Şimdi Ara

Öyle Bir Geçer Zaman Ki | Kanal D (207. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.177
Cevap
2
Favori
122.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Darkdexterness

quote:

Orijinalden alıntı: Revolución

quote:

Bu nasıl bir bölümdür böyle ömrümden ömür gitti

Yeminle içim karardı böyle bir yönetim varmıydı ya bu kadar vahşice bu kadar hoyratça ? Biraz saptırma ve abartı geldi sanki bana

Neydi o metenin halleri azılı bir suçlu gibi ? Ayrıca bu tuğrulda çok fazla abartılmaya başladı dizi zaten fazla acitasyon yapıyor metede ölürse koca bir yuh çekerim artık peş peşe ölüyor adamlar kurtlar vadisi yeminle halt etmiş

Ayrıca şu soın sahnede hiç mi ekip dikkat etmemiş lan ! Hiçbişey analmadım yeminle meteye tecavüz edicek tuğrul diyenler olmuş bu sadece komik , Yeni görevi olsa olsa işkencecei başşı veya idamcı olabilr seheri örnek göstererek yola çıkmış olabilir arif

Biraz saptırma ve abartı mı? 12 Eylülde nasıl işkenceler yapıldığından haberin yok sanırım, sen bugün çok az bi kısmını gördün sadece.

Tarih ile çok fazla pek ilgim alaka yok o konuda cahilim sayılır ama bu kadar ileri derecede varmı merak ettim sadece saptırma olayı nı bu yüzden söylüyorum ama metenin o şekilde işkence görmesini ise saçma buldum sadece

Bunu okuduktan sonra ulan az bile yansıtmışlar dersin;http://haber.gazetevatan.com/12-eylulun-kan-donduran-iskenceleri/423829/1/Haber

Bak yine gece gece psikolojim alt üst oldu
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yeminle içim karardı böyle bir yönetim varmıydı ya bu kadar vahşice bu kadar hoyratça ? Biraz saptırma ve abartı geldi sanki bana

Neydi o metenin halleri azılı bir suçlu gibi ? Ayrıca bu tuğrulda çok fazla abartılmaya başladı dizi zaten fazla acitasyon yapıyor metede ölürse koca bir yuh çekerim artık peş peşe ölüyor adamlar kurtlar vadisi yeminle halt etmiş

Ayrıca şu soın sahnede hiç mi ekip dikkat etmemiş lan ! Hiçbişey analmadım yeminle meteye tecavüz edicek tuğrul diyenler olmuş bu sadece komik , Yeni görevi olsa olsa işkencecei başşı veya idamcı olabilr seheri örnek göstererek yola çıkmış olabilir arif

Biraz saptırma ve abartı mı? 12 Eylülde nasıl işkenceler yapıldığından haberin yok sanırım, sen bugün çok az bi kısmını gördün sadece.

Tarih ile çok fazla pek ilgim alaka yok o konuda cahilim sayılır ama bu kadar ileri derecede varmı merak ettim sadece saptırma olayı nı bu yüzden söylüyorum ama metenin o şekilde işkence görmesini ise saçma buldum sadece

Bunu okuduktan sonra ulan az bile yansıtmışlar dersin;http://haber.gazetevatan.com/12-eylulun-kan-donduran-iskenceleri/423829/1/Haber

12 Eylül askeri faşist darbesi sadece solcuları değil aynı zamanda sağ görüşlü kişileri de hedef almıştı. Bu darbe ülkeyi büyük bir kaosa sürükledi. insanlar özgürlükten demokrasi den umudunu kesmiş 1 dakika sonra kendisine ne olacağını dahi bilemiyordu. Dünde dizide bunun biraz örneğini gördük. Ne abartılan nede anlatılmayan bir bir sahne oldu, yaşanmış olaylar kısa örneklerle olsa da izleyiciye sunuldu.

Senin verdiğin linkteki haberi tekrar okudum ve aynen buraya yapıştırıyorum uygulanan cezaları:

Falaka: Yaygın ve sürekli kullanıldı. Ayak tabanı, ellerin içi gibi vücudun kaslı bölümlerine kalas, cop, zincir, saz sapı, pik demir vb. vurularak gerçekleştirilirdi.

Köpek saldırtma: Tutuklu çırılçıplak soyulur, kurt köpeği üzerine saldırtılırdı.

Cop: Tutuklulara yönelik işkencelerde genellikle cop kullanılırdı.

Tecavüz: İddianamede bazı tutuklulara cezaevi görevlileri tarafından tecavüz edildiği iddiaları da yer aldı. ( Eğer bu bölümün sonunda anlatılmak istenen buysa haftaya ne olacak merak ediyorum )

Çek-çek: Tutuklu çırılçıplak soyundurulur ve erkeklik organına bir ip bağlanır. Gardiyan ipi alıp hızla koşar, tutuklu da zorunlu olarak gardiyanını peşinden koşardı.

Lağım suyuna sokma: Tecrit bölümünün alt katındaki bazı tuvaletlerin delikleri tıkanır. Hücrelerin pisliği ve lağım suları burada biriktirilir, tutuklular pisliğin içine atılır ve pislik yedirilirdi.

Pisletme: Tutukluların üzerine idrar yaptırılırdı.

Zincir: Tutuklu tek ayağından zincire bağlanır, bu zincir yüksek bir yere asılır, tutuklu bayılıncaya kadar askıda kalırdı.
  • Tugrulun dedigi arifi bu kadar yiktigina gore kotu seyler olacak :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NH_RAN

quote:

12 Eylül askeri faşist darbesi sadece solcuları değil aynı zamanda sağ görüşlü kişileri de hedef almıştı. Bu darbe ülkeyi büyük bir kaosa sürükledi. insanlar özgürlükten demokrasi den umudunu kesmiş 1 dakika sonra kendisine ne olacağını dahi bilemiyordu. Dünde dizide bunun biraz örneğini gördük. Ne abartılan nede anlatılmayan bir bir sahne oldu, yaşanmış olaylar kısa örneklerle olsa da izleyiciye sunuldu.

Senin verdiğin linkteki haberi tekrar okudum ve aynen buraya yapıştırıyorum uygulanan cezaları:

Falaka: Yaygın ve sürekli kullanıldı. Ayak tabanı, ellerin içi gibi vücudun kaslı bölümlerine kalas, cop, zincir, saz sapı, pik demir vb. vurularak gerçekleştirilirdi.

Köpek saldırtma: Tutuklu çırılçıplak soyulur, kurt köpeği üzerine saldırtılırdı.

Tecavüz: İddianamede bazı tutuklulara cezaevi görevlileri tarafından tecavüz edildiği iddiaları da yer aldı. ( Eğer bu bölümün sonunda anlatılmak istenen buysa haftaya ne olacak merak ediyorum )

Çek-çek: Tutuklu çırılçıplak soyundurulur ve erkeklik organına bir ip bağlanır. Gardiyan ipi alıp hızla koşar, tutuklu da zorunlu olarak gardiyanını peşinden koşardı.

Lağım suyuna sokma: Tecrit bölümünün alt katındaki bazı tuvaletlerin delikleri tıkanır. Hücrelerin pisliği ve lağım suları burada biriktirilir, tutuklular pisliğin içine atılır ve pislik yedirilirdi.

Zincir: Tutuklu tek ayağından zincire bağlanır, bu zincir yüksek bir yere asılır, tutuklu bayılıncaya kadar askıda kalırdı.

+1. Görüşlerine aynen katılıyorum hocam. "Adaletli olsun diye 1 sağdan 1 soldan astık" denilen bi dönemdi. Hele birincil ağızdan o işkenceleri yaşamış adamların röportajları var dinlerken tüylerim diken diken oldu. o dönem yapılan işkenceleri bi filmde görsek "yok artık film lan işte abartı" falan deriz ki diyoruzda zaten, öyle işkenceler yapılmış düşünün. Ama dün bunu cidden çok güzel yansıttılar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NH_RAN

quote:

+1. Görüşlerine aynen katılıyorum hocam. "Adaletli olsun diye 1 sağdan 1 soldan astık" denilen bi dönemdi. Hele birincil ağızdan o işkenceleri yaşamış adamların röportajları var dinlerken tüylerim diken diken oldu. o dönem yapılan işkenceleri bi filmde görsek "yok artık film lan işte abartı" falan deriz ki diyoruzda zaten, öyle işkenceler yapılmış düşünün. Ama dün bunu cidden çok güzel yansıttılar

Aynen hocam dediklerinin hepsi doğru.İşte bazı kişiler dizidir filmdir reyting uğruna bunları çekiyorlar diyorlar ama tamamen yanlış düşünce bunlar. Adamlar en azından ülkenin ne kadar zor bir duruma getirildiğini anlatıyor dizide olsa. sağcı solcu diye ayrım yapmadan kaç bin insan hayatını kaybetti. Kimi öldürüldü kimi vatandaşlıktan çıkarıldı bir çok olay yaşandı. Hele ki cezaeviinde yapılan işkenceler insanın kanını donduruyor. Öyle şeyler yaşandı ki o dönemlerde dizide bunları anlatsaydılar insanların psikolojileri bozulurdu.

Örnek: Diyarbakır Cezaevi.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Kanım dondu yeminle neler olmuş meğer
  • Yeni bölüm özeti;

Tuğrul, Mete’ye çok ağır işkenceler yapıyor.

Cemile, Mete için her gün kahrolurken, Tuğrul da boş durmaz. Ve giderek dozunu arttırdığı işkencelerle Mete’yi her gün dayanıklılık sınavına sokar. Darbe sonrası etraf hala çok tehlikelidir. Sokağa çıkma yasağı yüzünden herkes korka korka işine gitmektedir. Eve biraz geç dönen Osman, askerler tarafından yakalanır. Cemile’ye son bir kez teklifte bulunan Tuğrul, onu bir otele çağırır. Cemile, onunla buluşmaya gider, yanına da bıçak alır. Cemile’nin nereye gittiği bilmeyen Arif ise Adapazarı’ndadır. Halit’ten bir iz bulmuştur ve onun peşine düşer. Carolin, Hakan’ı ziyarete gelir. Ancak yanında Zehra olduğu için konuşamaz. Zehra, Carolin’in dükkana geldiğini annesine söyler. Bu durum, Hakan ile araları hala gergin olan Berrin’in hiç hoşuna gitmez. Bahar ise Deniz’e kendini affettirmeye çalışır. Fakat bu kolay değildir. Deniz ondan kaçar ve onu dinlemek istemez. Bu duruma çok üzülen Bahar’a Süleyman yardımcı olur ancak, Soner’e yakalanmadan Deniz’in gönlünü almak çok zordur. Bahar her ne kadar geldiğinin Soner tarafından bilinmesini istemese de, kader onları beklenmedik bir anda yine burun buruna getirir.
  • gene yeni bir bölüm

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sezon bundan da kurtuluyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rainbow05

Bu sezon bundan da kurtuluyoruz

+1 şurda kalmış en fazla 15 bölüm 2013 e kadar gelemsi gerek hikayenin nasıl yaparlar merak konusu
  • Güzel bölümdü, Sıra Arifte
  • Saçmalıkta sınır tanımamakta ve zorlamakta master ve doktora yapmış dizi
  • Saçmaladılar artık.
  • Senaryo olarak biraz geriledi. Ama yapım olarak çoğu diziden kalitelidir. Ha bu sezon geçen sezona göre daha iyi. Saçmalamak derken neyi kastediyoalr anlamadımki 12 Eylül ihtilali yaşanıyor bumu saçmalık kendileri uydurmadılar o zamanlar öyleydi.
  • Dizi nasıl gidiyor bilmem ama müziklerinin çok iyi olduğu kesin

• Arkadaşlar şu 2.parttaki 19.40 da başlayan müziği bileniniz varmı ?

http://www.kanald.com.tr/oylebirgecerzamanki/Video/113Bolum-izle/18303/2
  • Son 2 bölüm kaldı. Bu haftaki ve final bölümü fragmanları yayınlanmış.
  • ali kaptan efsaneydi ondan sonra pek izlemedim ama yinede iyi
  • Tek izlediğim Türk dizisi. Osman'ı yavaş yavaş gösterdiklerinde anlamalıydım bu sezon son sezon olacağını. Bu arada 4. Sezon şuan ki sezon değil mi?
  • şu son 2 bölüm anlamsız ve durgun giderse izlediğim en yavan dizi olarak tarihe geçecektir finale kadar olayları nasıl bağlarlar düşünüyorum özellikle finalde şu yizden şöyle oldu aile şunu yaşadı üzerinde şu gibi dğeişikler oldu demesi lazım ve zaman atlayaıp diziiyi mantıklı bi son ile kapatabilmesi iin hoş kapatamıyacağı belli ya hayırlısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkdexterness -- 10 Haziran 2013; 19:56:03 >
  • 
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.