Cossacks oynamıştım ama o zamanlar o tür oyunları pek sevmezdim.
Red Alert :) Askerde iken oynamıştım...
age of mythology
İlk sanırım civilization (I), dune II, simcity (2000 değil), sonra warcraft vs. vs.
Civ II ve Civ IV'ü hala oynuyorum. Tam bir civilization manyağıyım :)
KKnD, Warcraft II, Knights and Merchants: The Shattered Kingdom, Lords of Magic, Age of Empires(I)... İlk bunları oynamıştım.Hepsi harika oyunlardı.En çok Knight and Merchants sarmıştı.Binalar arası ulaşımı sağlayıp, tarlalar kurup asker çıkarana kadar canım çıkardı...
Red Alert
commando conguer generals halaa oyuyom süper kesinlikle deneyin
Starcraft
Bilgisayarımda tek bir oyun kurulu Heroes of Might&Magic II. Hafta sonu 2 harita bitirdim. Ama en çok oynadığım Heroes of Might&Magic III oldu. Başkasını bilmiyorum.
Rise of nation
Çok çok eskiden(1998 gibi) büyücülü bir oyun vardı. Adını hatırlamıyorum A ile başlıyordu sanırım. Gerilimli müziği falan vardı güzel bir oyundu.
age of empire 2
Age of Mythology...................... Şu an ne oynuyorum biliyormusunuz? Age of Mythology
Titan da tekrar bitireyim dedim. Sanırım 22 veya 23. bölümdü Kuzey'e (North) geçişin ilk bölümünde en zorda oynarken 2-3 saat gibi bir zaman kaybı yaşıyorum, hala daha zorlanıyorum. Şöyle tereyağından kıl çeker gibi geçemiyorum. Adamda hırs yapıyor, kıl oluyorsun, Onun içindirki arasıra eski günleri yad ederim.
defender of the crown (commodore) 198? ? tarıhını hatırlayamıyorum :) north and south (amiga) dune (pc) strateji oyunlarının tarihini değiştirmiştir.. filmi 5 dvd dir..kitabı kac sayfa hatırlamıyorum..her konuda ılk gıbıdır..sandworm lara çok ünite kaptırılmıştır :)
settlers , civ , pirates...settlers çalışması için 512 kb ekran kartı gerekirdi..ekran kartlarına ek olarak hafıza takıldıgı zamanlardı..kafa ayarı , 5.25 lik disklerin kapasitesini nasıl dodurucaz düşünceleri , 3.5 luk diskler , 20mb hdd için tüm harclıklarımı harcamam..şimdi ne ayar var ne bişi nede zevk var..netten indir 1 gun oyna sil..içeriksiz senaryolar sırf grafik için yapılmış oyunlar...
commodore de daha cok stratejı oyunu oynadım ama ısımlerı aklımda deıl cunku o zamanlar ıng bılmıyen ılk okul veletıydım..