Şimdi Ara

OVERCLOCK STABİLİTE ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba beyler benim Amd fx6300 bir işlemcim var msi 970a-g46 anakartım var işlemciye overclok yapmak istedim ama anakarttan girdiğimde çarpanları yükseltemiyordum oc modda bende Amd overdrive ile yaptım işlemi şimdi W8.1'de Görev yöneticisinden hıza bakıyorum 1 2 3 arasında sürekli dolanıp duruyor en yüksek hız 3,50 diyor yan tarafında'da yardımcı olabilirmisiniz bu konuda bana. Yeni fan almıştım oc için.

Buda anakart bios görüntüsü diğer bios gibi değil ondan baya zorlandım bunu kullanırken.http://i1.ytimg.com/vi/wCNV7xzSy7Q/maxresdefault.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GunaySukru -- 28 Temmuz 2014; 10:19:59 >

• Biostan yapacaksın. biosu tekrar default yap,sonra verdiğim linkteki ayarları etüt et.

http://forum.donanimhaber.com/m_91248882/f_//tm.htm#91297249
  • abi sadece voltajlarımı yükseltiyoruz? bu çarpana filan dokunmuyormuyuz?

Adjust cpu ratio 22, Yapılacak
    spread spectrum,b Disable edilecek

cpu voltage ,ne okuyorsan, üzerine 0.06 Arttırlacak
    cpu nb voltage ,ne okuyorsan üzerine 0,07 Arttırlacak

cpu features içinde; AMD Cool n quiet ,SWM,Core 6 state, C1E disabled. APM disabled, HPM enabled, yapılacak

f10 save deyip çıkacaz. doğrumudur?

bide default işini nereden yapacağız bulurumda sormak en iyisi uyuz oldum ben bu bios'a :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: GunaySukru

abi sadece voltajlarımı yükseltiyoruz? bu çarpana filan dokunmuyormuyuz?

Adjust cpu ratio 22, Yapılacak
    spread spectrum,b Disable edilecek

cpu voltage ,ne okuyorsan, üzerine 0.06 Arttırlacak
    cpu nb voltage ,ne okuyorsan üzerine 0,07 Arttırlacak

cpu features içinde; AMD Cool n quiet ,SWM,Core 6 state, C1E disabled. APM disabled, HPM enabled, yapılacak

f10 save deyip çıkacaz. doğrumudur?

bide default işini nereden yapacağız bulurumda sormak en iyisi uyuz oldum ben bu bios'a :)

cpu ratio dediğim ,zaten çarpan. 22 yaparsan 22x200= 4,4 ghz olur.
    DEFAULT AYARLAR F5 TUŞU ile. Olmazsa F7 yi denersin.

• metin abi girdim şimdi bios'a f6 ile default yaptım. sonra ratio düzenledim voltaja gelinceauto yazıyordu girdim orada 30 40 tane voltaj secenegi var hangisine basacam ben? yada şuanda kaç voltaj aldığını nereden görecegim? 2 voltaj ayarında'da 30 civarı voltaj var 13 den 14 e kadar yükseliyor.
  • 4.4 Ghz Stabil
    Paylaşan: myalperen
    Hız: 4.4 GHz
    Çarpan: 22
    FSB: 200
    Voltaj: 1.375000
    Modlar: Core C6=Disabled, HPC=Disabled, APM=Auto, AMD Turbo Core=Disabled
    Sıcaklık: %100 yük altında max 60c
    Yapılan stabilite testleri: Prime95, Cinebench R15
    Anakart: ASUS M5A97 R2.0
    Soğutucu: Cooler Master Hyper 212 Evo

Bu arkadaşın yaptıgı gibi yapsam olurmu abi voltajı? ve modları?
  • cebimi attım,başka türlü olmıyacak ,kontör müsaitse beni ara.
  • AKşam ararım abi müsait olursan şuanda dışardayımda.
  • beyler bende frekansı artırdım 200den 240 a cpu voltajı 1.1875v ile 1.3250v arasında oynamaya başladı.Süreleri 9 sn 1.1875v da ise 1 sn 1.3250v.Stabil değil voltaj yani bu şekilde işlemciye bir zararı olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sade18

beyler bende frekansı artırdım 200den 240 a cpu voltajı 1.1875v ile 1.3250v arasında oynamaya başladı.Süreleri 9 sn 1.1875v da ise 1 sn 1.3250v.Stabil değil voltaj yani bu şekilde işlemciye bir zararı olur mu ?

Olmaz.
  • Abi lanet olası bağcıların ortasında evde avea çekmiyor o yüzden arayamadım seni.

Dün yaptım OC yi 4.2 yaptım ama şimdi Amd OverDrive ve Prime95 ile test yaptırıyorum altta resimleri var Görev yöneticisinde teste başlamadan önce 4,16 gözüküyor hız testleri başlatınca alttaki resimler gibi abi. 1. 2. 3. resimler AOD 4. Prime95 abi.

Direk Linkler.

1. i.hizliresim.com/REokr6.png
    2. i.hizliresim.com/pvBzbm.png
    3. i.hizliresim.com/kZnB9A.png
    4. i.hizliresim.com/5pM7NR.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GunaySukru -- 29 Temmuz 2014; 12:36:47 >

• PRİME TESTLERİNDE ÇEKİRDEKLER ÇARPAN DÜŞÜRMÜŞ,İŞLEMCİ GÜCÜ DÜŞMÜŞ YANİ.
  • Yani bu normalmidir abi olaması bir sorun yaratırmı? Kalsınmı böyle döneyimmi default ayarlara?
  • quote:

Yani bu normalmidir abi olaması bir sorun yaratırmı? Kalsınmı böyle döneyimmi default ayarlara?

Overclocktan verim alamıyorsun demektir ,bu.
    Default çalış ,daha iyi yani.
  • Default yapıncada aynı oluyor abi 3.50 den 2 ye 1 e iniyor bozduk işlemciyi iyimi :D
  • quote:

Default yapıncada aynı oluyor abi 3.50 den 2 ye 1 e iniyor bozduk işlemciyi iyimi :D

Korkma ,hiç bi şey yok.
    Biostan ayar yapmadığın için oluyor bunlar. Sorun yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.