Şimdi Ara

Oyun oynarken laptop kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fifa veya cs:go oynarken 10-15 dakika içinde laptop kendi kendine kapanıyor. Fanını temizlememe rağmen aynı sorun devam ediyor. Laptop kapandıktan sonra fanın olduğu yere dokunuyorum resmen alev alev yanıyor, temizlemiş olmama rağmen neden yapıyor olabilir bunu ? Bu kapanma problemini nasıl çözebilirim ?

• ceza_70 C kullanıcısına yanıt
    Cevabını kendin vermişsin, ısınıyor. Bunun sebebi fan temiz olduğuna göre, termal macunu yenilemedin, düzgün uygulayamadın, yada yenilemene rağmen tam oturtup vidaları düzgün sıkamamış olabilirsin. Tekrardan söküp kontrol et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 28 Temmuz 2015; 19:13:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

Cevabını kendin vermişsin, ısınıyor. Bunun sebebi fan temiz olduğuna göre, termal macunu yenilemedin, düzgün uygulayamadın, yada yenilemene rağmen tam oturtup vidaları düzgün sıkamamış olabilirsin. Tekrardan söküp kontrol et.
    fanın tutan parçanın iç taraflarını kontrol edin toz olabilir
  • 50 tl ye canavar gibi Laptop soğutucuları var al bi tane hem sen hemde Laptop rahatlasın .. Cooler master tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr xXx

50 tl ye canavar gibi Laptop soğutucuları var al bi tane hem sen hemde Laptop rahatlasın .. Cooler master tavsiye ederim
    Termal macunu az sürmelisin kardeşim ayrıca -TAM- temas etmesi lazım
  • quote:

Termal macun sürdüm ama fayda etmedi ya
  • Laptop markası ne? Benim toshiba laptop da zorlayan oyunlarda kapatıyor. Fan temizliği, termal macun yenileme yapıldığı halde kapanmaya devam ediyor laptopu zorlayan oyunlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugursimsek_03 -- 29 Temmuz 2015; 17:26:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: buffon42

Laptop markası ne? Benim toshiba laptop da zorlayan oyunlarda kapatıyor. Fan temizliği, termal macun yenileme yapıldığı halde kapanmaya devam ediyor laptopu zorlayan oyunlarda.

casper nirvana
  • quote:

50 tl ye canavar gibi Laptop soğutucuları var al bi tane hem sen hemde Laptop rahatlasın .. Cooler master tavsiye ederim

soğutucular işe yarar mı ? pek işe yaramadığını duymuştum.
  • Yok aksine çok işe yarar 4 sene kullandım, cihazı geçtim beni bile serinletti. Soğutucu alırken şuna dikkat edin 1. Fanın büyüklüğü 2. Fanın işlemcinin altında olmasına
  • Benimde eski Laptop casper Nirvana tv8 idi aşırı ısınırdı bi kere bacağımı morartmışlığı bile var.. İşlemci çok ısınır tw8 serisinde soğutucu fan tek çare
  • quote:

Benimde eski Laptop casper Nirvana tv8 idi aşırı ısınırdı bi kere bacağımı morartmışlığı bile var.. İşlemci çok ısınır tw8 serisinde soğutucu fan tek çare
    o kadar ısınıyorsa sogucuyla olacak iş değil işlemcini sömüren bişey olabılır boşta cpu kullanımına dikkat et olmassa zaten soğutucuyla alakalıdır termal macunu falan değiştirdim diyorsun ama hata yapmıs olabılırsın
    Öncelikle söküp tekrar kontrol etmeni öneririm, belki tam oturtamamış olabilirsin. Bazen soğutucuyu işlemci ya da ekran kartına tam oturmayınca dediğin gibi ısınıp kapanıyor.
  • quote:

Öncelikle söküp tekrar kontrol etmeni öneririm, belki tam oturtamamış olabilirsin. Bazen soğutucuyu işlemci ya da ekran kartına tam oturmayınca dediğin gibi ısınıp kapanıyor.
    Daha yeni arkadaşımın casperini temizledim 3 senelik makine şu anda soğutması gayet iyi çok sıcak bir yerde olmamıza rağmen termal macunu nereye,nekada ve ne şekilde sürüyorsunuz bu önemli biraz fazla sürün ısınma durumu devam eder.
  • quote:

Yok aksine çok işe yarar 4 sene kullandım, cihazı geçtim beni bile serinletti. Soğutucu alırken şuna dikkat edin 1. Fanın büyüklüğü 2. Fanın işlemcinin altında olmasına

şimdilik çare soğutucu gibi gözüküyor biraz daha uğraşayım olmazsa soğutucu artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuscleTower

o kadar ısınıyorsa sogucuyla olacak iş değil işlemcini sömüren bişey olabılır boşta cpu kullanımına dikkat et olmassa zaten soğutucuyla alakalıdır termal macunu falan değiştirdim diyorsun ama hata yapmıs olabılırsın

Boşta cpu kullanımı böyle. Tek problem fifa gibi oyunları oynarken kapanması.
     Oyun oynarken laptop kapanıyor

• quote:

iki üç kere tekrar açıp baktım tam oturmama gibi bir durumu yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Daha yeni arkadaşımın casperini temizledim 3 senelik makine şu anda soğutması gayet iyi çok sıcak bir yerde olmamıza rağmen termal macunu nereye,nekada ve ne şekilde sürüyorsunuz bu önemli biraz fazla sürün ısınma durumu devam eder.

ilk başta sadece mercimek tanesi kadar sürüp yaydım üstüne, sonra yine aynı sorun devam edince sinirlerimi bozdu tüm macunu boşalttım.
    O zaman ya işlemcinde ya da ekran kartında sıkıntı var, benim i5 520m de de aynı sorun vardı, söküp yerine i3 330m taktım, şu an onu kullanıyorum. Yine de oyun oynayan biri olmama rağmen bazen uzun süre açık kalıp grafik ağırlıklı bir iş yapınca kapanıyor. Gösterdiğim arkadaş grafik çipi arızalı olabilir dedi, bende gittiği yere kadar kullanıyorum.
  • quote:

O zaman ya işlemcinde ya da ekran kartında sıkıntı var, benim i5 520m de de aynı sorun vardı, söküp yerine i3 330m taktım, şu an onu kullanıyorum. Yine de oyun oynayan biri olmama rağmen bazen uzun süre açık kalıp grafik ağırlıklı bir iş yapınca kapanıyor. Gösterdiğim arkadaş grafik çipi arızalı olabilir dedi, bende gittiği yere kadar kullanıyorum.
    HOCAM nirvana serisi komple sorunlu fan al kurtul uğraşma
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.