|
Bildirim
|
Oncelikle Ram konusunda argumanlari sunalim;
https://www.youtube.com/watch?v=80s5bIMQU-I Bu tarz youtube aramalari ile gorebileceginiz uzere arada ciddi fark oluyor dual channel da. Anakarti 4slotlu tercih edip, 2x4 baslayip sonrasinda 4x4 e gecmek en dogru hareket olacaktir. Islemci konusu; https://www.youtube.com/watch?v=dCrF5V6HtTk Cokta boyle oyun karsilastirmasi bulabilirsiniz. Fazladan cekirdekleri kullanan oyunlarda yaklasik 30FPS fark atiyor Ryzen 2600. Kullanmayan oyunlarda da I5 8100 ile kafa kafaya gidiyor. Arada yaklasik 200 lira fiyat farki oldugunu dusununce ve yeni intel islemcilerinin de 6 cekirdekli gelmesi sonucu tum oyunlarin 6 cekirdek kullanabilecek sekilde cikacagini dusunursek, bu tarihten sonra 4 cekirdekli islemci alinmaz. Eger I5 8400 butcenizi asiyorsa, Ryzen 5 2600 tercih edin. Ekran karti konusu; GTX 1060 ile Rx580 neredeyse tum oyunlarda kafa kafaya performans veren kartlar. Hepsiburada yi referans aldigimda en ucuz GTX 1060 6gb 2100 lira, en ucuz Rx580 8gb ise 1650 lira civarinda. Aradaki 450 lira fiyat farkina rami 2x8GB rahat rahat yapabilirsiniz. Eger bulabilirseniz karsilastirin, Ryzen 5 2600 + rx580 8gb + 2x8 GB ramli bir Pc mi daha iyi performans sunacaktir, yoksa I5 8100 - GTX 1060 + 8gb ram li bir PC mi? Performans kaybi yasamadan, hatta arttirarak ayni fiyata daha mantikli parcalar alabilirsiniz. Bu yuzden Ryzen 2600 ve Rx580 ile devam edip 2x8Gb yapin rami. |
Ben konuşma adabımda bir sorun görmüyorum. Siz yanlış bakıyorsunuz ya da yanlış anlıyorsunuz. 8100 alıp sonra ileride başınız ağrımasın diye yazdım. İstemiyorsanız yazmam umrumda değil. gtx 1060 veya onun gibi kartlarla yapılmış karşılaştırmalara bakarsanız tabii ki fark göremezsiniz. Sadece yanlış bakmış ve yanlış anlamış olursunuz. Ekran kartının iki işlemciyi de darboğaza sokmadığı veya diğer bir deyişle işlemcilerin ekran kartını darboğaza soktuğu bir teste bakarsanız (Bulması zor oluyor bazen. Nedense sözde işlemci testi olması gereken testlerin çoğunda işlemci dışında farklı parametreler de performansa etki edecek şekilde test ediliyor.) aradaki büyük farkı görürsünüz. Ki o fark da ileride oyunların çok çekirdeği daha aktif kullanmasıyla biraz daha açılacaktır. Size şimdilik 1060 ile pek bir faydası yok demek ileride faydası olmayacağı anlamına gelmiyor. Sonuçta aralarında %60 a yakın performans farkı var. Ama tabii ne olursa olsun ryzen 2600 gibi bir fiyat/performans canavarı dururken i3 ve i5 in malesef bu günlerde bu fiyatlarıyla lafları bile geçmez aslında. Aynı şekilde rx 570 ve 580 dururken 1060 ın da bu fiyatıyla lafı bile geçmez. Belki güç tüketimi konusunda çok takıntılı biri i5 8400 ve gtx 1060 alabilir. Başka hiçbir artıları yok. Hala size yanlış karar vermeyin diye yardımcı olan birine yanlış yerlere odaklanıp edep adap madap diyecekseniz... deyin... Sonuçta yanlış kararı ben vermiyorum. Ben uyararak yapabileceğimi yaptım. İstediğiniz haltı yiyebilirsiniz.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 15:32:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 14 Aralık 2018; 13:48:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lull_82 -- 14 Aralık 2018; 14:0:14 > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 14 Aralık 2018; 20:52:18 > |