Şimdi Ara

Oyun Konsollarına Ek Vergi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
429
Cevap
2
Favori
28.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
397 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı eşyaların ithalatına ilave gümrük vergisi! Resmi Gazete'de yayımlandı
    Bazı sanayi ürünleri ile video konsolu, karnaval eşyası, golf sopası gibi eşyaların ithalatında ilave gümrük vergisi uygulanacak. Karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Oyun Konsollarına Ek Vergi

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Resmi Gazete yayımlanan yürürlüğe göre, kauçuk iplikler, tutkallar, plastik plaka/levhalar, demir veya çelikten vidalar, plastik ve metal düğmeler, bazı kaynak telleri, kağıt kesme makinaları, hava perdeleri, transformatörler, redresörler, sesli işaret cihazları, kesintisiz güç kaynakları, hoparlörler, röleler, multimetreler, saatler, kronometreler, aydınlatma cihazları aksam ve parçaları, hidrolik presler, video konsolları, bayram ve karnaval eşyası, sirk eşyası, çıtçıtlar ve bunların aksamları, golf sopaları ve açık hava oyunlarına mahsus eşyaya ilave gümrük vergisi uygulanması kararlaştırıldı.

Söz konusu ilave gümrük vergisi oranları ürünlere göre yüzde 5 ile yüzde 50 arasında değişecek.

Öte yandan, başka bir Cumhurbaşkanı Kararı'yla da gelişmekte olan ülkelerden tekstil ve konfeksiyon ürünleri ithalatında düşük oranda uygulanan ilave gümrük vergileri diğer ülkelerin seviyesine çıkarıldı.

Söz konusu düzenlemelerle yerli üreticilerin desteklenmesi ve istihdamın korunması amaçlanıyor.

Kaynak: AA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 18 Nisan 2020; 10:40:54 >

• yani öyle bir yazmışsınki sanki pandemi öncesi ülkemiz vergi anlamında cennet idi. Zaten herşeye vergi veriyoruz. hep artan bir vergi sistemi var.araba alıyoruz nerdeyse yarısından çoğunu vergi veriyoruz. telefonlar keza öyle.herşeyden vergi alan bir ülkeyiz. Pandem ile daha da arttı bu olay sadece.
    cok guzel kelimelerim var aynı gün beni silivri ye ışınlayacak o kadar sağlam. hala bunları savunan, arkasından gidenleri görüyorum pes diyorum inanılır gibi değil, karakter meselesi heralde, ülkede de ne ahlak bıraktınız, ne demokrasi bıraktınız, ne adalet ne vicdan ne ekonomi. konsol konusunda bile sayenizde siyaset konuşur olduk. çok zarar verdiniz ülkeme
  • Oyun konsollarıda etkileniyor sanırım?
  • Dünya genelindeki pandemi tüm ülkelerin ekonomilerini ağır bir şekilde vurdu. Çin bile kaç yıldan sonra ilk defa büyüme oranlarında eksi çekti, %6'dan fazla bir daralma var Çin'de.

Maalesef bizim ne kadar canımızı yaksa da, bu tip vergiler gelmeye devam edecektir...
  • Oyun Konsollarına Ek Vergi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ps4 e iyi bakmam lazım 3 sene daha destek var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerli ureticilerin desteklenmesi amaçlanmış arkadaşlar.

Selam ve Vergi ile

• quote:

Orijinalden alıntı: İdrak İstimlak

Dünya genelindeki pandemi tüm ülkelerin ekonomilerini ağır bir şekilde vurdu. Çin bile kaç yıldan sonra ilk defa büyüme oranlarında eksi çekti, %6'dan fazla bir daralma var Çin'de.

Maalesef bizim ne kadar canımızı yaksa da, bu tip vergiler gelmeye devam edecektir...
    yani öyle bir yazmışsınki sanki pandemi öncesi ülkemiz vergi anlamında cennet idi. Zaten herşeye vergi veriyoruz. hep artan bir vergi sistemi var.araba alıyoruz nerdeyse yarısından çoğunu vergi veriyoruz. telefonlar keza öyle.herşeyden vergi alan bir ülkeyiz. Pandem ile daha da arttı bu olay sadece.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS4 Koleksiyon ve Normal oyunlar
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yerli konsol üreticisi olmadığına göre bir kılıfa sokmuşlar belli.
  • console-master kullanıcısına yanıt
    Sonuç olarak şu anda arttı mı bu vergiler, arttı. Ben öncesi hakkında oyun forumunda böyle bir konuyu tartışmak istemiyorum. 3000 liraya satılan konsollar bugün 8-10 bin lira olduysa bunun suçlusu vergiler değildir herhalde?

• Biz de vestel konsol alırız adı da Venüs Pro

• quote:

Sonuç olarak şu anda arttı mı bu vergiler, arttı. Ben öncesi hakkında oyun forumunda böyle bir konuyu tartışmak istemiyorum. 3000 liraya satılan konsollar bugün 8-10 bin lira olduysa bunun suçlusu vergiler değildir herhalde?
    coğrafya kaderdir dostum ne yazık ki. bide utanmadan yerli üreticileri desteklemek içim demişler. yerli konsol varda bizmi bilmioruz.
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    Sadece yerli arabalarımızın olduğu exc bir yarıs oyunu.

• console-master kullanıcısına yanıt
    Hocam destek tabiki direk değil, buradan aldıkları vergilerle sübvanse ederler üreticileri. Dolaylı destek var yani, neyse uzatıp konuyu kirletmek istemiyorum, inşallah bu kara günler en kısa sürede biter.

• Bitse ne olacak anında vergiyi gerimi çekecekler :(
    Hastalık geçecekte kara günler bitmeyecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KrallŞaplakçı -- 18 Nisan 2020; 12:11:2 >
  • quote:

Hocam destek tabiki direk değil, buradan aldıkları vergilerle sübvanse ederler üreticileri. Dolaylı destek var yani, neyse uzatıp konuyu kirletmek istemiyorum, inşallah bu kara günler en kısa sürede biter.
    sen bu kadar vergi vermekten memnunsun galiba. ben değilim kimsede değil. o üreticlerin de kim oldukları belli.
  • Yerli konsolumuz dururken ısrarla yabancı konsolları alıp yurt dışına döviz çıkarırsanız sonucu bu olur işte...
  • Yerli konsol üreticisi mi var sanki

• Bueaya da yazıyorum . Konsolları 10 000 liradan sokaczklar Türkiye'ye ... Oyun fiyatlarında 1200 lira olur.

Han-ı Yağma

verir zavallı memleket, verir ne varsa, malını
    Vücudunu, hayatını, ümidini, hayalini
    Bütün ferağ-ı halini, olanca şevk-i balini.
    Hemen yutun düşünmeyin haramını, helalini...

Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
    Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

nUnutun arkadaşlar konsolları oyunları falan sizin neyinize konsol oyun ! Bir ortadoğulu dandik bir muz cumhuriyetiyiz. Saraylar nasıl donatılacak siz ucuza konsol alırsanız, binlerce lüks makam aracı nasıl alınacak siz bilgisayar alırsanız ?

Siz araba alırsanız ayakkabı kutuları nasıl dolacak !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Source

Oyun konsollarıda etkileniyor sanırım?
    Oyun konsollarına vergi oranı 30.09.2020 tarihine kadar %50 olacak. 01.10.2020 tarihinden itibaren ise bu oran %20 ve kalıcı olacak.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.