Şimdi Ara

oyun içi rx580 ısınıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Fan sesine nasil katlaniyorsunuz ?  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beratt06

Bu krt lar sicak kartlar.

normal kartlar 85 e gelince. aaa kart yaniyo dersiniz. ama rx 580 de 95 gelince aaa kart yaniyo demek gerekiyor.

85 derece de tam performans çalışıyordu benim kartlar. 86 87 yi görmedim. 90 da kesin çöker zaten.

90 olmaz. kart biosu son 85 derece olacak şekilde ayarlı. yanlıs bilgilendirmeyelim.

85 derece olunca mhz kesiyor 300 mhzye kadar. 300 mhzde de soğutma bloğu bile o kartı o derecede tutabiliyor.

• mertcnoz kullanıcısına yanıt

Dogrudur ben hep 85 gordum 86 gormedim.

ama 85 de bile 1340 1360 mhz de calisip durdu kesmedi.

gigabyte aorus ve gaming modelini ikisine uzun dönem kullandim.

• direk 300e inmiyor. mhz azalıyor sıcaklıgı 85 de tutmak için kaça kadar inmesi gerekirse.

• mertcnoz kullanıcısına yanıt

Direk zaten inmezki 300mhz windows icin.

benim dedigim kart 85 de bile istifini bozmuyor. Tam hiz devam.

rx 580 kullandinizmi ? Kullaniyormusunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

Aynı fiyata çok daha kaliteli macunlar var piyasada.

CPU lar her oyunda %100 kullanılmadığı için termal macun kalitesi fazla hissedilmiyor fakat GPU her koşulda %100 çalışıyor ve çok daha yüksek sıcaklıklara çıkıyor bu yüzden çok daha kaliteli macunlar kullanılması gerekiyor.

Arctic MX4 lerin çok fazla çakması olmasa MX4 önerecem ama aşırı fazla çakması var o yüzden şuan alınabilecek en kaliteli termal macun vatan'da satılan mastergel pro V2

Alıntıları Göster

Aynı fiyata daha kaliteli macun yok. XIGMATEK POWERFUL THERMAL MACUN - Vatan Bilgisayar 5 kW/m

Oradaki fiyat yüksekmiş, ürün özelinde göstermek istedim. Rx580 var bende de bunu kullanıyorum. Stock haliyle aynı derecelerde çalısıyor. MX4 de işlemcimde var, o da aldığım arctic freezer işlemci soğutucusunun içinden cıktı. %100 orji yani. Ondan önce xigmatech vardı, dereceler işlemcide aynı.

Hatta kıvam olarak xigmatech çok daha başarılı benim deneyimlerime göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beratt06

Direk zaten inmezki 300mhz windows icin.

benim dedigim kart 85 de bile istifini bozmuyor. Tam hiz devam.

rx 580 kullandinizmi ? Kullaniyormusunuz ?

evet kendi kartım da rx580. 2 farklı model kullandım. şimdi nitro+ var. Gigabyte da kullandım gaming 8gb. Fakat ondan memnun kalmadım.

• İlk kartım gigabyte aorus rx 580 idi en ağır oyunda 75 derece civarıydı 80 küsurları hiç görmemiştim tabi yüzde 90 fanla çalışıyordu ve fan sesi baya vardı kasadan kasaya değişir ama sıcaklıklar hava akışına bağlı olarak

• O sıcaklıklara ulaşması normal ama kapanması normal değil tabii ki. Asus'un Rog serisi kartlar hep çok iyi, çok kaliteli, çok az ısınıyor diye konuşuluyor. Ancak geçen yıl arkadaşıma sıfır Rog Strix RX 580 alınca öyle olmadığını gördüm.

Kartı sıfır aldık arkadaşa, ama bir oyuna girince sıcaklık 75'lere vurdu, fan 2100-2200 devirde çalıştı. Ağzım açık kaldı. Sıfır kartta hem de Rog Strix kartta bu değerler çok saçma. Ama böyle maalesef. Şu an kullandığım RX 570 8GB Saphhire Pulse modeli bile oyunlarda en fazla 76 dereceyi görüyor 1100 devir ile. İlginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Köl Tigin -- 7 Şubat 2021; 15:42:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

Termal macun sorunu. Ekran kartları fabrika çıkışı kaliteli macunlarla geliyor onu silip yerine piyasa malı 2-3kvm macun sürüyorlar sonra kart +10 derece fazladan ısınmaya başlıyor.

Elinizde aşırı kaliteli 8-9kvm üstü bir macun yoksa hiç bir kartın macununu değiştirmeye kalkmayın.

Edit: bazı üreticilerin macunları o kadar kaliteli ki yerine sıvı metal bile süren 2 derece anca fark ettiriyor düşünün macunun kalitesini sıvı metale yakın.

aynı şeyi yazıcaktım   , mx4 al kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 7 Şubat 2021; 16:31:19 >
  • Bende de var tek o oyunda saçma sapan değerlere çıkıyor onun dışında problem yaşamadım
  • kartta bir sıkıntı yok normal çalışması o...

• Beratt06 kullanıcısına yanıt

Kasa mesafeli monitörlere birde sürekli kulaklık kullanıyorum pekte duyduğum söylenemez

• Benzer sorun bende de var. Aurus RX580 kullanıyorum, oyun esnasında 75 - 80 arasına çıkıyor fan ayarları yükselterek dengede tutaibliyorum. Bir kez de kapanma sorunu yaşadım. Verilen cevaplara bakılırsa termal macun ile bir durumu gözlemlemek gerekiyor diye düşnüyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.