Merhaba arkadaşlar dün bir sorun ile karşılaştım her zaman oynadığım sorunsuz donmasız çalışan bir oyunu oynuyordum 8 saat gibi bi süre kapamadan oynadım(sogutucu mevcut) bi süre sonra hic kasmayan oyun kasmaya başladı ara ara takılmaya fps drop yemeye basladı bu şekilde bi süre daha oynadıktan sonra laptoptan cızırtı sesi gelmeye başladı noluyo derken laptop kapandı tekrar açtım girdim oyuna aynı şekilde oyunda fps düşmüş sonra denemek için başka bir oyuna girdim dropsuz sabit 150 fps aldığım oyunda sürekli anlık drop yiyorum 10 a düşüp tekrar cıkıyor vs oyun açtıktan 10 dakka sonra o cızırtı sesi tekrar gelmeye başlıyor ne yapabilirim fikri olan var mı
intel i5 6200cpu işlemci 2.30ghz 8gb ddr 4ram nvdia geforce 940mx 2gb ekran kartı mevcut laptopun markası HP
Cpu havalandırma fan çıkışını kontrol edin. Hava akışı az olabilir cihaz aşırı ısıdan kendini kapatıyor. Harici ekran kartı var cihazda. Bu şekilde biraz daha devam ederseniz anakartınızın tamire ihtiyacı olacaktır. (Reballing) Isı sorununu çözmelisiniz.