Şimdi Ara

Overclock denemesinin acı sonu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

--------------------------------------------------------------------------------

slm arkadaslar tuhaf bise oldu arkadasın bi amd sempron 2800 onboard vgalı via cipsetli bi anakartı olan bi sistemi vardı

bende bakim dedim overclock yermi bios tan frekans ayarına girdim 200 ü 260 a cıkardımm psu su gucsuzdu galiba

makınayı baslatmadı bi kac kes resetledim abktım olcak gibi degil sonrasında bios un pilini cıkarım dedim pii cıkardım ama bu sfer bilgisayar hi c acılmıyo anakartta tık yok parcaları cıakrıp taktım yine olmadı

anakartta elimi dokundurdum guney koprusunun oldugu yere elektrik kacagı vardı şim di ne yapacam sizce neden olabilir

frekansı birden 200 den 260 a cıkarınca anakartı yakmaski dimi işlemcidede sorun yok ne yapmöalıyım

bi keresindede boyle olmustu power supllydeki fiş girisine anahtarlarla dokunup şasesini alıyodum sonra calısıyodu ama simdi tık yok ne oldu sizce

lutfen yardım pls

mewluth:Başlık değiştirildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egevatansever -- 30 Ekim 2006; 21:36:35 >

• Öncelikle geçmiş olsun..Güney köprüsünde nasıl bir elektrik kaçağı olur..Max 12 volt olan bir yerde fiziksel olarak kaçağı izlemeniz orada bir devre elemanının yanmış olduğu anlamına gelir..Güney veya kuzey köprüsü yanarsa o anakartın işi bitmiş demektir..Daha ayrıntılı bir anlatım olabilirmi..Nasıl oldu kaçak olayı.???
  • quote:

Orijinalden alıntı: IcemanTURK

Öncelikle geçmiş olsun..Güney köprüsünde nasıl bir elektrik kaçağı olur..Max 12 volt olan bir yerde fiziksel olarak kaçağı izlemeniz orada bir devre elemanının yanmış olduğu anlamına gelir..Güney veya kuzey köprüsü yanarsa o anakartın işi bitmiş demektir..Daha ayrıntılı bir anlatım olabilirmi..Nasıl oldu kaçak olayı.???
    Bir kaç birsey sormak istiyorum o.c yi siz direk tepeden mi başlarsınız ?Ben sempronda yavas yavas arttırarak 10 saatte gordum 260 'ı.Anahtarla dokunmak yerine neden şebekeden bosaltmıyorsunuz ?
    Sistemin bileşenlerini başak makinalarda deneyin olamzsa yaoacagınız bir sey yok.
    Not:foruma yeni üye oldugunuz zamalarda 930'u 4000 Mhz yapıp SS koyacaktınız hatta ''maymunkral''arkadasımızla tartışmıştınız.İşlemciye o.c yağabildiniz mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: IcemanTURK

Öncelikle geçmiş olsun..Güney köprüsünde nasıl bir elektrik kaçağı olur..Max 12 volt olan bir yerde fiziksel olarak kaçağı izlemeniz orada bir devre elemanının yanmış olduğu anlamına gelir..Güney veya kuzey köprüsü yanarsa o anakartın işi bitmiş demektir..Daha ayrıntılı bir anlatım olabilirmi..Nasıl oldu kaçak olayı.???
    tam olarak guney koprusunde degil pci slotunun altında bi cipe doukununca hissetitm cak hafif bi elektrik

bide pil nedense tam oturmuyo temas ediyo ama

anakarrtta yanmıs bi yer bulamadım ki frekasn yukseltemek hemen birden yakarmı anakrtı gerci 200 den 260 a cıkardım hangi akla hizmettetism
  • quote:

Orijinalden alıntı: egevatansever

tam olarak guney koprusunde degil pci slotunun altında bi cipe doukununca hissetitm cak hafif bi elektrik

anakarrtta yanmıs bi yer bulamadım ki frekasn yukseltemek hemen birden yakarmı anakrtı gerci 200 den 260 a cıkardım hangi akla hizmettetism

Alıntıları Göster
    gecmıs olsun ama o anakartın işi bitmiş

bıos sıfırlanmıstır yenıden bıos yazdırın eger olmuyorsa anakart ölmüş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLityWoRLD -- 30 Ekim 2006; 14:40:02 >

• quote:

Alıntıları Göster
    serhat kardes ben guclu makınalara alıtıım icin bunuda oyle sandım

ikincisi istedigi ss leri biras daha duskde olsa koydumm buda iki

sonra efekt yaptın dediler validation da yolladım sonra herkes sustu sen filmin sonunu islememisin buda 3

yardımların icin tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: ReaLityWoRLD

gecmıs olsun ama o anakartın işi bitmiş

bıos sıfırlanmıstır yenıden bıos yazdırın eger olmuyorsa anakart ölmüş

Alıntıları Göster
    Bence yanmamıstır cunku bende o.c yaparken birturlu sistem acmadı sokyum baktım hiç bir sorun yaok yanık ,ezik,yamuk veya koku sonra herseyi dagıttım tek tek ilk önce işlemciyi taktım elektrik verdim kapatıp sırayla ram,ekran kartı ,hdd ,leri takıp denedim sistem actı ama pil duzgun oturmuyorsa bu yuzdende calısmayabilir.
    Anakartın sagdece fsb hızını arttırarak anakart yakamzsın elektrik degerlerini arttırırsan yuksek degerde sakınca dogurur.

• quote:

Orijinalden alıntı: arnavuti

Bence yanmamıstır cunku bende o.c yaparken birturlu sistem acmadı sokyum baktım hiç bir sorun yaok yanık ,ezik,yamuk veya koku sonra herseyi dagıttım tek tek ilk önce işlemciyi taktım elektrik verdim kapatıp sırayla ram,ekran kartı ,hdd ,leri takıp denedim sistem actı ama pil duzgun oturmuyorsa bu yuzdende calısmayabilir.
    Anakartın sagdece fsb hızını arttırarak anakart yakamzsın elektrik degerlerini arttırırsan yuksek degerde sakınca dogurur.

Alıntıları Göster
    DOSTUM SENIN YAPTIĞIN İŞİ BENDE YAPTIM AMA BEN ZEVKINE ÇIKARDIMM O.C YAPTIKTAN SONRA ANKARTTAKI PİLİ ÇIKARDIM 15 DK SORNA TEKRAR AÇTIM PC AÇILMADI HERŞEYI DENEDIM SORUN RAMLERDE ÇIKDI ÖNCDEN NORMAL ÇALIŞIYORDU ANAKARTAKI PİLİ ÇIKARINCA NİYE ÇALIŞMADI ANLAMADIM SONRA GİTTİM BAŞKA MAKINEYE TAKTIM RAMLERI BAŞKA MAKINEDE ÇALIŞTI BEN GİTTİM BAŞKA RAM TAKTIM MAKINEYE BU SFER BİLGİSAYAR AÇILDI SONRA ESKI RAMLERI TEKRAR TAKTIM İLK BAŞDA AÇILDI Bİ DAHA KAPATTIM AÇILMADI SONRA YENI RAMLERI TAKTIM ŞİMDİ HİÇ BİRŞEY YOK SENDE ÖYLE Bİ DENE BAKALIM BIOS KENDINI SİLMİŞDE OLABİLİR HADİ KOLAY GELSIN

• quote:

sonra efekt yaptın dediler validation da yolladım sonra herkes sustu sen filmin sonunu islememisin buda 3

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: egevatansever

''Biraz düşük deolsa SS koydum'' demişsin demek ki o.c yapmadan ben ben bunu yaparım demekle olmuyor...
    Filmmin sonunu kacırmış olabilirim ben zaten suclamak degildi konuyu kacırdıgım için sormak istedim kızmana gerek yok.

• quote:

quote:

''Biraz düşük deolsa SS koydum'' demişsin demek ki o.c yapmadan ben ben bunu yaparım demekle olmuyor...
    Filmmin sonunu kacırmış olabilirim ben zaten suclamak degildi konuyu kacırdıgım için sormak istedim kızmana gerek yok.

Alıntıları Göster
    gecmıs olsun aslında bu oc ıslerı bızım mılletımıze gore bısey degıl bence cunku tum donanımlar cok pahalı yapayım desen bozulksa yenısını alırken gıcuyosun fılan zor yanı

• quote:

Orijinalden alıntı: theycantmeasureheart

gecmıs olsun aslında bu oc ıslerı bızım mılletımıze gore bısey degıl bence cunku tum donanımlar cok pahalı yapayım desen bozulksa yenısını alırken gıcuyosun fılan zor yanı

Alıntıları Göster
    morethenoverclock gibi bişi olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: chakra

morethenoverclock gibi bişi olmuş

Alıntıları Göster
    Anakartı deneme şansın yok mu ? Bir bilgisayarcıya git ve başka parcalarla dene istersen belkide anakart'ta sorun yokur.Ram olabilir,ekran kartı olabilir,işlemci olabilir...
  • quote:

Anakartı deneme şansın yok mu ? Bir bilgisayarcıya git ve başka parcalarla dene istersen belkide anakart'ta sorun yokur.Ram olabilir,ekran kartı olabilir,işlemci olabilir...

Alıntıları Göster
    remlerin hısını dusurmemişim galba remdede tık yok anakarttada bide guney koprusunun yunındaki bi cıp te ufak bi kabarık var

bi daha via cıpsetli bi makına ellersem serefsizim

mıllet nforce lerde 300 e cıkarıyo nerdeyse bizim elimisde patladı ıyımı

sakın via yı kullanmayın

• quote:

remlerin hısını dusurmemişim galba remdede tık yok anakarttada bide guney koprusunun yunındaki bi cıp te ufak bi kabarık var

sakın via yı kullanmayın

Alıntıları Göster
    Gecmis olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Dinarsu

Gecmis olsun

Alıntıları Göster
    onbord ve via chipsetli anakartlar o kadar zorlanmaz. nforce 3 chitsetli oc imkanları gelişmiş bi
    bord olsaydı 300 fsb görürdün rahatlıkla. ama sen yaptığın işin farkında olmadığın için anakartı yakmışsın.
  • quote:

sakın via yı kullanmayın

Alıntıları Göster
    quote:

sakın via yı kullanmayın

via'ya yok yere çamur atma derim, becerememişsin işte veya talihsizlik olmuş , imzadaki anakart da via chipsetli , aylardır ramler ve işlemci o.c'li halde takır takır çalışıyor ...

her üründe aksilik çıkabilir ,bir ürüne direk olarak damga yapılması hoş değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: kamikazeden

quote:

sakın via yı kullanmayın

via'ya yok yere çamur atma derim, becerememişsin işte veya talihsizlik olmuş , imzadaki anakart da via chipsetli , aylardır ramler ve işlemci o.c'li halde takır takır çalışıyor ...

her üründe aksilik çıkabilir ,bir ürüne direk olarak damga yapılması hoş değil...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kamikazeden

quote:

sakın via yı kullanmayın

senin yaptığın oc devede kulak bişi değil ki. ayrıca via nın hangi bordunu sen oc bordu olarak gördün ben
    görmedim hiç. via genelde oc imanları kısıtlı stabil makineler için idealdır

• quote:

Orijinalden alıntı: odrin34

quote:

quote:

sakın via yı kullanmayın

senin yaptığın oc devede kulak bişi değil ki. ayrıca via nın hangi bordunu sen oc bordu olarak gördün ben
    görmedim hiç. via genelde oc imanları kısıtlı stabil makineler için idealdır

Alıntıları Göster
    ben yaptığım o.c 'yi övmüyorum arkadaşım , adam orda sakın via kullanmayın diye cümle sarfetmiş , "o.c yapmayı düşünenler via almasınlar" diyebilirdi ama adamın kartı her nasılsa yanmış (ki hangi board olursa olsun öyle bişi olmaz,şanssızlık) chipsete suç atıyor , ben onu eleştirdim

• quote:

Orijinalden alıntı: kamikazeden

ben yaptığım o.c 'yi övmüyorum arkadaşım , adam orda sakın via kullanmayın diye cümle sarfetmiş , "o.c yapmayı düşünenler via almasınlar" diyebilirdi ama adamın kartı her nasılsa yanmış (ki hangi board olursa olsun öyle bişi olmaz,şanssızlık) chipsete suç atıyor , ben onu eleştirdim

Alıntıları Göster
    quote:

Katılıyorum, sonuçta VIA kullanmayın gibi sözler VIA kullanmış biri olarak beni rahatsız ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: olivier_kahm

quote:

Katılıyorum, sonuçta VIA kullanmayın gibi sözler VIA kullanmış biri olarak beni rahatsız ediyor.

Alıntıları Göster
    Ya kardeşim,sustum ama dayanamadım..Anakartın veya chipsetin hiçbir suçu yok..Hart diye abanırsan O/C...Olacağı bu işte..Sanki başka bir olaymış gibi chipseti suçlamayın hemen..Al bakalım 150$ via chipsetli anakart,oluyormu o/c onu anlat bana..50$lık anakart,içinde zaten ne koruma,nede adam gibi filtre elemanı olsun,sonra çık bağırın etrafta..Yok böyle birşey..Topiğin en başında anlatılıyor o/c nasıl yapılır diye..Bir zahmet okuyun..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.