< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OozedX -- 1 Ekim 2020; 19:38:35 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OozedX -- 1 Ekim 2020; 19:38:35 > |
.
|
1. Konsolun maliyeti 300 dolar değil. Sonny ve Microsoft Konsoldan zarar ediyor. Genelde maliyeti + Reklam + Servis satış fiyatından fazla oluyor. Sonny ve Microsoft oyunlardan ve oyun içi alımlarindan komisyon ile kazanıyor.
4k 60 Fps veren bir PC yi 1000 dolardan dusuge almak imkansız. 2. 7,70 x 500 = 3850 TL yapıyor. 3850 %50 Gümrük vergisi = 5775 + %20 Ötv = 6930 TL Yani Sonyy Zararına sattığı Konsolu 500 dolar üzerinden KDV içinde Türkiyede satmak istese 6930 TL yapıyor. İşin kısacası Yok özel fiyatlandırma vsvs boş. TL çöp. Sonyy bir hayır kurumu değil yada babanızın firması. Oyun ise farklı bir konu. Oyun fiyatları bölgesel fiyat ile satılabilir yada en basiti belirli bir süreden sonra fiyat indirimi yapılabilir. A oyunu 200 e geliştiriliyor diyelim. Sonuçta geliştirme aşamasından sonra Digital olarak tek maliyeti Server. 200 e geliştirilen oyun 250 getiri yaptıktan sonra Sonny yada diğerleri uygun fiyata satıyor. Dediğimiz gibi 0 kazanmak yerine 80 yerine 3 kazanmak bile kazançtır. Mesela ben god of war, Red dead redemption 2 gibi oyunları 14-20 Euro ya aldım. Belirli bir süre sonra oyunları ucuza almak mümkün. Eğer ülkeniz üretici ülke değil ve para biriminiz çöp ise o zaman üretenler ile aynı kalitede yaşamayı bekleyemezsiniz. Türk Halkının en büyük hatası bir Rüyada yaşadıklarını daha doğrusu yasatildiklarini anlamadılar. 2002-2007 arası AKP iyi şeyler yaptı ama asıl lüx hayatı sağlayan 2008 den sonraki Dolar bolluğu idi. Ekonominin basit kuralı vardır. Bir ülkeye Yabancı sıcak para girdiğinde Yerel para birimi değerlenir. Sıcak para eğer üretimde kullanılmaz ve ithalat ile dışarıya gittiğinde. Yabancı yatırımcı parasını geri çektiği anda o ülkede Döviz krizi yaşanır. 1000 birim ülkeye giriyor ise 800 ü ile ithal ürün ile dışarı gönderiliyor ise o ülke 1000 birimi geri ödemek istediğinde ortaya o değeri karşılayacak ürün koymak zorundadır. Yollar köprüler ihracat edilecek ürün değildi. Neyse konunun dışına çıkmamak gerek kısacası Ps5 in Donanım fiyatı 7000 TL den aşağı olamaz. Oyun tarafı ise Üreticilerin insafına kalmış ama oyuncularında ellerinde Zaman silahı var. 1 yıl sonra Last of Us 2 yi oynadığınız zaman hiçbirşey kaybetmezsiniz |
Yav arakadaşlar Türkiye üzerinden hiç bir çöp almayın.Konusu var gidin amazondan alın,bu beleşçi you tuber ların yayınlarını da izlemeyin.Hem sony türkiye hem you tuber lar bizim üzerimizden para kazanıyor.En güzel tepki yöntemi bu
|
Yukarida ekonomi anlatmis sayin ekonomi uzmani.
Istemiyorsan alma diyor. Lan ben zaten almiyorum. Salak miyim ben alayim. O hurda ps4 pro tozlandi kenarda actigim yok. Pcde torrent basta olmak uzere steam epic yardiriyorum. Sony yerel fiyatlandirma yapmak zorunda demiyoruz. Yapmazsa pasa keyfi bilir diyoruz. Ben yuzune bakmam. Bir cok kisi de bakmaz. Isterse yerel fiyat yapmasin. Pasa pasa ya yapacak ya dittirolup gidecek. Ulan boyle mantik var mi? Dijital lan bu oyun. Maliyeti yok nakliyesi yok akari kokari yok. Sen asil parayi yurtdisindan vuruyorsun zaten. Turkiyeye hala o kuru yansitirsan satamazsin satamazsin lan kafana sok SATAMAZSIN. Hala diyor ki 800 lira yapicam. E git yap git otur izle kac kisi alacak. Yok boyle bir beyinsizlik. Ulan satamayacagin acik. 800 liraya 10 kisi alacagina yap 200 lira 5000 kisi alsin. Aptal misin sen? Dijital maliyetin de yok. 20 dolar kazaniver bir oyundan ne olacak? Satamamaktan iyi degil mi sayin salak. Koy ulkeye kilit. Adres dogrula telefon dogrula tc kimlik bilmemne cart curt. Ondan kolayi mi var. Hala daha kur dolar diyorlar. Lan salak biz senden once bagiriyorduk kurlari dolarlari. 18 senedir dilimin kemigi ....kildi laf anlatmaktan. Biz bilmiyor muyuz lan dolari kuru? Diyor ki 3. Parti sirket bilmemne. Gececen sen o isi. Steamdeki Ea i bakkal himmeta abi yonetiyor da psdeki ea i george mu yonetiyor? Neden steamdeki oyunlar ucuz, hadi gectim, microsoft da bile ucuzken ayni oyun psde anasinin orekesinde? Bu mu lan 3. Parti? Yok abi sizdeki mallik ayri boyut. Zam geliyor adam elinde tuzla kosuyor. Lan alma. Alma lan alma alma. Yurtdisinda boykot kulturu ne guzel. Burada adamin donunu alacaklar elinden. Hala alisveris hala bilmemne. Lan alma sayin salak. Sen aldikca artiyor. |
Çok haklisiniz her zaman dedim konsollar 6500 tlden fazla cikamaz diye insanlar uctukca uctu 9 lar 10 lar bu ulkede en cok vergi telefondan aliniyor gidiyosun hesapliyosun fiyat belli
|
Konslollardan zarar ediyoruz propagandası konsol üreticilerinin büyük yalanlarından
Her yeni nesil çıkmadan 1 yıl önce başlar 500 euro olacak xxx konsolun maaliyeti 450 dolarmış bıdı bıdı Benim başlıkta anlattığım yalanın uluslararası versiyonu |
İthalat yapan birisi olarak yazayım.
Konsolların geldiği yer neresi? Çin. Hadi bilemedin tayvan vietnam. Bilgisayar parçalarıda öyle. Bu ülkeler de çoğunlukla dolarla iş yaparlar. Yani Sony çine ödeme yaparken 500 dolar ödüyorsa bunu euro ödeyeceği zaman pariteye böler ve atıyorum 400 euro öder. Gidipte 500 euro ödemez. Bizim gibi gümrük vergisi çok olan ülkelere de gidip konsolu yüksek fiyatla getirmez. Gümrüğe minimum fiyatla getirir ki gümrükte peşin ödeyeceği ötv kdv ıvır zıvırı az ödesin. Nasıl mı? Şimdi ben Microsoft veya Sony olsam şöyle yaparım ve yapıyorlar. Şimdi atıyorum 500 dolardan gümrüğe soksa ödeyeceği vergiler ne kadar hesaplayalım. 500*1,5*1,2*1,18= 1062 dolar yaptı. Yani 1062-500 = 562 dolar vergiyi girişte peşin trink ödeyecek. İkinci ihtimale gelelim. Konsolu 350 dolarla gümrüğe giriş gösterdi. 350*1,5*1,2*1,18 = 743 dolar. Yani 743 - 350 = 393 dolar vergi ödedi. Aradaki fark ne? 562-393 =169 dolar konsol başı gümrük vergisinden karda. 100 bin konsol getirse. 100.000*169 = 16.900.000 dolar daha az vergi öder. (Gümrük ek vergisi %50 değilde %20 olursa o zaman da konsol başı yaklaşık 100 dolar karda bu da 10 milyon dolar kar demek gümrük vergisinden) 10 yıl önce çalıştığım şirketin patronuna, ülkemize yatırım yapmak isteyen yabancı firma yetkilisinin sorduğu ilk sorusu neydi biliyor musunuz? "Ben bu ülkede nasıl vergi ödemem?" Siz ülkemiz ilk 500 vergi rekortmenleri sırasında yabancı bir firma gördünüz mü? Tek tük belki. Ki hepsi global firmalar ama burada hiç kar etmiyorlar nedense, yersen. Bunlar burada vergi ödememek için her türlü çakallığı yapıyorlar. Devlette bunu biliyor gümrükte ne alırsam kardır diye bakıyor olan vatandaşa oluyor. Cep telefonlarında da böyle düşük fiyatla ithalat yapıp gümrükte az vergi ödüyorlardı devlet fiyat beni bağlamaz ben en az 200 dolardan giriş kabul ederim dedi. Ama vatandaşa da vergiler çok yoksa biz ucuza satacaz diye ayak yapıyorlar. Nasıl Samsung veya apple özel fiyat çekiyor ülkemize? Evet vergiler çok ama şirketlerde en az devlet kadar kitliyorlar. Sen rusyaya özel fiyat çekiyorsunda bize neden çekmiyorsun. Ülkemiz rusyadan güçlü de bizim haberimiz mi yok? |
1 - Bu vergilerin 500 usd üzerinden hesaplanması yanlış. 500 usd son tüketiciye satış fiyatı. Onu Türkiye'ye getirip satacak olan ithalatçı 500 usd den mi gümrükten sokacak sizce? Tabiki Hayır. Gümrükten giriş fiyatını tam bilemesekte binlerce getirtileceğini düşünürsek 500'den çok daha uygun fiyatla ülkeye giriş yapacağı kesin. Yani o 500*7,75=3.850 TL üzerinden vergilerin hesaplanması kadar saçma birşey daha yok.
2 - Amazon vs. gibi sitelerden satın alırsan da 500 usd'nin içinde %20 VAT var. Yani amazon fatura kesmese(mesela yani) 417usd den satabilir. Amazon'dan yurtdışında alışveriş yaparsan faturasına bakarsan matrah 417 usd + bunun üzerinden hesaplanan %20 VAT(vergi) vardır ve toplam tutar 500 usd çıkar. Amazondan Türkiye'ye sipariş verirseniz eğer bu VAT kesilmez ve Türkiye'ye göre 417 usd girer vergileri de amazon sizden buna göre alır. Konu sahibi arkadaş her türlü haklı. Milleti aptal yerine koyuyolar bunları anlamak çokta zor değil |
Bu fiyatlar perakende fiyatı. Perakende fiyat üzerinden hesaplanmaz. Toptan fiyatı ülkeye girişi ne kadar ediyor ona bakılır. Sonra bunun üstüne, vergi vs eklenir.
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A98986428 -- 21 Ekim 2020; 16:20:36 > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 29 Eylül 2020; 3:5:5 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_6 -- 29 Eylül 2020; 3:38:12 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xreaLy -- 29 Eylül 2020; 9:23:7 > |