< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 19 Şubat 2025; 11:38:14 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA... (494. sayfa)

-
-
bu işten sadece bayi etkilenmez olaya iştirak eden müşteriye de ceza keserler hatta işlemi de iptal ederler.
açıktan para verip limit üstü alış yapan herkesi umarım yakalarlar. faiziylede kaçırdıkları vergiyi geri alırlar.
o açgözlüler yüzünden geldi bu sınırlamalar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 19 Şubat 2025; 11:45:55 > -
Mehmet Şimşek para kazanmak istiyorsa müşteriyi dışarıda bırakacak, yoksa 1 kişi bile ekstra para aldılar demez. 2 yılda 200.000 araç için, bayilere araç başına 50.000-100.000TL ceza kesseler iyi para yapar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kayınpederimin adına tescilli 2022 model muafiyetli aracım var. Kayınpederim vefat etti. Aile arasında (3 kardeş ve anne) bir takım sıkıntılar var. Ben geçtiğimiz yıl araca lpg taktırdım fakat hak sahiplerinin aralarındaki sıkıntıdan dolayı ruhsata işletemedim. Bu güne kadar bir ortak yol da bulamadılar. 1 haziran 2025 tarihinde aracın muayene tarihi bitiyor. Araca muayene yaptırmam gerekiyor ama lpg montajı yapıldığı için bu mümkün değil. Sonuçta lpg takıldığı için ruhsat değişmesi gerekiyor. Sadece bu işlem için Noter vasıtası ile bize vekalet verin dedik onu da kardeşlerden biri kabul etmiyor. Kabul etmeyen kardeşe aracı sen al diyoruz param yok alamam diyor. Biz aracı o tarihte (muafiyetli) 250.000 TL ödeyerek almıştık.
Mümkünse şun
ları öğrenmek istiyorum.
- Şimdi hakkı olan pay neye göre hesaplanmalı?
- Aracı nasıl muayene yaptıracağım
-
Peki 5 yılı dolan aracı 10 yıla kadar tutmak mı mantıklı satmak mı
Burası çok aktif değil, buradan cevap alamadığınız durumlarda Facebook grubuna yazın, 116.000 kişiden daha hızlı yanıt gelir.
ENGELLİ İNDİRİMLİ ARAÇ ALIMI DAYANIŞMA PLATFORMU | Facebookfacebook
ENGELLİ İNDİRİMLİ ARAÇ ALIMI DAYANIŞMA PLATFORMU | Facebookhttps://www.facebook.com/groups/3134740406753354/?ref=share&mibextid=NSMWBT
Anlaşmaya bakacaksınız bir şekilde, araç alımında tüm parayı siz versenizde yasal olarak hakkı var araçta. Anlaşamazsanız satıp kanuni payı neyse vermek zorundasınız. Allah rahmet eylesin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 23 Şubat 2025; 0:48:49 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Türkiye'de 5 yıl çok uzun vade, 5 yıl dolunca o zamanki şartlara göre, aracın arıza durumuna, genel piyasa durumuna göre bakarsınız.
Merhaba. Ben engelli muafiyetli aracımı satsam yeni aracının vergilerini öder miyim ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Biraz daha açık yazar mısınız? Ne sormak istediğinizi anlayamadım.
-
Evet haklısınız. 7 sene önce Muafiyetli aldığım aracı satsam 10 sene dolmadığı için muafiyetten yararlanmadan 2. El araç alsam mtv öder miyim?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim bildiğim ödemiyorsunuz, hadda mtvsi çok yüksek bir araç olsa bile muaf tutuluyorsunuz.
-
Engelli bireylerin sahip oldukları taşıtlar (ÖTV istisnasından faydanmadan iktisap edilmiş olsa dahi) MTV den istisnadır. MTV ödemezsiniz.
-
Rapor suresince degil mi mtv muafiyeti.
Babamin raporu 2 yillik mesela
Arkadaşlar şimdi 3 yıl önce araç aldık. Vergi muafiyeti 5 yıl boyunca devam ediyor. Ancak artık 10 yıl bitince tekrar araç alabiliyoruz. Bu durumda vergi muafiyeti de 10 yıl mı oluyor?
-
Süreli raporlarda, rapor süresi ile sınırlı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
MTV istisnası 5 yıl değil, raporunuz sürekli ise aracı satana kadar MTV ödemezsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anladım, teşekkürler.
-
Ötv indirimli alınan araçla ruhsatta adı yazmayan kişi kaza vb. bir duruma karışınca sigorta/kasko karşılar mı?
arabayı alırken verdiğin listedeki kişiler değilse karşılamaz bence
-
Alıntı
metni:Yargıtay, engelli araçları ile ilgili önemli bir karar verdi ve engelli yakını üzerine aldığı araçla kaza yapanların kaskodan yararlanamayacağına hükmetti. Yargıtay’ın böyle bir karar vermesine neden olay özetle şöyle: Tokat’ta, meydana gelen kazada, yüzde 90’ın üzerinde engelli kişiye ait olan ve bir başkasının kullandığı araçta maddi hasar meydana geldi. Aracın kaskosunu yapan sigorta şirketine müracaat edildiğinde şirket, kaza anında aracı otomobil sahibinin değil başka birinin kullandığını gerekçe göstererek hasarı reddetti. Olay mahkemeye yansıdı ve mahkeme, sigorta şirketini haklı buldu. Temyize gidildi ve Yargıtay da sigorta şirketini haklı bularak, hasarın ödenmemesine hükmetti. İşte bu olay, kamuoyuna, engelli yakını üzerine araç alanların kaza yapması halinde kaskodan yararlanamayacağı şeklinde yansıdı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X