Arkadaşlar merhaba oyun yapımına başlamayı düşünüyorum şuan kendim bilişim okuyorum ve C ve sql de fena değilim öncelikle bunu belirteyim belki işe yarıyordur. 8 gb ram 1050ti i5 8300h bir dizüstüm var yani unreal engine beni zorlar gibi ben de zaten platform oyunu yapmak istiyorum o yüzden unity daha olası geliyor. Ayrıca seneye okulda ya c# ya da java alacakmışız ama ben o zamana bırakmak istemiyorum kendim öğreneceğim.
Size sormak istediğim hangi kaynaklarla başlamalıyım nasıl bir sıra izlemeliyim ingilizcem var bu arada en iyi kaynaklar nelerdir?
günde yaklaşık 3 saat uğraşmayı düşünüyorum. 3D platform oyunu yapmayı planlıyorum bu yola nasıl başlamalıyım kodlaması için c# kullandığımızı biliyorum fakat grafikleri çevre tasarımı için filan ne öğrenmem gerekiyor grafik tasarım programına filan mı ihtiyacım var farklı bir şey yaratmak istiyorum öyle hazır herkesin kullandığı şeylerden ziyade bana özgün olması daha önemli. Herhangi bir para kazanma amacım yok 3-4 sene boyunca günde 3 saat uğraşacak vaktim var Hatta başarılı olduğumu ilerleme kaydettiğimi hissedersem 1 sene içinde filan kat kat iyi bir bilgisayar bile alabilirim. Önerileriniz nelerdir 3d fena olmayan grafikli bir oyun için unity yeterli midir yoksa unreal engine ile başlamak daha mı mantıklıdır? yorumlarınızı bekliyorum.
Cihazın bence gayet yeterli, bir 8gb ram daha ekle, yoksa bir de SSD tak eski diski çıkarıp, tamamdır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
seyfi84S
kullanıcısına yanıt
ssd var hocam ama 60 gb mı ne yer var ram de evet takabilirim bi 8 gb daha sen unity mi önerirsin yoksa? unreal engine mi?
bir tane de ssd al sırf bu iş için
3d için blender öğrenebilirsin veya hazır 3d assetler var unity asset store da. 3d poligon tipler vs.