Şimdi Ara

OYUN LAPTOPDAMI DAHA İYİ OYNANIR YOKSA MASAÜSTÜNDE Mİ ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • up
  • up
  • Dell laptop u konsol gibi kullaniyorum. Harici led tv yle cok guzel gidiyor. Acmadigi oyun yok namussuzun gamepad ve kablosuz klavye de cabasi tabii guzel laptopda sorunsuz oynanir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akyurt -- 9 Aralık 2014; 21:57:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptopta oyun oynanmaz.Oynansada sarmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkez masaüstü taraftarı

• quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

quote:

Orijinalden alıntı: TEKNOLOJİveBEN

Hazır konu varken ben birde şunu merak ediyorum Artık DDR4 sistemler çıkıyor 2-3 yıl sonra tüm oyunlar ddr4 mü destekler yani ddr3 ile oyun oynanıp programlara uyum sağlanmaz mı yoksa sadece aralarında performans farkı mı var ?

Oyun,program ve uygulamalar için belleğinizin hızı,gecikmesi değil "boyutu" önemlidir.

İki üç yıl sonra çıkacak bir oyun için ddr3 belleğinizin miktarı yeterliyse "bu bellek türü eski çalışmam!" demeksinizin çalışacaktır

Ayrıca belleğinizin hızı daha çok işlemcinizi bağlar. Tabiki 3,0 Ghz temel frekansda çalışan ddr4 bir bellek ortalama 1,6-2,0 GHZ de çalışan ddr3 belleğe göre işlemcinizle daha senkronize iş yürütecektir buda doğal olarak performansınızı etkiler fakat ortada "bu oyun ddr4 bellek istiyor" diye bir durum olamaz !

Yani önemli olan boyutu

oyunlarda 1600 MHz ile 2400 Mhz arasında performans farkı olur mu?

• Öyle Full hd takıntın yoksa al bi 2300 civarı bişey ben öle yaparım şahsen.

• donanımhaber foruma gelicen, masaüstü mü laptop mu diyecen, adamı haşat ederler walla, ben buraya laptop araştırmaya geldim adamlar laptop bölümünde masaüstü öneriyor, hatta telefon, tv bölümünde de geçerli bu. Abi ben iphone 6 alıcam, sen boşver o paraya iyi masaüstü sistem kurulur diyorlar, abi ben tv alıcam, boşver o paraya iyi bir sistem bi de monitör alınır diyolar, ben anlamadım ne sorarsan sor ille de masaüstü diyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: venomstr

quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

quote:

Orijinalden alıntı: TEKNOLOJİveBEN

Hazır konu varken ben birde şunu merak ediyorum Artık DDR4 sistemler çıkıyor 2-3 yıl sonra tüm oyunlar ddr4 mü destekler yani ddr3 ile oyun oynanıp programlara uyum sağlanmaz mı yoksa sadece aralarında performans farkı mı var ?

Oyun,program ve uygulamalar için belleğinizin hızı,gecikmesi değil "boyutu" önemlidir.

İki üç yıl sonra çıkacak bir oyun için ddr3 belleğinizin miktarı yeterliyse "bu bellek türü eski çalışmam!" demeksinizin çalışacaktır

Ayrıca belleğinizin hızı daha çok işlemcinizi bağlar. Tabiki 3,0 Ghz temel frekansda çalışan ddr4 bir bellek ortalama 1,6-2,0 GHZ de çalışan ddr3 belleğe göre işlemcinizle daha senkronize iş yürütecektir buda doğal olarak performansınızı etkiler fakat ortada "bu oyun ddr4 bellek istiyor" diye bir durum olamaz !

Yani önemli olan boyutu

oyunlarda 1600 MHz ile 2400 Mhz arasında performans farkı olur mu?

Oyun akıp giderken (sadece oyun oynanırken) belki "dram" frekans hızı pek etki etmeyebilir ancak oyun+ çoklu görevler söz konusu olduğunda etkisini gösterecektir diye tahmin ediyorum , bunu tam olarak anlayabilmek için aynı anda 1,6 Ghz frekans ram'li DDR3 sistemle birde 3 GHZ e yakın DDR4 sistemle oyun ve oyun+çoklu işlem testleri yapmak lazım , o zaman kendini hissettirir bir performans farkı oluyormu anlamış oluruz

• quote:

Orijinalden alıntı: cinayetim

donanımhaber foruma gelicen, masaüstü mü laptop mu diyecen, adamı haşat ederler walla, ben buraya laptop araştırmaya geldim adamlar laptop bölümünde masaüstü öneriyor, hatta telefon, tv bölümünde de geçerli bu. Abi ben iphone 6 alıcam, sen boşver o paraya iyi masaüstü sistem kurulur diyorlar, abi ben tv alıcam, boşver o paraya iyi bir sistem bi de monitör alınır diyolar, ben anlamadım ne sorarsan sor ille de masaüstü diyorlar

Eğer varsa öyle arkadaşlar 'derhal' kendi haline bırak

• quote:

Orijinalden alıntı: kubilay61

Laptopta oyun oynanmaz.Oynansada sarmaz.

masaustu ınsanın ozgurlugunu kısıtılıyor, baglı kalıyor ınsan aptop oyle değil..
    git arkadaşının evınde takıl.. sabit kalmıyorsunuz yani.. herkesın dusuncesi farklı olabılır tabii.. iyi günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyurt

quote:

masaustu ınsanın ozgurlugunu kısıtılıyor, baglı kalıyor ınsan aptop oyle değil..
    git arkadaşının evınde takıl.. sabit kalmıyorsunuz yani.. herkesın dusuncesi farklı olabılır tabii.. iyi günler.

Bende 3 üde var. Hiç kısıtlanmıyorum gayet free takılıyorum.

Masaüstü, notebook, tablet olabilen netbook.

Murat gibi hissettim kendimi bir an

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

quote:

Bende 3 üde var. Hiç kısıtlanmıyorum gayet free takılıyorum.

Masaüstü, notebook, tablet olabilen netbook.

Murat gibi hissettim kendimi bir an

biz all ın one takılıyoruz..

• şu ana kadar tamir için gelen laptopların yarısına yakınını kronik oyun rahatsızları yüzünden bozuluyor. sırf oyun için laptop almak kadar saçma birşey olamaz. elektronik cihazların en büyük sorunu bence yeterli soğutulamamaları. eğer oyun oynayacağım diyorsan kesinlikle masaüstü derim. yok illa laptop alacam diyorsan soğutma konusunda problemi en az yaşayan laptopları tercih et. hatta ekstra bir laptop soğutucu al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi likable3434 -- 10 Aralık 2014; 15:25:42 >
  • TEKNOLOJİveBEN T kullanıcısına yanıt
    Bence laptop masaustu sarmıyo benı ama sana gore masaustu ıse ona bısıy dıyemem
  • Masaustu.

• quote:

quote:

Laptopun tek artısı orda zaten.Taşınabilir olması.Ama amaca göre değişir tabi.Adam sürekli geziyordur laptop onun için daha iyidir.ama bi genç için masaüstü kraldır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • üniversite hayatım boyunca mecbur olarak laptop kullandım.Oyunda oynadığım için mecbur yüksek paralar verip iyi donanımlı laptoplar aldım.Üniversite bittiğinde yeni bir laptop almaya niyetlendim ve gidip 3.500TL verip monster marka bir laptop aldım.1hafta kullandıktan sonra fark ettim ki artık laptopa mahkum değilim ufacık ekranda(17inc) oyun oynamanın artık beni tatmin etmediğini anladım.Ayrıca sadece masmın üzerinde duracaktı ve hiç bir yere taşımayacaktım.Sonra fikrimi değiştirip gidip iade ettim ve masaüstü pc topladım.Herhalde 1 sene falan oldu ve bu zamana kadar oyun oynamamışım dedim
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.