Şunun mantıklı bir açıklamasını yapabilecek var mı ? Spor ayakkabı üzerinden bir örnek vereceğim. Adidas'ın 160$ (yani 5120TL) lık ürünü ülkemizde 5200TL bandından satılırken, Aynı segmentteki Columbia'nın 120$ (3850TL) lık ürünü neden 11200TL bandından satılmaya çalışılıyor ? İkisi de yeni sezon ürün. |
Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler (98. sayfa)
-
-
Mantıklı olmasa da cevabını söyleyebilirim:
Gözalan Grup
Columbia distribütörü olan bu firma çok iyi pazar konumlanması sayesinde Columbia'yı TR'de hiç hak etmediği bir noktaya getirip, fahiş fiyatlandırma uygulamaktadır. Aynı ürünleri yurt dışında 3'te 1 fiyatına hatta 4'te 1 fiyatına bile bulabilirsiniz (özellikle ABD'de)
-
Selamlar buradaki öneriler sayesinde kışı gore-tex bir montla çok rahat geçirdim. Bahar mevsiminde ise decathlon yağmurlukları ile takılıyorum fakat naylonumsu yapı ve güneşli günlerde terletmesi nedeniyle artık gore-tex kumaş bir baharlık bakmaya karar verdim. Marka model takıntım yok sadece güzel terletmeyen ve bahar ayında ideal sıcaklıkta tutan bir model arıyorum. Tavsiyelerinizi dört gözle bekliyor olacağım.
Edit:
Bu tarz bir şey düşünüyorum ama baharda çok sıcaklatır mı emin olamadım. Bana iyi gözüktü.
www.kutupayisi.comMarmot Minimalist Gore Tex Erkek Ceket L - Turuncu,Turuncuhttps://www.kutupayisi.com/urun/marmot-minimalist-gore-tex-erkek-ceket-l-turuncuStokta olsaydı bunu da düşünürdüm.
salomonMTN Gore-Tex - Erkek Outdoor Montu | Salomonhttps://www.salomon.com.tr/mtn-gtx-softshell-erkek-outdoor-montu-lc1840700
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geralt1902 -- 4 Mayıs 2024; 20:1:29 >
-
Arkadaşlar selamlar,
Biliyorsunuz ki ülkemizde ne yazık ki Arc'teryx gibi güzel markaların ürünlerinin satışı olmuyor. Bu noktada Amazon Türkiye'ye bununla ilgili bir talep ilettim. Hemen ardından müşteri temsilcisi tarafından arandım ve konuyla ilgili bilgilendirme tarafıma yapıldı.
Telefonda müşteri temsilcisi; Amazon'un müşteri hesaplarındaki istek listelerini önemsedidiklerini arz-talep olayında bir marka ile ilgili yeteri kadar istek olduğunda o markanın ülkeye gelmesinin daha kolay olduğunu tarafıma iletti. Bizlerin de Amazonun yurt dışı sitelerinde kendi hesaplarımız (hesap bilgilerinde adres Türkiye olacak) ile ilgili markanın ürünlerini istek listesine eklediğimiz zaman konuyla ilgili sonuç alma ihtimalimizin oldukça yüksek olduğu bilgisini de özellikle vurguladı müşteri temsilcisi arkadaşımız.
Bu nedenle isterseniz burada bir ekip çalışması yaparak Arc'teryx'in Türkiye'de satışının olması konusunda ortak hareket edebiliriz. Mesela birkaç model belirleriz, topluca o modelleri istek listelerimize ekleriz. En azından bir denemiş oluruz diye düşünüyorum.
@Ohzman hocam sizler bu konuda ne düşünürsünüz? Desteğinizle böyle bir şey deneyebiliriz isterseniz.
-
U markanın bende ülkemize gelmesini çok istiyorum. Ama fiyatları çok pahalı gerçi bu ülkeden cokumbia alabilen eğer oranın fiyatlandırmasına yakın olursa arctryx te satın alabilir. Abd ye kardeşim gitmişti ona aldırmıştım. Bi şapka 40$ bir tşirt 70$’a almıştım:// bu şstek olayını arayıp mı yapıcaz istek kistesi vs nasıl oluşturucaz. Yapalım madem
Ha bu marka ülkede adidas gibi ya da yakın şekilde bir fiyatlandırma yapan distiribütor aracılığı ile gelse insanlar columbianın suratına bile bakmaz. Ama Türkiyede insanların genelinin columbia, thenorthface ten başka bildiği marka yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matador_mirkhan -- 19 Mayıs 2024; 10:38:26 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aynen hocam dediğiniz markalara 3 vermektense Arc'teryx'e 4-5 vermek daha mantıkı olacaktır. Onu da şu şekilde yapabiliriz. Amazon Germany - amazon.de veya Amazon US - amazon.com sitelerine giriyoruz. Örnek olarak diyelim ki Arc'teryx Beta AR modelini almak istedik. Bunu aratıyoruz, adresimiz tabii ki Türkiye olduğu için ürünü görüyoruz ama bu ürün ülkenize gönderilememektedir uyarısı alıyoruz. Daha sonra ürünün sayfasındayken Listeye ekle diye bir buton var. O butonu kullanarak ürünü listelerimize ekliyoruz.
Bu şekilde sallıyorum Arc'teryx Beta AR modeli için aramızda anlaştık onlarca kişi olarak listeye ekledik. İşte bahar için mesela Arc'teryx Gamma LT Hoody üzerinde anlaştık ve istek listelerine ekledik falan. Bu şekilde Amazon ürünü Türkiye'den almak isteyen kişilerin olduğunu fark edip belirli bir stok buraya ayırıyor. Mesela amazon.com.tr sitesinde şu an için az da olsa markanın satışı var aşağıdaki sayfa üzerinden görebilirsiniz.
www.amazon.com.trAmazon.com.tr: Arc'teryx: Modahttps://www.amazon.com.tr/s?rh=n%3A12466553031%2Cp_4%3AArc%27teryx&ref=bl_dp_s_web_12466553031
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geralt1902 -- 19 Mayıs 2024; 12:15:54 >
-
Amazon ilk geldiğinden biz kaç kere mail attık kaç kere söyledik yıllar geçti sonuç alamadık , istediğimiz ürünler Tr de olmayan markalar Amazon basic vs kendi ürünlerini bile getirmediler yani çalışanın ilgileniyormuş gibi yaptığına bakmayın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar,
Amaazon.co.uk ve amazon.de sitelerindeki arc'teryx ürün sayısı bile çok ciddi kısıtlı. (UK ve DE adres için baktığınızda bile, yani Alman ya da İngiliz olsanız bile) Bunun taleple pek alakası yok ne yazık ki. Bu yüzden klişe "o iş olmaz" yapmak zorundayım.
Ben daha önce amazon.com sitesinde bile ne kadar kısıtlı olduğunu görmüştüm, 2010 dönemlerinde sierratradingpost, rei ve abd'nin yerel outdoor sitelerinde bile görmüyordum. Arc'teryx bu konuda özel bir marka, Avrupa'da da pek yok.
Bu yüzden müşteri temsilcisi yorumu çok genel geçer bir güzelleme cevabı sadece.
Ben olsam pek uğraşmazdım bu yüzden :)
Haglöfs ve Norrona bakabilirsiniz Arc'teryx yerine.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 21 Mayıs 2024; 9:33:12 > -
Ohzman hocam merhaba;
Çoğunlukla şehir içerisinde giymek üzere hazır fiyatlar biraz düşmüşken (fiyat algımız kaybolduğundan da indirimli gibi gelebilir) yağmurluk olarak kullanmak için kabuk ceket almak istiyorum Fiyat/Performans olarak aşağıdakilerden hangisini önerirsiniz.
Mountain Hardwewear Treshold (Sepette 7.000 TL)
Rab Namche Gore-Tex Paclite Erkek Ceket Antrasit (Sepette 6.735 TL Havale nakit ödemede ekstra %7 indirim)
https://www.geyikkafasioutdoor.com/rab-namche-gore-tex-paclite-erkek-ceket-antrasit
Marmot Minimalist GTX Erkek Ceket Lacivert (Sepette 6.276 TL havale Nakit ödemede ekstra %7 indirim)
https://www.geyikkafasioutdoor.com/marmot-minimalist-gtx-erkek-ceket-lacivert
Rab Downpour Eco Erkek Yağmurluk Ceket Mavi (Sepette 4.049 TL Havale nakit ödemede ekstra %7 indirim)
https://www.geyikkafasioutdoor.com/rab-downpour-eco-erkek-yagmurluk-ceket-mavi
Yağmurluk maksatlı kullanacağın ürüne bu paraları da verme şu ürünler de işini görecektir diyeceğiniz farklı ürünler de varsa tavsiyeleriniz olursa onları da değerlendirebilirim. Saygılar
-
https://www.mountainhardwear.ca/en/p/mens-threshold-jacket-2024591.html
Sanırım mountain hardware bu, koltuk altı fermuarı güzel artı. Aynısı downpour ve minimalist için de geçerli.
Hiçbir modelde iç cep yok, bazıları kısa.
Paclite gore-tex'e ekstra paraya gerek yok, ancak minimalist ucuzsa alınabilir.
Yani threshold ve minimalist arasından seçim yapardım. Uzun etek olması önemli,
-
amazonColumbia Dış Giyimhttps://www.amazon.com.tr/dp/B07DZ6PS28?ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details&th=1&psc=1
Ürünü 30 euro sınırına yakalanmamak için kısa süre önce sipariş ettim, Amazon US üzerinden kargo gönderimi yapıldı ve 3900 liraya almış oldum (Burada 6000-8000 TL civarında).
1.92 boy / 107 kg olarak Columbia'da çoğunlukla XL giyiyorum ve bu modelde de aynısı sipariş ettim. Ürün aslında tam oldu ama sıkı bir şekilde tam oldu, yani omuzlarda herhangi bir boşluk kalmadı, ön kollar tamamen sardı ve göbek kısmını da sarmaladı. Yani ideal sportif kilonuzda değilseniz, omuzlarınız genişse bu softshell size slim fit olacak. Büyük alırsanız da kollar çok uzun kalıp, üstünüze oturmayacak ve başka softshell'lere göre çok daha sıkı bir dokumaya sahip olması sebebiyle düzgün durmayacaktır.
Ürünün malzemesi sizi tamamen sarmak üzerine.
Bunun artıları ve eksileri var:
Artılar
-İdeal kilonuzdaysanız çok şık bir kalıp çiziyor, benim gibi uzun kollu olan bireylerde kolları yukarı kaldırsanız bile bileklerinizden aşağı düşmüyor.
-Bel büzgüsü, bilek büzgüsü ve kapişon büzgüsü ile rüzgârı çok iyi kesip kışın rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hemen ısıtacak kadar sıkı bir yapısı var.
-Malzeme sıkı olmasının yanı sıra yoğun da ve kollar hariç iç kısmı tiftikli/tüylümsü kumaş yapısında. Bu da ekstra hava tutarak daha fazla yalıtım sağlıyor
Eksiler
-Ürün atletik kesimi nedeniyle sizi o kadar sarıyor ki herhangi bir ince polar, kalın gömlek ile giymeniz mümkün değil. Ürün resmen kısa ya da uzun kollu (ve streç) tshirt üstüne giyilsin diye üretilmiş. Yoksa özellikle kollar sizi zorlayacaktır.
-Kapişon çıkarıldığında boyun kısmı çok yüksek duruyor ve boyunda ek bir büzgü taşımıyor yani kapişonsuz kullanırsanız boyun kısmını sıkamıyorsunuz.
-Sadece dış fermuarlı göğüs cebi var ve iç cebi yok, cüzdanı montunda taşımak isteyenler için olumsuz
-Ürünün dış malzemesi ince gözükse de oldukça sıkı, bu nedenle hem nefes alabilirliği diğer softshell'lere göre düşük hem de ılık havalarda terletmeye meyilli.
Ara notlar:
-Üründe YKK değil Ideal marka (Amerikan markası) fermuarlar var. YKK bu işin en üst noktasıdır, bir tekstil ürününde YKK kullanılıyorsa diğer kısımları da rahatlıkla kaliteli olarak düşünülebilir. Bu şaşırtıcı çünkü başka Columbia ürünlerimde hiç görmediğim bir durum. (sahte gibi bir durum yok, kontrol ettim). Örneğin çok daha ucuz yağmurluğunda (Pouring Adventure II) YKK fermuar var. Bu da bana Columbia'nın bu ürünü daha ekonomik yelpazesinde sunduğu hissini veriyor. Ürün sportif kesim olsa da detaylarda basit kalıyor ve bu da tezimi kuvvetlendiriyor.
Son özet olarak:
Eğer ideal kilonuzda değilseniz, mont içi kazak-gömlek giyerken 2 kere düşünmek istemiyorsanız, ılık havalara uygun mont arıyorsanız bu ürün sizin için değil
Eğer sportif bir vücuda sahipseniz, kışın bile tshirt üstü montla dışarı çıkan biriyseniz, hafif ama saran, atletik bir mont arıyorsanız bu ürün sizin için
Ben her türlü genel kullanıma uygun olacağını düşünerek almıştım, bir tık hayalkırıklığı yaşadım (slim fit giyinen biri değilim) bu yüzden 4 yıldız veriyorum. Ama kalıp tarzı kişisel bir tercihtir, üstümde eğreti de durmadığı için iade etmeyeceğim.
Zaten bir daha ne zaman amazon'dan ucuza columbia alırız meçhul.
Bu yorum yazılırken hâlen Amazon Germany gönderici olarak 3300-4300 tl arasında değişen fiyatlarda satılıyordu, muhtemelen 20 Ağustos sonrası satıştan kalkacak. Gene de bu ürünü ucuz bulmayı başaran/başaracak kişiler için fikir olması adına yazmak istedim.
Sevgiler.
-
Amazon germany ya da us’den siparişlerde bitti. Germany’den vsiparişini verdiğim cıkumbia kapri şortta 30 euro şeysine iptal maili geldi. Canım sıkıldı baya. Lanet olsun bizi düzen bu düzene
skeechers kışın yağmurlu havada bile giyilecek bot tipi olmayan uygun fiyat ayakkabısı hangi model
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkdaşlar Herkese Selam
Tüm kış boyunca beni sıcak tutacak bir monta ihtiyacım var. Konya'da yaşıyorum genelde olarak kurusoğuk ve tipi gibi şeylerle mücadele ediyoruz burda. Ofiste çalışıyorum. İşe gidip gelirken ve haftasonları kullanırım ancak.
Ortalama 5 Bin bütçem var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ba2pac -- 5 Eylül 2024; 16:8:44 > -
amzn.euSalomon OUTLINE PRIMALOFT HDY M Outdoor Ceketi Erkek : Amazon.com.tr: Modahttps://www.amazon.com.tr/dp/B0BSRS8QGH?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_X4M99SR6HPGCRNVWSVYA&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_X4M99SR6HPGCRNVWSVYA&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_X4M99SR6HPGCRNVWSVYA&starsLeft=1&skipTwisterOG=1
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Salomon x ultra 360 gtx'i kış ayları için önerir misiniz?
boynerJack Wolfskin Kırmızı Erkek Kapüşon Yaka Mont Jasper Ins Jkt M - 1741068 | Boynerhttps://www.boyner.com.tr/jack-wolfskin-kirmizi-erkek-kapuson-yaka-mont-jasper-ins-jkt-m-p-1741068?magaza=boyner
Sizce nasıl bir mont karda kışta, outdoor yürüyüşlerde. Sıcak tutar mı? Fiyat olarak yarısını düşünün
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matador_mirkhan -- 16 Eylül 2024; 15:54:3 >
-
Yeşil renklisi 5400 tl, mont 3'ü 1 arada, karda kışta aşırı sıcak tutmaz, şehir tipidir, içindeki polar incedir, dışı da ince tipte yağmurluktur, etek kısmı uzun değildir.
-
Herkese selamlar, konu durgun olduğu için güncelliğini kaybettiğini düşünerek bir soru sormak istiyorum. Daha önce sorulup cevaplandıysa kusura bakmayın.
Öncelikle Adana'da yaşıyorum. Çalışırken beni rahat ettirecek bütçeye de uygun pantolon bakıyorum, sürekli pantolon yırtmaktan eskitmekten bıktım. Normal kargo pantolonlara bakıyordum fakat daha dayanıklı ve uzun ömürlü olacağını düşünerek outdoor, taktik pantolonları araştırmaya başladım.
Öncelikli amacım dar yerlere girip çıkarken hareket özgürlüğü versin istiyorum. Nispeten dayanıklı kumaştan olsun ki uzun süreler kullanayım. Kış gelmesine rağmen yazlık bir şey olsun ki Adana'da daha çok sıcak havaları yaşıyoruz.
Tabi ki buralara 600tl lik mavide satılan kargo pantolondan geldiğim için bütçem çok değil. Tek isteğim moda mağazasından alacağına 1000-1500 tl civarı bunu al işini görür dediğiniz markalar var mı? Yerli de olur yeter işimi görsün.
Şimdiden teşekkürler.
-
Merhaba, Decathlon mağazasının ürünlerini ve sayfasından yorumlarını da dikkate alarak tercih yapabilirsiniz.👋
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X