Şimdi Ara

oyun için sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar son çıkan oyunlarda zorluk çekmemem için yeni bir sistem toplamaya karar verdim.

BÜTÇEM = 1150 TL

bu bütçeye toplanabilecek en iyi sitemi kurmak istiyorum. kasasından tutunda anakartına işlemcisine ekran kartına herşeyiyle birlikte güzel bir sistem kurmak istiyorum.

beni 2-3 yıl sorun yaşamadan götürebilecek bir bilgisayar olsun.

anakartta istediğim özellikler de şunlar crossfire x desteği / am3 socket amd / 16 GB DDR3 RAM desteği / vga&dvı / olursa sevinirim

ileriye dönük bi anakart olursa sevinirim crossfire x ilerde yapmayı düşündüğüm birşey o yüzden yazdım

çok soru sorduysam kusura bakmayın sistemim çok güzel olsun istiyorum bir daha bu para elime geçmez

YORUMLARINIZI BEKLİYORUM

• phnom 925
    foxconn a7da-s
    2x2gb(yada tek 4 ilerde 1tane daha alırısnız)
    Vtx6850 330lira
    samsung spin f3500gb

silverstone 500w psulu kasa(34amper)

tam aradığınız sistem olmuş hiç bir parçasını değiştirmeyin ilerde 6850 alıp 5970den yüksek performans alabilirsiniz.. hatta 480 ve 580dende..

fiyatta 660liraya gelir..

bütçe yeterse Kasayı invin dragon-Dark knight-Truva phalanx-rc692 gibi birşey yapıp Saphire Pure 625W gibi bir güç kaynağıda alabilirsiniz..
  • ben kendim araştırmalarım sonucu şöyle bir sistem kurdum.

asus m4a89gtd pro usb 3.0 amd 890 gx sb850 am3 ddr3 2000 mhz o.c anakart (( 348 tl vatan computer ))

amd athlon II x3 445 am3 3.1 ghz 1.5 mb cache 45 nm işlemci (( 169 tl vatan computer ))

sapphire hd 5750 1 gb 128 bit ati radeon dx 11 ekran kartı (( 256 tl vatan computer ))

gskill 4GB (2*2GB) Ripjaws DDR3 1600Mhz CL9 1.5V Düşük Voltaj Dual Ram (( 136 tl vatan computer ))

samsung 500GB 16MB SATA2 7200RPM HARDDISK (( 87 tl vatan computer ))

xigmatek cpc asgard ww/ 500 watt atx , mAtx pencereli kasa (( 155 tl bimeks ))

TOPLAM 1151 TL

AMA İŞLETİM SİSTEMİM YOK ÇOK PAHALI . ( WİNDOWS 7 ULTİMATE 64 BİT TÜRKÇE KURMAK İSTİYORUM ) ÇÜNKÜ GİDİPTE BUNA XP KURMAK OLMAZ

WİN 7 ULTİMATE 64 BİT TÜRKÇEYİ İNTERNETTEN İNDİRİP LOADERLE ORJİNAL YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM YADA BİLGİSAYARCIYA VERİP YÜKLEMESİNİ İSTİYCEM

KREDİ KARTI KULLANMIYORUM GİDİP BİZZAT KENDİM ALCAM MALZEMELERİ OYÜZDEN İŞLETİM SİSTEMİ OLAYI EKSİK DEDİĞİM GİBİ YAPSAM Bİ SORUN OLMAZ HERALDE

ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM ARKADAŞLAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi big G -- 3 Şubat 2011; 17:48:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: big G

arkadaşlar son çıkan oyunlarda zorluk çekmemem için yeni bir sistem toplamaya karar verdim.

Böyle söyleyip te sisteme 5750 koymayin sakin.

Ayrica vatandan alcaniza parcalari inventus - eksen gibi firmalara bakarsaniz 2-3 parcaniz daha saglam olur vatana göre

AMD phenom X4 925 (245 TL)
    MSI 870 AM3 soket (150 TL)
    4 gb ram ( 100 TL)
    VTX 6850 (330 TL)
    Sony Dvd writer (45 TL)
    Dark Knight kasa + OCZ fatalty 550 watt 80+ psu (300 TL)

TOPLAM : 1170 TL eksen bilgisayar
  • sistem çok düzensiz olmuş... anakart yüksek diğer parçalar düşük kalmış..

amd x4 955 işlemci
    foxccon790 gx anakart
    4gb ddr3 1333 bellek
    vtx6850 ekran kartı
    500gb samsung f3 disk
    akasa genesis 600w kasa
    sunbeam ccf cpu cooler

toplam: 1120 lira
  • KINGSTON 4GB (2*2GB) DDR3 1333MHZ CL9 DUAL KIT RAM (KVR1333D3N9K2/4G) 94TL
    samsung 500GB 16MB SATA2 7200RPM HARDDISK 87TL
    FOXCONN A7DA-S 3.0 AMD790GX DDR3 FSB1333 SOCKET AM3 VGA ANAKART 148TL
    xigmatek cpc asgard ww/ 500 watt atx , mAtx pencereli kasa 155TL
    AMD ATHLON II X4 640 AM3 3.0GHZ 2MB CACHE 45NM İŞLEMCI 200TL
    VTX3D HD6870 GDDR5 1GB 256BIT ATI DX11 EKRAN KARTI 497TL
    Toplam:1181TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThE LoSt

sistem çok düzensiz olmuş... anakart yüksek diğer parçalar düşük kalmış..

amd x4 955 işlemci
    foxccon790 gx anakart
    4gb ddr3 1333 bellek
    vtx6850 ekran kartı
    500gb samsung f3 disk
    akasa genesis 600w kasa
    sunbeam ccf cpu cooler

toplam: 1120 lira

Gayet güzel olmuş bu sistem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yanlız arkadaşlar anakart ileriye dönük olursa sevinirim

ben yazdığım anakartla ileride bitane daha ekran kartı alıp crossfire yapmayı düşünüyordum.

yazdığım sistemdeki anakartı almak istiyorum. ama üzerinedeki bileşenler hakında kararsız kaldım. tabi kasada biraz fanlı ve pencereli olursa iyi olur güç kaynaklı

ayrıca eksen bilgisayardan almaya karar verdim.

i
  • http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-890gpa-ud3h-890gpa-ud3h-amd-890gx+sb850-am3-ddr3-1866%28oc%29-anakart/productdetails.aspx?I_ID=44033
    al sana ileriye dönük ana kart hem usb 3.0 sata 3 destekli hem x6 destekli hemde crossfire destekli fiyat olarak senin sectiginden daha ucuz
  • foxconn a7da-s ile arasında bir fark yokki yine Cf yaparsın..
  • benim ve the lost un yazdığı anakart zaten crossfirex destekliyor.
  • arkadaşlar aizce crossfire destekli bi anakart almalımıyım.

eğer almana gerek yok derseniz anakartın fiyatını düşürüp ekran kartına yüklenemek dahamı doğru olur sizce kafam allak bullak oldu

lütfen yardım hala kafamda tam bi sistem oluşmuş değil.

ama crossfire ilerde lazım olcak bi sistem kafam durdu yardımmm
  • 140liraya Cf destekli anakart önermişiz daha hala soru soruyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: big G

arkadaşlar aizce crossfire destekli bi anakart almalımıyım.

eğer almana gerek yok derseniz anakartın fiyatını düşürüp ekran kartına yüklenemek dahamı doğru olur sizce kafam allak bullak oldu

lütfen yardım hala kafamda tam bi sistem oluşmuş değil.

ama crossfire ilerde lazım olcak bi sistem kafam durdu yardımmm

kardesim crossfire gereksiz kaldiki su anda piyasada bulunan ve 2011 yilinda cikacak oyunlari normal bir hd 6950 yüksek cözünürlükte rahatlikla kaldirir sen 1 den fazla monitormu kullanacaksin yada 100+ fps mi istiyorsun eger böyle bir beklentin yoksa ve sadece 1 monitor kullaniyorsan daha uygun bir anakart al ozaman.. arkadaslarin önerdigi anakartta fiyat ve özellik olarak güzel bir kart..

• arkadaşlar kararımı verdim

asus m4a89gtd pro usb 3.0 anakartı alıyorum

XFX HD5770 GDDR5 1GB 128Bit ATI Radeon DX11 Ekran Kartı alıyorum

amd athlon II x3 445 am3 3.1 ghz 1.5 mb cache 45 nm işlemci alıyorum ANAKARTLA ÇEKİRDEK AÇICAM ÖN BELLEK YÜKSELTİCEM PHENOM X4 OLCAK

samsung 500GB 16MB SATA2 7200RPM HARDDISK alıyorum

xigmatek asgard ww/ 500 watt ATX ve mATX pencereli kasa alıyorum

YANLIZ BU ALACAĞIM ANAKARTA TAM UYUMLU BİR RAM TAVSİYE EDERSENİZ SEVİNİRİM ÇÜNKÜ NASIL RAM ALACAĞIMA KARART VEREMEDİM

ÇÜNKÜ RAM LERİN CL9 / DÜŞÜK VOLTAJ GİBİ ZAMAZİNGOLARI VAR BEN ANLAMADIĞIM İÇİN RAM YAZMADIM SİZDEN BEKLİYORUM 4 GB OLSUN

WİN 7 ULTİMATE 64 BİT TÜRKÇE KURCAM
  • asusun sitesinden gir bak anakartin özelliklerine orda destekledigi ram markalari yer alir.
  • oyun için toplanan bir sistemden ekran kartı ve işlemciden kısıp anakarta 300 TL vermek çok yanlış.

quote:

amd athlon II x3 445 am3 3.1 ghz 1.5 mb cache 45 nm işlemci alıyorum ANAKARTLA ÇEKİRDEK AÇICAM ÖN BELLEK YÜKSELTİCEM PHENOM X4 OLCAK

işlemcin normal x3 ise ne yapacaksın peki.Anakarı yüksek alınca çekirdek açmanın garantisi var diye birşey yok
  • Konu niye açıyorsun kimseyi dinlemeyeceksen ?

kendi düşündüklerini tastik ettirmekten başka bir amacın yok

Gerçekten tavsiyeye ihtiyac duyan insanların hakkına giriyorsun
  • TAMAM TAVSİYELERİNİZİ GÖZÖNÜNE ALDIM ZATEN ALMADIM DİYE BİŞEY DEMİYORUM

ŞİMDİ MEDİA MARKTTA BİLGİSAYAR TOPLAMA ALANINDA ÇALIŞAN ARKADAŞIMA DANIŞTIM.

AYNEN SİZİN DEDİKLERİNİZİ BANA SÖYLEDİ BENDE HEPTEN KARARIMI DEĞİŞTİRDİM

FOXCONN A7DA-S 3.0 AMD790GX VE AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemci

EKRAN KARTIDA VTX3D HD6850 GDDR5 1GB 256Bit ATI DX11

SAMSUNG 500 GB 7200 RPM HDD

KESİN VE NET GİDİP BUNLARI ALICAM Bİ İTİRAZINIZ YOKTUR İNŞALLAH YARIN ERKENDEN GİDİP ALICAM SİZLERİDE KIZDIRDIM KUSURA BAKMAYIN Bİ HATAMIZ

OLDUYSA AFFOLA

SİZ DEĞERLİ ARKADAŞLAR BİDE ŞU SİSTEME 4 GB LİK TAM UYUMLU BİR RAM ÖNERİRSENİZ SEVİNİRİM KASA ZATEN THERMATAKE

• ram de cl7 1333 olsa yeterlidir. 2*2 dual kit al. marka olarak sistemlerde önerilenlerden olabilir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.