Şimdi Ara

ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA... (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: e1cY3WnwTk , e1cY3WnwTk Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.832
Cevap
422
Favori
1.050.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim. Zamanla biraz daha düşer diye tahmin ediyorum ama muhtemelen 5.0 / 100 km altına düşmez sanırım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle herkese merhaba. dizel manuel yaris aracımı daha geniş bir araçla değiştirmeyi düşünüyorum. Aracımı ötv muaf alacağım. mevcut aracım 190000 km ye yaklaştı. Yeni aracımı sıfır almayı düşünüyorum ancak bazı konularda yorumlarınıza ihtiyacım var. yeni araç olarak 2 alternatifim var. birisi corolla 1.6 otomatik diğeri civic dizel otomatik. senede 17-18 bin km civarı yapıyorum. evim ile işyeri arası 14 km. bunun 2-3 km si şehir içi sonra bölünmüş yola çıkıyorum(küçük şehirde yaşıyorum şehir içi dediğim de dur kalk olmuyor sadece düşük hızlarla seyrediyorum. senelik yolumun hemen hemen yarısından çoğu şehirlerarası kısmından oluşuyor. Dizel araç almak çok istemiyorum hem mevcut aracım şu anda yağ eksiltiyor, dizelin uzun km sonrasında meydana çıkardığı problemlerle uğraşmak istemiyorum ki honda için dizelinin pek tutmadığı söyleniyor hemde 2021 de kasa değiştireceği için pek olumlu gelmiyor. yeni aracımı sıfır alacağım için uzun süre kullanmayı düşünüyorum(10 yıl gibi). benzinli araç hem daha konforlu hissettiriyor hemde masrafsız.Otomatik vites alacağım için diğer markaların turbo benzinlilerini otomatik olarak eledim(dsg, edc vb). lpg taktırma fikride pek sıcak gelmiyor. Uzun vade de Motor problemi yaşarmıyım diye düşünüyorum. Corolla ile ilgili tek düşüncem gerçekten çok yakar mı bilmiyorum, sakin kullanan biriyim. hybrid seçeneğini de yeni olduğu için neler yaşarım bilmiyorum o yüzden ona da sıcak bakmıyorum. dizeli amorti etsem bile bir yerden sonra dizel problem çıkarmaya başlıyor. bir yandan az yakıt konusunda dizel diğer yandan sürüş keyfinin daha iyi olduğunu düşündüğüm benzinli. corollaya lpg taktıracağıma sonradan lpg taktıracak olsam honda civic eco var, falan derken Açıkçası arada kaldım, fikirlerinize ihtiyacım var. fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim

bir de full paketler ile bir alt paketler arasında kalıyorum. en ful paketler deri koltuk oluyor. derininde yazın çok terlettiği kışın çok soğuk olduğu söyleniyor. gene corolla da sırt kısmı kumaş yan bölgeler ve oturulan bölge deri. ancak bir alt paketi aldığımda da bu sefer led farlar falan olmuyor, bayideki görevli derinin üzerine minder sermeden bahsetti ancak görüntü olarak çok kötü durur.

herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

• hayzınbergk H kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Güncel kurlarla bir hesap yapmak istiyorum sizin için; Yıllık 18 bin km için.

Benzinli araç için şehir içi/şehir dışı ort. 8lt civarı yakacağını düşünüyorum.

Yılda: 8x180x6.86 = 9.878 TL Düz hesap 10 bin tl diyelim 5 senede 50 bin tl yapar.

Dizel araç ort. 6 lt;

Yılda: 6x180x6.49 = 7.009 TL Düz hesap 7 bin tl dersek 5 senede 35 bin tl yapar.

Açıkçası sıfır alacağınız dizel bir aracın 5 senede 15 bin tl masraf çıkartacağını düşünmüyorum. Ağır bakımları vs de dahil etsek 3 bin tl den fazla bakım masrafı çıkmaz 5 senede. Toyota nın dizellerinin çok başarılı olmadığı zaten biliniyor. Senelerce peugeot bindim standart bakım harici dizelden kaynaklanan herhangi bir masraf çıkarmadı. Az km yapmıyorsunuz ben sizin yerinizde olsam fransız dizel motorlu bir araç alırım. Fransız dizelleri gerçekten başarılı bu konuda. Full paket konusunada denk gelirsek bence alacağınız araç kesinlikle full paket olmalı. Hem konfor açısından hem satarken daha karlı olmak açısından full paket tercih edebilirsiniz. Yazın deriden rahatsız olmamak için koltuk soğutmalı (Örn: Talisman) veya oturma yerleri kumaş olan parça derili araçlar tercih edebilirsiniz. (Örn: 5008)

• quote:

Orijinalden alıntı: StByErdeM

Hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim. Zamanla biraz daha düşer diye tahmin ediyorum ama muhtemelen 5.0 / 100 km altına düşmez sanırım
    Amin teşekkür ederim.Bakalım kullandıkça göreceğim.
  • +1600cc hatta 2000cc üzeri 247bine kadar olan araç yok demi
    en iyi şekilde yararlanmak için marka tip farketmez
  • Herkese merhaba.

Sürüşe engeli olmadığı halde engel oranı olanlar sanırım %90 engel oranı var ise direk ötvden muaf oluyorlar. Peki %45 engel oranı olanlar ötv den indirim alabiliyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meclise yönerge vermeleri lazım aracı engelli ve engellinin belirlediği veya engellinin 1. derece akrabaları kullanabilir diye...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    Hayir alamiyor.
  • Arkadaslar Merhabalar aylardır araç bakıyorum bir türlü karar veremedim ya da bulamadım
    70-75 bine otomatik(kredi vs 90-95 e kadar) önerebileceğiniz üzmeyecek bir araç tavsiyeniz varmı dır

yılda toplasan 3-4 bin km yol yapmam

sahibinden de engelliden engelliye satılan kısımı da takip ediyorum maşallah sıfır fiyatı kadar isteyen çok

yardımcı olursanız sevinirim
    El yada ayak problemi var ise engel oranı fark etmiyor. Ötv muafiyeti oluyor. El ayak problemi yok ise %90 ve üzeri isteniyor.

• muhalif13 kullanıcısına yanıt
    Mesela

%50 kalpten
    %10 huzursuz bacak sendormu olan birisi alabilir mi yani bu durumda?
    Alamaz hocam. Ya %90 olacak yada kol yada bacak eksik olacak. %90 olursa engel yeri fark etmiyor. Kol yada bacakta engel var ise Engelli B ehliyeti ile araca hareket ettirici aparat takılması şartı isteniyor.

Huzursuz bacak sendromu araca aparat takılmayacağı için olmaz maalesef.

Benimde boyunda var. Engelli B oluyor ama ötv için gerekli hareket ettirici aparat olmadığı için ötv indirimli araç alamıyorum.

• 1.5 TSI DSG alma arafesindeyim tavsiye eder misiniz?

• arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım bütçem 140.000 tl ÖTV muafiyetli spor araçlara bakınıyorum önerilerini (a3 sportback 1.6 dizel 136.500 TL’ye teklif almıştım ama araç hiçbir mağazada kAlmamıs onun için başka araçlara bakınıyorum )

• StByErdeM kullanıcısına yanıt
    Hocam bende ilk başlarda sizin gibi düşünüyordum dizel daha çok işime gelir diye ancak aradaki farkı dövize yada altına yatırsam zaten ordan elde edeceğim kar ikisini kafa kafaya getiriyor bu durumda dizelin tek artısı performans oluyor yüksek tork tabikide çok iyi. Ancak civic için konuşursak zaten türkiyedeki fabrika kapanıyor honda avrupada artık dizeli bitirdiğini duyurdu. Çok güvenemiyorum. Dediğiniz gibi fransızlar var hatta yeni c5 aircroos da fena değil ancak okadar yüksek fiyat için biraz zorlamam gerekiyor aslında istesem alabilirmde zorlasam ancak sedan bir araç işimi görür şu aşamada zaten diğer suvları otomatik viteslerinden dolayı eledim hepsi çift kavrama. Sizin dediğiniz gibi 3008 yada c 5 aircrooss için zorlasam mı bilemedim, onların otomatikleri diğerleri gibi değil tam otomatik yani sorun çıkarma olasılıkları düşük. Aracı 5 yıldan fazla kullanmayı düşünüyorum oyüzden sorunsuzluk önemli ancak bunların servisleri nasıl bilmiyorum servisleriyle ilgili bir sıkıntı

Kullanan yada bilen diğer arkadaşlarında fikirlerini beklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayzınbergk -- 20 Ekim 2019; 19:6:42 >

• isobay İ kullanıcısına yanıt
    Genelde dsg den uzak durulması söylenir ancak iyi düşünün derim. Bir arkadaşımın passatında dsg arızası verdi 11000 TL fiyat çektiler sonra iyi niyet garantisi diye 3000 yada 4000 TL ya halletmişşlerdi

• KDV ile ilgili bu doğru mu

Otomobilde KDV indirimi var mı?

Otomobil veya nakil araçlarının bu kapsama girmediği yasada belirtilmiş olsa da, Adana bölge idari mahkemesinin engelliler için özel olarak üretilmiş araçların KDV’den muaf olduğuna dair vermiş olduğu karar bulunmakta. Yine yapmış olduğumuz araştırmaya göre, Araç alımlarında KDV muafiyeti hakkının dava açılarak elde edilebileceği doğrultusunda. Bunun için önce aracı KDV’sini ödeyerek satın aldıktan sonra vergi iadesi için vergi dairesine başvurmanız gerekiyor. Bundan bir sonuç alamaz iseniz olayı mahkemeye taşıdığınız takdirde ödemiş olduğunuz KDV’nin iadesine ilişkin karar çıkıyor.

Umarız bir an önce binek araç alımlarında da Engellilerde Katma Değer Vergisi muafiyeti hakkı yasalaşarak ekstra imkânlar sağlanır.

Yazı alıntıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaneta -- 21 Ekim 2019; 0:35:11 >
  • Merhaba

Kia Rio 1,4 Cool otomatik soran yada fiyat alan oldumu aranızda acaba ?

Uygun fiyatlı ötv muafiyetli araba almak istiyorum başka bulamadım önerilerede açığım.
  • arshenik kullanıcısına yanıt
    uygun fiyatlı araçlar için, FİAT firmasının sitesine bakabilirsiniz. 2018 model 500L ve 500X (ismi farklı da olabilir) modellerinde baya indirimli fiyatlar vardı. hem de baya dolu gibi. açıkçası 500x in görünümü bana göre çok güzel. bir de egea lara bakabilirsiniz. ama gücünüz yeterse ve de alacaksanız, fiat ın dizellerine bakın derim. hem az yakarlar, hem de dayanıklılar. hayırlı günler. 500l, dizel 85.000 civarı, 500x ise benzinli, 95.000 civarına geliyo.
  • 100.000TL ye kadar başka öneriler var mi

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.