Şimdi Ara

OYUN LAPTOPDAMI DAHA İYİ OYNANIR YOKSA MASAÜSTÜNDE Mİ ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben Pes, FIFA, CS:Go, lol falan oynarım başka şeylerde gözüm yok, çözünürlüğü dibe vurma derdim de yok diyorsanız laptop iş görür hatta taşınabilir olması büyük avantaj.

Ancak ben zaten oyunumu evde oynarım dışarı ile işim yok ve her türlü oyunu oynarım diyorsanız elbette daha uygun fiyata daha güçlü sistemler kurabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masaüstü çok çok çok daha performanslıdır ama laptop gibi kucağına alıp oynayamıyosun, laptopunda bi kaç avantajı var ama genel olarak masaüstü ezer geçer tozunu bırakmaz yerde
  • laptopda oyuna girdiğim zaman artan fan sesi beni deli ediyor. ekranı masaüstündekiler gibi her açıdan net görüntü vermiyor ayrıca laptobun ekran kartı ve işlemcisi masaüstüne göre kırpılmıştır
  • Laptoplarda 1 sene sonra temizletmezsen herhangi bir oyuna girdiğin zaman oyun kendini kapatır ....
  • bununla ilgili paragraflar yazdım forumda aratıp bulabilirsiniz.

özet ;

laptop = 2x masaüstü parası + 1/3 masaüstü performansı + 1/2 masaüstünden aldığın zevk.
  • Sorunun cevabı net.

Laptoplar taşınabilir cihazlardır, haliyle kullanılacak donanımın yeri kısıtlıdır. Bu alan kısıtlılığı nedeniylede kullanılan tüm parçalar mobil yapı için üretilmiş kısıtlı performanstaki donanımlardır.

Tabi teknoloji gelişti, artık adamlar ufacık kartlara inanılmaz teknolojiler sığdırabiliyor ancak bu teknolojiler fazlaca cep yakıyor. Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin daracık bir alanda konumlandırılmış bir yapıda performans odaklı bir bilgisayarın üreteceği sıcaklık yüksek olacaktır, bu da bu donanımlar önünde her zaman kısıtlayıcı bir etkendir, ayrıca donanımların ömrünede zarardır. Ayrıca donanım değişikliği yapmanızda zor olduğundan kaba tabirle tüm paranızı upgrade edilemeyen sabit sisteme gömmüş olacaksınız, fazla değil 1 sene sonra sizin aldığınız laptopun üstüne 50 tane farklı üst model çıkacak, sizin dünya para verdiğiniz bilgisayarın değeri fazlaca düşecektir, 2-3 sene sonra satmak istediğinizde teklif edilen paralara küfür edeceksiniz :) Tamam bu olay masaüstü bilgisayar donanımları içinde geçerli ancak laptoplar için bunun etkisi dahada fazla.

Masaüstü bir sistemde alan sıkıntısı olmadığından, mobilite kaygısı olmadan üretilen donanımlara hem daha az para ödemiş olursunuz hemde daha fazla performans alırsınız, her zaman upgrade şansınızda olur, isterseniz parça parça upgrade bile yaparsınız aradan 2-3 sene geçer ekran kartını yükseltirsiniz, 3-4 ay sonra işlemciyi yükseltirsiniz, sonra ram eklersiniz v.s v.s. Tabi işlemci yükseltmek istediğinizde üreticilerin zırt pırt soket değiştirmesi nedeniyle anakart masrafınız olacaktır bu konuda intel daha masraflıdır, amd tarafı daha ucuzdur aynı soket ile takabileceğiniz işlemci modeli çok daha fazladır bu da size ekstra anakart masrafı çıkarmaz. Laptopta ise cihazı aldığınız fiyatın yarısından az paraya toptan elden çıkarmanız gerekir.

Masaüstü sistemlerde alanınız geniş olduğundan ısı probleminiz olmaz, ısının olmadığı yerde hem sistemin stabilitesi artar hemde parçaların ömürleri kısalmaz.

• Laptoplarda rahatça oyun oynamak mümkün değil. çok güçsüz kalıyor.

Masaüstüne göre neredeyse 7 Yıl geriden geliyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: venomstr

Laptoplarda rahatça oyun oynamak mümkün değil. çok güçsüz kalıyor.

Masaüstüne göre neredeyse 7 Yıl geriden geliyorlar.

Fazlada abartmayalım.

Gerçekten güçlü olan birçok oyunu ultra ayarda 50-60 fps oynatan notebooklar var, tabi 3 masaüstü sistem parası bayılacak olanlara Maxwellin gelmesiyle birlikte notebooklar için performans dahada artacaktır, hatta maxwell en çok oyun amaçlı notebookların işine yaradı, hem düşük güç tüketimi hem daha az ısınma hemde önceki mimarilere göre daha iyi grafik performansı veriyor.

• Guncel

• Mesela ben iyi bir amd ekran kartlı laptop görmedim hepsi nvidia kartlı

• TEKNOLOJİveBEN T kullanıcısına yanıt
    Küçücük ekranda oyun oynamayi seviyorsan tetrisi de deneyebilirsin

• Kullanıma bağlı sabitsen masaüstü al hareket ediyorsan parada varsa 4-5 bin laptop al

• TEKNOLOJİveBEN T kullanıcısına yanıt
    sorumu şimdi bu arkadasım ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhyingyang

sorumu şimdi bu arkadasım ya

Anket kardes

• Sorunun cevabı belli. Mesele sadece performans da değil laptoplarda bildiğim kadarıyla en fazla 17 inç ekran var bu da oyun zevkini kısıtlayan birşey. Ayrıca işin klavye mouse kısmı da var.
  • Doğru laptoplar max 17.3 inç ama Alianware nin 21 ekran laptopunu görmüştüm
  • gtx980m; gtx770 ile gtx780 arasında performans verebiliyor ama masaüstü her türlü ezer geçer. istediğin kadar soğutması iyi laptop al, 6 ay sonra termal macunu ister istemez beton oluyor ve performansı düşüyor. işin kısası, 3500tl laptop = 1750tl masaüstü.
  • Hazır konu varken ben birde şunu merak ediyorum Artık DDR4 sistemler çıkıyor 2-3 yıl sonra tüm oyunlar ddr4 mü destekler yani ddr3 ile oyun oynanıp programlara uyum sağlanmaz mı yoksa sadece aralarında performans farkı mı var ?
  • Masaüstü kopar gider. Şöyle kafana göre mükemmel bir kasa hazırladın mı , arkana bile bakmassın
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEKNOLOJİveBEN

Hazır konu varken ben birde şunu merak ediyorum Artık DDR4 sistemler çıkıyor 2-3 yıl sonra tüm oyunlar ddr4 mü destekler yani ddr3 ile oyun oynanıp programlara uyum sağlanmaz mı yoksa sadece aralarında performans farkı mı var ?

Oyun,program ve uygulamalar için belleğinizin hızı,gecikmesi değil "boyutu" önemlidir.

İki üç yıl sonra çıkacak bir oyun için ddr3 belleğinizin miktarı yeterliyse "bu bellek türü eski çalışmam!" demeksinizin çalışacaktır

Ayrıca belleğinizin hızı daha çok işlemcinizi bağlar. Tabiki 3,0 Ghz temel frekansda çalışan ddr4 bir bellek ortalama 1,6-2,0 GHZ de çalışan ddr3 belleğe göre işlemcinizle daha senkronize iş yürütecektir buda doğal olarak performansınızı etkiler fakat ortada "bu oyun ddr4 bellek istiyor" diye bir durum olamaz !

Yani önemli olan boyutu

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.