Şimdi Ara

Overclock sonrası donma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar Ryzen 3 1300x işlemci ve Asrock B350M anakarta sahibim. Fabrika çıkışlı şekilde 3.6 ghz de çalışıyor voltaj ise 1.24-1.46 gibi çok oynak bir değere sahip. Üstünde stok soğutucu var. Yaklaşık 1 yıldır 3.7 ghz ve 1.3v ile çalıştırıyordum. Bugün oc yaptım oc sonrası pc dondu. Yeniden son 1 yıldır kullandığım ayarlara geri döndüm. Ama işin ilginç kısmı pc yeniden dondu. Şu an fabrika çıkışlı şekilde kullanıyorum bir sorun yok ama overclock yapmaya devam ettim. 3.9 ghz 1.31vde pc 15 dakikadan sonra dondu. sıcaklık maks 78 oldu. Bu donmaların sebebi voltajın düşük mü olmasından yüksek olmasından mı kaynaklı acaba? Ona göre denemeye devam edeceğim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Eski 1600x im 3.95 ghz için 1.42 volt istiyordu. İlk seri ryzenlarda çok şanslı değilseniz bahsettiğiniz hızlar için 1.35-1.4 volt arası voltaj vermeniz gerekebilir. max 80 - 90 derecenin arasında kaldığınız sürece max 1.4 e kadar çıkmanızda sakınca yok.
  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt
    Hocam 3.9 ghz 1.3625 voltta stabilliği yakaladım. Aida Stress testte birkaç kere 84'e yükseldi ve 74'te kaldı. Oyunlarda ise %100 kullanmasına rağmen(bf5) 60-65 derecenin üstüne çıkmadı sanırsam. 4.0 ghz için 1.38'e kadar volt verdim ama stabillik olmadı. Daha da üstünü denemedim. Dediğiniz gibi benim de maks sınırım 1.4. Ama bayağı bir kurcaladığım için artık birkaç ay sonra denerim dedim. 3.9'a çıkabilmem de gayet iyi stok soğutucu ile.
    Overclock sonrası donma
    Şimdi bir kez daha denedim 40 dakika boyunca 64 kişilik haritada 2 kez 68'e çıktı 60-65 derecelerde gezinde genel olarak 62 derecedeydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltioPasha -- 28 Aralık 2019; 2:22:49 >

• Anakartın modelini tam olarak yazabilirmisiniz oc için pek elverişli olduğunu düşünmüyorum anakartın o yüzden ne kadar voltaj verirseniz randıman vermez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bblokee B kullanıcısına yanıt
    Asrock ab350m hocam. 3 gündür sorunsuz kullanıyorum 3.9 GHz 1.3625v ile.

• UltioPasha kullanıcısına yanıt
    Stres testinde o hızı görüyormusunuz hocam ona dikkat edin

• bblokee B kullanıcısına yanıt
    Görüyorum hocam Afterburner, Aida 64, Cpuz ile baktım. 4.0'a çıkmak istiyorum ama 1.38'e kadar denedim fayda etmedi. 1.4'e de çıkmak istemiyorum. Belki denerim ileride ama stok soğutucu ile biraz zor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence fazla zorlama stok fan ile ne olur ne olmaz elinde kalabilir. 1.4 üzeri çok riskli çünkü .
    2600 var bende 4.0 üzeri için 1.425 v gerekiyor .
    4.0 da 1.325 ile kullanıyorum 240mm soğutma ile tabiki stok fan olsa rahat yükte 20-25 derece fazla ısınacak. Sakın soğutucu masrafına girip o.c yapacağım diye uğraşma elindekini sat 12nm 1600 al.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.