Şimdi Ara

Oyun için pc istiyorum :D bi bakar mısıınız!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

artık pc nin değişme zamanı geldi we intel den AMD ye geçmek istiyorum genelikle oyun için kullanıcam...Bu konuda birkaç karar werdim ama sizlerde sormak istedim birde kararsız kaldığım noktalar war yardımlarınızı bekliorum...

işlemci - AMD athlon 64 3500 veya 3700 ........207-239 dolar

anakart - epox 9npa + ultra ..........................130 dolar

ekran kartı - MSI 6800 GS .............................222 dolar(bu biraz eski kalmış olabilir bu fiata yakın kartlara açığım)

lcd - bu konuda tamamen karasızım sadece philipsin PHILIPS 170X6FB 17" LCD MONİTÖR GÜMÜŞ / SİYAH monitör hoşuma gitti ama almışken 19 " almak istiyorum....

harddisk ram cd driver a gerek yok ....(ram belki alabilirim bu konuda da görüşlerinize açıgım)

kasa olarkta eski kasamı kullanmak istiyorum kasamdam memnunum ...Aopen ES50A beyaz 300 watt bunu kullansam m???**

• bnde büyük ihtimalle

amd64 3700

epox 9npa7ı

256mb asus x700 (yeni almıyacam mevcut ztn eski kartım)

1gb dual elixir ram

gibi bir sistem toplayacağım haftaya pazar ...

önerim sana sadece 3500 almaman olur . çünkü en takoz işlemcidir . 2 tane 3500 oc ettim voltajdan pestilini çıkarmama rağmen 2.6 yı geçemediler.

3700 ler çok rahat 3ghz günlük kullanılıyor . 3500 yerine 3000 al daha iyi yani
  • homer bence ilk alacağın şey lcd ekran olsun. kasanın içine alacakların (her zaman) en kısada sürede eskir.
    önce sen 19 inç lcd ekran al geriye kalan parana göre sistem al tavsiye ederim.
    öncelikle 220 dolar civarında bir paray işlemciye verecekken tek çekirdekli işlemci almak
    akıl karı değil. amd oyunlarda daha iyi performans veriyor ama şunu bilmelisin ki oyunlarda
    asıl işi ekran kartı yapar. düşük işlemci yüksek ekran kartı her zaman yüksek işlemci düşük ekran
    kartını geçiyor. sonuçta işlemci için (eğer önceki ramini falan kullanmak için mecburen amd s939
    alacaksan o başka)seçeneklerinin arasında intelin 930 modeli kesinlikle olmalı. işlemciler arasındaki
    performans farkını tomshardware.com'daki interactive cpu charts bölümünden öğrenebilirsin.
     Oyun için pc istiyorum :D bi bakar mısıınız!!!

anakartın amd s939 için forumda tavsiye edilen bir anakart zaten. onda bir sorun yok. eğer
    intel alacaksan anakart olarak 945 955 975 serilerinden birini almalısın. bunların arasında 945 chipsetli p5ld2-se
    uygun bir seçenek.
    http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/detayli_bilgi.php?s=lDc3FNAjleWYHdbnMyNgV0sNVkAgaRGmnCloSxMQQHtZrAiPxI&ad=anakart&ur_no=909

ekran kartı olarak ise 6800gs yerine 7600gt almak daha akıllıca olur. 7600gt az bişey de olsa
    6800gsnin önünde ama aynı işi daha düşük güç ile yapıyor dolayısıyla psu'un eğer düşükse psu
    değiştirme işinden kurtulursun.

ram olarak ise kesinlikle dual channel çalışakca şekilde yani en az 2 parça ram almalısın. ama
    başa dönersek önce kaliteli bir lcd ki senin dediğin philips gerçekten güzel ve sıfır ölü piksel garantisi var.

• peki sizin önereceğiniz bi lcd war mı 19 inç olarak...

bir de öncelikle amd almak istiyorum ...(3500 de ii deilmiş sizden ögrendim o yüzden 3700 olcak gibi)
  • Bence x2 3800 al,oyunlarda ii performansı var,ama diğer yandan çift çekirdek olması bayaa avantajlı...
  • aslında kardeş çift çekirdek mi almak lazım ya.

intel pentıum dual core 805 + asus pcıx16 mobo hiç fena olmaz . overclock fln da yapılır .
  • açıkçası çift çekirdeklere hiç bakmadım ...
    bu bilgisayarı da uzun zaman önce toplamıştım o zmanlar çift çekirdek çok pahalıydı herhalde ...

o yüzden çift çekirdek için bilgilerinze tavsiyelerinize açıgım(anakartta deişçek mi o zman)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • değişecek. en fiyat-performans lideri çift çekirdeklilerde pentium d 930. anakart olarak da asusun P5LD2 modelini al kesinlikle. ama ramlerin de değişecek
  • quote:

Orjinalden alıntı: emir_

değişecek. en fiyat-performans lideri çift çekirdeklilerde pentium d 930. anakart olarak da asusun P5LD2 modelini al kesinlikle. ama ramlerin de değişecek

+1
  • çift çekirdek için 1 gb dual ram 533 luk yeter mi??

bir de bu aopen 350 watt es 50a kasam yeterli olurmu

bir de emir_ arkadaşım ekran kartı için ne tavsiye edersin bu sistem için çok uçuk olmazsa sewinirim...
  • homer kardesim ekran kartını x1800gto al bence 6800gs yerine..
    ramleri 667 mhz olanlardan alırsan daha iyi olur arkadaslar sisteme yardım etmis zaten..
    bisey olursa sorabilirsin yardımcı olmaya calısırım kolay gelsin
  • angelksk hemşerim saol yorumların için...
    ekran kartı için öne çıkan bi marka war mı??

Biz de Karşıyakalıyız......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homerksk -- 9 Mayıs 2006; 17:29:56 >
  • x1800gto icin soruyorsan sapphire var zaten fazlada secenek yok piyasada..
  • SAPPHIRE
    X800GTO FIREBLADE PCIEX 256MB

400MHz(525+) İşlemci,
    980MHz(1100+) Bellek Hızı
    12 Piksel İş Hattı
    2x400MHz RAMDAC Çift Slot Süper Fan DirectX 9.0 ,
    OpenGL 2.0 HDTV Uyumlu Hyper Z HD,
    Smoothvision HD,
    Truform 2.0 DivX,
    MPEG-2, MPEG-4,
    WMV9 Donanımsal Destek

olabilir bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypodenz -- 9 Mayıs 2006; 18:21:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hypodenz

SAPPHIRE
    X800GTO FIREBLADE PCIEX 256MB

400MHz(525+) İşlemci,
    980MHz(1100+) Bellek Hızı
    12 Piksel İş Hattı
    2x400MHz RAMDAC Çift Slot Süper Fan DirectX 9.0 ,
    OpenGL 2.0 HDTV Uyumlu Hyper Z HD,
    Smoothvision HD,
    Truform 2.0 DivX,
    MPEG-2, MPEG-4,
    WMV9 Donanımsal Destek

olabilir bence...

adam 6800gs yazmış,sen ne diyon,bari fx5200 fln deseydin
    bence ekran kartını x1800gto veya 7600gt al
  • lcd için bi önerisi olan war mı???
  • Philips 190X6FB öneririm kesinlikle pişman olmazsın
    quote:

Orjinalden alıntı: homerksk

lcd için bi önerisi olan war mı???

• beyler dediğiniz ekran kartlarını araştırıyorum ama bilmediğim konular çıktı ...

bu testte yazan aa4x anis 16x falan nedir???

http://www.ixbt.com/video2/g71-part3-d.shtml#p18

bir de birkaç tabe daa teste gözgezdirdim 6800 gs eskimiş onun yerine dediğiniz gibi x1800 gto ya karar werdim..
  • Anakart: GIGABYTE GA-K8N Ultra SLI (NF4-SLI,L,SATA,S939)

Ram:CORSAIR Value Select DDR400 1024MB*2

Ekran Kartı: POWERCOLOR 256MB ATI Radeon X1600 XT BRAVO (PCI-E) AVIVO

İşlemci: AMD Athlon 64 3000+ VENICE (1.8GHz, 512K, S939) BOX

Monitor SONY SDM-HS75PB 17\" LCD (Siyah)

bu sisteme yüksek kapasiteli harddisk ve dvd writer kasa klavye mouse gibi parçaları da ekledikten sonra yapmak istediğin bütün işlemleri fazlasıyla yerine getirebilir.

NOT: amd athlon 64 3000 s 939 overlock açısından piyasadaki en geniş işlemci iyi bir overlocktan sonra 4400+ ya kadar yükseltilebiliyor.
  • almışken amd3700 we x 1800gto almak daa ii deilmidir??
    birde o c yapmak için kasamıda deiştirmek zorunda kalıcam gerçi aradaki fark azda olsa kapatır ama...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.