|
oyun içi rx580 ısınıyor (2. sayfa)
-
-
Psu ekran kartı Kadar şüpheli duruyor.
İmkanınız varsa başka bir sistem de ekran kartını deneyin. En kesin çözüm yolu.
İmkan yoksa hem undervolt hemde downclock yaparak bir deneyin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamamdır hocam teşekkür ederim başka bir pc de denerim muhtemelen pazartesi günü -
Rx 580 dedigimiz kart zaten sicak calisan bi kart.
Cift fanli soğutucularda tam yukte 80 85 derecede çalışır.
Fan yuksek devirde çalışır sesi cok net duyarsiniz. Cunku kart bildigin alev.
Simdi sizinki 3 fanli
Ayriyetten Asusun en baba slotlunkartlarindan.
Sizinki 75 80 derecede çalışır fanlar ses yapar.
Cunku kart sogumuyor sicak gpu.
Kapanma sorunu farkli bir sorun oldugunu gösterir.
2 adet rx 580 deneyimim oldu.
1. Gigabyte Rx 580 4 gb gaming miningli idi. 85 derece max cok gürültü lu sekilde anca tutuyordu.
2. Gigabyte Rx 580 8gb aorus miningsiz idi. 85 derece max cok gürültülü sekilde anca tutuyordu.
Ama kapanma olmadı.
Çözüm bulamazsanız karta undervolt yapmayı deneyin. Performans kaybı çok çok az oluyor. -
75 derece de kapanması problemli. Benim 1080 ti 90 derece oluyordu macun değiştirmeden önce. Ona rağmen kapanmıyordu.
Bence aşırı yükte PSU problem çıkarıyor veya bir yerden güç eksik geliyor. Kablo dönüştürücü var ise problemli.
-
Merhaba hocam. Bende Sapphire RX580 Pulse kullanmaktayım. En ağır oyunlarda bile sıcaklık asla 80C'ye ulaşmıyor. 70-75C arasında dolanıyor, eğer MSI AfterBurner ile fan ayarı yaparsam bir kaç derece daha düşebiliyor ama çoğu zaman gerekmiyor zira 70-75C çok yüksek bir sıcaklık değil.
Sizin sorununuz PSU olabilir diye düşünüyorum. Çünkü geçen sene benzer sorun bende de vardı. Aşırı yükte 7 senelik PSU'um sisteme yeterli gücü sağlayamadığı için bilgisayar kendini kapatıyordu.
Arkadaşların dediği gibi başka bir PSU ile test etmenizde fayda var. Eğer başka PSU ile de aynı sorun baş gösterirse gözler GPU'ya çevrilebilir.
Son olarak, Alt+Tab yapınca oyunu işlem olarak daha alt plana attığınız için oluşan sıcaklık farkları normal. Bende de oluyor ara sıra ve herhangi bir sorun yaşamadım henüz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snowtger -- 7 Şubat 2021; 11:53:7 > -
Ekran kartı ayarlarının hepsini default ayarlara aldım hem msi afterburner dan hemde gpu tweak II den ve gaming modda full ayar metro last light redux oynadım denemek için 50 dereceyi geçmedi dün aynı oyunda fan %80 de 60 dereceden aşşağı düşmüyodu sanırım gözden kaçırdığım bir ekran kartı ayarını değiştirdim o yüzden yapıyordu bilmiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riidooo -- 7 Şubat 2021; 12:4:29 > -
RX 580 sıcak çalışır diyenler olmuş ama kasa havalandırması yada markadan, karttan kaynaklı bir durum olabilirmi ??
Sapphire RX 580 Nitro+ modelini kullanıyorum yaz aylarında en güçlü oyunlarda bile MSI Afterburner ile takip ederim genelde kapanmayı vs geçtim 65-70 aralığının üzerine neredeyse hiç çıkmadı.
-
Evet hava sirkülasyonu çok fazla etkiliyor kart ısınmasını -
Rx 580 900-1100 rpm sıfır ses :D
https://i.hizliresim.com/3Xu7xM.jpg
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vjdrsjejv -- 7 Şubat 2021; 12:58:25 > -
Frekans düşürülmezse undervolt performansı düşürmez, hatta tdp limitine veya ısı limitine takılmayacağından performans artıyor. -
Aynen frekansa ellemeyince dediğiniz gibi performans kaybı olmuyor. Ben genelde uv yapıp çok az da frekans düşürüyorum ve sonrasında memory clocka oc yapıyorum. Bu şekilde hem performans artıyor hemde güç tüketimi vs düştüğü için daha az ısınıyor. -
Youtube'a çektiğim videoda da aynı şekilde tavsiye etmiştim, daha verimli frekans kullanmak çok daha mantıklı oluyor hem coil whine azalıyor. Ancak benim 8 gb karta ne kadar az overclock yapsam da büyük ihtimalle timinglerden dolayı performans düşüyor. -
Çözümü ilk mesajlarda yazdım ama yapacak bir şey yok herkes donanım gurusu olduğu için artık fazla üstelemiyorum
-
Foto gözükmüyor
Dikkate alacağım dostum en yakın zamanda tekrar değiştireceğim bir önerin var mı macun için -
Sonlara doğru benzer cevaplar verilmiş ama söylenmemiş. Karta BIOS atılmış olabilir. Varsayılan BIOS'u bulup atmayı deneyebilirsiniz.
RX580 sıcak çalışan bir kart denmiş, alakası yok. Maşallah 60 derecenin üstüne çıktığına az rastladım, fanlar 35-45 civarı tam yükte. Asus ROG Strix gibi soğutma görmedim ben. Fiyatlar uçuk olmasa tekrar bu ROG Strix serisi bir kart almayı düşünüyordum ancak çok uçtular.
-
Şimdi görebilirsiniz. -
Böyle bir şeyi ilk defa duydum teşekkür ederim araştırmakta fayda var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X