Şimdi Ara

Oyun içi Kullanılabilir Kısaltmalar ve Anlamları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilmeyen arkadaşlar vardır diye Bende bildiklerimi paylaşayım dedim. Hem ilerde kullanırsınız hemde işte lazım olur. Birazcık bond efekti kullandım haliyle. düzenli görünsünler diye. doya doya ezberleyin

PvP : Player Versus Player = 2 oyuncu arasında ki duelloya denir.

PvM(player versus monster) PvE(player versus envoirment <<< envonun nasıl yazıldığını unuttum pardon) : 2side aynı anlamı taşıyor. Oyuncu ile Oyuncu olmayan(nonplayer) karakterlerinin yaratıklar vs.vs. arasında ki savaş mücadele anlamına gelir.

AFK : away from keyboard = Klavye başında olmamak anlamına gelir

Loot : yaratığı öldürdüğünüzde düşen itemlar/ yada bir kasa açtığınızda çıkan itemlar gibi vs.vs. ganimet almak anlamına gelir kısacası.

BRB : Be right back = geri dönecem anlamına gelir.

BTW : by the way = bu arada

WTB : want to buy = satın almak istediğiniz anlamına gelir

WTS : want to sell = satmak istediğiniz anlamına gelir

AGROO : misal şimdi bi gruptasınız ve yaratık takımınızda ki healer(mage'e yada neyse işte) saldırıyor ve o anda eğer healer agroo derse anlayın ki ona saldıran yaratığın attack'ını kendinize çekmesini istiyor. Başkasına saldırıda bulunan yaratığı kendi üstünüze çekmeye agroo denir.

Newbie : Oyuna yeni başlamış biri. türkçe tabiriyle Ezik dediğimiz kişiler.

exp / xp : Experince = tecrübe anlamına gelir. Hani şu level atlarken işe yarayan şey

DOT : Damage Over Time = Silkroad'a göre bunu tanımlamak gerekirse Burn ve Poison gibi etkinliklerdir. Yani belli süre içinde sık sık damage vermesine DOT denir.

NPC : Non player character = Bir insan tarafından kullanılmayan karakterlerdir.

Buff = Her hangi bir karakterin senin yeteneklerini belirli bir süreliğine arttırması olayıdır yani hani şu 500 hp arttıran scrollar gibi.

DC : Disconnect = Oyundan düşme/kopma olayı.

LFP : Looking For Party = Party aradığınızı belirtir. Tabi bu pek silkroad için geçerli olmaz zati otomatik party sistemi var.

Party(e bari bunuda açıklıyayım) : Bildiğiniz grup

Spawn : Yaratıkların doğdukları noktalardır vede doğmalarıdır. Misal bir manyang kestiniz ve yeniden bir manyang çıktı. Buna "yaratığın spawn olması" denir. Manyang'ın çıktığı yere ise "spawn noktası" denir.

Raid : Büyük saldırılardır.Büyük geniş bir analda geniş oyunculardan oluşan bir sistemdir.Raid'lerde pvp , pvm veya pve olabilirler. Tabi silkroad için pek geçerli görmüyoruz aslında görürüzde bu joymax adam gibi event yaptırmıyor ki... Buna örnek ne verilir? Misal Bir ordu olusu Niya General koyarlar karşınıza alın öldürün diye. Tabi bunlar öldüklerinde özel itemlar falan düşürürler. Buna Raid diyoruz.

Rezz : Resurrect = Canlandırmak anlamına gelir.

STFU : Shut the f** up = Kapa çeneni / kes sesini... ( yabancılar çok yaygın kullanır)

KS : kill steal = Hani sizin daldığınız bir yaratığa biri dalınca "KS YAPMA LAN!" dersiniz ya. İşte odur.

HOT : heal over time = Bu olay ise DOT'un heal versionudur.

wtf : what the f*** = Haskk.... anlamına geliyor (bunlarında öğrenilmesi lazım. elin gavuru birşey derse anlayın yani afedersiniz o kadar ayıp değil yani şunun şurasında birlikteyiz zaten )

omfg : oh my f*** god : yukarda kiyle aynı gibi... dinden imandan çıkmak istemedim şimdi açıklayarak hatta Türkçe olarak nazikce versionu Allah kahretsin ' dir.

Silkroad için Renkleride açıklayalım bari :

Mavi : Sizden çok çok güçsüz(öldürürseniz bu renkteki yaratıkları çok az derece exp alırsınız)
    Yeşil : Sizden biraz güçsüz (öldürürseniz normal exp değerinin biraz altında alırsınız)
    Gri : Sizle eşit/uygun (öldürürseniz normal exp alırsınız)
    Turuncu : Sizden biraz güçlü (normal exp değerinin biraz üstünde alırsınız)
    Kırmızı : Bulaşma bana bulaşırım sana (pek fazla elleşmeyin bunnlara... ha öldürürüm derseniz normal expin baya bi üstünde alırsınız)

• teşekkürler site için bilgilerini paylaşmanı taktir ettim.
  • iyi güzel yazmısında cok benzeri vardı ama emeğine ve eline sağlık.
  • Silkroadda Türklerin ezillmemesi için elimden geleni yapmaya çalıyorum kısaltmaları silkroada çok fazla kullanıldı için bilmeyen arkadaşlar belki olabilir diye düşüm ayrıca eksiklerim varsa tamamlayabilirsiniz...
  • Üst konularda ve REHBER bölümünde mevcut zaten.

Genede teşekkürler
  • bırak kardeş ya türkler ezilmesin die elimden geleni yapıom diosun millet 5 k için yalvarıo bunları öğrense nlcak öğrenmese...
  • quote:

Orjinalden alıntı: extraloob

teşekkürler site için bilgilerini paylaşmanı taktir ettim.

Gerçekten forumun her katında varsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: xKaKax

bırak kardeş ya türkler ezilmesin die elimden geleni yapıom diosun millet 5 k için yalvarıo bunları öğrense nlcak öğrenmese...

öğrenirse enayı yerine konmaz örnek vereyim ''wtf '' i Türk düşmanı olan bir kaç kişi bana söylemişti ama tabi ozaman daha eziktim yeni başlamıştım tek harfinden bişe anlamadım adam dediğini tabi pm ile değil globaldan dedi bide benim nickin sonunda TR olduğu için Türk olduğum rahatlıkla anlışılıyor bunun gibi şeylerde ezilmemesi için dedim...

• Konuyu kilitlemeyi unutmuşuz iyi mi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.