AMD RYZEN 5 3600 3.6ghz işlemci, Msi MPG X570 gaming plus anakart ve RTX 2060' üzerine oyun ve workstation birlikte kullanmak istediğim bir bilgisayar toplamak istiyorum. Bu parçalar yeterli midir ve diğer parçalar için neler önerirsiniz? |
Oyun ve Kodlama için bilgisayar toplama
-
-
Uzun süre güncelleme yapmayacaksan işlemciyi biraz daha yükseltebilirsin.. bütçe yok diyorsan o zaman Ryzen 5 3600 için o kadar pahalı anakarta da ihtiyacın olmaz.. giriş seviye B550 çipsetli bir anakart yeterlidir..
-
quote:
Orijinalden alıntı: AngelmaxUzun süre güncelleme yapmayacaksan işlemciyi biraz daha yükseltebilirsin.. bütçe yok diyorsan o zaman Ryzen 5 3600 için o kadar pahalı anakarta da ihtiyacın olmaz.. giriş seviye B550 çipsetli bir anakart yeterlidir..
Bütçeyi çok olmadan bir miktar arttırarak ne işlemci alabilirim. Dediğim gibi oyun ve kodlama için kullanmayı planlıyorum intel veya amd tercihim yok.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mert2003 41Bütçeyi çok olmadan bir miktar arttırarak ne işlemci alabilirim. Dediğim gibi oyun ve kodlama için kullanmayı planlıyorum intel veya amd tercihim yok.
Alıntıları GösterBiraz artırmadan daha iyi işlemci alman zor elbette.. ayrıca oyun için de zaten sağlam işlemci gerekecektir.. eğer güncel, ağır grafikli, aksiyonu bol oyunlar oynuyorsan.. Ryzen 5 5600X alabilirsin..
İşlemci: https://www.hepsiburada.com/amd-ryzen-5-5600x-3-7ghz-35mb-cache-soket-am4-islemci-p-HBV000011T7XE
Eğer o kadar çıkamam, ya da çıkmam istemiyorum diyorsan daha uyguna intel i5 11400F ve B560 çipsetli anakart da tercih edebilirsin..
İşlemci: https://www.hepsiburada.com/intel-core-i5-11400f-2-6ghz-lga1200-12mb-cache-islemci-p-HBCV0000092DL2
Anakart: https://www.hepsiburada.com/msi-b560m-pro-vdh-intel-b560-ddr4-3200mhz-matx-anakart-p-HBCV000007NJAW
-
Teşekkür ederim ilginiz için almışken iyisini almış olmanın mantıklı olucağını düşünüyorum 5600x daha iyi bir seçenek olacaktır sanırım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mert2003 41Teşekkür ederim ilginiz için almışken iyisini almış olmanın mantıklı olucağını düşünüyorum 5600x daha iyi bir seçenek olacaktır sanırım.
Rica ederim kardeşim.. Evet, biraz masraflı olacaktır elbette.. ama en az 4 - 5 sene rahat edersin Ryzen 5 5600X ile.. yayın da yaparsın, canavar gibi oyun da oynarsın, uygulama da çalıştırırsın sorunsuz.. istersen RTX 3090 bile takabilirsin ileride.. darboğaz falan olmayacaktır.. bu arada birkaç ince detay, işlemci ile gelen stok soğutucu soğutma için yeterli gelmeyecektir.. mutlaka link verdiğim gibi, hatta daha kaliteli bir hava soğutma almalısın en azından.. bir de RTX 3080, 3090 gibi çok güçlü kartlar için PSU yetmeyecektir.. ileride bu kartlardan birine terfi etmeyi düşünüyorsan en azından 750 Watt 80+ GOLD bir model bakman gerekiyor.. aklında olsun..
-
Tamamdır sağolun tekrardan:))
-
Bence bahsettiğin donanımlardan daha önemli bir şey var, en az 1440P, 27'' bir monitör. Küçük ve 1080P bir monitörde kodlama işkenceye dönebiliyor.
Mesela Unity kullanacaksan arayüzde sağ solda orada burada o kadar çok minik pencereler var ki az çözünürlüklü ekranda sıkış tıkış oluyor her şey.
Aynı şekilde kodu yazacağın IDE'de de kod tek bir satıra sığmıyor, sağa sola kaydırman gerekiyor pencereyi sürekli, o da rahatsız edici.
Onun haricinde yazdıkların yeterli tabi ki.
-
Teşekkür ederim tavsiyeniz için:)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X