Şimdi Ara

Oyun için pc istiyorum :D bi bakar mısıınız!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya sen bize max bütçeyi söylesen daha rahat yardımcı oluruz..
    Oyun ağırlıklı mı kullanacaksın..
  • Eğer öyleyse tavsiyem şunlar:

İşlemci: AMd 3700 San Dİego
    Ekran kartı: X1800GTO
    ANakart: Asus A8N-sli Premium
    Ram: Corsair 2x1gb DDR400
    Lcd: Philips 170X6FB (19' alabilirsen daha iyi olur
    vs..

Ben şu an eski işlemcim olan 3700 San Diego'ya dönüş yaptım. Bi arkadaş demiş günlük çok rahat 3000Mhz'de kullanırsın diye..Bu biraz abartı bi ifade olsa da eğer kodu iyi ise en az 2.7-2.8Ghz civarında kullanabilirsin. Ayriyetten L2 cache'i 3500'ün 2 katı yani 1024 Kb. O yüzden 3700.
    Çift çekirdek oyunlarda pek fazla avantaj sağlamıyor şu an. Eğer çift çekirdek düşünürsen Opteron 165-170 modellerini tavsiye ederim. İyi kodlulardan...

Ekran kartı: Evet X1800GTO şu an için iyi bi seçim gibi duruyor. Hem kart yeni çıktı hem de performansı gayet iyi. Nerde kaça satılıyo hiç bilgim yok..
    Anakart : Ben valla 8 aydır Asus A8N-sli premium kullanıyorum.Gayet memnunum. Çip setinin pasf soğutulması sayesinde fanın bozulma derdi yok. Ses yok.
    GAyet stabil. Zaten Asus en stabil anakrtları üretmesiyle bilinir...
    Ram: Oyun için en az 2x512 almalısın.. Aslında yavaş yavaş 2x1gb'ın oyunlardaki avantajları görülüyor.. Ben sana Corsair'in Valueselect DDr400 2x1gb ramlerini tavsiye ederim. Ama çipleri Samsung UCCC olsun. Ben bi ara kullandım 260-270mhz'e kadar stabil çalıştırabildim.Tabi biraz da şans işi. Sende de kesin olacak diye bi şey yok. Vatan'da 90$ civarına satılıyordu sanırım. Fİyatına göre mükemmel bence...Ama tabi para problemi yoksa OCZ , Geil gibi DDR500 extreme ramlerden alman tavsiye edilir..
    Lcd: Ben Philips 170X6Fb kullanıyorum. Çok memnunum... 19' inin buluabilirsen al bence...Ölü piksel yok sorun yok..
    KAsa: TAbiki bu sisteme dandik bi kasa olmaz...Önerim TT veya Coolermaster kasalara bakman...Coolermaster'ın Ceturion kasası fiyatına göre çok başarılı..

• sbasol yorumun için gerçekten teşekkür ederim...

kasam aopen es50a 350watt oc yapcağımı pek sanmıorum o yüzden bu kasa yeter gibi mi????????

lcd de de aynı fikirdeim seninle

+çok uçmadıkça herşeyi düşünebilirim bu baktığım parça fiatlarına artışlar olabilir..para sorun deil hallederiz:D:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homerksk -- 10 Mayıs 2006; 10:58:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: wolfork

quote:

Orjinalden alıntı: Hypodenz

SAPPHIRE
    X800GTO FIREBLADE PCIEX 256MB

400MHz(525+) İşlemci,
    980MHz(1100+) Bellek Hızı
    12 Piksel İş Hattı
    2x400MHz RAMDAC Çift Slot Süper Fan DirectX 9.0 ,
    OpenGL 2.0 HDTV Uyumlu Hyper Z HD,
    Smoothvision HD,
    Truform 2.0 DivX,
    MPEG-2, MPEG-4,
    WMV9 Donanımsal Destek

olabilir bence...

adam 6800gs yazmış,sen ne diyon,bari fx5200 fln deseydin
    bence ekran kartını x1800gto veya 7600gt al
    arkadas sen hic fireblade kullandın mı?

• Selamlar

@homerksk arkadaşım bence dual core fiyatları baya düştü İntel süper indirim yaptı
    D930 226$ 3000Mhz 65 nonometre 2x2 önbellek vs. D940 275$
    yada Amd 3800+ 335$ hangisi işine gelirse onu al ama bence dual core al fiyatlar indi

http://www.gigatek.com.tr/oem.php?kat=54 kaynak

Saygılar...
  • aziz kardeşim dual core için hangi anakartı tavsiye edersin????(asus un p5ld2 mi??)

kafam iyice karıştı bu dual core lar yüzünden zaten conroe lar çıkçakmış dediğinize göre birda amd2 ler geliomuş 23 mayıs ta forumda okudum temin nolcak böle annamadım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homerksk -- 10 Mayıs 2006; 12:13:37 >
  • Bence uzun vadeli düşünüyorsan,yani alırım bi daha kısmet 2-3 sene sonra değiştiririm diyorsan çift çekirdek al..
    Intel de olabilir. Ama Amd diyorsan X2 3800 yerine bence Cafesnet'ten bi tane Opteron 165 alman çok daha mantıklı..
    Açıkçası bu Conroe 'lar tam anlamıyla ne zaman gelecek hiç bilmiyorum... Bence daha uzunca bi vakit var.. Beklemeye değmez..
    Conroe gelince yerine illaki başka bi şey çıkacak..
  • AMD düşünüyorsan

3700+
    9npa+
    7600gt

olsun

Onun yerine ucuz çift çekirdek de yapabilirsin

D805
    P5LD2
    1gb ddr2
    7600gt

yap yine

LCd için 190x6fb düşünebilirsin
  • Ucuz çift çekirdekiğin yahnisi de yavan olur söliim ama..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbasol1981 -- 12 Mayıs 2006; 1:23:40 >
  • SONY HX95S 19" LCD monitör olurmu bunada bakarmısınız ?

RX arkadaşım x1800 gto testlerde daha ii sonuç veriyo herhalde sen neden 7600 ü önerdin ?

simdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: homerksk

çift çekirdek için 1 gb dual ram 533 luk yeter mi??

bir de bu aopen 350 watt es 50a kasam yeterli olurmu

bir de emir_ arkadaşım ekran kartı için ne tavsiye edersin bu sistem için çok uçuk olmazsa sewinirim...

pardon msjı yeni gördüm. ben x1800gto öneririm. hem orjinalden performanslı hem de x1800xl ye modlayabilirsin. bence almaya değer bir kart

ama bütçeyi kasabilirsen kesinlikle x1800xt derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir_ -- 10 Mayıs 2006; 23:37:15 >
  • aman kasa ve özellikle psu değişsin..bütçeni ona göre ayarla...iyi bir psu...200 ytl civarında...yukarıda gider, ona göre..psu çok önemli..
  • 5 gun sonra siparişlerimi wericem ama kafam iice karıştı

şu bilgisayarı bi alsakta kalkmasak:D
  • o zman son durumda kesinleşen parçalar

Philips 190X6FB lcd monitor
    Sapphire X1800gto ekran kartı
    Kasamı kullanmak istiyorum oc derdiim yok..

işlemci hakkında tamamen karasızım...

1. seçenek:
    amd 64 3700
    epox 9npa ultra
    512*2 1 gb 400mhz ram........................445 dolar artı kdv

2. secenek:
    intel pentium d 930
    asus p5ld2 anakart
    512*2 1 gb ram 533 mhz.......................450 dolar artı kdv

herhalde bisiler deişti:D
  • kesinllikle ikinci sistem. daha az enerji tüketen ve daha az ısınan çift 3ghz çekirdekli sistem dururken diğerine bakılmaz bile. benim oyum ikincisine.
  • Evet ikisi de yaklaşık aynı fiyat ise ben de oyumu ikinci sistemden yana kullanırdım..
    Sonuçta çift çekirdek daha gelecek vaat eden bi teknoloji..
    Ama eğer bugünkü oyun performanslarına göre bakarsak Amd daha önde şu an...Ama ilerde çift çekirdeği destekleyen oyunlar yaygınlaşmaya başlayınca durum tersine dönebilir..
  • peki extra bişi daa sorucam madem çift çekirdek daa ii almışken fırsatları kasıpta d 950 almak çok mu ii olur ??(herhalde çok komik bi soru oldu ama..artık kafam o kadar çok karıştı ki)
  • Selamlar

Eğer para çoksa al D950 345$ ama bence, D930 tam ideal bir işlemci, düşününce 1 yıla kalmadan eski bir işlemci olacak 120$ farka değermi sana kalmış

Bunun yerine Rami 2GB yap, yada ekran kartını iyileştir, yada şık bir kasa al, yada monitörü daha büyük al, yada cebinde harçlık kalsın, yada sen bilirsin işte

Edit:Ben olsam ne mi yapardım D930 alır eğer hala param varsa şık bir kasa alırdım yada monitörü daha büyük birşey alırdım 3. ihtimalde Ramleri 2GB yapardım

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi åziz -- 12 Mayıs 2006; 5:51:39 >
  • çarşamba gunu siparişlerimi wericem lütfen son bi kez yardımcı olun....

olası pc önerilerinizi bekliorum..bu pc bizi 2 sene idare etsin yeter zaten bu pc abim için olacak bende onunkini alıcam herzaman oldugu gibiii çarşamba askerden gelio we de siparişi werip almak lazım..

biraz yuksek fiatlı parçalrda olabilir..:D
  • Selamlar

Benim tavsiyem işlemciye 200-250$ ekran kartına 250-300$ dolardan fazla verme rahat rahat 3 yıl ve fazlası idare eder. D930 ve 1800 serisi ekran kartı aldığını düşün kim diyebilir 3 yıl gitmez diye tabi birileri çıkabilir gitmez diye

Ben PC mi yazsam gülersiniz, ben gülüyorum ama bana yetiyor 6 ay içinde yeniliyecegim ama parayı ben vermezken! 3500$ vermiştim. şimdi o paraya keşke biraz daha katıp araba alsaydım diyorum ama şimdi para benden çıkacağı durumda dediğim gibi 250//250 işlemci ve ekran kartına daha fazla para vermem

Verirsem parayı monitöre 21" filan olabilir gerisi hikaye Bence!!!

Sagılar...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.