Elbette, ithalatı tamamen yasaklamıyor zaten, sadece ÖTV istisnası kapsamında ithale izin vermiyor. ÖTV si ödendikten sonra ithal etmekte bir engel yok. Bizim konumuz ÖTV istisnasından yararlanmak olduğu için o kısımla ilgileniyoruz sadece. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA... (492. sayfa)

-
-
Olay çorbaya döndü, şu an ne desem yalan/yanlış olur. Kendi durumumu bile netleştiremedim. Olmadı bi özelge isteyeceğim son çare.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 20 Ocak 2025; 20:15:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
21.01.2025 tarihinde işlemler için Ankara'daki Toyota bayilerinden birine gittiğimde, 2025 yılında hiç ÖTV muafiyetli araç teslim edebildiniz mi diye sordum. ilk teslimatı yaptık bugün dediler. Dolayısıyla, Ankara'da (Corolla mı CHR mı bilemiyorum) teslimat yapılmış durumda.
En azından bilgiyi paylaşayım sizlerle...
-
İzmirde teslim etmiş. Sanırım bir yanlış anlaşılmaya kurban gittim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aynen, Facebook engelli grubunda en az 9-10 Toyota hybrid teslim paylaşımları gördüm çoğu C-HR. İptal olmaz ama biraz gecikecek sanırım sizin işlemler. Hayırlısı olsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Memnun musunuz 1.5 mi tercih ettiniz yoksa 1.3 mü
Yılbaşından önce aldığımız için 1.3 aldık. 1.5 limit üstüydü. Gayet memnunuz. Şehir içi biraz fazla yakıyor. Şehir dışı ise dip gaz yapılmazsa az yakıyor. Toyota gibi atmosferik değil. Çekiş problemi yok. İkinci elde ise en hızlı satılan araçlardan.
Hangi ilde bu cevap geldi acaba. Ben de Bursa da Chr için araç bekliyorum bayi vergi dairesinden 16 sindan itibaren onayların başladığını sorun olmadığını söyledi.
raporu yeniledik 5 yılı doldu aracın arabadan memnunum beklemek daha mı mantıklı sizce, yasa çıkar mı acaba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExeCuTioN66 -- 25 Ocak 2025; 19:30:13 >
seçime kadar hiç bir şey olmaz bence
seçime 1 ay kala eski haline getirirler duruma göre
-
Seçime kadar bir değişiklik beklemeyin seçimde bile birşey olmayabilir. Bu konu ne halk nezdinde ne de devlet nezdinde destek alan bir konu değil. Engelli derneklerinin de birliği yok.
-
Merhaba. Sinyal kolu ve direksiyon topuzu için 25.000 tl ve taahhütname için 5000 tl istediler. Bu çok fazla geldi. Bilgisi olan var mı?
Vergi dairesindeki süreci takip edebileceğimiz bir yer var mıdır? Ya da onaylandığını e-devlet üzerinden görebiliyor muyuz? Bilgisi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim
-
Öyle bir sistem yok, bayiden soracaksınız.
-
Chr ne hikmetse hiçbir toyota bayisinde yok ancak sarı sayfada hemen teslim ilanlar dolu 100-200k fazlası ile, Şubat ayıda geldi çattı yine baba bir zam yaparak Chr nin büyük ihtimallde üst paketleri limitten çıkar ve bu hikaye burada biter. El altından galerilere arabaları verirler müşteriye gelince yok derler
-
Her zaman yaptıkları alicengiz oyunlarına devam ediyorlar, ahlaktan nasibini almayınca böyle oluyor işte. Olan tüketiciye oluyor.
ÖTV istisnalı satışların e-devlet üzerinden online yapılması lazım. Her firma da engelli için aylık üretiminin belli miktarını ayırmak zorunda olmalı. Yoksa bu mağduriyet sürer gider.
-
düşünceniz güzel ve mantıklı ancak bu ülkede engelli bireylerin değeri 0 olduğu için böyle bir uygulamanın hayata geçmesi maalesef bu ülkede imkansız
-
Bahsi geçen markanın buradaki distribütörü katarlı biraderler karaborya göz yummanın kitabını yazdılar pandemi sonrası dönemde, yine aynı tezgahlar naşladı. Bayiiden sıfır teslim 150 bin fazlasına sürüyle araç ilanı var galerici tayfada.
Devlet önleyici olması gereken yerde körükle gidiyor adeta. Piyasayı kendi elleriyle daraltıp üretimi sınırlı 3 marka 5 modele sıkıştıyor insanları karaborsaya çanak tutuyor.
Engelliye ek olarak şimdi de hurda teşviki konuşuluyor yerli üretim araçlarda. Bu ne demek belli yaşın üstündeki aracını hurdaya ayırana yerli üretim araç alınması şartı ile ötv teşviki planı var. O zaman hiç araç bulunamayacak.
Engelli ötv indirimine suistimal diye diye , neticesinde nişadır sürülmüş merkep gibi koşturan yorum yapıcılar ... bu suistimale de sesiniz çıksın duyalım artık, çözüm öneriniz var mı?
Merhaba, acaba bulabildiniz mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X