Şimdi Ara

ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA... (489. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.829
Cevap
422
Favori
1.050.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 487488489490491
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 8 Ocak 2020 de aldığımız aracımızın yarın 5. Yılı doluyor noterde yarın gidip aracı tek kişi üzerine satış yapacağız bakalım böylece 5 yıl dolunca satılıyor mu göreceğiz:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • habbitt kullanıcısına yanıt

hocam x-style için sıraya alan bayi var mı bilginiz var mı? x-sport için hangi bayi sıra alıyor onu da paylaşmanız mümkün mü?

• absfr A kullanıcısına yanıt

Satilmasi lazim kanun cevaz veriyor. Sadece bu konu net gözüküyor ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA... 

hocam lütfen buraya bilgilendirme yapar mısın. saygılar hayırlı olsun

• Arkadaşlar bugün hak muafiyetini kaldırıp satış gerçekleştirdik, kısaca 5 yıl dolunca satış yapılıyor. Bir daha öyle böyle, şu bu diyeni kimse dinlemesin, burada daha ilk gece kanun metnini okuyup değişen maddeyi eklemiştim,aynı şekilde 5 yıl doldu mu muafiyeti noterde kaldırabilirsiniz 300-400 lira bir tutara kaldırılıyor. Ardından da ister satın ister devam edin.

Tam tahmin ettiğimiz gibi. En azından bu hakkı elimizden almadılar, en azından şimdilik.

Bilgi verdiğiniz icin teşekkürler. Yeniden otv muafiyetli bir arac alim hakkiniz olup olmadigi hususunda bir girisiminiz oldu mu peki?

Hayırlısı olsun, bilgi için teşekkürler

• Arkadaşlar malum herkes saldırdı, bütün fırsatçılar Toyota özellikle liste fiyatlarına çaktı, bayilerde aksesuarları filan geçirmeye elden para almaya başladı, ama geri dönüşler başladı 10 yıl beklememiz gerekiyor, bayi paramızı iade etti diye. ben şunu düşünüyorum, bu yıl sadece elinde yeni raporu olanlar ve raporu olup kullanmayanlar araç alımı yapacak gibi, bu iş kesinleşip satışlar yapılamayınca araç bulunabilir ve ederine gelecektir diye tahmin ediyorum. sizlerin görüşü nedir?

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    5 yılı dolan elinden çıkarsın yarına ne olacağının garantisi yok. Burası türkiye.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt

Benim daha 4 yılım var ama ben de öyle düşünüyorum, 5 veya 6. Yılda satar, üzerine biraz ekler sıfır bir araç alır onunla 10. Yılı beklerim.

• Gene secimlerden once kisitlamalari kaldirirlat, o bakimdan cok endise etmeyin derim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Vergi dairesi ile ilgili bir işlem gerekiyor mu?sadece noterde bitiyor mu işlem acaba?5 yıl dolduğunda.

• AnsenAnsen A kullanıcısına yanıt

Araçta tertibat yoksa noterde biter işlemler, tertibat varsa iş daha uzun. Tertibat söküm projesi çizilecek, sökülecek, tekrar TSE muayenesine girecek ordan alınacak belge ile ruhsat normale çevrilecek. 5 yıl dolduktan sonra v.d. İle hiçbir şekilde işiniz olmuyor.

• evet suan için 5 yılı dolan araçlar satılabiliyor ama kanun

"01 Ocak 2025 tarihinden önce ÖTV muafiyetiyle araç satın alan bireyler, bu araçlarını ilk iktisap tarihinden 5 yıl geçtikten sonra satabilirler. Ancak, bu kişiler sattıkları araçlarının ilk iktisap tarihinden itibaren 10 yıl boyunca yeni bir ÖTV muafiyetli araç satın alamazlar."

diyor yani araç satışı yaptıktan sonra yeniden ötv muafiyetli bir araç almak için 10 yıl beklemek mi gerekiyor bu konuda bilgisi olan var mı ?

• PoseidoN59 P kullanıcısına yanıt
    İlk alım tarihinden itibaren 10 yıl bekleyeceksiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PoseidoN59 P kullanıcısına yanıt

Aracınızı satarsınız 10 yıl tamamlaninca tekrar alabilirsiniz satmada sıkıntı yok 5 yılında satılır ama almak için 10 yıllık sürenin tamamlanması şartı var

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

Teşekkürler.

• Ayın ikisinde corolla için ödemeleri yaptık, belgeleler vergi dairesine yollandı ancak o günden beri onaylanmıyor. Vergi daireleri tebliğ bekledikleri için işlemleri bekletiyorlarmış. Umarım bunun arkasından da yakında gelecek başka bir kısıtlama çıkmaz 13 Ocak oldu hala tebliğ gönderilmemiş.

• 
Sayfa: önceki 487488489490491
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.