Şimdi Ara

Oyun Bağımlılığı Bırakma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyun bağımlılığını bırakabilen oldu mu?

Daha doğrusu oyun elbette oynayacağız ama aşırıya kaçmadan düzene sokarak. Bu şekilde düzene sokabilen arkadaşlar var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yok hocam 14 yıl ko oynadım şu aralar boştayım oyun arıyorum ama bilgisyarım antika olduğu için mevcut oyunların hiç birini açmıyor bağımlılık kötü bişey
  • Hocam bir yaz günü lol oynarken -3 4 yıl önce - sinirlendim falan sonra oturup düşündüm. Ulan dedim yıllardır oyun oynuyorsun ne kattı sana? Yani ne artısı oldu? Bulunduğun nokta asosyal, kilolu , bilgisiz bir adam oldun çıktın milletle iletişim bile kuramıyorsun dedim. O an hepsini sildim sonra her oyun oynacağım zaman aklıma bu dediklerim geldi oynamadım.
  • 2016'da Lol oynamaya başlamıştım. Bayağı sarmıştı.Her gün oynamaya başladım. Yeni şeyler öğrenip deniyordum.Videolar,yayınlar izliyordum. 2018 mayıs-haziran gibi yavaş yavaş sıkılmaya başladım çünkü oyundaki her olasılığı,sevinci,üzüntüyü yaşamıştım. Oyunu bir gün bıraktım ve bir daha açmamak için karar aldım. Hala oynamıyorum.
  • İş hayatına giriş yapınca oyuna istesen de çok vakit ayıramıyorsun zaten. Derslerini falan çok etkilemiyorsa, yapacak başka aktiviten yoksa rahat ol oyna gitsin.
  • İTÜinş kullanıcısına yanıt
    Hocam oyunları tamamen hayatımdan çıkaramam. Ben asosyal birisiyim. Ve çok fazla hobim yok. En büyük zevkim oyun oynamak hayatta. Çok seviyorum. Sorumlulukları saati her şeyi unuturum.

Sadece azaltmak istiyorum ama çok zor. Benim aklıma başka şeyler de geliyor yapmam lazım ama yapmak istemiyorum. Bir yerlerden yapma komutu geliyor. Olmuyor yani. Düzenim böyle olduğu içindir diye tahmin ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ED5D10718

Hocam oyunları tamamen hayatımdan çıkaramam. Ben asosyal birisiyim. Ve çok fazla hobim yok. En büyük zevkim oyun oynamak hayatta. Çok seviyorum. Sorumlulukları saati her şeyi unuturum.

Sadece azaltmak istiyorum ama çok zor. Benim aklıma başka şeyler de geliyor yapmam lazım ama yapmak istemiyorum. Bir yerlerden yapma komutu geliyor. Olmuyor yani. Düzenim böyle olduğu içindir diye tahmin ediyorum.
    Her şey sizde bitiyor hocam başka hobiler bulun bence. Bir şeyler katacak hobiler. Tabi ki oynayın da günde 10-15 saat değil 2-3 saat max.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eskiden manyak gibi oynardım. Şimdi bir oyunu 10 dakika oynamıyorum kaliteli olmadığı sürece.

Yeni hitman, doom eternal gibi oyunlar gelirse bitirene kadar oynarım.

Az önce trials fusion oynadım 10 dakika sıkılıp kapattım.

Hollow knight ve dead cells i bile bitiremedim. O kadar övülmelerine rağmen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmuMaster kullanıcısına yanıt
    Ben de bitiremedim ya genel olarak sevdim de,her seferinde baştan başlama olayı can sıkıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bağımlılığı kırman için zor da olsa belli bir süre (2 ay ideal) tamamen birakman lazım, yoksunluk evresinde kendine farklı uğraşlar arayacaksın. Oyunun doldurduğu bazı insanın tatmin olduğu alanları değişik hobiler ile değiştir.

- Sosyalleşme

- Başarı isteği

- Stres atmak

Bunlardan bazıları. Bunların hepsini karşılayan hobi olarak vücut geliştirmeyi deneyebilirsin mesela.

Bu 60 günlük değişimden sonra hala oyun oynama isteğin kalsa bile istesende 30dk 1 saat sonra sıkılıp bırakacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patatessiz patso -- 6 Ekim 2018; 9:4:36 >
  • Oyun oynamak çocukluktan gelen bir bağımlılığım. Evlendim, eşime de bulaştırdım, o da bağımlı oldu Hiç şikayetçi değilim bu konuda, aksine artık iş güç yüzünden hafta içleri oyunlara vakit ayıramadığımda üzülüyorum. Hafta sonu demek oyun vakti demek, gece geç saatlere kadar oynanan oyun demek

• 10 sene knight oynadım usko pvp 1299 1886 felan falan 2 sene önce bıraktım.

genel olarak oyunlarıda 7 8 ay önce bıraktım şimdi forumdan kurtulmaya calısıyorum .d
  • quote:

Orijinalden alıntı: İTÜinş

Hocam bir yaz günü lol oynarken -3 4 yıl önce - sinirlendim falan sonra oturup düşündüm. Ulan dedim yıllardır oyun oynuyorsun ne kattı sana? Yani ne artısı oldu? Bulunduğun nokta asosyal, kilolu , bilgisiz bir adam oldun çıktın milletle iletişim bile kuramıyorsun dedim. O an hepsini sildim sonra her oyun oynacağım zaman aklıma bu dediklerim geldi oynamadım.
    aksine bilgisayar ve bazı genel kültür bilgilerimi oyunlar sayesinde kazandım...

korsan oyunlar özelliklede, oyunu kurma crackleme, crack'ten bulaşan virsu temizleme, hangi oyun için ne kadar sistem gereksimi gerekir.. sistem gereksimlerinin anlamları.. oyun içinde yabancı dil bilgisine aşınalık.. vb. vb.
  • zamanla kopuyor insan ister istemez bir anda bırakmaya çalışırsan olmaz daha çok aklın oraya gider onun için zamana bırak mutlaka soğursun oyunlardan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.