Şimdi Ara

OYUN İÇİN MHZMİ TIMING Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar daha ii oyun oynamak için ramlerdeki mhz ayarlaının yüksek olmasımı daha iidir yoksa timing sürelerinin düşük olmasımı daha önemlidir

10066 öhz 5-5-5-15 mi daha ii yoksa..
    800 mhz 4-4-4-12 mi ??? örnek verecek olursak

• benimde merak ettiğim bir soru.
  • evtt beyler hiç anlıyan ?? bilen yok mu ??
  • güzel bir soru bende merak ediyorum
  • Ne yani.. Sen ram i 800 mhz den 1000 mhz e çıkardınmı oyunda fps farkı olacağınımı düşünüyorsun..? Timingleri tam bilmemekle beraber bence timinglerinde oyun performansına katkısı ihmal edilecek kadar çok çok çok azdır..

Oyunlarda o verdiğin 2 seçeneği deneyerek bak.. Kararı kendin ver.. Genelde cevap olarak hız arttıkça timingin azalması iyidir derler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 31 Ağustos 2008; 0:08:15 >
  • Evet bende merak ediyorum
  • fps ye etki etmez bencede ama, oyunun menülerinde gezergen, oyunda mekan değiştirirken v.s. ram kullanılıyor, yapılcak o.c. burdaki hıza nekadar etki eder bilmiyorum ama.

Oluşucak fark illa oyunda göz önüne çıkıcak değil, windowsda hangisi daha iyi olur?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • FPS'ye etkisi olmaz. Bölüm yüklemelerine etkisi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Computeus

FPS'ye etkisi olmaz. Bölüm yüklemelerine etkisi olur.

iyi o zaman
  • bence 1-2 fps de olsa etkisi olur ...

çünkü kinston 2gb 667 mhz ram lar .. everest yazma da 5600mb/sn alıyoo .. ocz reaper 2gb 1066 mhz ler 8700mb/sn alıyo

ee %50 fark fark yazma vs okumada .. oyundada mutlaka 1-2 fps de olsa olur bence
  • mhz i yüksek olan ram ler daha pahalı ise
    mhz önemlidir o zaman
  • Her 2'sininde etkisi vardır ama timinglerin etkisi nasıl olur bilemiyorum derin bir konu
  • arkadaşlar ufak bi test yaptım sorunuzu cevaplar diye düşündüm

800 mhz cl4

1067 mhz cl5

sonuç 1067 mhz cl5 800 mhz cl4 ten %0.57 daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslanserc -- 31 Ağustos 2008; 15:28:41 >

• yanlız sen clk4 yapmışsında ramler hala 2t de çalışıyor. Onu 1t yaparsan 1067mhz den daha iyi sonuç alırsın bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: XErTuX

yanlız sen clk4 yapmışsında ramler hala 2t de çalışıyor. Onu 1t yaparsan 1067mhz den daha iyi sonuç alırsın bence.

yarın bi deniyim güncellerim resimleri
  • quote:

Orjinalden alıntı: arslanserc

arkadaşlar ufak bi test yaptım sorunuzu cevaplar diye düşündüm

800 mhz cl4

1067 mhz cl5

sonuç 1067 mhz cl5 800 mhz cl4 ten %0.57 daha iyi

Birkaç oyun testi de yapar mısınız ?

Oyunlardaki loading sürelerini de bir kenara yazarsanız

Olur da FPS'ye değil de, loading'e yansır belki

• ufak bi sorun var benim anakartta command rate diye bi seçenek yok

asus p5q deluxe
    4 x 1 GB mushkin 800 mhz cl4 ramler

google'dan araştırdım biraz bazı anakartlar 4 ram modülü takınca otomatik command rate 2T yapıolarmış fakat asus p5q biosunda command rate seçeneğinin eksik olduğunu söyleyen bi yer de buldum

2 adet modülü çıkartıp deneyebilirim tabi sorun ilkiyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslanserc -- 2 Eylül 2008; 16:19:59 >
  • ben denedim biraz önce:

cpu 3.3ghz de,
    3850 800mhz core, 2ghz ramlar ile,

ram timingleri
    6-6-6-15 2t de frekans 943mhz de 3dmark06 8302 aldı

4-4-4-12 1t de frekans 768mhz de 3dmark06 8325 aldı
  • 3dmark testleri yanıltıcı olabilir arkadaşlar ramlarin hızını değiştirmeden aynı sistemle yapılan ikinci bir 3dmark testi farklı skor verecektir diye düşünüyorum...

ama yanlış hatırlamıyorsam ram hızının timinglerden daha önemli olduğunu okumuştum...
  • Bende şunu anladım herkezin merak ettiği ama kimsenin tam olarak bilmediği cok guzel bir soru sormuşsun...Tebrikler....
    Kesin yargılarla bilen veya her koşulu denemiş birilerinin yorumu biçok kişiyi aydınlatıcaktır diye düşünüyorum...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.