Şimdi Ara

Oyun için Anakart ve İşlemci tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elimde Asus R9 280 DirectCU II TOP 3GB GDDR5 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı var. Artık anakartım ve işlemcim eskidiğinden dolayı yenileme ihtiyacı duydum. Bütcem 1.500-2000TL arası. Ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz? Şimdiden teşekkür ederim.

• MSI z97 gaming 7 anakart ,Intel i7 4790k islemci. Ekran kartın bunların yaninda kötü kalabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yimbilik Y kullanıcısına yanıt
    Peki ekran kartım beni zor durumda bırakırmı bu tavsiye ettikleriniz alsam?
  • Yok zannetmiyorum iyi olur senin anakartina keske r9 290 olsaydi ama r9 280x de iyi

• yimbilik Y kullanıcısına yanıt
    Aklım bu ikisine gerçekten yattı bide uygun fiyatlı ssd düşünüyorum varmı bi tavsiyeniz?
  • 4790k gigabyte gaming 5 alabilirsiniz. Fakat 500 TL daha bütçe koyarsan 5820k ki bir sistem toplarsan çok daha uzun omurlu olur skylake filan arkana bakmazsin.

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    5820k nin fiyatına baktığımda 4790k dan 250 TL fazla.Sorun değil bunuda düşünebiliirm fakat skylake dediğinizi anlamadım biraz yardımcı olurmusunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: syrena1

5820k nin fiyatına baktığımda 4790k dan 250 TL fazla.Sorun değil bunuda düşünebiliirm fakat skylake dediğinizi anlamadım biraz yardımcı olurmusunuz?

Evet 250tl daha fazla fakat x99 anakartlar ve ddr4 ram fiyatlarına baktınız mı? En ucuz kombinasyonla 2500-2600 TL ediyor.
  • Bütçe sonuna kadar kullanılacaksa 4790k ve maximus hero olabilir.Fakat iyi bir soğutucu da lazım.Soğutucunuz yoksa şöyle bir şey de olabilir

4790k
    gigabyte gaming 5
    noctua nh-u14s
  • quote:

Aklım bu ikisine gerçekten yattı bide uygun fiyatlı ssd düşünüyorum varmı bi tavsiyeniz?

Samsung 840 evo ssd butceyi biraz asarmi

• Yavaş yavaş karar vermeye başladım. Aynı zamanda seneyede bilgisayar mühendisliğine gidicem bunuda düşündüğümde 5820K yanına MSI X99S GAMING 7 alırım. İkisini birlikte aldığım içinde msi intel kampanyasından yararlanırım.Anakart ve işlemci toplam 2100 TL ye gelir.Birde yanına 400-450 TL civarı SSD alırım. Sizce bu kombinasyon uyygunmudur mühendis olucağımıda göz önünde bulundurursak?
  • Bilgisayar mühendisliği için pahalı bilgisayara gerek yok.Bilgisayar okuyan tüm arkadaşlarım ucuz sistem kullanıyor.Kod yazmak için güçlü sisteme ihtiyaç yok.

Genelde tasarımla ve çizim programlarıyla, renderla işi olanların yüksek sisteme ihtiyacı oluyor.Bunların hiç biri yok bilgisayar mühendisliğinde.

i7 yerine i5 bile tercih edilebilir.Oyunlarda fark olmuyor pek.
  • quote:

Yavaş yavaş karar vermeye başladım. Aynı zamanda seneyede bilgisayar mühendisliğine gidicem bunuda düşündüğümde 5820K yanına MSI X99S GAMING 7 alırım. İkisini birlikte aldığım içinde msi intel kampanyasından yararlanırım.Anakart ve işlemci toplam 2100 TL ye gelir.Birde yanına 400-450 TL civarı SSD alırım. Sizce bu kombinasyon uyygunmudur mühendis olucağımıda göz önünde bulundurursak?

Kombinasyonda problem yok fakat DDR4 fiyatlarına bakın.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    haklısın Ram i unuttuk peki nasıl bir ram tavsiye edersiniz çünkü baktım ram fiyatları bir hayli yüksek nasıl bir tavsiyede bulunursunuz?
  • quote:

haklısın Ram i unuttuk peki nasıl bir ram tavsiye edersiniz çünkü baktım ram fiyatları bir hayli yüksek nasıl bir tavsiyede bulunursunuz?

http://www.hizlial.com/kingston-8gb-2x4gb-hyperx-fury-2133mhz-ddr4-cl14-ram-hx421c14fbk28/10671826

Ramin performansa etkisi çok az yok gibi birşey şöyle birşey alsan yeterli olur ilerde aynısından iki tane daha alırsın 16gb kullanırsın.

• quote:

Ramin 8gb dan az, 9cl sen yuksek ,1600 MHz den az olmasin ,boyle alirsan ilerde aynisindan bulman kolaylasir

• Cevaplara bakıyorum da yıllardır bu foruma üyeyim; burda gerçekten çok bilgili arkadaşlarımız var; hatta bilgisayara dair ne öğrendiysem bu forumda öğrendim diyebilirim. Ama sanırım ben de artık birşeyler biliyorum ve görüyorum ki yukarda yazılan şeyler gerçekçi değil; hatta tek bir noktada toplanıyor:İSRAF.

DDR4 falan hikaye arkadaşlar şu anda 8Gb Ram kullanıyorum DDR3 1600 CL9, yarısı bile kullanılmıyor oyunlarda. Ne gereği var? Ki hatta DDR4 bellekler gecikme zamanları olarak DDR3 belleklerden daha kötü durumdalar ve forumda çok güzel bir konu var bununla ilgili bir arkadaşımız çok güzel açıklamalarda bulunmuş; oyun için düşünüyorsanız CL değeri ne kadar düşükse sizin için o kadar iyi ama bu iyilik bile günlük kullanımda sizin farkedemeyeceğiniz farklar. Ram olarak şu an 8 bile hayli hayli yeterliyken hadi olmadı ben size 16 Gb DDR3 1600 Mhz CL9 bir Ram gayet yeterlidir diyorum, DDR4 vs bunlar ev kullanıcısı ve hatta iyi bir oyuncu için bile fantaziden öte birşey değil.

Allah aşkına Skylake ne kadar farkedecek? Adam Render yapmayacak, Autocad kullanmayacak, kullansa bile i74790K işlemciye göre %5 taş çatlasa %10 daha performanslı bir işlemci için, ki gerçekten işlemcinin oyunlar üzerine etkisini inceleyen çok güzel yayınlar ve videolar var, neden onca para versin??? Belli bir sınırın üstünde-ki bahsettiğimiz işlemciler o sınırın çok çok üstünde- işlemcinin oyunlara etkisi yok denecek kadar az; herşey ekran kartında bitiyor. i7 bile oyunlarda gereksiz; ben şahsen i5 4690K kullanan biri olarak hiçbir eksiklik hissetmiyorum 1 yıl önce aldım hiç de pişman değilim. İşlemci konusunda da i7 4790K öneriyorum sana.

Üstte açıkladım aslına bakarsan, anakartta da öyle deli gibi OC yapan meraklısı biri değilsen çok ahım şahım şeylere bakmana gerek yok. Ha şöyle anakartı alayım yıllarca gitsin taş gibi olsun dersen Military Class 4 bileşenlere sahip üst düzey birşey alıp, yıllarca sadece ekran kartı yükseltmesi ile keyfine de bakabilirsin. 1000 liralık bir anakart ile 300-400 liralık bir anakart standart bir kullanıcıya pratikte hiçbir fark yansıtmaz aslına bakarsan. Sadece kalite ve uzun ömürlülük anlamında ve OC kabiliyeti anlamında farklar var ve yeni nesiller için DDR4 ve işlemci uyumluluğu. Ama DDR4 ve işlemci konusuna yukarda değindiğim gibi: şu an için GEREKSİZ. Çok çok kaliteli anakart, çok çok pahalı birşey almanı da önermem; her yıl çına işlemci serileriyle İntel Soket sayısını değiştiriyor ve binlerce lira para verilen anakartlar yeni çıkan işlemcilere uyumsuz hale gelip o verilen paralar çöpe atılmış oluyor. Sana Önerim kendimin de kullanmış olduğu MSI Z97 Gaming 5 anakart dostum.

Gelelim kıssadan hisseye... Arkadaşlar malumunuz şu anda insanoğlu bela bir hastalıkla mücadele ediyor: gösteriş ve açgözlülük hastalığı. Telefonlar ve teknolojik aletler bunun en sık ve en net görüldüğü tüketim ürünleri. Teknolojide "en iyi" diye birşey YOKTUR. En iyiyi almaya çalışan biri her zaman KAYBEDER. Fiyat/Performans kavramını yeniden hatırlatır; forumdaşlara uzun yıllar, akıllıca, ceplerindeki paraya tecavüz etmeyen, mantıklı teknolojik ürünleriyle mutluluklar dilerim.

(Yukarda bahsettiğim tasarruflara giderek; kendine çok daha güzel bir SSD ve ekran kartı alıp günlük kullanımda ve oyunlarda sana GERÇEK bir fayda ve hız kazancıyla dönecek bir ürünle verdiğin parayı çöpe atmamış olursun.)

• quote:

Orijinalden alıntı: Curimo

Cevaplara bakıyorum da yıllardır bu foruma üyeyim; burda gerçekten çok bilgili arkadaşlarımız var; hatta bilgisayara dair ne öğrendiysem bu forumda öğrendim diyebilirim. Ama sanırım ben de artık birşeyler biliyorum ve görüyorum ki yukarda yazılan şeyler gerçekçi değil; hatta tek bir noktada toplanıyor:İSRAF.

DDR4 falan hikaye arkadaşlar şu anda 8Gb Ram kullanıyorum DDR3 1600 CL9, yarısı bile kullanılmıyor oyunlarda. Ne gereği var? Ki hatta DDR4 bellekler gecikme zamanları olarak DDR3 belleklerden daha kötü durumdalar ve forumda çok güzel bir konu var bununla ilgili bir arkadaşımız çok güzel açıklamalarda bulunmuş; oyun için düşünüyorsanız CL değeri ne kadar düşükse sizin için o kadar iyi ama bu iyilik bile günlük kullanımda sizin farkedemeyeceğiniz farklar. Ram olarak şu an 8 bile hayli hayli yeterliyken hadi olmadı ben size 16 Gb DDR3 1600 Mhz CL9 bir Ram gayet yeterlidir diyorum, DDR4 vs bunlar ev kullanıcısı ve hatta iyi bir oyuncu için bile fantaziden öte birşey değil.

Allah aşkına Skylake ne kadar farkedecek? Adam Render yapmayacak, Autocad kullanmayacak, kullansa bile i74790K işlemciye göre %5 taş çatlasa %10 daha performanslı bir işlemci için, ki gerçekten işlemcinin oyunlar üzerine etkisini inceleyen çok güzel yayınlar ve videolar var, neden onca para versin??? Belli bir sınırın üstünde-ki bahsettiğimiz işlemciler o sınırın çok çok üstünde- işlemcinin oyunlara etkisi yok denecek kadar az; herşey ekran kartında bitiyor. i7 bile oyunlarda gereksiz; ben şahsen i5 4690K kullanan biri olarak hiçbir eksiklik hissetmiyorum 1 yıl önce aldım hiç de pişman değilim. İşlemci konusunda da i7 4790K öneriyorum sana.

Üstte açıkladım aslına bakarsan, anakartta da öyle deli gibi OC yapan meraklısı biri değilsen çok ahım şahım şeylere bakmana gerek yok. Ha şöyle anakartı alayım yıllarca gitsin taş gibi olsun dersen Military Class 4 bileşenlere sahip üst düzey birşey alıp, yıllarca sadece ekran kartı yükseltmesi ile keyfine de bakabilirsin. 1000 liralık bir anakart ile 300-400 liralık bir anakart standart bir kullanıcıya pratikte hiçbir fark yansıtmaz aslına bakarsan. Sadece kalite ve uzun ömürlülük anlamında ve OC kabiliyeti anlamında farklar var ve yeni nesiller için DDR4 ve işlemci uyumluluğu. Ama DDR4 ve işlemci konusuna yukarda değindiğim gibi: şu an için GEREKSİZ. Çok çok kaliteli anakart, çok çok pahalı birşey almanı da önermem; her yıl çına işlemci serileriyle İntel Soket sayısını değiştiriyor ve binlerce lira para verilen anakartlar yeni çıkan işlemcilere uyumsuz hale gelip o verilen paralar çöpe atılmış oluyor. Sana Önerim kendimin de kullanmış olduğu MSI Z97 Gaming 5 anakart dostum.

Gelelim kıssadan hisseye... Arkadaşlar malumunuz şu anda insanoğlu bela bir hastalıkla mücadele ediyor: gösteriş ve açgözlülük hastalığı. Telefonlar ve teknolojik aletler bunun en sık ve en net görüldüğü tüketim ürünleri. Teknolojide "en iyi" diye birşey YOKTUR. En iyiyi almaya çalışan biri her zaman KAYBEDER. Fiyat/Performans kavramını yeniden hatırlatır; forumdaşlara uzun yıllar, akıllıca, ceplerindeki paraya tecavüz etmeyen, mantıklı teknolojik ürünleriyle mutluluklar dilerim.

(Yukarda bahsettiğim tasarruflara giderek; kendine çok daha güzel bir SSD ve ekran kartı alıp günlük kullanımda ve oyunlarda sana GERÇEK bir fayda ve hız kazancıyla dönecek bir ürünle verdiğin parayı çöpe atmamış olursun.)

''Ha şöyle anakartı alayım yıllarca gitsin taş gibi olsun dersen Military Class 4 bileşenlere sahip üst düzey birşey alıp''

Güldürdün kardeş, gerçekden MSI'n pazarlama stratejisi takdir edilesi, kalitede bir gram ileri gidemeden nereden nereye...

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

quote:

Orijinalden alıntı: Curimo

Cevaplara bakıyorum da yıllardır bu foruma üyeyim; burda gerçekten çok bilgili arkadaşlarımız var; hatta bilgisayara dair ne öğrendiysem bu forumda öğrendim diyebilirim. Ama sanırım ben de artık birşeyler biliyorum ve görüyorum ki yukarda yazılan şeyler gerçekçi değil; hatta tek bir noktada toplanıyor:İSRAF.

''Ha şöyle anakartı alayım yıllarca gitsin taş gibi olsun dersen Military Class 4 bileşenlere sahip üst düzey birşey alıp''

Güldürdün kardeş, gerçekden MSI'n pazarlama stratejisi takdir edilesi, kalitede bir gram ileri gidemeden nereden nereye...

Komik olan nedir, bilgilendirirseniz sevinirim? Military Class bildiğim kadarıyla sadece MSI için geçerli bir kavram değil. O yalnızca bir öneriydi, başka bir marka da alabilir. Yazdıklarımın özünü anlamamışsınız, son paragrafı yeniden okuyun. Orda burda insanlara, özellikle bu işten anlamayanlara kendi hayal dünyalarınızı süsleyen ütopik ve saçma, gereksiz sistem önerilerinde bulunmayın o durumlarda siz daha komik oluyorsunuz inanın gülmekle kalmıyorum katılıyorum

• Curimo kullanıcısına yanıt
    Ben dediğinizi gayet iyi anladım.İsraftan bahsetmişiniz ve çok haklısınız.Benim tek istediğim uzun süreli bir bilgisayar. Oyun meraklısıyımdır. Ama OC yapan biride değilim. DDR3 ler de bi zaman sonra yerini DDR4 lere bırakıcak. Şimdiden fiyat olarak kotamı biraz artırıp uzun vadede işimi görücek parçaları araştırıyorum.

Tabiki Z97 gibi anakartlar ve 4970K fazlasıyla yeterli olacaktır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.