Bildirim
Oyun Muhabbeti: Korku Oyunları! (7. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Ahanda benim konu.. -
bildiğiniz korku oyunu var mı? -
zombilerin kına gecesi -
Sileth Hill 4: ROOM oynarken seslerden dolayı bilgisayarın başından kaçmıştım. Haklısınız silent hill serisi oyun bakımından yavaş yavaş ölmeye başladı ama sesleri her zaman en iyi oyunlardan biri olmasını sağlamaya yetecektir. -
Aslında PREY ve Half Lıfe'da bana göre çok etkiliyiciydi.Özellikle half lıfe bir devri kapatıp yeni bir devir açmıştı diyebilirim ayrıca prey'de ki o sahneler(insanların tutuldukları hücreler ya da insanlara yapılanlar)beni,o zaman için diyorum,çok etkilemişti.Tabi ki de bende bu tür korku oyunlarının kalmamasına üzülüyorum sonuçta korku başlı başına bir tür kalkıpta bu türü yok edecek konular veya o türle alakası olmayan bir şeyler katmak yersiz ha bir oyuna yeni bir şeyler katmak önemlidir ancak bu oyunun temeline bir darbe olacaksa eğer bu yeniliği koyulmasa da olur. -
Zamanın da Sanatarium'dan cok fena tırsmıstım ya. -
Videoyu izlemek için mayısı bekledim :D -
re 1-2 ve 3 gerçekten korkutabiliyodu 4 te harika bi oyundu ama seneryo ve karakterler berbattı aslında 4 deki oynanış şekli ile 1-2 ve 3 deki seneryolarla oyunu yeniden başlatabilirler böylece hem yeni nesil eski oyunların korku unsurunu tatmış hemde eski nesil daha önce dolaştıkları raccon city sokaklarını yeniden görmüş olur(daha iyi grafiklerle) en azından herkez mutlu olurdu (bu arada yinede ben re 6 dan biraz ümtliyim sadece biraz) -
Gökhan abi neden bu kadar az konuşuyorsun. dinlemekten en çok zevk aldığım kişi orda sensin ama nerdeyse hiç konuşmuyorsun. konuşturun şu adamı ya ! erdinç abi sana diyorum konuştur gökhan abiyi.
amnesia oynarken evet gerildim ama bazı yerlerdede gerilmekten fazla sıkıldım. biraz korkunun yanında başka şeylerde olmalı bence. ha evet puzzle var ufak çaplı ama bahsettiğim şey daha orjinal şeyler. eğer o orjinal şeyleri bulamıyorsanız o zaman görselliğe dahada önem vermeniz gerekirki bu sıkıcılığı azaltır. oyunda 'ses' olarak başarılı diyebileceğim şeyler varsada müzik olarak 2 tane tını vardı. birisi yaratık çıktığında gerilimli bişeydi diğeride tam olarak beni sıkım sıkım sıktıran bir müzikti zaten oyun boyunca hep o çalıyordu... yani o oyunun üstüne biraz gidilirse tam olur ama bence tam olarak olmuş bir oyun değil amnesia -
Korku oyunlarından zerre haz almıyorum... 40 - 42 '' koca TV'de , ses açık cart diye arkadan veya önden birinin kıstırması ... Ben kendimi korkutamam abi.
Küçükken PS2'de amcam Resident Evil getirmişti norveçten gelirken . Birkaç oyun arasında oda sıkışmış. Taktım biraz ilerledim ulan birden zombie çıkmaz mı . Bir ben bilirim o an yaşadığımı.Evde kimse yok titredim kaldım. 10 dakka kendime gelemedim sonra o oyunu çıkarıp kırmıştım.
Geçen yılda Alan Wake için XBOX360 aldım oynamadan sattım. Korku oyunlarını oldum olası sevemedim. Bilemiyorum , çok korkak biri değilim , filmleri severim ama oyun vb. çok etkiliyor.
El konsollarında oynarım sıkıntı olmaz ama oyun karakterlerinin boyutları büyüdükçe TV karşınıda kendimi karınca gibi hissediyorum.Kimse bana Dead Space & Dead Space 2'Yi oynatamaz... Paranormal Activity'i izletemez.
Parapiskolojik film ve oyunlar mı ? --------- ASLA ----------
-
quote:
Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs
Korku oyunlarından zerre haz almıyorum... 40 - 42 '' koca TV'de , ses açık cart diye arkadan veya önden birinin kıstırması ... Ben kendimi korkutamam abi.
Küçükken PS2'de amcam Resident Evil getirmişti norveçten gelirken . Birkaç oyun arasında oda sıkışmış. Taktım biraz ilerledim ulan birden zombie çıkmaz mı . Bir ben bilirim o an yaşadığımı.Evde kimse yok titredim kaldım. 10 dakka kendime gelemedim sonra o oyunu çıkarıp kırmıştım.
Geçen yılda Alan Wake için XBOX360 aldım oynamadan sattım. Korku oyunlarını oldum olası sevemedim. Bilemiyorum , çok korkak biri değilim , filmleri severim ama oyun vb. çok etkiliyor.
El konsollarında oynarım sıkıntı olmaz ama oyun karakterlerinin boyutları büyüdükçe TV karşınıda kendimi karınca gibi hissediyorum.Kimse bana Dead Space & Dead Space 2'Yi oynatamaz... Paranormal Activity'i izletemez.
oyun kırılmı hiç ya :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: Orochiares
quote:
oyun kırılmı hiç ya :D
Dostum , gelen oyun sıfırdı. Bildiğin tertemiz sıfır oyun. Jelatinini bile ben açmıştım. Sonra kırdım attım oyunu
-
resident evil ın filmide oyunuda ilk3 te harikalar yarattı ama daha sonradan bir düşüş yaşandı malesef -
Daha kota yenı sıfırlandı ama ttnet yıne hızımı dusurdu 1 gunde kotayı asmısım yuh -
ellerinize sağlık diyorum çokta güzel bir muhabbet olmuş böyle "ılık ılık" ben tüm video boyunca Erdinç abinin arkasında duran o İstanbul'un Ezio ile olan muhteşem çerçeveli resmine odaklandım, acaba o resmi bana hediye edebilir mi sayın BSC yetkilileri? neyse Resident Evil filmi için sorduğunuz soruya geliyorum, sizinde söylediğiniz gibi ilk filmden sonra seri bitti denilebilir hani 2.film yine bir yerde tamam denebilir ama diğerleri çok boş olmuş.. hele ki 4. film, adamlar aksiyon olsun diye başrol karakterini 4 kere takla attırıyorlar ve sonucunda iki tane askerin bozağını kesiyor anca, dedim "bu mu yapabildiğiniz film?".. Resident Evil in film serisi 3.filmde sı*tı 4 te sıvadı 5 te artık kaçtane tüy dikecekler bilemiyorum.. birde bu kadar muhabbet içinde Doom(keza 95) un değilde Doom3 ün yer alması bana göre olmadı
-
Artık aynı tür/tarz korku oyunlarıyla aynı keyifin alınamadığına yani iyi bile olsa bir "ilk" olmadığı için sevilemediğine kesinlikle katılmıyorum. İyi hikaye, senaryo ne zaman olursa olsun kendini belli eder. İsterse yıl 3000 olsun. Bunu işkembeden atarak söylemiyorum. Bu cümleyi söylemeden önce çok ama çok deneyimim oldu. Örneğin: A Nightmare on Elm Street (1984) 'i son 1 yıl içinde falan izledim, daha önce seriyi yarım yamalak biliyordum ama şu yılda bile benim bu film beğenimi kazanmıştır. (Ki beğenmediğim tonlarca eski yeni korku filmi vardır.) Çünkü gerçekten başarılı. Bu filmler ölmez. The Thing (1982) mesela, böyle gene Hitchcock filmleri var, Psycho (1960) olsun, The Birds (1963) olsun.. Paranormal Activity serisi de bence gene başarılı ve eskinin o az göstererek korkutma işini başarıyla yapıyor. Kötüler yok mu? Tonlarca. Ama bu türün zayıflığından değil, bitmesinden değil. İnsanların kolay para kazanma derdinden, çok uğraşmak istememesinden ve sanatı hakkıyla yapmayla ilgilenmemesinden kaynaklanıyor. Oyunlar tarafında da dediğiniz gibi Amnesia, Alan Wake gibi oyunlar var. Mesela mobilde The Dark Meadow var. Karakterlerin yerine geçmek de yine bence aynı şekilde tamamen oyun yapımcılarında bitiyor. Aksine artık iyi grafikler ve ferahlatıcı kontrol dinamikleriyle hiç olmadığı kadar karakterin yerine kendimizi koyabiliriz. Az örnekler olmasının tek sebebi insanlar, yoksa türün hiçbir sorunu yok. Yaratıcılığın da sonu yok, insanlar iyi şeyler yapmak istesin yeter ki, hiçbir türde sıkıntı çekilmez.
Yani lütfen iyi olanın değerini ve asla gözden kaçmayacağını bilelim. Yeter ki iyi olsun. Ama böyle her tür, tarz için söylüyorum artık şu türden iyi oyun çıkmıyor, şu tarz öldü, şu şekilde şeyler olmuyor dersek pek çok iyi oyunların önünü kesmiş oluruz.
-
çok güzel bir programdı büyük keyifle izledim -
quote:
Aynen hocam ya deadspace nasıl bişeydir öyle. Düzgün düzgün ilerlerken hayvanımsı bişey pat diye çıkıveriyor, bi de ses efekti falan, adamı kalpten götürür valla :D
-
Ben resident evil ın çok büyük hayranıyım. Yani psone da nemesis harikaydı. Bence re serisinin düşmesindeki en büyük sebeplerden biride(daha çok nedeni var) "survival" unsurunu kaybetmesidir. Bu unsuru kaybedince yerine aksiyon gedli. Vatan millete hayırlı olsun. resident serisinide toprağa verdik. RIP
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X