Şimdi Ara

Oyun Muhabbeti: Korku Oyunları! (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
4
Favori
35.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • -''o anda pantolondan ılık ılık '' :D aynen Talha abi
  • Metro 2033 ve kütüphane bölümü. O Librarianlar ne korkudur öyle arkadaş. Zonk diye çıkıyorlar bir de..
  • Korku oyunlari ile aram iyi degildir ama resident evil 1-3 ve son olarak 5, Silent hill 2, doom3, Fear 3, Dead Space 1-2 ve Amnesia oyunlarini oynadim. Bunlarin icinde Resident evil 1 ve 3 , silent hill 2, doom 3 ve Amnesia tam anlami ile kortugum oyunlardir.

Amnesia benim icin korku oyununun ta kendisi diye bilirim. Her ani iliklerine kadar hissettiren katiksiz bir korku oyunudur. Oyunun seslendirilmesi olsun oyunun dinamikleri olsun, oyun atmosferi olsun her seyi ile korkunun harmanlanip sunuldugu tek oyudur. Beni asil etkileyen yonu bir korku oyununda ruhani yaratiklara karsi silah kullanamamak ve kacip saklanmak temeasi olmasidir. Bu tur bir hissi hic bir oyunda hissetmemistim. Itiraf etmek gerekirse beni korku oyunlarindan sogutan yada en azindan bu ne ya dedirten silahla ruhani yaratik avlama olayinin olmayisidir.

Residen evil serisinde 5 haric oynadigim 1 ve 3 te beni tam anlami ile geren oyunlardan biridir. Hele o nemesis ile karsilasilan anlar tam anlami ile aklin basindan gittigi durumlar ki soylenecek fazla sey yok. 5. oyunun sirf aksiyon olmasi beni 6.sindan umidi kesmeme neden dir ki zaten 6. oyunu bekleyenlerden degilim.

Silent hill 2 oynadigim tek silent hill serisi ve cok begendigim bir oyundur. Sanirim bu serinin en guzel oyununu oynamisim sizlerinde dusuncelerinizi gordukten sonra. Amnesia dan sonraki en korkunc oyun bana gore.

Doom3'e gelirsek kendi konseptine korkutan bir oyun ama korkudan ziyade aksiyonu bol olan bir oyun benim icin. Bu ture aslinda dead space'i de katiyorum. Her ikiside saf korku oyunu degil diye dusunuyorum.

Son olarak fear 3 benim icin hic bir sekilde korku oyunu falan degildi. Diger iki oyununu oynamadim ama adi fear olan bu pyun adi ile resmen celisen bir oyun bence.

Son olarak yine guzel bir soylesi izledim. Hepinize tessekkur ederim. Bu tarz soylesilerin dafazla olmasini diliyorum.

• akşam izlerim tamamını muhabbet güzel gidiyor ağzınıza sağlık
  • Amnesi beni de cidden çok korkutmuştu.Oyun sadeydi fakat çok merak uyandırıyordu bende.Özellikle gece oynamayı tercih ederdim.Yaratığın hiç beklenmedik bir anda böğğ diye çıkması ürpermeme yol açardı.Oyunla empati halindeydim.Karakterin kafası bulandımı sanki benimde bulanıyordu,oyun içine alıyor insanı adeta.Return The Casle Wolfenstain ise alev püskürten bir yaratıklar vardı onlarda fena korkardım.Saw The Game de ise kafamıza takılan tuzaklı tasma vardı.Başka bir düşman yaklaştığında çok süre yakın kalırsak patlar ölürdük,onlardan kaçarken fena kalbim atardı.Tuzak kurayım falan diye.Birde zamana karşı bulmaca çözmekte aynı etkiyi yaratırdı.Platystation 1 Nightmare Creatures elimizde balta frankeştayn a benzeyen yaratıklar öldürüyorduk.Rob Zombie grubunun şarkıları çalardı.Çığlık atarak kalkan bir kadn ceset vardı oyunun başında dehşet korkardım ondan.Doom 3 ile Dead Space i söylemiyorum bile :D

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Doom oynarken ödüm ağzımda geziyordum. Wolfenstein çıktığında da ilk videonun sonundaki doktor amca gibi adamlar geliyordu ara ara. Onlara denk gelince tırsardım aynı şekilde. Bu arada sene 1995.

Bu oyunun macintosh versiyonu çok güzeli ama PC versiyonu yaramazdı. Çünkü PC versiyonunun sesleri çok kötüydü.

Mac versiyonundan iki video:

Windows versiyonundan bir video:

+1

Hatta oynadığım günün gecesi kabus görür uyuyamazdım, doom gerçekten bu işin öncüsü.

• Dead Space beni en çok geren oyun olmuştu..
  • Simülasyon kavramı geliştiği zaman görücem ben korku oyunu nasıl olurmuş...
  • O kadar çok resident evil oyunu çıktıki kafam yoruldu :D
  • Harikasınız!!!
  • sakin ol şampiyon :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: KKochaKK

Çok güzel bir sohbet olmuş. Half-Life 'a da deyinseydiniz biraz. Herkesi etkileyen bir oyundu.

Evet Half-Life ve Quake 4 hakkında pek bahsedilmedi.

Ayrıca eğlenceli bir 50dk için size çok teşekkür ederim.ilk gördüğümde bu ne,50 dk dedim
    göz açıp kapayıncaya kadar bitti ve kesinlikle sıkılmadım.
  • Daha sık oyun muhabbeti görmek isteriz. Ben çok eğlendim.Emeği geçek herkeze teşekkürler.
  • talha ağzına sağlık resident evil 4 yorumu süpersiniz :D
  • çok çok çok güzel sohbet olmuş.left4dead oyunundan bahseden olmadı neden?resident evil için söyleyebileceğim hiçbir şey yok çünkü oyunu hiç oynamadım.Korku türünde Clive Barker's Jericho ve Doom 3 oynadım her iki oyunda gayet güzeldi.
  • Talha Aynacı adamım ya :D :D
  • Erdinç bey o arkanızdaki Assassin's Creed tablosunu hediye etsenize ya çok hoşmuş :)
  • Amesia Korkunu Dibine Vurdugu Oyun Budur İşte Alen Wake Felan Boş Bu Oyunun Yanında
  • yaaa
    abiler etmeyin ya film serisi kötü olsa bile
    KOF vs SF serisinin filmleri tam bi daniskaydı
    allah aşkına sen ryu yu esmer gördünmü daha önce ...
    kısaca
    oyundan film
    filmden oyun olmaz
    dengeleyenmeyen bişi
  • Hikayelerimizi istemişsiniz anlatıyım o halde :

Benim yaşım 14.Yani yeni nesil sayılırım.Ben 1. ya da 2. sınıftayken misafirliğe gitmiştik.Orada bir abim var.Bana oyun hediye etti.Tabi ben daha hayatımda neredeyse ilk defa resimli bir cd gördüm.Çok heyecanlandım.Oyunun adı Aliens vs Predator 2 ydi.Ancak dikkatimi çeken şey bana verilen kutunun içinde "Çok korkunç canavar oyunu" yazıyordu.Ben aldırmadım resimli oyun bulmuşum banane canavarından.Neyse oyunu babam bilgisayarıma yükledi çok heyecanlıyım tabi, o zamanlar ben her yükleme ekranının başındaki yüzde birlik kısmı heyecanla bekleyen birisiydim.Yükleme bitti oyuna başladım işte o zamanlar ingilizcem yok, "nev geym","continiune","pılay" falan derken bir kısım geldi.Başta okumadan bir tanesine bastım(zaten okusam da bir şey anlamıyorum).Bir canavar oldum.Nasıl heyecanlandım bilemezsiniz.Etrafta doktor kesiyorum,ağaçlara falan tırmanıyorum neyse sonra kapattım.Ertesi gün o menü yine geldi oyunu açarken.Merak ettim,okudum: "alien" "predator" "marine" Öbüründe Predator olmuşum.Şimdi de marine oluyum dedim.Açtım oyunu bu sefer insanım yanımda adamlar var garip bir yerdeyiz.Karşımda kapalı bir kapı var.Galiba açmam lazım dedim yanına gittim.Yeminle neredeyse her tuşu denedim hiçbirinde açılmadı.Ancak yılmadım.Belki kapı açılmayacaktır dedim.Etrafta dolandım.Arabaları vurdum.Tepemizde uçan şeyler vardı onlara ateş ettim neyse böyle böyle yarım saat olmuş.Sonra yanıma babam geldi."h" tuşuna basılı tutucakmışım.Yaptım.Karşıma kablolar çıktı."e" tuşuna bastım.Kapı açıldı.Girdim içeri.Etrafta dolaşıyorum.Sonra karanlık bir odaya geldim.Yerde ölü birisi vardı.Bi irkildim o zamana kadar gördüğüm tek ölü mario'daki ezilmiş mantarlardı.Yanına yaklaştım.Tam eğildiğimde arkamdan bir canavar çıkıp bana saldırmasın mı ! Bir bağırdım var ya yer gök inledi.Sonra hemen saldırmaya çalıştım ama canavar maymun gibi maşallah.Nereye vursam öbür tarafa kaçıyor falan zaten oradayken tüm mermimi bitirdim.Canavar öldü.Sonra bi kahraman gibi kardeşime döndüm.Onun gözleri zaten faltaşı gibi açılmış.Sonra oyuna döndüm.Baktım yanımda 2-3 tane daha adam var.Onlarla ciddi ciddi konuşmaya başladık kardeşimle : "Canavarı zaten ben öldürüyüm paraları siz alın,benim mermim bitti siz daha bir kurşun atmadınız"...

Neyse oyunu kapattım.Babam oyunu sildi.Bana hediye eden abiye geri vereceğim oyunu.Oyunu vermeye gittik.İşte ben oyunu alırken havalanıyordum.Onlar bana korkarsın dedikçe ben "Oyun mu beni korkutacak" diyordum.Şimdi abi bana sordu korktun mu diye. Ben de cevap verdim:

"Hiç korkunç değildi,zaten düşmanlarda uyduruk.İki mermi sıktım öldüler siz de amma tırsakmışsınız var ya"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ageof98 -- 30 Nisan 2012; 21:42:29 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.