Şimdi Ara

Oyun Muhabbeti - Eski ve Yeni Oyunlar Arasındaki Farklar (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
4
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Eskiden birbirlerini takip eden seriler, tıpkısının aynısı olan oyunlar yoktu.

Şimdi adamlar 1 oyun yapıyor. Serinin tamamı onunla geçiniyor..
    Oyunun içeriği farklı olsa bile bütün teknik şeyler aynı oluyor.
    Şimdi, oyunda tat kalmadı. Ne kadar ilk başlarda hevesli hevesli oynasak da,
    elinde sonunda bıkıyoruz.
    Ama eskiden, bıkmak diye bir şey yoktu. Kim bilir Mario'yu kaç kere bitirmişimdir..

Fazla söze gerek yok.. Özet bu işte..
  • CASUAL > HARDCORE

Oyunlar artık tamamen bu mantıkla üretiliyor, casual büyüktür hardcoredan. Adamlar artık az içerikli hızlı tüketilen oyunlar yapıyorlar neden ?

Çok satarım ikinciyide hemen çıkarıp köşeyi dönerim mantığını aldı artık AAA yapımlar.

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Önceden sadece oyun oynamak isteyen kişi oyun oynardı. Sadece oyuncu kitle gidip PS2 yada Nintendo konsol satın alırken şuan oyunla daha önce alakası olmayan 40 yaşındaki adam PS4 satın alabiliyor. Zaten PS4'ün ve Xbox One'ın milyonlar sattığını ama dünyada bu kadar geniş oyuncu kitlesi olmadığını düşündüğümüzde bu durum daha net ortaya çıkıyor. Yapımcı firmalar da konsol sahibi herkese hitap edebilmek için hem bu casual kitleye hem de hardcore kitleye hitap edebilme adına oyunları kolay ve hızlı oynanışa sahip bir şekilde çıkarıyor. Oyunlarda artık 20-30 dakika oyna çık üzerine kurulu. Eskisi kadar uzun oynanışa sahip oyunlar göremiyoruz. Eskiden kolay oyuna bu çocuk oyunu muamelesi yapılırdı. Ama şimdi herhangi bir yapımcı korku oyunu yaparken "kullanıcı yarım saatte ne kadar ilerleme kaydederse o kadar zevk alacak" diye düşünebiliyor. Günümüz oyun sektöründe aralarına benim de dahil olduğum bağımsız geliştiriciler, maddi düşünceleri bir kenara bırakıp hayalindeki oyunları yapmayı istiyorlar. Eğer büyük oyun firmalarının başına "pazarlamacı" insanlar değil de "oyuncu" insanlar gelirse oyun sektörü tamamen doğru yöne yönelebilir.

< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >

• Yeni nesil oyunların hiçbirinin zevki çıkmıyor...Hem oyunlar pahalı hem oyunu alınca adam gibi oynayamıyorsun yok DLC yok şu kadar para ver şunu al vb...Eskiden öylemiydi oysa oyunlardan zevk alıyordun oynadıkça oynayasın geliyordu...Senaryosu oynanışı olsun bir başkaydı eskiler..

• Bana göre eski oyunlar ile yeni oyunlar arasında çok fark var eski oyunlarda heyecan vardı, sabahlamak vardı. Daha bilgisayarların evlere girmediği zamanlarda tv başında atari kollarını mario için bozmak vardı. Zaman geçtikçe hızlı tüketim arttı bir oyun bitmeden yenisi piyasaya çıkar oldu.Evet grafik kalitesi arttı fakat neden nerde o eski oyunlar diyoruz? Grafikten daha önemli oyunların verdiği o haz eskisi gibi değil.Kim bilir belki de biz yaşlandığımız içindir.

• MS-DOS üzerinden Mortal Kombat 1 oynadığımız 'perfection is the key' yazısını çözmeye çalıştığımız günleri özledim

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Yeni oyunlar her açıdan daha iyi. Grafik kalitesi, uzun metinler (tabi okuyana), oyun çeşitliliği..
    Eskiden piksel piksel, ses kalitesi olmadan,pek çok şeyi oyuncunun yaratıcı zekasına bırakmıştı firmalar. Şimdi teknoloji gelişti. Artık kafa yormadan stres atmak için oyunlar da var, yaratıcılık odaklı oyunlar da..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyin hep iyi anıları hafızasında tuttuğu için geçmiş bize hep daha güzel görünür. Aslında geçmişte bugün gibi iyi ve kötüyü barındırmakta...
    P.S. Gülümse yarın her şey daha kötü olacak. :))

• Eskisi kitabı, yenisi filmi.

• Günümüzde oyunların muazzam grafikleri var ama bir gram tatları yok. İyiki 90'ların genci olmuşum o tatları yaşamışım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krmlbrc

Eskisi kitabı, yenisi filmi.

Ancak bu kadar iyi anlatılabilirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S-BeatZ

Yaşım o kadar büyük değil ama hem oyun oynamaya çok küçük yaşta başladığımdan, hem de külüstür bir bilgisayarım olduğundan yeni çıkan oyunları oynamak yerine eski oyunları oynamak zorunda kalıyordum. Tabi bir de abim çok oyun oynuyordu. Ben de ağzım açık onu izliyordum. O da benim Twitch.tv'mdi. Eskiye dönecek olursak:
    Oyunlar şimdiye göre zordu. Mesela Tomb Raider II oynarken ne kadar kafa patlatırdım. "buradan nasıl geçecez abi ya?" derdim. Abim gelirdi , o da geçemezdi. Max Payne oynarken o kanlı yolları tekrar tekrar denerdim. Bir türlü geçemezdim. Oyun çok kısıtlanmazdı. Seni "illa şuradan geçeceksin , şuraya atlayacaksın , 3 kere E'ye , 5 kere F'ye basacaksın , oyun alanını dakikalarca dolanacaksın çünkü çitlerin üstünden atlyamazsın." diye zorlamazlardı. Oyunların bulmaca kısımlarında hiç yardımcı olmazlardı. Eskiden Walktrough videoları da yoktu. Kaç oyun bıraktım zamanında beceremedim diye.
    Bir tek ben mi önemsemezdim ona herkes adına konuşamam ama teknik detaylar çok da umrumda olmuyordu. (Yok çözünürlüğü yok fps'si , yok downgrade'i. Gerçi bu muhabbetler de yeni yeni ortaya çıktı.) Takarsın diskini oynarsın. Keyfine bakarsın. Oyuna bir emek verilmiş. Sen de para verip almışsın.

tomb raider 2 gibi bi oyun zaten yapamazlar, aylarca uğraştım zor bitirdim, atmosfer,yaşattığı duygular felan çok acayipdi

• mame32 emulatoruyla oynamadigim nes oyunu kalmadi hepsindende buyuk keyif aldim, yine yukleyesim var kac oyun var ama acipta oynayasi gelmiyor insanin, kuru kuru oyunlara donustuler
  • Eski oyunların yeni oyunlara nazaran en büyük farkı daha zor olmaları.Bir Commandos oyunu hatırlarım mesela,oynarken ecel terleri dökerdiniz.Steam gibi platformlar yoktu örneğin.Oyunlara ya korsan cdlerde yada orjinal kutulardan alınırdı.İnternet altyapısı şimdikinin yanına dahi yaklaşmazdı,doğru düzgün multiplayer için net cafelerde takılırdık.Öyle ahım şahım grafikler olmazdı buna rağmen saatlerce başından kalkmadığımız oyunlar vardı.İlk çıkan medieval total war aklıma gelen ne oynardık ama, şimdiki total war oyunları bırakın grafikleri filan asla aynı keyfi vermiyor..Age of empires,Red alert gibi efsanevi RTS oyunları vardı artık pek yapılmayan.Zaman hızlı akıp gidiyor.....

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.