Şimdi Ara

Oyun oynarken ekranda yırtılma oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, yeni aldığım makine hemen her oyunda (nba 2k9, pes 2009, pes 2008, hatta icanfootball gibi fazla donanım istemeyen bir oyunda bile) böyle bir sorun yaratıyor. Önce ekranda yırtılmayla başlayıp, birkaç saniye içinde ekran tamamen simsiyah oluyor. 1 saniyeliğine düzelip tekrar simsiyah oluyor ve alt+tab yapıp oyundan çıkmadığım sürece bu böyle devam ediyor. Bazen de aynı oyunu (mesela nba 2k9) saatlerce oynasam bile böyle bir sorun yaşamıyorum. Sizce sorun nerdedir? Ekran kartı? Monitör?

Bu arada ekran kartı Palit HD4850 Sonic 512MB, monitör ise Asus 19" VW193S LCD
    Ekran kartının driverı olarak kutudan çıkanı kurdum...

• yırtılma derken bi caps olsa iyi olurdu

bendede palit 4850 sonic vardı monitörü açtıgımda ekranda dikey kırmızı çizgiler oluyordu sormuştum aldıgım yere arızalıymış..seninkide öyle olabilir.
  • Hani cep telefonu çalarken ekranda dalgalanmalar olur ya, onun ekranın tamamında değil de, sadece üst kısmında veya herhangi bir yerinde tek bir şerit halinde olması gibi. Screen-shot aldım ama gözükmüyor. Bu arada alt-tab yapıp 10dk bekledim mesela, şu anda sorun geçti. Ama yarın öbür gün yine yapacak. İlginç yani...
    Umarım güncel driver kurmak işe yarar.
  • oyun kontrollerinden video ayarlarına girip oradan VYSNC açarsan grafikteki veya görüntüdeki kaymalar vs yırtılmalar ortadan kalkar
    fakat bu seferde FPS düşüklüğü yaşayabilirsin. tabi ekran kartı özellikleri düşükse
  • skynet-06

doğru çözüm. Oyun ayarlarından vsync on yap ayrıca AA en az 2x yap. Zaten kartın yüksek model sorun yaratmayacaktır. Güncel driver kullanıyorsundur zaten. Ek olarak bi ihitmal daha söyleyeyim. 4850modeller fazla ısınan kartlardır. Isıları sürekli kontrol et ve ona göre önlemini al.
  • Vsync zaten açık hepsinde ama yine de böyle oluyor. Sanırım ekran kartım bozuk..
  • bi ss koy bakalım ne imiş sorun..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken hdd kapanma problemi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ss alınca gözükmüyor sorun, ama bu dediğim olay iyice arttı ve monitör gidip gelmeye başlıyor kısa bir süre içinde.
  • Kutudan çıkan driverler genelde güncel olmuyor en iyisi driverını kendi resmi sitesinden indir.
    Ekran kartının üstündeki fan çalışıyormu onu bi incele.
  • SS de görünmemesi normal zaten. Eğer oyunda olan birşeyse görünebilirdi. Herhalde donanımsal bir sorun var. Belki monitörden de olabilir. Ekran kartı sürücülerini değiştirdiniz mi?
  • dostum senin dediğin olay örneğin oyundayken ateş edincemi oluyor yada öyle bişi.

birde 8.11 sürümünü kur
  • bende de vardı sadece yırtılma yapıyodu ekran kartını tamamen söküp taktım kablolarını fln çıkardım taktım oldu bide öle dene olmazsa aldığın yeri ara kasayı fln götür
  • Tarif edilen sey VSync kapaliyken olusan yirtilma degil.
    Sadece oyunlarda oluyorsa sorun Ekran Kartinda. Son driver ile dene, degisen birsey yoksa donanimdan buyuk ihtimalle.
  • Tearing yani yırtılma, yatay ve dikey yenileme hızının farklı olmasından kaynaklanan bir görsel sorundur. Dikey senkronizasyonu açmak, bu sorunun çözümüdür. Ancak bu yapıldığında maksimum FPS ekran yenilenme hızına oranlı olarak sabitlenir. Dikey senkronizasyonu oynadığınız oyunun grafik ayarları içerisinde Vertical Sync adıyla bulabilirsiniz.

Peki Tearing’i önlemek için açılan Vertical Sync yani dikey senkronizasyon performansı düşürür mü? Vertical Sync seçeneğini etkinleştirmek, FPS olarak performansınızı sabitler.
  • Anakartınızdan başlayıp bütün çipset lan driverlarını ve ekran kartı driverınızı güncelleyin sonra monitörünüzün ekran kartınızın bağlantılarını kontrol edin sistemde ısınma varmı anakart işlemci ekran kartı ısılarını oyundayken kontrol edin
    Birde xd sürücüsünü kontrol edin belki oynadığınız oyunlarla kartınınızın dx uyumsuzluğu vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6Clas -- 9 Nisan 2014; 14:58:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.