Şimdi Ara

Overwatch [ANA KONU] (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.161
Cevap
62
Favori
245.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    G2a uzerinden kur nedeniyle fiyat artisi olmuyor. Dedigin gibi olsa battlenet fiyatlarida artardi.
    Bence Talep dogrultusunda fiyati arttiriyorlar. Bir nevi karaborsaya dondu olay.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Talep ile alakası olsa zaten, talep artarsa fiyat düşer. Battle.net üzerindeki fiyat sabittir. Dolar veya euro kuru ülkenizde değişirse sizin alacağınız fiyatta değişmiş olur. Sonuçta g2a gibi siteler farklı yerden key edinmiyor. Karaborsa mı o.O

• Kesinlikle. Ben 116 liraya aldığım zaman %30-40 gibi bir uçuk indirim vardı. Şimdi %17 indirim var. İndirimi azaltarak zam yapıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SdRYmZ

G2a uzerinden kur nedeniyle fiyat artisi olmuyor. Dedigin gibi olsa battlenet fiyatlarida artardi.
    Bence Talep dogrultusunda fiyati arttiriyorlar. Bir nevi karaborsaya dondu olay.

Aynen öyle dolar euro dolar fiyatö da artıyor sonuçta

• quote:

Orijinalden alıntı: WaapS

Talep ile alakası olsa zaten, talep artarsa fiyat düşer. Battle.net üzerindeki fiyat sabittir. Dolar veya euro kuru ülkenizde değişirse sizin alacağınız fiyatta değişmiş olur. Sonuçta g2a gibi siteler farklı yerden key edinmiyor. Karaborsa mı o.O

talep artarsa fiyat düşmez. çünkü overwatch'ın sadece bir üreticisi var, battlenet. eğer overwatch'ın birden fazla üretici olsaydı o zaman fiyat düşerdi. (bkz: giffen paradoksu)

fiyatlar battlenet in fiyatlarını geçemez, zaten kimsede daha yüksek fiyatla battlenet harici bir yerden almaz. ama satıcılar talep arttıkça daha çok kazanmak için battlenet fiyatının altında kalacak şekilde overwatchın fiyatını arttıracaktır. oyun çıkana kadarda bu böyle gider.
    hala almayı düşünene varsa elini çabuk tutsun oyun çıkana kadar, bence fiyat artmaya devam edecektir battlenet fiyatına kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wannabe -- 18 Mayıs 2016; 14:08:03 >

• An itibari ile aldım oyunu . 24 mayısı beklemeye geçtim Battle.netten 39.99 dolara satılan standart editionu aldım . Tamı tamına 118.76 kuruş kesildi . Kafasında soru işareti olanlar alsınlar bence . Global olarak geçti hesaba diğer arkadaşların dediği gibi . En uygunu bu
  • Wannabe W kullanıcısına yanıt
    Doğru hocam, burada zaten fiyatın artmasının talep ile alakası olmadığını söyledim ben de.

Giffen malı olması için 3 unsur olması gerekir;
    ilgili mal düşük mal olmalı (tüketicinin geliri artarken talebin düştüğü mal) , malın ikamesi zor bulunmalı (benzer oyunlar mevcut) , tüketicinin bünyesinde büyük yer tutmalı.

2'si doğru olsa bile, düşük mal değildir. Ekmek örnek veriliyor ki zaten biliyorsundur, insanların geliri artarsa ekmeğe talebi azalır yemezler. Et yerler. Bu yüzden giffen malı için ekmek örnek gösterilebilir. Ama overwatch gelirimiz arttığında kullanmayacağımız bir ürün değil.

Battle.net harici bir yerden alamaz diyorsunuz, bir yandan daha çok kazanmak için battle.net fiyatını geçemez diyorsunuz. Bu insan nasıl kazanıyor o zaman. (bkz: döviz arbitrajı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaapS -- 18 Mayıs 2016; 14:22:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wannabe

quote:

Orijinalden alıntı: WaapS

Talep ile alakası olsa zaten, talep artarsa fiyat düşer. Battle.net üzerindeki fiyat sabittir. Dolar veya euro kuru ülkenizde değişirse sizin alacağınız fiyatta değişmiş olur. Sonuçta g2a gibi siteler farklı yerden key edinmiyor. Karaborsa mı o.O

talep artarsa fiyat düşmez. çünkü overwatch'ın sadece bir üreticisi var, battlenet. eğer overwatch'ın birden fazla üretici olsaydı o zaman fiyat düşerdi. (bkz: giffen paradoksu)

fiyatlar battlenet in fiyatlarını geçemez, zaten kimsede daha yüksek fiyatla battlenet harici bir yerden almaz. ama satıcılar talep arttıkça daha çok kazanmak için battlenet fiyatının altında kalacak şekilde overwatchın fiyatını arttıracaktır. oyun çıkana kadarda bu böyle gider.
    hala almayı düşünene varsa elini çabuk tutsun oyun çıkana kadar, bence fiyat artmaya devam edecektir battlenet fiyatına kadar.

En azindan piyasadan anlayip mantikli konusan birileri var.

G2a, sahibindencom gibi bir sistem uzerinden satis yapiyor. Yani bunu yapan senin benim gibi insanlar. Bir sekilde ellerine kampanyali uygun fiyatli kodlar gecmis, satisini yapiyorlar.(rus keyide olma ihtimali var bunlarin) yada (bazi ulkelerin fiyat ve vergi politikalari sayesinde bir acik kullanarak satin aliyorlar.) bunu tam bilemiyorum.
    İlk basta ellerinde cok fazla kod vardi ve oyunun tutup tutmayacagini kestiremedikleri icin uygun fiyattan erittiler.
    Suan kod azaldikca ve talep arttikca battlenetin fiyatini gecmeyecek seviyeye cekerek nekadar kar edebilirlerse edecekler.

Bu benim bilgi ve mantigim. Hala Bu mantiga kafasi yatmayan insanlar varsada saygı duyarim artik.

Sonuc olarak Bende battlenetten starndart surum almaya karar verdim. 4 tane oyun icinde goremeyecegim skin icin okadar fiyat farki veremem.(sonucta tps bir oyun degil)

• haklısınız hocam
    döviz kur farkından kazanıyorlar ama benim demek istediğimi @SdRYmZ arkadaşda anlatmış.
    fiyatların battlenet harici sitelerde yükselmesinin sebebi bana göre talebin artması. ama ne kadar arttırırlarsa arttırsınlar battlenet fiyatını geçemiyecekler, yoksa zaten kimse almaz, battlenet tercih edilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nymphetaminê

An itibari ile aldım oyunu . 24 mayısı beklemeye geçtim Battle.netten 39.99 dolara satılan standart editionu aldım . Tamı tamına 118.76 kuruş kesildi . Kafasında soru işareti olanlar alsınlar bence . Global olarak geçti hesaba diğer arkadaşların dediği gibi . En uygunu bu

edit

az önce battlenet chatten destek mesajı gönderdim. adam overwatch'da region lock kesinlikle yok diyor. yani oyun nereden hangi kur ile alınırsa alınsın istenilen regionda oynanılır. herhangi bir ban riski vs yok dedi.

yani bunun diğer şeklide rus keyi veya asya keyi de oyunda hiç bir region lock olmadığı için sorun çıkarmaz anlamına gelir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 18 Mayıs 2016; 16:41:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zaris

quote:

An itibari ile aldım oyunu . 24 mayısı beklemeye geçtim Battle.netten 39.99 dolara satılan standart editionu aldım . Tamı tamına 118.76 kuruş kesildi . Kafasında soru işareti olanlar alsınlar bence . Global olarak geçti hesaba diğer arkadaşların dediği gibi . En uygunu bu

edit

az önce battlenet chatten destek mesajı gönderdim. adam overwatch'da region lock kesinlikle yok diyor. yani oyun nereden hangi kur ile alınırsa alınsın istenilen regionda oynanılır. herhangi bir ban riski vs yok dedi.

yani bunun diğer şeklide rus keyi veya asya keyi de oyunda hiç bir region lock olmadığı için sorun çıkarmaz anlamına gelir diye düşünüyorum.

Hmm o zaman dediğin gibi rus kuru üzerinden alınırsa sıkıntı olmaz demekki . Keşke origin edition alsaydım g2adan :D ama çok geç .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zaris

quote:

edit

Hmm o zaman dediğin gibi rus kuru üzerinden alınırsa sıkıntı olmaz demekki . Keşke origin edition alsaydım g2adan :D ama çok geç .

en güzelini yapmışsın ben yinede rus keyi almam hiç bi şekilde.

bende bugün 39 dolardan aldım standart edition bendende 119 lira civarı kesti. artık 24'ünü beklemeye başladık.

• Oyuna giriş rehberi tadında bir çeviri yaptık sizler için oyunun çıkmasına çok az bir süre kala fikir sahibi olmak isterseniz buyrun bir göz atın:

www.turkow.com/overwatch/

• Merhabalar arkadaşlar. Oyunun ps4 versiyonunu ön sipariş verdim bende ama ön sipariş hediyelerini Nasıl aktif edicem battle.net hesabımdan bulamadım. Konuyla ilgili bilgisi olan var mıdır acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ashandle

Oyuna giriş rehberi tadında bir çeviri yaptık sizler için oyunun çıkmasına çok az bir süre kala fikir sahibi olmak isterseniz buyrun bir göz atın:

www.turkow.com/overwatch/

Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Madem oyunu alıp gömdük parayı şimdiden takım felan kuralım.

Oyun başlangıcında takım arayacak arkadaşlar ekleyebilirler blizzard client'e Zaris#2840

Sanırım 3 arkadaş başlayacağız biz. Bir arkadaşın satın alması biraz muallakta duruma göre 6 kişi olursak maçlar daha zevkli olur.
  • Zaris kullanıcısına yanıt
    Ben de geleceğim hocam :)

• Nymphetaminê kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de americas alcam ama korkuyorum ileride sıkıntı olur falan dıyorlardı araştırdınızmı siz iyice?

• Nymphetaminê kullanıcısına yanıt
    Hocam usd ile alınca biraz riskli deniyordu siz araştırdınımzmı? Bende almak istiyorum ama korkuyorum.İleride ping sorunu falan olabilirmiş?

• quote:

Orijinalden alıntı: 37debdeb37

Hocam usd ile alınca biraz riskli deniyordu siz araştırdınımzmı? Bende almak istiyorum ama korkuyorum.İleride ping sorunu falan olabilirmiş?

soruun yok hocam . oyun global olarak ekleniyor
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.