Şimdi Ara

ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA... (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: hardcrss , bardrock Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
9.833
Cevap
422
Favori
1.051.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Herhangi bir ww bayii ararsan fiyatların öyle olmadığını anlarsın business passat 207 bin imp ise 180 190 arası

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bvrgndz B kullanıcısına yanıt
    Abi onu biliyorum da ÖTV indirimi meselesinin liste fiyatı üzerinden olduğunu düşünmüştüm hep. Söylediğiniz haliyle bir bayii 250Klık araca söz gelimi kanka indirimi ile 150K dese dahi bu rakam üzerinden ötv muafiyet miktarı hesaplanıyor yani. Tuhaf bence bu durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belge goturuken alinan fiyat yazar neyse o olur ötv hesabı biraz değişik dediğin gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: babıesrar82

Abiler nasıl bu fiyatları alıyorsunuz? Konu başında üst sınır 247K denmiş. Passat Business liste fiyatı 263K. Neyi kaçırıyorum ben?
    Kampanya fiyatı passat business bu fiyatın çok altında idi.liste fiyatı dediginiz rakamlar...kampanya bitmiş ise zaten alınamaz olur.osmaniye wv çağrı bey var.o yardımcı olur size...youtube da çağrı beyin passat tanıtım videolarıda var.ben cok destek aldım.hatta passat business e dönmüştüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHOSTKOVİCH -- 29 Ekim 2019; 18:17:53 >
  • SHOSTKOVİCH kullanıcısına yanıt
    Kendim için değil de bi arkadaş için. Teşekkür ederim bilgi için.

• Bugün bir iki bayi ile görüştüm elentra en boşu hurda indirimsiz 115 bin lira ÖTV indirimi uygulanmış olarak 80 bin lira ödersiniz diyorlar. Şimdi %45 indirim nasıl hesaplanıyor. Bu hesaba göre %45 indirim görünmüyor. Bir şeyler anlattılar tam konuyu anlamadım aracın ülkeye giriş ücreti artı KDV ödersin diyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0C1F38325

Bugün bir iki bayi ile görüştüm elentra en boşu hurda indirimsiz 115 bin lira ÖTV indirimi uygulanmış olarak 80 bin lira ödersiniz diyorlar. Şimdi %45 indirim nasıl hesaplanıyor. Bu hesaba göre %45 indirim görünmüyor. Bir şeyler anlattılar tam konuyu anlamadım aracın ülkeye giriş ücreti artı KDV ödersin diyorlar.
    kısaca hesabı şöyle: 115.000/1,45=79,310 tl.
    %50 lik dilimde olsayda, 1,50 ye bölecektik.
    %60 lık dilimde olsaydı, 1,60 a bölecektik.
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Anlaşılan Şu durumda bende fazla ücret alınmıyor.

• Arkadaşlar bir sorum var. ÖTV muaf araç alırken muaf fiyat hesaplandıktan sonra mı bayi indirimi yaparsa düşülüyor? Yoksa fiyattan bayi indirimi düştükten sonra mı muaf fiyat hesaplanıyor?

• Genelde bayi son fiyatını söyler sonra ötv yi hesaplayıp düşer

• quote:

Orijinalden alıntı: Lurn

Arkadaşlar bir sorum var. ÖTV muaf araç alırken muaf fiyat hesaplandıktan sonra mı bayi indirimi yaparsa düşülüyor? Yoksa fiyattan bayi indirimi düştükten sonra mı muaf fiyat hesaplanıyor?
    Bayi bu konularda otv indirimi+bayi indirimini düştükten sonra net fiyatı belirler.Bayiler arasında ciddi fiyat farkı olmadı bende excel yapıp tek tek bayileri aradım özellikle wv için en fazla 2.000 tl fark vardı.

• Ötv muafiyet ile araç alırken hurda indiriminden de yararlanılabiliyor mu acaba

• kenai kullanıcısına yanıt
    Maalesef olmuyor

• Hurda indirimi ÖTV'den düşülmektedir, engelli araç alacaklar zaten ÖTV hariç satın aldıklarından hurda muhabbetinden ekstra fayda beklemesinler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Engelli indirimine bu kadar tepki gelmesinin nedeni devletin engellilere sağladığı bu hak kötüye kullanılabiliyor .
    Devletin ulaşım ihtiyacı karşılansın diye vergi almadığı engelli vatandaşın adina araci alip , onu bir kez bile araca bindirmeyebiliyorlar . Genellikle engelli indirimi ile alınan aracı engelli değil ailesinden biri kendi şahsi aracı gibi kullanıyor
    %90 engelli birisi nasil arac kullansin. Gorme engelli veya isitme engelli oldugunu dusunun. Tabi ki yakini kullanacak onu tasayacak

• joof kullanıcısına yanıt
    Görme engelli ve işitme engelliler zaten ötv den yararlanamıyorlar.

• kenai kullanıcısına yanıt
    Sizie aynı anda araç alan ve hurda aracı olmayan birine teklif edin. 5000Tl gibi bir fiyata devredersiniz. O da artık bayiyle nasıl anlaşırsa 4-5 bin TL avantajı olur.

• Bayinin biri business passatı ÖTV muaf alacağımı öğrenince 240 bin dedi size 148e gelir. Oldu 2 tane alıyorum o zaman dedim

• Ulen dedik hayatımızda ilk kez 0 araba alalım. Hastane %88 verdi.2 puanı nereden kırdın hocam

• Egea en boş paketine 60 bin lira istediler. Tutar 93 bin tl üzerinden hesaplanmış.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.