Şimdi Ara

Oy kullanmazsam ne olur ? (Öğrenciyim) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
10.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Diego Ribas

29 martta 18 yaşıma giriyorum 30 martta oylama

of ulan of ne olurdu sanki 2 gün sonra doğsaydım

Oy kullanacak olduğundan emin misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fëanor_

Oy kullanmak zorunluluk değildir. Haktır. İster kullanırsın ister kullanmazsın.

O senin düşüncen

• quote:

Oy kullanmak için 18 yaşının dolmasından 3 ay geçmesi lazım. Yani oy kullanamıyorsun

30 aralıkta doğsaydın bunu diyebilridin
  • hapis
  • Hapse atarlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Eğer ileride yönetilmek istediğiniz kişiler değilde istemediğiniz kişiler gelip sizin haklarınızı elinizden alırsa, o zaman keşke oy verseydim diyerek biyerlerinizi yırtmayın. 28 saat yolculuk yapıcaksın ama ülkenin kaderini belirleyeceksin.

Bir oy deyip geçme, senin gibi kaç kişi vardır herkes verse ne olurdu biraz düşünün.

+
  • quote:

O zaman sen oy kullanamazsın diye biliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet bizi 4 yılda bir bile olsa adam yerine koyup fikrimizi soruyor, buradaki garip tipler ne yapsam da oy vermesem diye yırtınıyor.
  • Yerel secimler oldugu icin pekte onemsemiyorum. Benim de 18 saat gidip gelmem lazim zaten yol parasi 200tl tutuyor 2 gunlugune okadar zaman ve para harcayamam. Yasamadigim ilceye secilecek baskan acikcasi pek de ilgilendirmiyor beni. Gelecek ceza eminim 200un 4te 1i bile olmaz.

• Oy verecek adam varda biz mi vermiyoruz. Kullanmayı düşünmüyorum ben de.

• Hicbir sey olmaz merak etme, ceza hikaye geldigi yok. Bende kullanmayacagim, verecek adam gibi biri var da biz mi vermiyoruz hakkaten hepsi ayni halt. Burada oy kullanmazsan söylesin böylesin, sunu haketmiyorsun v.b laga luga edenleri de sallama parkta oynasinlar yaslari gelince kendileri kullanirlar artik
  • Oy vermeyen arkadaşların oyu bir yerlere gidiyor merak etmeyin.
    Boş boş konuşmasınlar o yüzden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le Citoyen

quote:

Orijinalden alıntı: Xapster

quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Eğer ileride yönetilmek istediğiniz kişiler değilde istemediğiniz kişiler gelip sizin haklarınızı elinizden alırsa, o zaman keşke oy verseydim diyerek biyerlerinizi yırtmayın. 28 saat yolculuk yapıcaksın ama ülkenin kaderini belirleyeceksin.

Bir oy deyip geçme, senin gibi kaç kişi vardır herkes verse ne olurdu biraz düşünün.

Benim oyum madem bu kadar değerli. Devlet bana bu şansı tanısın.
    Ösym'den nerede okuduğumu öğrenip, yalnızca öğrenci belgem ile en yakın sandığa gidip oy kullandıra bilirdi diye düşünüyorum. 4M aşkın öğrenci var. 4M oy için bunlar yapılabilir.
    Vatandaş değil gerekli kurumların bunları sağlaması gerekir. Şimdi ben kalkıp gitsem bana 200TL den aşağı patlamaz.
    Benim gibi 2M insan olsa başka ilde okuyan. Matematiğim yetmedi.

Zaten sana o şans tanındı. Sen dikkatsiz olduğun için es geçtin. Umarım yarın bir gün -gerçi yerel seçim- gelecek olan hükümete sövmezsin, ne yapacağına katlanırsın.

Benim gözümde oy kullanmamak vatana ihanet ile aynı seviyededir. Senin dikkatsizliğinin cezasını belki de oy kullananlar çekecek.

Aynen, budur.
    Oy kullanmayanların mevcut yönetimden şikayet etme hakları yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Hicbir sey olmaz merak etme, ceza hikaye geldigi yok. Bende kullanmayacagim, verecek adam gibi biri var da biz mi vermiyoruz hakkaten hepsi ayni halt. Burada oy kullanmazsan söylesin böylesin, sunu haketmiyorsun v.b laga luga edenleri de sallama parkta oynasinlar yaslari gelince kendileri kullanirlar artik

Olayın yaşla ya da başka bir şeyle ilgisi yok. Gereksiz etiketler yapıştırmaktan sıkılmadınız, bıkmadınız. Oy kullanacak biri olarak ben de bunu doğru bulmuyorum. Kullanılmamış her oyun saçma sistemde nasıl değerlendirildiğini özet geçmeme gerek yoktur diye düşünüyorum. Yaşın gereği haberin vardır muhakkak.
  • Bence her vatandaş oy kullanmalı.
    Ancak benim o sandığa gitme hevesim hiç yok, nedenini biliyorsunuz zaten.
  • Avatara baktım da sen oy verme daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Hicbir sey olmaz merak etme, ceza hikaye geldigi yok. Bende kullanmayacagim, verecek adam gibi biri var da biz mi vermiyoruz hakkaten hepsi ayni halt. Burada oy kullanmazsan söylesin böylesin, sunu haketmiyorsun v.b laga luga edenleri de sallama parkta oynasinlar yaslari gelince kendileri kullanirlar artik

quote:

Orijinalden alıntı: 4Sfenks

Oy verecek adam varda biz mi vermiyoruz. Kullanmayı düşünmüyorum ben de.

Oy kullanırsanız en azından istedikleri yasağı bir günde getiremezler.
  • Bir cacık olmaz kullanma istemiyorsan.
  • Sıkıntı olmaz babam 4-5keredir kullanmıyor hiçbirşey olmadi suana kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: lljoenll

Devlet bizi 4 yılda bir bile olsa adam yerine koyup fikrimizi soruyor, buradaki garip tipler ne yapsam da oy vermesem diye yırtınıyor.

İşin komik tarafıda bu tipler sonradan , ülkeyi ne hale getirdiler diye yakınıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 14 Şubat 2014; 17:13:03 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.