Şimdi Ara

Oyun beklentilerimi karşılamadı malesef (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
0
Favori
7.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merak etme uğraşın boşa gitmiyor. oyunu bilen ile bilmeyen insan arasında epey bi fark var. Item level kasmıyosun, kendini geliştiriyorsun. Bu bi eksiklik değil. Böyle bir fark oluşacağını bilmediğin için öyle düşünmüşsün.

Bu tarz oyunlar geçmişte çığır açmıştı (uo, daoc vs.). Bu oyunda mmo ya büyük katkılar sağlayacak.
  • Bana kalırsa oyun öyle abartıldığı gibi mmo dünyasında çığır açabilecek seviyede bir yapım değil. Alışılmışın dışında bir oynanışa sahip ve yenilikçi olduğu aşikâr olsa da kesinlikle biryerlerde eksiklik var henüz ben de tam olarak isimlendiremiyorum. Yeniliklere ne kadar açık olsak da çoğumuzun klasik yapıya bağlılığı kopmuyor bu bir gerçek.

Oyunda ilk olarak savaşçı karakterini açtım ve oynarken bana sanki Dragon Age 2 oynuyormuşum hissi verdi daha başlardan itibaren. Gerek grafiklerin gerçekçiliği olsun, gerek dövüş sistemi olsun bana göre benziyor bilmiyorum sizler ne düşünürsünüz ama mmo oynadığım hissi uyandırmadı bende Gw2. Belki de işin sırrı cıvıl cıvıl görsellerde, her ne kadar fantastik ve hayal ürünü hikayelere sahip olsalarda bunu hem gerçekçi hem de sanki çizgi film havasında sunabilen oyunlardadır. Böyle GW2'deki gibi kaliteli görsellerle hele de mmo oyununda o sıcaklığı hissedemiyorum. Sanki hep ölü renkler kullanılıyor, çevre modellemeleri iç karartıcı insanın oynayası gelmiyor. Bana göre normal bir rpg'nin bu kadar realistik olması kabul edilebilir çünkü sonu vardır ama bir mmo bu şekilde olmamalı kesinlikle.

Runes of Magic ve WoW en uzun süre oynadığım 2 mmo'dur. Vaktiyle Guild Wars'ı da tanıdığım birinin hesabından oynamıştım çok uzun süreli olmasa da.. Bunların üçü de kendini oynatmayı bilen oyunlar çünkü hepsi ben oyunum diye bağırıyor her yönüyle. Fakat Gw2, Aion, AoC gibi diğerlerine nazaran daha kaliteli görsellere sahip oyunlarsa realistik olmalarıyla ön plana çıkıyor ve hiçbiri de bana kendini oynatmayı başaramadı. Oyun oyun olduğunu inkar etmemeli.

Neyse pek anlatamadım ama ne demek istediğimi anlayan çıkar illâ ki.. Mario forever

• en azından aylık parası yok alırsın sıkıldıkça oynarsın, oyun işte daha ne olucakki.
  • Oyunun olayi wvwdir. wvw de aksamlari 2 saat sira beklemekten hoslanan warmi?
    bu yonden baktigimizda oyun beklentimi karsilamadi malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EeRrHhAaNn

Oyunun olayi wvwdir. wvw de aksamlari 2 saat sira beklemekten hoslanan warmi?

oyun beklentileri karşılamasaydı 2 saat beklemezdin direk girerdin demekki çok talep var herkes girmek istiyor. burda oyunu herkesin oynamak istediğini gösterir
  • gw2 ile aion u aynı keseye koymayın yazık ya. aion tamamen farm üzerine kurulu korelilerin oynuyabilceği yada koreli kafalı adamların sabredip oynuyabilceği avrupalı insanın oynuyamayacağı tarzda bir oyun. gw2 ise herşeyi kolayca elde edip sadece oyun oynayıp amelelik yapmadan eğlenebilceğiniz bir oyun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grafmaster

quote:

Oyunun olayi wvwdir. wvw de aksamlari 2 saat sira beklemekten hoslanan warmi?

oyun beklentileri karşılamasaydı 2 saat beklemezdin direk girerdin demekki çok talep var herkes girmek istiyor. burda oyunu herkesin oynamak istediğini gösterir

beklentimi dedim. 2 saat bekleyip bunu memnuniyetle karsilayan kafa yapisindaki insanlara dicek pek biseyim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nytz -- 17 Eylül 2012; 23:39:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RexaX ß

Ben açıkçası çok fazla WoW oynamadım, bana şu raid sistemini açıklayabilir misin bi? Yani aynı boss'u kesip durmuyor musunuz orda? Yani sonuçta tek amaç daha iyi item almak için ise, buradaki daha güzel görünmek için olan dungeonları farmlamak daha mantıklı bir sebep değil mi? -Ki, explorer mode eminim en az wow raidleri kadar zordur.-

Sonuçta, bana hitap etmiyor mesela sürekli aynı content'i tekrarlamak. Yavaş yavaş, detaylara gire gire, eğlenerek bir dünya keşfetmek daha güzel geliyor bana. Yanlış anlamayın, bu kişisel tercihtir, kimseyi kınamıyorum veya WoW u küçük düşürmeye falan çalışmıyorum. Ciddi anlamda merak ettiğim için sordum ben.

quote:

beklentimi dedim. 2 saat bekleyip bunu memnuniyetle karsilayan kafa yapisindaki insanlara dicek pek biseyim yok.

30 dakika içinde sıra gelmezse sıradan çıkıp tekrar girmeyi dene. Sıralama sistemi şu an buglı. Oyunda bir çok görev haritasında, çıplak bir adam görebilirsiniz mesela. Bu o haritanın tam bitmediğini göstermek için kullanılan bir adam ve hala oralarda. Daha önce de söylendi kaç kez, oyunu çok fazla istek olduğu için erken çıkardılar. -Bence çok ama çok yanlış bir karar.-
    Görevlerde falan filan bir çok bug var fakat hepsi hızla düzeliyor. -Yani oyunun biraz daha beta versiyonu oynuyorsunuz şu an. Azıcık olsun anlayışla yaklaşmaya çalışın derim.-

• quote:

Orijinalden alıntı: PhTx3

quote:

Ben açıkçası çok fazla WoW oynamadım, bana şu raid sistemini açıklayabilir misin bi? Yani aynı boss'u kesip durmuyor musunuz orda? Yani sonuçta tek amaç daha iyi item almak için ise, buradaki daha güzel görünmek için olan dungeonları farmlamak daha mantıklı bir sebep değil mi? -Ki, explorer mode eminim en az wow raidleri kadar zordur.-

Sonuçta, bana hitap etmiyor mesela sürekli aynı content'i tekrarlamak. Yavaş yavaş, detaylara gire gire, eğlenerek bir dünya keşfetmek daha güzel geliyor bana. Yanlış anlamayın, bu kişisel tercihtir, kimseyi kınamıyorum veya WoW u küçük düşürmeye falan çalışmıyorum. Ciddi anlamda merak ettiğim için sordum ben.

quote:

30 dakika içinde sıra gelmezse sıradan çıkıp tekrar girmeyi dene. Sıralama sistemi şu an buglı. Oyunda bir çok görev haritasında, çıplak bir adam görebilirsiniz mesela. Bu o haritanın tam bitmediğini göstermek için kullanılan bir adam ve hala oralarda. Daha önce de söylendi kaç kez, oyunu çok fazla istek olduğu için erken çıkardılar. -Bence çok ama çok yanlış bir karar.-
    Görevlerde falan filan bir çok bug var fakat hepsi hızla düzeliyor. -Yani oyunun biraz daha beta versiyonu oynuyorsunuz şu an. Azıcık olsun anlayışla yaklaşmaya çalışın derim.-

bu konuda seni ne kınarım nede yadırgarım. yazımda belirttiğim gibi olay player çeşitliliğinde senin zevk almadıgın raid farmladan ben cok hosnut olarak hadi kuralımda keselim su bossu artık alayım setim parcasını diye bekler dururum ama sende wvw de bana sıra gelsinde gireyim 2 adam pataklayayım diye bekler durursun bu olay playerlıkla alakalı. evet haklısın aynı bossu ilk cıktıgında taktik geliştirmek için gerekli taktiği geliştirdikten sonra ise sürekli bi farm içerisine girersin taki seti tamamlayana kadar sonra arta kalan zamandada arkadaslarınla arena,archv. takılırsın

• quote:

bu konuda seni ne kınarım nede yadırgarım. yazımda belirttiğim gibi olay player çeşitliliğinde senin zevk almadıgın raid farmladan ben cok hosnut olarak hadi kuralımda keselim su bossu artık alayım setim parcasını diye bekler dururum ama sende wvw de bana sıra gelsinde gireyim 2 adam pataklayayım diye bekler durursun bu olay playerlıkla alakalı. evet haklısın aynı bossu ilk cıktıgında taktik geliştirmek için gerekli taktiği geliştirdikten sonra ise sürekli bi farm içerisine girersin taki seti tamamlayana kadar sonra arta kalan zamandada arkadaslarınla arena,archv. takılırsın

Benim anlamadığım o zaman nasıl kötü oluyor ki guild wars 2 nin end game'i? Arena modu olmaması bir eksiklik olabilir pvpde, onu bir kenarı ayırıyorum. Explore dungeonları gayet aynı şeyin laciverti? Heralde girebilen kişi sayısı ile alakalı o raidden gelen zevk? -WvW için de mesela, kalabalık yoksa zevkli gelmiyor bana.-

Tabi ki dediğin gibi herkesin zevki kendine. Benim açıkçası çok da fazla zamanım olmuyor, günde belki 1-2 saat oyuna girebiliyorum. Onda da güzel bir WvW zerg gelirse gayet keyifli oyun oynuyorum. O yüzdendir heralde, item için dungeon farmlamak istemiyorum. PvP de güzel güzel oynuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: PhTx3

quote:

Benim anlamadığım o zaman nasıl kötü oluyor ki guild wars 2 nin end game'i? Arena modu olmaması bir eksiklik olabilir pvpde, onu bir kenarı ayırıyorum. Explore dungeonları gayet aynı şeyin laciverti? Heralde girebilen kişi sayısı ile alakalı o raidden gelen zevk? -WvW için de mesela, kalabalık yoksa zevkli gelmiyor bana.-

Tabi ki dediğin gibi herkesin zevki kendine. Benim açıkçası çok da fazla zamanım olmuyor, günde belki 1-2 saat oyuna girebiliyorum. Onda da güzel bir WvW zerg gelirse gayet keyifli oyun oynuyorum. O yüzdendir heralde, item için dungeon farmlamak istemiyorum. PvP de güzel güzel oynuyorum.

ben zaten gw2 nin end game kötü demedmki hiç bi zaman :) sadece pvp agırlık bir oyunda pve set dizen adam cok az olacak onlarda arena olmadıgı icin kendi aralarında kapısık eglenemeyecekler. elbetteki gelir ama ben hic bi zaman gw2 nin end game kötü yada gw2 kötü bi oyun demedim aynen öyle raiddeki o player fazlalagı zevki getiren olay senn nasıl wvw de az adamla oynayınca zevk almaman gibi benmde 5 kişilk dungeonların cok zevk vermedigidir

• Amma uzatmışsınız konuyu. Beğenmeyen oynamaz bu kadar basit. Burda uzun uzun tartışınca adamların oyuna bakış açıları mı değişecek Hem sayının azalması bizim için daha iyi wvwvw'de daha rahat gireriz
  • Hâla wow oynayanmı var ya, ilerleyin artık arkadaş gw2 de iyi değil gerçi, ben hiçbi oyun beğenmem
  • quote:

Orijinalden alıntı: sathonys

Hâla wow oynayanmı var ya, ilerleyin artık arkadaş gw2 de iyi değil gerçi, ben hiçbi oyun beğenmem

hala patch gelmekte olan oyuna hakaret etmektir bu
  • Gw 2 fanlarından baya ağır eleştiriler geliyor.Bir oyuna bu kadar bağlanmamalarını öneririm.

Gw 2 yi duyrulduğundan beri bekliyordum.Oyuna açıldığı gün başladım , ArenaNet lag ve server bağlantı sorununu çok iyi idare etti tabi bunları yaparken bayada kısıtlama ve oyun içi laglar oldu.Haritada partideki kişileri görememe ah nin kapalı olması arkadaşınla aynı serverda buluşamama , oyun daha yeni olduğu için bu tarz buglar sorun olmadı.

Oyunda ilk bg a 7 lvl da girmiştim ve tamamen hayal kırıklığı olmuştu hiç beklediğim gibi değildi bende biraz lvl kasayım belki sonra bg den zevk alırım dedim , oyunun lvl kasma sistemi gerçekten çok güzel ve aşırı derecede zevk almıştım bu yüzden hiç zorlamadan max lvl a geldim craftlarımıda 340 lara kadar çıkarttım.80 lvl olduktan sonra bg ye tekrar girdim malesef ilk günkü gibi 1,2 maç yapıp çıktım.Max lvl olduktan sonra oyunda bir boşluğa düştüm , aktif bir guildim olmasına rağmen zevk alamadım.

Oyunda en çok canımı sıkan şeyler ise dungeonların küçük çocuk mantığı ile zorlaştırılmış olması ve sırf diğer oyunlara benzememek için çok basit sistemlerin oynua konulmaması.

• quote:

Orijinalden alıntı: Şenol Güneş

Gw 2 fanlarından baya ağır eleştiriler geliyor.Bir oyuna bu kadar bağlanmamalarını öneririm.

Gw 2 yi duyrulduğundan beri bekliyordum.Oyuna açıldığı gün başladım , ArenaNet lag ve server bağlantı sorununu çok iyi idare etti tabi bunları yaparken bayada kısıtlama ve oyun içi laglar oldu.Haritada partideki kişileri görememe ah nin kapalı olması arkadaşınla aynı serverda buluşamama , oyun daha yeni olduğu için bu tarz buglar sorun olmadı.

Oyunda ilk bg a 7 lvl da girmiştim ve tamamen hayal kırıklığı olmuştu hiç beklediğim gibi değildi bende biraz lvl kasayım belki sonra bg den zevk alırım dedim , oyunun lvl kasma sistemi gerçekten çok güzel ve aşırı derecede zevk almıştım bu yüzden hiç zorlamadan max lvl a geldim craftlarımıda 340 lara kadar çıkarttım.80 lvl olduktan sonra bg ye tekrar girdim malesef ilk günkü gibi 1,2 maç yapıp çıktım.Max lvl olduktan sonra oyunda bir boşluğa düştüm , aktif bir guildim olmasına rağmen zevk alamadım.

Oyunda en çok canımı sıkan şeyler ise dungeonların küçük çocuk mantığı ile zorlaştırılmış olması ve sırf diğer oyunlara benzememek için çok basit sistemlerin oynua konulmaması.

Yalnız dediğin şeyler yenilik olsun farklı olalım mantığı altında yapılmış şeyler değil.Diğer attığım podcasti burayada atayım bi izleyin adam akıllı anlatmak istediklerimi tamamıyla yansıtıyor.

Oyunu beğenmeyen insanlar bu oyunda bir WoW aradıkları için beğenmiyorlar.Bu oyunun pvesi hep böyleydi.İlk oyunda da.PvP'de aynı şekilde böyle başladı ve ilerletildi.GvG sisteminin ekleneceği kesinleşti artık.Yeni pvp seçenekleri ve rank sistemide yolda.Bu konuda hiçbir sıkıntı yok.Hatta şunu söyleyebilirim.Bugdır şudur budur bir kenara koyarsanız eski Guild Wars oyuncuları için ki bende dahil beklediğimizden dahada iyi bir oyun geldi.

Pvp konusunda da bu zevk meselesi biraz.Ben 80 olduğumdan beri doğru düzgün pve suratına bakmadım.Guildimle beraber deli gibi pvp yapıyoruz.Tpvp olsun , WvWvW olsun gidiyor yani.Spvp ben yapmam asla yani karşılaştırma yaparken onu dışarda tutun.Tamamen karambole bir sistem.Önemli olan tpvp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nepheth -- 21 Eylül 2012; 21:12:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazuach

quote:

Orijinalden alıntı: Şenol Güneş

Gw 2 fanlarından baya ağır eleştiriler geliyor.Bir oyuna bu kadar bağlanmamalarını öneririm.

Yalnız dediğin şeyler yenilik olsun farklı olalım mantığı altında yapılmış şeyler değil.Diğer attığım podcasti burayada atayım bi izleyin adam akıllı anlatmak istediklerimi tamamıyla yansıtıyor.

Oyunu beğenmeyen insanlar bu oyunda bir WoW aradıkları için beğenmiyorlar.Bu oyunun pvesi hep böyleydi.İlk oyunda da.PvP'de aynı şekilde böyle başladı ve ilerletildi.GvG sisteminin ekleneceği kesinleşti artık.Yeni pvp seçenekleri ve rank sistemide yolda.Bu konuda hiçbir sıkıntı yok.Hatta şunu söyleyebilirim.Bugdır şudur budur bir kenara koyarsanız eski Guild Wars oyuncuları için ki bende dahil beklediğimizden dahada iyi bir oyun geldi.

Pvp konusunda da bu zevk meselesi biraz.Ben 80 olduğumdan beri doğru düzgün pve suratına bakmadım.Guildimle beraber deli gibi pvp yapıyoruz.Tpvp olsun , WvWvW olsun gidiyor yani.Spvp ben yapmam asla yani karşılaştırma yaparken onu dışarda tutun.Tamamen karambole bir sistem.Önemli olan tpvp.

15 dk dinledim , hiç iç açıcı gelmedi ,Gw2 çıktıktan yaklaşık 9,10 gün sonra tanınmış bir oyun sitesinden incelemesini dinledim.Oyunda arena sistemini olduğunu , oyunda kasmanın çok zor olup hala daha 80 lvl karakter görmediklerini ifade etmişlerdi ki ben ve etrafımdaki kişiler 5 günde 80 lvl olmuştuk.Bazı kişilerce oyun yanlış tanıtılıyor.

İlerleyen dönemlerde oyun gelişecektir buglar giderilecektir ki çok fazla can sıkan bugla karşılaşmadım.Ama Guild Wars ismindeki bir oyunun guild ve parti sistemleri iyi olmayınca bu biraz can sıkıyor.

Oyunun WoW ile karşılaştırılmasının sebebi WoW ın şuanki en iyi online oyun olması.

• Yalnız sen benim söylediklerimi çok farklı yere çektin.Bu podcast Guild Wars 2 Tr tarafından yapılmış bir podcast.Offical Türkiye fan sitesi.Bu oyunun WoW'la tek benzerliği mmorpg olması.İlk oyundada pve , pvp böyleydi bu oyunda da.Başta bu oyuna başlayan kişi pve demiyim progress beklemiyecek asla.Öyle raid filan zor.Bu oyunun pvesi böyle.Seveni var sevmeyeni var o ayrı..Guild sistemi tam tersi bu oyunda kesinlikle çok önemli.Guild şuan bile WvWvW'de önemliyken GvG sistemi geliyor yakında ve guild rating sistemide gelicek.Hadi bunlar bir kenara oyunun ismi guild sisteminden çok konusundan geliyor.Şuana kadar eski Guild Wars oyuncularının oyun hakkındaki yorumları çok olumlu.Bu zaten başlı başına ArenaNet'in iyi yolda olduğunun göstergesi.
  • @Şenol Güneş polemik yaratmamak adına genel olarak en çok oynanan online oyun diyelim wow için. Neyin iyi olup olmadığı kişinin tercihine bağlı. Bence wow gw2 den daha iyidir. Beni daha çok tatmin ediyor açıkcası.
  • Benim için..;

Leveling : Guild Wars 2

Pve Proress : World Of Warcraft

Pvp değişir şimdi.Hani WoW'daki battlegroundlar yerine ben Gw2'deki Spvp/Tpvp seçeneğini tercih ederim.Ve tabi bunun yanında bana göre mükemmel olan WvWvW var.WoW'da world pvp ölü artık bunun tersi iddia edilemez kolay kolay.Ama WoW'da da Arena dediğimiz bir melet var.

Ki bu yüzdendir Ben iki oyunu aynanda oynamayı düşünüyorum oyun oynadığım süre boyunca.Tabi bundaki en büyük etken Gw2'nin aylık ücretinin olmaması.Eğer olsaydı sanırım Gw2'yi tercih ederdim.Çünkü pek pve sevmiyorum ve pvp olarakta birini tercih etmem gerekirse tercihim bu yönde olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nepheth -- 21 Eylül 2012; 23:12:25 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.