https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/147810146 bu mesajdan sonra aynı görüşte misiniz sayın donanım gurusu:) |
oyun içi rx580 ısınıyor (3. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: riidooo
Dikkate alacağım dostum en yakın zamanda tekrar değiştireceğim bir önerin var mı macun içinKaliteli macun ile kalitesiz macun arasında ki fark bu kadar uçuk işte +20 derece bile oynayabiliyor. Kalitesiz macundan kastım da illa çin malı dandik macun olmasına gerek yok kaliteli ve marka sandığınız macunların bile %90 ı dandik listenin sonlarında görürsün Zalman, Cooler master gibi markalarda var.
Kaliteli bir macun istiyorsan bunu alacaksın;
https://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-mastergel-pro-thermal-macun-r3.html
-
Kesinlikle. Zaten en güçlü semptom odur. Kartin anı ısı değişimleri yaşaması ısıyı soğutucu ya iletemedigini gosterir. Ankaradaysaniz hafta içi gelin 11mk/w macun sürelim sorun kalksın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlk mesajınızdaki o kısmı editlerseniz iyi olur
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mxsrhttps://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/147810146
bu mesajdan sonra aynı görüşte misiniz sayın donanım gurusu:)
Aynı görüşteyim.
Ya arkadaş yaşadığı sorunu bilmiyor, yada anlatamıyor. Oyunlarda yüksek sıcaklıklardan alt-tab yapınca çok düşük sıcaklıklara geçmesi %100 termal macun sorunu.
-
hepinize tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim sanırım benim anlatımımda biraz sıkıntı var ama şimdilik sorunu çözmüş bulunmaktayız. en yakın zamanda önerdiğiniz termal macunlardan biriyle değiştireceğim.
-
Ben daha önce çok iyi macun kullandığım kartlarda aynı davranışı gözlemlemiştim bence macun %100 değil bu durumda. Zaten karttan yük kalktığı an sıcaklığın aşırı düşmesi o ısının bir yere iyi şekilde iletildiğni göstermezmi? Karttan aluminyum bloğu komple kaldırdığınızı düşünün sıcaklık yavaş yavaş iner
-
ankarada değilim maalesef. ama süreceğiniz macun neyse bana söylerseniz değişimini ben yaparım teşekküre ederim önerin için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riidooo -- 7 Şubat 2021; 13:26:46 > -
75-80 derecede kapanmamasi lazım. Başka bir sorun var
75 derece ısınan kart oyunu kapatmaz. RX580'lerde TJmax 85 derece. Yani 85 derece ye ulasınca clock düşürüyor 800 mhzye kadar. Fanı kapatsanız bile oyun kapanmaz, kart hız keser çok yavas çalısır performansını düşürür.
Chip çok ısınıp soğuyunca zamanla altındaki iletkenler işlevini gösteremeyebiliyor. Fan ayarı yapınca düzeliyorsa besleme problemi olacağını sanmıyorum. PSU yada elektrik problemi değil chipset problemi gibi görünüyor.
Macunu bunla değiştirin.
Xigmatek PTI-G3606 Termal Macun Fiyatı - Taksit Seçenekleri (hepsiburada.com)
Thermal Conductivity 5 W/m. Kullanılabilir.
Problem devam ederse reballing yapılarak çözülebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertcnoz -- 7 Şubat 2021; 13:43:52 >
-
75-80 derece de mi kapanıyor onu tam olarak bilmiyorum çünkü kapandıktan sonra açtığımda ilk olarak 75 derece gördüm o yüzden öyle yazdım onu da değiştirdim şimdi şuan da herhangi bir kapanma yok lol oynarken ısınıp kapandı 2 defa neden o kadar ısındığını da anlamadım şimdilik durum stabil 50 derecelerde o da full ayar oyun oynarken daha fazlasını görmüyor
-
teşekkür ederim önerin için yukarıda bir kaç arkadar 9 ve 11 w/m-k lik macunlar önerdi onlar daha iyi değil mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riidooo -- 7 Şubat 2021; 13:43:53 > -
MasterGel Maker Nano var bende gayet başarılı alırken baya arastirmistim
evet gördüm teşekkür ederim araştırayım bakalım hangisi en iyilerinden ise onlardan alacağım yapacak bişey yok
-
Yük kalktığı zaman sıcaklığın düşmesi iyi iletildigi için değil ısı yükü oluşturan işlemin iptalinden dolayıdır. İşlemcinin fazla ısı tutma kapasitesi yoktur tek başına çabuk ısınıp soguyabilir ısı tutma işi soğutucu metal bloğun o ısıyı dağıtma işi fanlarin ve ince metal yapraklarındır. İşlemci ile blok arasında ısı iletimi yeterli olmazsa işlemci bloktan ayrı şekilde anı ısınıp soguyabilir. Termal macun kalitesiz ise düşük gpu yükü için ısıyı iletebilirken yüksek işlem yükünde yetersiz kalır işlemci ani ısınmaya başlar. Yük ortadan kalktığında biriken ısıyı alabilir blok fazla ısınmadığı için soğuk tarafa ısıyı hızlı iletebilir buda sıcaklığı düşürür elbette. Sağlıklı macunlu kartta sıcaklık ani değişmez ısınma da soğuma da yavaş yavaş olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CATAMARANXX -- 7 Şubat 2021; 14:0:57 >
Rx580 var bendede maks 75 derecede kalıyor kart fanlar %90 civarı çalışıyor
-
teşekkürler
-
quote:
Orijinalden alıntı: mertcnoz75 derece ısınan kart oyunu kapatmaz. RX580'lerde TJmax 85 derece. Yani 85 derece ye ulasınca clock düşürüyor 800 mhzye kadar. Fanı kapatsanız bile oyun kapanmaz, kart hız keser çok yavas çalısır performansını düşürür.
Chip çok ısınıp soğuyunca zamanla altındaki iletkenler işlevini gösteremeyebiliyor. Fan ayarı yapınca düzeliyorsa besleme problemi olacağını sanmıyorum. PSU yada elektrik problemi değil chipset problemi gibi görünüyor.
Macunu bunla değiştirin.
Xigmatek PTI-G3606 Termal Macun Fiyatı - Taksit Seçenekleri (hepsiburada.com)
Thermal Conductivity 5 W/m. Kullanılabilir.
Problem devam ederse reballing yapılarak çözülebilir.
Aynı fiyata çok daha kaliteli macunlar var piyasada.
CPU lar her oyunda %100 kullanılmadığı için termal macun kalitesi fazla hissedilmiyor fakat GPU her koşulda %100 çalışıyor ve çok daha yüksek sıcaklıklara çıkıyor bu yüzden çok daha kaliteli macunlar kullanılması gerekiyor.
Arctic MX4 lerin çok fazla çakması olmasa MX4 önerecem ama aşırı fazla çakması var o yüzden şuan alınabilecek en kaliteli termal macun vatan'da satılan mastergel pro V2
-
Hahaha
cok guzel olmuş.
Bu krt lar sicak kartlar.
normal kartlar 85 e gelince. aaa kart yaniyo dersiniz. ama rx 580 de 95 gelince aaa kart yaniyo demek gerekiyor.
85 derece de tam performans çalışıyordu benim kartlar. 86 87 yi görmedim. 90 da kesin çöker zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X