slm arkadaslar kolay gelsin -pentium d2.8 -asus p5pl2 anakart -ddr2 512 667mhz ram -palit 7100gs bu sitemimde işlemciyi yukseltmeye calısıyorum en fazla 3,090 mhz oluyor 220*14 mhz 225 ve ustu yaptıgımda bilgisayar acılmıyor fişi cekiyorum yani 220 inin ustunu bi tur yapamadım işlemci voltajını 1,4500v ayarladım ramin kinide 2,00 ama nafile gene aynı gene aynı voltajı yukseltmem bi anlam ifade etmiyor 3,09 un ustune cıkmıyor.
yardım
pentium 4 2.8 te ben 3.17 ghz ye kadar cıkardım daha fazlasında sistem acılmıyor
Bende de aynı işlemci var acaba ek soğutma gerekirmi overclock için? Ayrıca overclock yapmamızın bu işlemcinin performansında önemli bir etkisi varmı?
dostum işlemciye ve rame şimdilik voltaj vermene gerek yok. Ekran kartının frekansıyla ilgili bişey galba senin sorunun. işlemciyi o/c yaparken otomatik olarak onunda frekansını değiştiriyo olabilir. senin anakartı tam bilmiyorum ama benim anakartım otomatik olarak ekran kartının frekansını arttırıyo tabi ayarlanıyo. ilk öncelerde bendede böyle olmuştu ve ekran kartının rekansını sabitleyerek çözüme ulaştım