anlamıyorsun ya vur vur vur anca senin oyunun... |
oyun camiasının ikiyüzlülüğü (11. sayfa)
-
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok gösterişli olmasada grafikler temiz, benim için grafiklerde 2015 seviyesindeki AAA oyunların seviyesi yeterli yeterki, oyun içi içerik dolu olsun. Çöp, sıkıcı ubisoft oyunlarının grafikleri über olsa ne olur. Tek eleştirim zıplama dışında dövüş mekaniğinde geliştirme olmaması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 10 Mart 2022; 23:4:52 > -
AC Odyssey örneği veren birisin yani zavallı, açıklama yapayım keza okuduğunu anlamıyorsun. AC Odyssey dediğin oyun bir kopya oyun, ana göreve git yan görev yap diyen bir oyun ve sen buna argüman diyorsun. AC4 oyununda olan gemi mekaniğini; gemi savaşı mekaniğini bile değiştirmemişler aynen koymuşlar ve o oyun 86 puan almış ama sen Elden Ring puanını abartı buluyorsun cidden komik :)
-
evet az söylemiş olabilirim. oynadınız mı oyunu? Elden Ring ile arasındaki kalite uçurumundan bahsediyorum ben. Elden ring bu puanı alıyorsa bunun bu puanı alması lazım diyorum.
-
ac odyssey örneğini neden verdiğimi bile anlamamışsın. duvarla konuşmak emin ol ki seninle konuşmaktan daha mantıklı bir eylem dostum.
Dediğim gibi zekâ seviyene göre davranışlar sergilersen senin için daha iyi olur, duvarla konuşmak sanırım zekâ seviyene daha makul bir eylem olur. Argüman sunmadan o kadar insana yorum yapmak komik. Argüman sunmadan apt*l gibi yorum yapmandan dolayı umarım millet eğlenmistir.
Bir çok insan Elden Ring oynadığına inanmak için kanıt bekliyor, yoksa şizofreni falan mısın ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sreter -- 11 Mart 2022; 9:17:48 >
güzelim muhteşem bir sanrı yaşıyorsun ya. konuyu az incele derim ben. sadece son cevapları okuma yani. neden blokladığını anlamadım. cevabımı görmek istersin bence. aç hadi bloğu abisi sonra geri blokla ama. olur mu?
@Şeyh Pir Başta söylediğin gibi zorluk seçimi diye bir şey olsa bu oyun bu puanı almazdı hatta oynanmazdı bile. Yorumun doğru bence de. Çünkü dövüş sistemi dön ve vur şeklinde. Ama ben atmosferi sevdim, distopik bir ortam olması falan hoş geldi. Klasik souls tarzı bir ortam. Benim zevkime uyan düşman tasarımları var. Grafik konusunda bir şey diyemeyeceğim, tabi ki çok çok daha iyi grafikli oyunlar var. Oyunun zor olması, insana başarı hissi vermesi güzel geliyor sanırım.
Kısacası haklı olduğun noktalar çok fazla. Ama beğenen insanların da beğenme sebepleri farklı olabiliyor tabi.
-
@Şeyh Pir al sana masal:
webteknoElden Ring'de Dünya Rekoru: Oyun 1 Saatte Bitirildi [Video]https://www.webtekno.com/elden-ring-1-saatte-bitirildi-video-h121538.htmlLilAggyyoutubeFIRST EVER COMPLETION OF ELDEN RING IN UNDER ONE HOUR (IGT). Obviously far from perfect, but not too bad for a 12 day old game :) Catch streams live on Twitch: https://www.twitch.tv/lilaggy Twitter: https://www.twitter.com/lilaggyTV Discord: https://discord.gg/VwAJWn4https://www.youtube.com/watch?v=QdW6Bvc14BI&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugah6aiw -- 11 Mart 2022; 16:52:45 > -
Eleştiriye katılıyorum.
97 puanlık bir oyun değil bu. Bu tür 90lı yıllardan sonra terk edilen “oyun zor abi” mevzusunu geri getirdiği için tuttu. Oyuncuya başarma hissini verdi yıllar sonra. Bu his oyuncuya verilen bir değer olarak algılandı bir nevi. Oyuncuya “aha bu oku takip et oyun bitsin” demek küfür gibi bişeydi aslında. Oyunların bir çoğu bu duruma gelmişti. Aptal ya da zeki olman farketmez ok’u takip et.
Ben ps3 e çıkmış demon’s souls ile son çıkan bu oyuna kadar from software oyunlarında kayda değer bir gelişme görmedim. “Vauv oyun açık dünya olmuş verelim 97” bu mudur yani?
Bu oyun 97 alıyorsa half life, gta gibi oyun dünyasını değiştirmiş oyunları nereye koyacağız? İlk çıkan soul’s oyunlarının bir kıymeti vardı o puanı belki hakederlerdi orijinallik açısından ama aynı yemeği farklı tabakla sunma mevzusuna döndürdüler işi aynı eleştirilen ubisoft gibi. Gta da sürekli çıkıyor ama her çıktığında ağızımızı açık bıraktıracak birşeyler yapıyor adamlar.
80-85 lik iyi bir oyuna 97’lik bir şaheser muamelesi yaparsan oyuncuya saygısızlıktır bu. Oyun güzel ona diyecek birşey yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
bir ben miyim souls oyunlarından anlamayan diye düşünürken bu konuyu buldum, bir kaç tane farklı yayıncıdan video ve inceleme izledim, hepsi tam olarak ne anlattığını bilmiyor, Enis'i izledim "oyunda bilmediğin bir yere gidince yeni şeyler görüyorsun" dedi tamamda hangi oyunda oyunun tamamını görebiliyorsun ki hepsi sana ileride bir sürpriz sunar ki sen devam edesin, yine bir başka yayıncı oyunda farklı boss'lar olduğunu rastgele bir haritada gezerken çok farklı ve beklenmedik düşmanlar olduğu söyleniyor, "haritanın falanca yerine gidiyorum hiç tahmin etmediğim bir düşman çıkıyor" diyor şaka mısın arkadaşım
Kimse oyunda nasıl bir hikaye olduğu hikayenin ne temeller üzerine inşa edildiğini bol bol reklamı yapılan George R.R. Martin'in senaryoya neler kattığını Souls evrenine ne gibi katkıları olduğunu söylememiş, belli ki kimse hikayeden ya bir şey anlamamış ya da hikayeyi önemsememiş, e o zaman o kadar reklam niye yapıldı. herkes bir açık dünya deyip duruyor ama bu açık dünya içerisinde farklılığın neler olduğunu anlatmıyor, açık dünya içerisinde gezdikçe harita büyüyormuş VAY anasını sayın seyirciler harita sen gezdikçe büyüyormuş,
Ben kısacası 97 puan verilen bu oyundan ve oyun için yapılan incelemelerden hiç bir fikir alamadım. Verilen puanların doğru olduğunu düşünmüyorum.
-
genelde kolu olmayanlar eleştiriyor şu oyunu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hiçbir zaman souls oyunlarında hikaye doğrudan anlatılmadı ki. ama sen bunu yeni öğreniyorsan... diyecek bir şey yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
niye diyecek bir şeyin olmasın,
From Software oyunlarında hikaye anlatımı bu şekilde olduğunu gayet iyi biliyorum ama bu demek olmuyor ki hikayeyi de inceleme videoları arasında gizleyip saklasınlar, ben en nihayetinde oyunun hikayesini de merak ediyorum, bir dark souls devam oyunu değil, tamamen yeni bir İP, hikayesinin ilgi çekici bir yanı bir farklılığı olmalı, yoksa Dark souls oyunundan ne farkı var?
-
işte hikâye doğrudan anlatılmadığı için bizim için bir değeri olmuyor. sizin için de bir değeri olmuyor işin tuhafı. kimse için bir değeri olmuyor. bu değer olmayınca da boş boş, amaçsız amaçsız boss ve mob kestiğimiz sığ bir oyun kalıyor elimizde ve bu kadar sığ bir oyuna oyun eleştirmenleri başyapıt gözüyle bakıyorlar ve biz de bunu eleştiriyoruz. bu ikiyüzlülüğü yani. oyunu beceremediğimiz de yok. bu tarz düşüncelere nasıl giriyorsunuz harbiden anlamıyorum. tüm souls oyunlarını ve bloodborne'u zevk alarak bitirdim. çünkü o zamanlar bu formül kabak tadı vermemişti ama elden ring bu oyunların birçok anlamda karbon kopyası çıkınca bardağı taşırdı. şuursuzca fanı olduğunuz bu oyunu, bu denli savunmanız çok tuhafıma gidiyor gerçekten. bu oyun serisi zor falan değil. sadece insanların zamanlarını harcamalarını ve düşmanların hareket ve saldırı mekaniklerini ezberleyerek bir sonraki aşamalara geçmeleri temeli üzerine kurulu. suni bir zorluk yani kısaca. zor olan bir şey her zaman zordur. (cuphead, contra, shovel knight, enter the gungeon, darkest dungeon, battletoads, ninja gaiden, nuclear throne vs.) binlerce düşman kesip, level yükseltip güçlenerek kolaylıkla zor olan bir aşamanın geçilmesi zorluk değil ameleliktir ve sürekli aynı şeyleri yaparak boşa zaman öldürmektir, fazlası değil. bu kafada bir oyunun sınıfı da league of legends, cs:go, pubg gibi beyinsiz eğlence oyunlarıdır. rdr 2, the witcher 3, god of war, the last of us, journey, portal, metal gear solid v, half-life 2, bioshock, skyrim, mafia, gta vs. gibi başyapıtlarla bu oyunun aynı sınıfta değerlendiriliyor olması büyük bir saçmalık. çoğu insan da bu şekilde düşünüyor. fortnite nasıl bir başyapıt olarak gözükmüyorsa elden ring de gözükmemeli. çünkü bunlar basit eğlence oyunları. zaman öldürmelik, oyun kültürüne en ufak bir katkısı olmayan sıradan yapımlar. üzgünüm gerçekler bunlar başkan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeyh Pir -- 13 Mart 2022; 1:59:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
onu bunu bırakında oyunu merak ediyorum hiç dark souls türü oyun oynamadım ilk oyunum olacak ne dersiniz alınır mı
-
İndirim bekleyin ilk olacağı için sevmeye bilirsiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Araştırdığım kadarıyla bu firma pek indirim yapmıyor steam gift ile 375e gelicek
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
1 yıl beklemen lazım dark soulslarda yüde 75 e kadar indirm gördü. 1 yılda maks yüzde 50 görür, oyunda tuttu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X