Şimdi Ara

Overclock yaparken ram sıkıntısı çekiyorum acil fikirlerinizi bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gigabyte GA-P55-UD3L (rev 2.3http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3501#sp) üzerinde i5 760 2.80 8mb işlemcime overclock yaparken ramler yüzünden Hilevel 1333Mhz (2x4)8gb sorun yaşadığımı düşünüyorum.

Bus speedi 147 üzerine çıkaramıyordum.Ramin Mhz değerinin 1500lerin üzerine geçemediğini anladım.Ve ram çarpanını 8 yaptım bu şekilde Bus speedi iyi bir şekilde ayarlayıp ram Mhz değerini 1450lerde bıraktım.Bu ayarlardan sonra bilgisayarım açıldı.Ama stabil bir overclock olmadığı için 2 3 kere mavi ekran aldım.Şimdi size sormak istediğim soru şu.Hilevel ramlerin overclock potansiyeli düşük.Anakartımın DDR3 2200/1333/1066/800 MHz desteği var.Dual channel desteği falan var.

Ben bu ramlerimin yanına Geil Evo Corsa 8GB(2x4GB) 2133MHz DDR3 Low Voltage Dual Channel Ram alsam bus speedi 181 yapıp (voltaj ayarlarını ince ayarları yapılı) 3.80 civarlarında stabil şekilde işlemcimi çalıştırabilir miyim ?

2. olarak overclock yaptıktan sonra bu geil ramleri (2x4) 8gb 1333mhz lik hilevel ramler ile birlikte 16gb olarak sistemde çalıştırabilir miyim ?

Zaman ayırıp cevap yazacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.2 saat içinde cevap verirseniz çok sevinirim.Bahsettiğim geil 2x4 8gb 2133 mhz ramleri indirimli 178 tl kargo bedava olarak alacam ve kaçırmak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KimdenAlacan -- 31 Mayıs 2012; 21:57:03 >

• Overclock yaparken sadece işlemciyi yapın. RAM'in kendi frekansı üzerine çıkmayın. Bunu yaparsanız ,yeni RAMlere hiç gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ironpumper

Overclock yaparken sadece işlemciyi yapın. RAM'in kendi frekansı üzerine çıkmayın. Bunu yaparsanız ,yeni RAMlere hiç gerek yok.

Hmm peki bunu nasıl yapabilirim ? bus speed 133 ken zaten ram 1333mhzde çalışıyor.Onu arttırdığım zaman haliyle ramin frekansıda artıyor.Ram frekansını kapatmak gibi bir durum söz konusu mu acaba ? bu konularda yeterli bilgim yok sanırım.
  • Bus speed'i artırınca ,evet, ram de artıyor. Ama bus speed'i artırdıktan sonra, ram'in frekansını otomatikten çıkarıp manuel olarak 1333'e en yakın değere getirmelisiniz. 1333'ü aşmamalı
  • quote:

Bus speed'i artırınca ,evet, ram de artıyor. Ama bus speed'i artırdıktan sonra, ram'in frekansını otomatikten çıkarıp manuel olarak 1333'e en yakın değere getirmelisiniz. 1333'ü aşmamalı

Benim bios ekranımda Advanced Memory Settings resimdekine benzer şekilde.Sadece Extreme Memory Profile (X.M.P.) seçeneği yok onun haricinde ram frekansının arttığını gösteren yer bu şekilde kapalı ayar yapılamıyor.Baya ugraştım ama elle ayar yapabilecegim bi yer yok.Sadece çarpanını değiştirebiliyorum elle.Bu şekilde 1333mhze getirdiğimde ise 25 30dk içinde bellek hatası geliyor.Birde anakartımda DDR3 2200/1333/1066/800 MHz şeklinde belirtilmiş 1600 mhz yada 1866mhz ram alsam stabil çalışır mı acaba ?

sitesinde yazan bu

4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memory
    Dual channel memory architecture
    Support for DDR3 2200/1333/1066/800 MHz memory modules
    Support for non-ECC memory modules
    Support for Extreme Memory Profile (XMP) memory modules
    (Go to GIGABYTE's website for the latest memory support list.)

Gigabyte GA-P55-UD3L rev 2.3 @biostan sürümüne baktım Fl sitesinde bundan güncel bir bios güncellemeside yok.Sorular biraz fazla oldu cevaplarsan yada cevaplarsanız sevinirim :)

• birde ek olarak Bus speedi 146 yaptığımda yani ram frekansı 1460 mhze geldiğinde ram kanalı tek olarak cl 10 haline geldi. 10 10 10 27 olarak gözüküyorlardı biosta.Ramler aynı marka model 4gb ayrı ayrı alındı.Bu dual channel olarak çalıştıklarını mı gösteriyor acaba.Birde bunların yanına 2133mhzlık (anakartta yazan 2200 mhz bu olsa gerek) dual channel ram aldığımızı düşünürsek stabil çalışırlar mı ? overclock stabil olur mu nasıl olur ?
  • System memory multiplier'ı auto'dan manual'a getirip ram'in hızını değiştiremiyor musun BIOS'unda? RAM'in çarpanını değiştirip 1333'den aşağı tutsan da olur.
    1600 ya da 1866 alırsan, o frekansda çalışmaz. Anakartın desteklediği frekansda çalışır. Yani 1333.
    2133 , 2200 demek değildir. 2200 alsan o da yine anakartın desteklediği 2133'e en yakın düşük hız olan 1333'de çalışır.

Farklı ram takarsan overclock biraz karışabilir. Şu anki takılı olan 2 ram 'in hızlarını , CL'lerini ayrı ayrı ayarlayabiliyor musun? Ayarlayabiliyorsan , yeni takacağın RAM'leri de ayarlayabilirsin. Ayarlayamıyorsan, yeni takacağın RAM'lerle birlikte de bunu yapamazsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

System memory multiplier'ı auto'dan manual'a getirip ram'in hızını değiştiremiyor musun BIOS'unda? RAM'in çarpanını değiştirip 1333'den aşağı tutsan da olur.
    1600 ya da 1866 alırsan, o frekansda çalışmaz. Anakartın desteklediği frekansda çalışır. Yani 1333.
    2133 , 2200 demek değildir. 2200 alsan o da yine anakartın desteklediği 2133'e en yakın düşük hız olan 1333'de çalışır.

Farklı ram takarsan overclock biraz karışabilir. Şu anki takılı olan 2 ram 'in hızlarını , CL'lerini ayrı ayrı ayarlayabiliyor musun? Ayarlayabiliyorsan , yeni takacağın RAM'leri de ayarlayabilirsin. Ayarlayamıyorsan, yeni takacağın RAM'lerle birlikte de bunu yapamazsın.

Ram en yakın düşük hızı mı tercih ediyor.Ramleri 2200de çalıştırmak için 2200+ ram mi almam gerek yani.Önceden ramler 1 ve 3. slottalardı ve Channel A ve Channel B olmak üzere ayrı olarak cl 9 olarak gözüküyorlardı.Şu an 3.ve 4. slota taktım Sadece Channel A 1460 Mhzde CL10 olarak çalışıyorlar.Bunun bir artısı yada eksisi var mı ?.Ram marka modelleri aynı oldugu için dual kit olarak çalışmaya başladılar sanırım.Sadece ram çarpanını düşürüp ayarlayabiliyorum manual ayar yok.Bu şekilde yapınca bellek hatası aldım 3 4 kere hatta 1 keresinde sistem açılmadı 1 saat kadar bellek hatası verdi.En son açıldı birdahada kurcalamadım :).Geri dönüşü olmayan bir yola girmek istemedim.Sanırım bu ramler ile yada bu anakart ile sistemi daha fazla zorlamamam lazım.Bu arada yardımcı olduğun için teşekkürler.Birçok konuda bilgilendim sayende.

Birde 146x22 olarak kullanıyorum şu an 3.2

3.8 ile arasında çok performans farkı olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KimdenAlacan -- 2 Haziran 2012; 13:15:38 >

• Mesela kitapçığına baktım ekteki resimde Single sided Double sided kavramı var.Şu an aynı marka model olan ramleri 3 ve 4.slotta kullanıyorum.hangi slotlara takmam daha sağlıklı çözemedim.Cl10 olarak çalışması iyimidir kötümüdür hiçbirfikrim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KimdenAlacan -- 2 Haziran 2012; 13:24:51 >
  • 2133'ü de 2200 çalıştırabilirsin ama overclock yapmış olursun.. Madem ki overclocklu kullanmak istiyorsun CL timinglerini olabildiğince yüksek tut, daha stabil olur sistem. Yani şuanki CL10, eski CL9'a göre tabii ki daha iyi. 3.8'de bir performans sıçraması tabii olabilir ama 3.8'e çıkabileceğin garanti değil, çok yüksek bir hız o senin CPU'na göre.

"Bu arada yardımcı olduğun için teşekkürler.Birçok konuda bilgilendim sayende. "

Rica ederim Yardımcı olabildiysem ne mutlu :)
  • quote:

2133'ü de 2200 çalıştırabilirsin ama overclock yapmış olursun.. Madem ki overclocklu kullanmak istiyorsun CL timinglerini olabildiğince yüksek tut, daha stabil olur sistem. Yani şuanki CL10, eski CL9'a göre tabii ki daha iyi. 3.8'de bir performans sıçraması tabii olabilir ama 3.8'e çıkabileceğin garanti değil, çok yüksek bir hız o senin CPU'na göre.

"Bu arada yardımcı olduğun için teşekkürler.Birçok konuda bilgilendim sayende. "

Rica ederim Yardımcı olabildiysem ne mutlu :)

iyi bir soğutma yapıldığında i5 760 4.4lere kadar çıkıyor okuduğum çoğu yerde gördüğüm bu.stabil 3.8 yada 4.2 kullananlar var.Ama benim ram ve işlemci soğutucum bu duruma izin vermiyor.3.8de kullandım hatta 4.2dede kullandım ama ram sorunu aldım işte.Yeni ram alsam dedigin gibi 1333de çalışırsa yine bu değerlerde stabil çalışamam sanırım.Alıp denesem destekler gibi geliyor anakart sitesindeki bilgilerin rev 1.0dan kalma oldugunu düşünüyorum.Bios güncellemesiyle 1600 1866 mhz destegi gelmiş olamaz mı acaba ?

(Go to GIGABYTE's website for the latest memory support list.) ibaresini koymuşlar memory kısmına tam olarak nereye bakacağımı bulamadım.

• Internetten kılavuzu indirip ben de baktım. Sadece dediğin hızda ramleri destekliyor. 2133 mhz'yi al diyeceğim ama ram hızını değiştiremediğini söylüyorsun. Bence 3.8'e çıkınca ,şu anki ramlerin hangi frekansa çıkıyorsa ,2133'ün de o frekansa çıkması lazım. Emin değilim açıkçası.
  • 181 x 21 olunca 3.8 oluyor 200x21dede 4.2 oluyor.3.8de 1810mhz 4.2de 2000 mhzde çalışıyor ramler ama iyi bir işlemci soğutucusu lazım yoksa çok ısınıyor işlemci.Yani bence overclock potansiyeli yüksek ramlerle stabil çalıştırabilirim sistemi.Hilevel oldukları için sıkıntı veriyorlar gibi geliyor.Eskiden 1460mhzde çalıştırabiliyordum sistemi şimdi 1430dan yukarı çıkamıyorum gittikçe sıkıntı vermeye başladı bu ramler :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.