Şimdi Ara

oyun yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
1.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben oyun yapmak istiyorum hiç oyun yapmadım bir anda aklıma esti sonra.
    şimdi ben oyun yapmak için ne yapmalıyım anlatırsanız sevinirim.
    kolay işlerden zorlara doğru gitmek istiyorum ve güzel oyunlar çıkartmak istiyorum ve bunları bi yerlere para vermeden satmak istiyorum.
    nasıl yapabileceğimi söyleyerek yardım edermisiniz.
    ilk nerden başlamalıyım.

• güncel
  • torrentreizi T kullanıcısına yanıt
    Android oyun yapma

Android platforumuna oyun yapmak isteyen bir çok kişi vardır. Fakat Türkiye’ de bununla ilgili yeterli kadar kaynak olmadığı için, ileride çok iyi yerelere gelebilecek geliştiriciler, daha başlamadan bu işten vazgeçiyor. Bizde bunun için bloğumuz üzerinden 9 kişilik bir ekiple beraber sizlere sıfırdan android oyun yapmayı anlatacağız. Bunun için öncelikle ön bilgi vermek istedim.

Android oyun yapma programları

Android oyunlar bir çok platformda yapılabilir. Ama belli başlı kullanılan platformlar,

-Adobe Flash

-Unity 3D

Neden bu 2 programı yazdım? Çünki android oyun platformunda en iyi grafikleri sağlayabileceğiniz 2 program. Ve bu programlarla yaptığınız oyunları direk Apk formatına çevirebilirsiniz. Buda Sizin için extradan başka programlarla uğraşarak kafanızın karışmasını önlemiş olur. Bu oyun programlarıyla ilgili detaylı bilgilere kendi sayfalarında analtıcam.

Android oyun yapmak için hangi programlama dilleri bilmek gerekir?

Bu sorumuzun cevabı ise çalışacağınız programa göre değişir. Eğer Unity ile android oyun yapacaksanız c# veya java bilmeniz gerekir. Adobe flash ile yapacaksanız Action Script 3 bilmeniz gerekir. Burda direk kod bilmeye geldik ama bu gözünüzü korkutmasın. Kodlama zor değildir, başlangıçta görünce biraz zor gibi gelir ama terimleri, mantıgını anladıkça çok zevkli bir iştir.

Android oyun yaparken görsellik konusu

Android oyun yaparken bizim için en önemli şey oyundaki grafiklerdir. Yani görselliktir. Hiç bir oyun oynayan kişi bu oyunun kodları ne kadarda güzelmiş demez. Çünki oyunun kodundan çok oyunun görselliğiyle ilgilenir. Bunun içinde azda olsa photoshop bilgimiz olması gerekiyor. Ayrıca Unity ile 3D oyun yaparken 3D modellerede ihtiyacımız olacak. Gerçi internette çok fazla 3D model bulabilir. Bu konuda sıkıntımız olacağını düşünmüyorum. Ama ilerleyen yazılarda 3D modelleme nasıl yapılırla ilgili bir video hazırlayıp koyabiliriz. Ön bilgimiz olur. Bunun yanında oyunumuzu flash ile yapıcaksak sadece Photoshop bilmemiz yeterli olur.

Android oyun yaparken ses konusu

Sessiz bir oyun düşünülemez. Sonuçta çok ufak bir oyun olsada bu oyunlar için click sesi bile konması lazım. Bunun için yine internetteki ücretsiz, telif hakkı olmayan siteleri kullanıcaz. Ama aynı zamanda siz kendi seslerinizide oluşturabilirsiniz. Bunun için yine piyasada bir çok ücretsiz ses efekti oluşturma programı bulunmakta. Bunlardanda ilerleyen konularda bahsedicem.

Android oyunlarınızı google play’de yayınlama

Sonuçta android oyunlarımızı yapıcaz ama bu oyunları kimse indirmedikten sonra sadece biz oynarsak bu işin hevesi kalmaz. Bunun içinde google play bize bir avantaj sunmuş. Ama google play de oyunlarımızı yayınlamak için öncelikle bir developer hesabı sahibi olmamız gerekir. Google play developer hesabı ücreti 25$ dır. Bu çok büyük bir rakam değil ama bazı genç arkadaşlarımıza büyük bir fiyat gibi gelebilir. Onlarda önümüzdeki 2 bayramda harçlıkalrını biriktirsinler :)

Android oyunlardan para kazanma

Google playde oyunumu yayınladım ama bana ne getirisi olacak derseniz onuda şöyle açıklayalım. Bir çok kişi google adsenseyi duymuştur. Web siteleri için googlenin reklam programıdır. Web siteleri bu reklamlar sayesinde para kazanmaktadır. Bunu google aynı şekilde android oyunlarada eklemiştir ama sadece ismi değişmiş ve Admob olmuştur. Zaten bir çoğumuz oyun oynarken reklamları görmüşüzdür. Bizde bu yaptığımız oyunlarla admob sayesinde para kazanıcaz. Bunun için detaylı bir yazıyı beraber yapacağımız bir oyun bitince yayınlıycam. Admob harici bir kaç reklam firması daha bulunmaktadır. Ama sonuçta bir developer hesabı satın alacağımız için admob kullanmamız daha mantıklı olacaktır.

Sıfırdan Android oyun yapma

Evet bu son kısımlada sitemizdeki ilk yazımı bitiriyorum. Bu site sayesinde beraberce sıfırdan oyunlar yapacağız. Bu oyunlarla ilgili gerekli dosya ve dökümanlara yine sitemiz üzerinden ücretsiz oalrak ulaşabileceksiniz. Şimdiden yeni üyelerimize hoşgeldiniz diyorum.

SOSYAL MEDYADA BİZİ TAİP EDİN

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
    SON YAZILAR

Flash Oyunu Android Oyun Yapma
    Yeni Oyunumuz 3D Yarışçı Şimdi Google Playde
    Akılsız Objelerden İbaret Şey – Oyun – Ders 2
    UnityScript’in Temelleri – Ders 1
    Android Sdk Kurulumu
    Unity Asset Store Kullanımı
    Unity Örnek Android Oyun Projesi
    Unity Kurulumu
    Android Native Eklentisi
    Popular
    Recent
    99addb66-a796-49ba-9dbb-ed80773a4caf_scaled
    Unity Örnek Android Oyun Projesi
    Temmuz 13, 2014
    a
    Flash Oyunu Android Oyun Yapma (Swf to Apk)
    Şubat 23, 2015
    unity-dersleri
    UnityScript’in Temelleri – Ders 1
    Temmuz 24, 2014
    CarDial
    Yeni Oyunumuz 3D Yarışçı Şimdi Google Playde
    Ağustos 10, 2014
    unity-dersleri
    Akılsız Objelerden İbaret Şey – Oyun – Ders 2
    Temmuz 24, 2014
    Next »

Güzel oyun çıkartmak hiç bişey bilmeden imkansızdır öncelikle bunu soyluyim hevesini kırmadan. Araştırma yetenegin yoksa başarısız olursun forumlara ben oyun yapmak istiyorum diyerek olucak iş degildir bunuda soylemek istiyorum. Googleda bir sürü kaynak var hepsinden biraz bilgi alirsan bu işin nasil çalıştıgını anlarsin eğer ben bunu kaldirabilirim hazirim diyorsan gelistirmeye başlarsın bu kadar. Iyi bir oyun cikarmak yetenek ister tek başına güzel oyun yapmak yetenek ister. Bu yetenekler çoğu insanda olmadigi icin grup olarak çalışıp tek dalda uzmanlaşıyorlar. Grup olarak çalışmak her zaman daha iyidir oyun daha kısa sürede biter senin bilmedigin bişey ögretir oyun daha güzel olur. En önemlisi onlara karsi oyunu yapma sorumlulugun olur tek başına yaparsan su gun devam ederim dersin ve o oyun hiç bitmez

Güzel oyun yapmak gerçekten çok zordur çünkü büyük şirketlerin oyunlarini biliyoruz ne kadar boktan oyunlar çıkarttıklarını. Boktan oyundan mario anliyorsaniz bu çok yanlıştır benim boktan oyun anlayışım oyunun donmasi oyun oynanamasi cok amator menuler vs. olmasi. Mario bence çok güzel bir oyun bilen bilir zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 4 Temmuz 2015; 18:05:33 >

• hiç bişi bilmiyo değilim bi bilgisayara ilk vista sonra 7 ve sonra 8 yüklediğim oldu .oyunları yüklerken yavaş yavaş crack vss..... böyle şeyler çoğunlukla.ayrıca dedğin sitelere de baktım c++ öğren cekmişim vs.. ben biraz amotör işten yükselmek istiyorum . ben sırasıyla ne yapmalıyım.nereden başlamalıyım orayı öğrenmeliyim tak diye c++ öğrenemem saten?

yani bana nerden başlamamı söyleyerek yardımcı olabilecek biri varmıdır?-bunun yüzünden foruma sordum-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torrentreizi -- 15 Temmuz 2015; 13:23:29 >
    Ben Ilk mod yaparak başladım SA-MP ve Minecraft olsun. Mod yaparken çok şey ögrenebiliyorsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    online oyun oynayan var mı
    3 yıl önce açıldı
    Oyun konsolu yapmak !
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.