeki 2. el oto fiyatlarına bakıyorum ve çıldırıyorum
  • valla öle bedavaya arabalar var.bizde bakıyoruzda kahroluyoruz maalsef
  • Passat yok satıyor, ellerinde araç yokki o yüzden zam yapmamıştır, 1.5 ay sonra gelecek olan var.
    Olmayan aracı eski fiyattan satmak bir taktik bence. Bu arada Passattaki kampanya 16 Ekime kadar geçerli galiba, tüm bayileri aradım, yarın netleşirmiş fiyat meselesi
  • ŠKODA'da fiyat sayfaları:

YAPIM AŞAMASINDA...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fottili

1.4 - 1.6 motor hacimli otomobilden alınan metalik boya ve sunroof fiyat farkından, 1.8-2.0 motor hacimli otomobilden alınan metalik boya ve sunroof fiyat farkınının daha fazla olmasının açıklaması nedir ? Acaba bizim bilmediğimiz şekilde yüksek hacimli motora sahip araçlara daha iyi kalitede boyamı yapılıyor yada daha kaliteli bir sunroof mu takılıyor zannetmiyorum.Bu durumu mantıkla açıklayabilmek zor.Ama açık olan bir şey varki buda distribitörün parası daha fazla olanları biraz daha fazla yolmaktan imtina etmemesi. Prömüğüme terfi etmek için daha iyi kazıklanmak gerekiyor sanırım.Hazır vergi dilimi yükselmişken distribitör bir puanda ben alayım derdinde anlaşılan.

KDV ve ÖTV farkı metalik boya ve sunroof içinde geçerli yani T.C. devleti diyorki 1.600cc üzeri araç alırsan opsiyonel parçalarada yüksek ÖTV ve KDV uygularım hiç acımam sen nesin ki 1600cc üzeri araç alıyorsun akıllı ol diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: imperio

quote:

1.4 - 1.6 motor hacimli otomobilden alınan metalik boya ve sunroof fiyat farkından, 1.8-2.0 motor hacimli otomobilden alınan metalik boya ve sunroof fiyat farkınının daha fazla olmasının açıklaması nedir ? Acaba bizim bilmediğimiz şekilde yüksek hacimli motora sahip araçlara daha iyi kalitede boyamı yapılıyor yada daha kaliteli bir sunroof mu takılıyor zannetmiyorum.Bu durumu mantıkla açıklayabilmek zor.Ama açık olan bir şey varki buda distribitörün parası daha fazla olanları biraz daha fazla yolmaktan imtina etmemesi. Prömüğüme terfi etmek için daha iyi kazıklanmak gerekiyor sanırım.Hazır vergi dilimi yükselmişken distribitör bir puanda ben alayım derdinde anlaşılan.

KDV ve ÖTV farkı metalik boya ve sunroof içinde geçerli yani T.C. devleti diyorki 1.600cc üzeri araç alırsan opsiyonel parçalarada yüksek ÖTV ve KDV uygularım hiç acımam sen nesin ki 1600cc üzeri araç alıyorsun akıllı ol diyor.

bende öyle olduğunu hesap yaparak bulmuştum, değerler skoda octavia için 1 haziarana kadar uygulanan fiyat üzerindendir:

Metalik boya: 1.6 araçlar için 790 TL.
    2.0 araçlar için 1040 TL.

ilk başta bana da saçma geldi. avrupa fiyatlarına da baktım, orada öyle birşey yok. ama sonra biraz düşündüm ve araştırdım bunun ülkemizdeki ötv uygulamasından dolayı olduğuna kanaat getirdim.

şu anki ötv oranlarına (1600cc'ye kadar %18, 1600-2000cc arası %54) göre hesap:

790'dan %18 kdv ve %18 ötv düşelim: 567,37
    çıkan sonuca %54 ötv ve %18 kdv uygulayalım: 1031,02
    9tl kadar fazla para alıyorlarmış :)

• Opel'de güncelledi fiyatları
  • quote:

Orijinalden alıntı: sg83

quote:

Orijinalden alıntı: tween25

Rekabet kurulu görüyordur umarım yapılan düzensizliği...Hepsi aynen devlete gidecek parayı indirdiler cebe..Hepsi resmen tekelleşmiş,İnşallah 2.el kullanılmış araç ithalatını gümrüksüz,vergisiz açarlar acilen..

Hocam hiç merak etmeyin, öyle birşey olursa da bu sefer o iş yine böylelerinin tekeline kalır ve biz yine avucumuzu yalarız. ebayden falan İngilteredeki 2. el oto fiyatlarına bakıyorum ve çıldırıyorum

aynen valla bak mnesela almanyada honda civic hibrit 2010 14,000 ero bizim ülkede 14,000 eroya polo alamıyoz :)))))

• şuraya bak ya
    civice 45 milyarı bulmuş

ne bu ya ötv den önce 37 ye almayanı dövüyorlardı.

hükümetler ne zaman halkı için iyi bir şey yaptıki zaten.

bunun böyle olacağını hükümette çok iyi biliyordu.

adamlar araç başına neredeyse 8-9 milyar kar yapıyorlar.

b sınıfı bir araba bilr 30 milyarsa bu ülkede.
  • ford da fiyatları güncelliyor anlaşıldıki pimaş gibi fiyatlar kapıda
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

Mazda fiyatları

2
    1.5 Fun Otm. .....................................30,088
    1.5 Fun+ Otm. .......................................30,988
    1.5 Fun+ 6CD Otm..................................31,388
    1.5 Go Otm.............................................31,280
    1.5 Sport ...............................................31,975
    Yeni Mazda3
    Sedan Touring.........................................36,021
    Sedan Touring Otm..................................37,504
    Sedan Impressive....................................39,984
    Sedan Impressive Otm.............................41,467

HB Touring..............................................36,392
    HB Touring Otm.......................................37,875
    HB Impressive.........................................40,355
    HB Impressive Otm..................................41,839

Mazda6
    Dynamic.................................................49,490
    Dynamic Otm..........................................53,230
    Dynamic+ ..............................................55,099
    Dynamic+ Otm. ......................................58,839
    Exclusive Otm..........................................61,894

Mazda MX-5
    2.0 Coupe Cabrio.....................................71,023

Zamlı Mazda fiyatları

1.5 Fun Otm. .....................................32,218
    1.5 Fun+ Otm. .......................................listede yok
    1.5 Fun+ 6CD Otm..................................33,621
    1.5 Go Otm.............................................33,504
    1.5 Sport ...............................................34,254
    Yeni Mazda3
    Sedan Touring.........................................39,588
    Sedan Touring Otm..................................41,588
    Sedan Impressive....................................43,863
    Sedan Impressive Otm.............................45,463

HB Touring..............................................39,988
    HB Touring Otm.......................................41,588
    HB Impressive.........................................44,263
    HB Impressive Otm..................................45,863

Mazda6
    Dynamic.................................................49,736
    Dynamic Otm..........................................56,132
    Dynamic+ ..............................................55,345
    Dynamic+ Otm. ......................................61,742
    Exclusive Otm..........................................63,475

Mazda MX-5
    2.0 Coupe Cabrio.....................................70,844

Bu fiyatlarla bize hayırlı satışlar demek düşer..

• quote:

Orijinalden alıntı: imperio

quote:

Aslında bu da bir trafik düzenlemesi olsa gerek. 1,6 nın üzerinde araç almayın böylece fazla hız yapma şansınız da olmaz dolayısıyla trafik canavarı da engellenmiş olur.

• Anlaşılan o ki ÖTV indirimleri başlamadan önce araba fiyatları ile ÖTV indirimi bittikten sonraki araba fiyatları arasında 5-6.000 TL fark var...

Yani ÖTV indirimi hiç olmasaydı halk daha kazançlı olacaktı...

Hakediyoruz böyle yönetilmeyi...
  • vw ekim ayı boyunca polo hariç fiyatları değiştirmiycekmiş doğrumu söylüyor acaba ekimden sonra zam yaparmı
  • Firmalar yine sinsi planlar içinde sanki hala fiyatlarını güncellemediler.
  • güncellemeyenlerin çoğu rakip firmaları bir görelim ona göre fiyat belirleyelim diye aportta bekleyenler ya da ağır hantal yönetilenler..

nihayetinde ÖTv artışını ekleyecekler başka da bir şey yok ki...
  • Citroen, Peugeot, Skoda, BMW, Mercedes-Benz, Toyota fiyatları güncelliyor .
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.