Şimdi Ara

Oyun Yapmayı Düşünüyorum!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
3.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar ben Assassin's Creed serisinin bir hayranıyım.
    Bilgisayar için olan oyunlarından 1-2-brotherhood ve revelations'a, psp için olan 1'e, ve iphone için olan 1-2'ye sahibim. Ve hatta tam otomatik hiddenblade bile yaptım kendime.
    Şimdi de assassin's creed oyunu yapmayı düşünüyorum. Öyle çok mükemmel bir şey yapamayacağımı biliyorum hemen imkansız deyipte üretkenliğimizi düşürmeyin. Neyse ben başta bu işe rpg maker 2003 ile başladım. Paintle karakteri çizip sonra irfan view ile oyuna attım. Sonra eventlerı kullanarak bu karaktere action battle system ekledim. Aslında rpg maker 2003'ün grafik kalitesi iğrençti ve 2D idi. Bu yüzden Rpg maker xp ye geçtim, başını filan yaptım sonra scriptlerle action battle, action hub ve başka başka kodlar ekledim. Tabii yine paintle karakter çizimlerini grafik kalitesine göre çizdim. Sonra mode-07 denen sistemi ekleyip 2,5D oyun yaptım. Ama bu 2,5D action battle ile bazı yamuklar yapıyordu. Ben de yamuk yapıyor diye FPS Creatora geçtim bende fps creatorun tüm packları var bi yerden bulup hepsini indirdim pack 57 ye kadar hepsi vardı. East packten cami şu bu benzeri şehir surları ekledim pazarlar falan filan derken harita gerçek assassins creed haritası boyutunda oldu. Hiç düşman eklememiştim ve oyun acayip hızlı yükleniyordu ve donmuyordu test ederken de. Sonra ben Şovalye pack ten birkaç kılıclı haçlı seferi askeri ve onlardan kaçacak şekilde programlanmış bazı siviller ekledim. Oyunu test ettim ve dedim ki: süper iyi oyun motoruymuş hala yamuk yapmadı.
    Sonra dedim birşey eksik, DUVARA TIRMANMA ZIPLAMA VS...
    Fps creatorda bir tane merdiveni alıp görüntüden bina dedim ve rengini bina ile aynı yapıp yukarı çıkabilir olmasını sağladım falan oyundaki gibi böle bazı oyunda da çıkılabilen yerlere ekledim ve sonra da oyuna oyundaki gibi evler arası ipler tahta destekler ve çubuklar ekledim Yandaki merdivene geçme filan ekledim sonra oyunu tekrar test ettim. Yüklenmesi bayağı bir uzun sürmüştü ama oyunda hiç donmadı gayet güzeldi.
    Sonra dedim ben sadece aynı tipten kılıçı askerler ve farklı farklı tiplerde siviller koymuşum. Entitylerden tekrar şovalye pack ile çatılara birkaç okçu yerleştirdim. Tekrar test ettim ve gördüm ki oyun çok fena donuyor bu seferinde. Sadece 1 okçu koyayım o öldükçe rastgele doğsun dedim. Yaptım ve test edince hala donuyordu. Sonrasında dedim ki okçu olmayacaksa nasıl assassins creed oyunu yapcam? (CEVAPLAYIN: SORUN NEYDE: OKÇU SCRIPTI MI YAVAŞLATIYOR?)
    Sonra düşündüm belki maksimum asker sayısını geçmiimdir filan diye ve birkaç şovalyeyi silip okçu koydum yine donuyordu. Yeni proje dedim bunu kaydedipte ve masyaf kalesinin bir kopyasını yaptım Sonra test ettim donmuyordu! tekrar şovalye paketinden okçu koydum test ettim yine dondu ve çok fena kastı. Bir şey daha farkettim askerler beni görmeden vurabiliyor. Oyunumda tanınma göstergesi ve buna göre davranacak askerler yok tu.
    Sonra bu böyle olmayacak diye tekrar rpg maker xp ye geçmeye karar verdim. şu an silbaştan başlıyorum biraz ruby dili öğrendim rpg xp ye ilk denemenden şimdi buna göre 2D olan ama sağlam en az 2 saatlik oynama süresi olan bir oyun yapmayı düşünüyorum. Hiç değilse kodlar ve karakterlerin nasıl davranacağı elinizde.

• he aynı zamanda hitman ve the punisher i severim. Bir tane rpg 2003 oyunu yaptım hitman diye fena değil ceset taşıma hariç.
  • Kolay gelsin.Okurken bile aklım karıştı,yapmaya çalışsam hastahanelık olurum herhalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ridooo

Kolay gelsin.Okurken bile aklım karıştı,yapmaya çalışsam hastahanelık olurum herhalde
    öyle fps creator le falan olmaz her şeyden önce iyi derecede kodlar bilmen gerekir. c++ la başla
  • quote:

Orijinalden alıntı: |Respawn|

öyle fps creator le falan olmaz her şeyden önce iyi derecede kodlar bilmen gerekir. c++ la başla

Alıntıları Göster
    Yaptığın oyundan ssler aldıysan paylaşır mısın? Gerçekten çok merak ettim nasıl şeyler çıktığını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joe Barbaro

Yaptığın oyundan ssler aldıysan paylaşır mısın? Gerçekten çok merak ettim nasıl şeyler çıktığını.

Alıntıları Göster
    koley gelsin yapınca paylaşırsın oynarık
  • kolay gelsın kardesım umarım yaparsın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: W.Fichtner

kolay gelsın kardesım umarım yaparsın
    helal olsun cabalamıssın bır seyler yapmıssın.sana soyle bır onerı vereyım ıstersen.cızmek ıstedıgın evlerı sketchuda cız cryegıne 3 free sdk ındır ona at ılk once map tasarla kendıne.sonra eger modelcı ve c++ bılen bırısını bulursan sana dusman AI tasarlamasını ve oyuna port etmesını ıste.yada paralı yaptır.bıde ana karakter yaptırdınmı tamamdır.bence o kasmanın sebebı FPS creatorun motor olarak yetersız kalması veyada o tasarlanmıs sovalyelerın optımızasyon olarak motoru yorması denebılır.yada motorun aşırı AI bulunmasından dolayı sapıtması AI zeka hesaplamasında zorlanmasıda olabılır.tahmınen boyledır ama cryengıne 3 onerıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

helal olsun cabalamıssın bır seyler yapmıssın.sana soyle bır onerı vereyım ıstersen.cızmek ıstedıgın evlerı sketchuda cız cryegıne 3 free sdk ındır ona at ılk once map tasarla kendıne.sonra eger modelcı ve c++ bılen bırısını bulursan sana dusman AI tasarlamasını ve oyuna port etmesını ıste.yada paralı yaptır.bıde ana karakter yaptırdınmı tamamdır.bence o kasmanın sebebı FPS creatorun motor olarak yetersız kalması veyada o tasarlanmıs sovalyelerın optımızasyon olarak motoru yorması denebılır.yada motorun aşırı AI bulunmasından dolayı sapıtması AI zeka hesaplamasında zorlanmasıda olabılır.tahmınen boyledır ama cryengıne 3 onerıyorum.

Alıntıları Göster
    kolay gelsin C++ öğrenmeni tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Romulus

kolay gelsin C++ öğrenmeni tavsiye ederim

Alıntıları Göster
    yaa arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler ama
    1- fpsc kullanıyorum çünkü paralı programları filan hiç anlamıyorum. Daha 16 yaşındayım yaa siz ne istiyorsunuz?
    2- profesyönelce demedimki ben bi silah seçme saldırma vs olcak bi de farklı mapler o kadar yani
    3- o kadar mı kötü anlatmışım hiç bi şe anlamadım diyorsunuz???
    4-FPS C çok basit kalıyor, rpg maker da scriptler ve eventler iyi ama grafik çok kötü; yani bana şöle kolay programlar söyleyin bir kaç tane 2 ya da 3 boyutlu.
    5- İsteyene FPS CREATOR FULL 1.08 ve 1-49 MODEL PACKLERİ verebilirim isteyen düşünen falan olursa.

• quote:

Orijinalden alıntı: animator1980

yaa arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler ama
    1- fpsc kullanıyorum çünkü paralı programları filan hiç anlamıyorum. Daha 16 yaşındayım yaa siz ne istiyorsunuz?
    2- profesyönelce demedimki ben bi silah seçme saldırma vs olcak bi de farklı mapler o kadar yani
    3- o kadar mı kötü anlatmışım hiç bi şe anlamadım diyorsunuz???
    4-FPS C çok basit kalıyor, rpg maker da scriptler ve eventler iyi ama grafik çok kötü; yani bana şöle kolay programlar söyleyin bir kaç tane 2 ya da 3 boyutlu.
    5- İsteyene FPS CREATOR FULL 1.08 ve 1-49 MODEL PACKLERİ verebilirim isteyen düşünen falan olursa.

Alıntıları Göster
    flood için özür dilerim ama screen shot koyamam üzgünüm. :(
    daha beta rpg deki 2D bok gibi FPS C de donuyo :(

• quote:

flood için özür dilerim ama screen shot koyamam üzgünüm. :(
    daha beta rpg deki 2D bok gibi FPS C de donuyo :(

Alıntıları Göster
    eğer düzgün ihtiyaçlarımı karşılayan bi program bulamazsam yapmaktan vazgeçeceğim :( tekrar flood için özür oynamayı denedim de az önce bok gibi yaa donuyo donmasa filan yapcam google de scriptte ne hata var diye bir arıyım da ilk
  • quote:

eğer düzgün ihtiyaçlarımı karşılayan bi program bulamazsam yapmaktan vazgeçeceğim :( tekrar flood için özür oynamayı denedim de az önce bok gibi yaa donuyo donmasa filan yapcam google de scriptte ne hata var diye bir arıyım da ilk

Alıntıları Göster
    he birkaç ss aldım buyrun. NOT: Günün farklı zamanları farklı yerler ve askersiz. (Söylemiştim askerler donduruyor.) resimlerin ikisinde can göstergesi vs çıkmış onları sonra düzelttim. Askerlerden bazılarını ayrı koydum :)

• quote:

he birkaç ss aldım buyrun. NOT: Günün farklı zamanları farklı yerler ve askersiz. (Söylemiştim askerler donduruyor.) resimlerin ikisinde can göstergesi vs çıkmış onları sonra düzelttim. Askerlerden bazılarını ayrı koydum :)

Alıntıları Göster
    diğer 3 resim:

• quote:

diğer 3 resim:

Alıntıları Göster
    dostum bende yapacam ama ben 3D Maxta yaptığım objeleri oyuna aktaramıyorum benim oyun motorum unity 3d kod bilgim yeterli seviyede

• quote:

Orijinalden alıntı: İvan Karamazov

dostum bende yapacam ama ben 3D Maxta yaptığım objeleri oyuna aktaramıyorum benim oyun motorum unity 3d kod bilgim yeterli seviyede

Alıntıları Göster
    süpersin sonunda birini buldum dostum benim nette sorun var Unity 3 D nin sitesini açmıyor (Style bilgisi alınamıyor ya da boş filan diyor) Onu buraya upload edip linkini verir misin benim daha koddan anladığım yok ama öğrencez işin gereği. ben sana torrentten veriyim istersen fps c yi:
    not torrenti kendim yaptım int yavaş yavaş indire bilirsin isteyen herkes indirsin haa sonra indirilmez filan 3 gün açık tutabilirim pc yi belki çok ısınıyo yoksa. İndirince yaz kapatıyım göndermeyi ok ?
    (yuh lan torrent çok pis hafıza kaplıyo. tüm packler olunca tabii. Bu arada bu setupsuz böle geliyo söliim sorun yok yani)(Belki bunlar olur Sadece model olarak koyarsan)
    haa bu arada sana söyliim torrent ne biliyosun dimi? utorrenti indir aç ok ? ama sen upload et daha iyi olur ok? link birazdan

• quote:

süpersin sonunda birini buldum dostum benim nette sorun var Unity 3 D nin sitesini açmıyor (Style bilgisi alınamıyor ya da boş filan diyor) Onu buraya upload edip linkini verir misin benim daha koddan anladığım yok ama öğrencez işin gereği. ben sana torrentten veriyim istersen fps c yi:
    not torrenti kendim yaptım int yavaş yavaş indire bilirsin isteyen herkes indirsin haa sonra indirilmez filan 3 gün açık tutabilirim pc yi belki çok ısınıyo yoksa. İndirince yaz kapatıyım göndermeyi ok ?
    (yuh lan torrent çok pis hafıza kaplıyo. tüm packler olunca tabii. Bu arada bu setupsuz böle geliyo söliim sorun yok yani)(Belki bunlar olur Sadece model olarak koyarsan)
    haa bu arada sana söyliim torrent ne biliyosun dimi? utorrenti indir aç ok ? ama sen upload et daha iyi olur ok? link birazdan

Alıntıları Göster
    işte linkin :http://remote.utorrent.com/talon/seed/1573435473/content/1faef48

• quote:

işte linkin :http://remote.utorrent.com/talon/seed/1573435473/content/1faef48

Alıntıları Göster
    pardon ben link koydum lgiriliyo da ama sorunlu diyor arkadaşta denedim de sorry. Sen bana o programı yollarmısın uploadlayıp

• quote:

pardon ben link koydum lgiriliyo da ama sorunlu diyor arkadaşta denedim de sorry. Sen bana o programı yollarmısın uploadlayıp

Alıntıları Göster
    artık yazan yok mu? GÜNCEL (bari bi program verin tamam diyeceğim)
  • quote:

artık yazan yok mu? GÜNCEL (bari bi program verin tamam diyeceğim)

Alıntıları Göster
    İyi gidiyorsun güzel birşey çıkabilir.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.