Şimdi Ara

ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA... (491. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
9.829
Cevap
422
Favori
1.050.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 488489490491492
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Değişikliklerin tamamının işlenmiş olduğu, tebliğin son haline, aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Tebliğin değişmeden önceki halinde

Malul veya engellilerin bu istisna kapsamında ithal edeceği taşıtlar için de Tebliğin ilgili bölümlerinde belirtilen belgelerin gümrük idaresine ibrazı üzerine istisna uygulanabilir.

Şeklinde bir paragraf vardı, onu kaldırdılar. Dolayısıyla artık Malul veya engellinin ÖTV istisnasından faydalanmak amacıyla, engelliliğine uygun olarak ithal edeceği araçlar, istisnadan faydalanamayacak.

GeneratePdf

• cengizeroglu C kullanıcısına yanıt
    2027de yeni araç alabilirsiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • corolla hybrid dream dışında fiyat teklifi alan oldu mu veya isim yazdıran, dream dışında paket bulamadımda

• Arkadaşlar merhaba %90 altında engelli raporum var bununla birlikte sol bacağımda ortopedik engeli olan bir gaziyim. Araba almayı düşünüyorum. Aklıma takılan konu sol bacak engelimden dolayı raporda özel tertibat olarak otomatik vites olduğu belirtilmiş bunun dışında bir özel teribat gerekmiyor. Araba alırsam eşim ve çocuklarımdan 2 kişi aldığım arabayı benim kullanamadığım durumlarda kullanabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkay.k.2 -- 18 Ocak 2025; 14:29:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berkay.k.2 B kullanıcısına yanıt

Merhaba, ortopedik engelde, engelli aracı kullanmak zorunda, engellinin bizzat kullanması şartı var. En son çıkan düzenlemeden benim çıkardığım sonuç şöyle, engelli arabada olmak şartıyla 3. Dereceye kadar yakınlarından biri de kullanabilir ama bunun ruhsata işletilmesi lazım.

Her halükarda ya siz kullanacaksınız ya da eşiniz dahi olsa kullanacak kişi, siz araçta bulunacaksınız. Sizin araçta olmadığınız her senaryo da tespit halinde maliyeye bilgi vermesi gerekiyor kolluk kuvvetlerinin.

• Berkay.k.2 B kullanıcısına yanıt

Özel tertibatlı engelli araçlarda öncelikle vergi dairesine başvuruluyor.Vergi dairesine verilen taahhütnameye sizin dışınızda en fazla 2 kişinin ismi yazılabiliyor.Bunun için eklenecek kişilerin sizinle aynı ikametgahda olması gerekiyor.Vergi dairesi taahhütnameye isimleri ekledikten sonra Noterde ruhsata işletiyorsunuz.Vergi dairesinde taahhütnameye isim eklenmediği zaman noter işlem yapamıyor.Ek olarak tse den aracın engelli dışında kullanılabilir belgesi almanız gerekiyor.Noter ve vergi dairesinde bunu istiyorlar.

Vergi dairesinden daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cool1st -- 18 Ocak 2025; 19:17:56 >
  • cool1st kullanıcısına yanıt
    Bu söylediğiniz şeyler yeni çıkan genelgede mi yayınlandı? Daha önceden vergi dairesinde ve tse de böyle şeyler istemiyordu. Teşekkürler bilgilendirme için. 👍

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • redloves kullanıcısına yanıt

Artık vergi dairelerinde önceden verilmiş olan taahhütnamaye engelli dışında kullanabilecek en fazla 2 kişi eklenebiliyor Aynı ikametgah şartı var.(%90 ve Tertibatlı dahil).Vergi daireleri isim eklemek için hangi belgeleri isteyeceğini vergi dairelerine sormak lazım.Çünkü farklılık gösterebiliyor.Noter tse belgesi istiyor.Belge işlerini yaptırmadan önce hem vergi dairesi hem de notere sormak lazım.Sounuçta bu belgelere de para veriliyor.

• Merhaba iyi forumlar bayiden 0 araç aldım fatura kesildi şase numarası falan belli araba bayiyede geldi ama vergi dairesi bekletiyor denildi uzun süredir bekliyoruz iptal etme gibi bir durumları varmıdır satıcının yani bayinin?
    Başka bir arkadaş 1 gün içinde işlerini halletmiş başka bir bayi ama aynı şehir bilgisi olan aydınlatabilir mi belirsizlik düşündürüyor insanı teşekkürler

• qwertens kullanıcısına yanıt

Mantıklı tabi, sıfır araç sonuçta. Biz de aldık Megane bu ay.

• redloves kullanıcısına yanıt

Tertibatlı araçlarda alınan taahhütname;

ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA...

%90 üzeri engelde alınan taahhütname;

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

Güncel taahhütnamalerde artık %90 altı özel tertibatlılarda isim ekletebiliyor.

Güncelleme ve bilgilendirme için teşekkür ederim, bu taahhütnameyi ilk kez görüyorum. Ben araç alırken eski taahhütnameden vermiştim, şimdi maliye hangisine göre işlem tesis eder acaba?

Ruhsatta gerekli düzenlemeyi yaptırdım (Engeli olmayanların da kullanabileceğine dair ibare) ama bu taahhütnameden dolayı aracı hanıma bile kullandırtmıyorum. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 20 Ocak 2025; 15:42:52 >

Rica ederim.Taahhütnamenizi vergi dairesinde isim ekletmek için güncelleyebilirsiniz.İsim eklendikten sonra tekrar ruhsatın değişmesi gerekir.Bence aracın kayıtlı olduğu yetkili vergi dairesinden bilgi almanız daha sağlıklı olur.

İsim eklenince ruhsat neden değişsin? Kullanabilir denilenlerin ismi ruhsatta geçmiyor ki?

• Merhaba arkadaşlar 2025 yılında toyotadan araç alan var mı? Toyota C-HR başvurum vergi dairesi tarafından "Sanayi ve Teknoloji bakanlığı tarafından açıklanan '2025 yılı motorlu araçlar yerli katkı oranı beyanları tablosu'nda ilgili araç için henüz bilgi girişi yapılmadığından ötv istisnası kapsamında iktisap edilebilecek araçlardan olup olmadığı hakkında bir değerlendirme yapılamamaktadır." diyerek reddedildi.

Attığınız pdf de şu kısım da sadece belirlenen limiti aşarsa ötv ödenir gibi anladım ama doğru mu?

Benim ruhsatta yakını kullanabilir ibaresi var. Ben 2023yılında almıştım aracı, ama taahhütname filan imzalamadım. Şimdi bu şekilde eşim kullanırken polis çevirse ödenmeyen ötv ücretini mi talep ediyor vergi dairesi.

• ataince kullanıcısına yanıt
    Aynı durumdayım hocam beklemedeyim ama iptal etmeyi düşünüyorum olcak gibi değil.

• scamsari kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam hangi il hangi vergi dairesi?

• 
Sayfa: önceki 488489490491492
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.